Gå til innhold

Ung og udødelig, eller HMS?


Recommended Posts

 • Admins
truhaa

Når en er ung, frisk og rask tenker en sjelden over at en kan oppleve, eller få i seg noe som senere kan være til skade for både kropp og sjel, "litt" skader sikkert ikke, men hva når "litt" blir mer og til slutt er det du drev "litt" med, blitt en arbeidsplass og noe du gjøre daglig? Hvilken vaner har du lagt deg til, og hvor vanskelig er de å endre?

 

Selv om mange vrir seg når de hører ordene H-M-S, så er det en grunn til at de eksisterer, noe pga arbeidsgivere som ikke bryr seg en døyt om din helse, eller rett og slett for å opptre som mamma`n din.. Mamma vet best, eller Hva Mamma Sier! 

 

Helse Miljø og Sikkerhet som er det som er riktig er nok viktig, om du tenker over det, eller ei

 

HMS, arbeidsmiljøloven osv, det er ikke lett å sette seg inn i alt, hverken når det tredde i kraft eller hva kravene var over gitte tidsperioder, uansett spiller det liten trille om hvordan det var før, HMS utvikler seg i samsvar med alt annet,. Uten at det har noe med saken å gjøre så kan en jo tenke litt på følgende: Når bilene klarte 30 km/t var det ikke så mye stress med en fartsgrense, vel, når de klarer 200 km/t+ lett, er det greit at en får litt restriksjoner, selv om mange ikke er enige i akkurat det, så sparer fartsgrenser noen liv hvert år

 

Kjemi viste de mindre om for 50 år siden, da var det ikke så mye mas på på arbeidsplasser mht beskyttelse, gjør du det samme nå som de gjorde da, så tror jeg du fort har et problem.. Mange har nok blitt det en kaller løsemiddelskadet og noen reiste nok til himmelriket både 10 og 20 år for tidlig. 

 

De aller fleste produkter du bruker på bilen inneholder ymse kjemikalier/løsemidler. Er du som 83% av oss, så leser du for det første ikke på flaska hva den inneholder, skulle du slenge et blikk på innholdsfortegnelsen så forstår en like mye av det, som om vi stod i Egypt og leste hieroglyfer. Du stikker ganske så sikkert i allefall ikke inn for å google -Pterodactyl eller Zalmoxes om det skulle stå på flaska.. Et lett trekk på skuldrene, så fortsetter jobben. Du er mao ganske dedikert om du vet hva alt er av innhold i enkelte produkter.

 

Dette er vel et av de mest brukte produktene på DCN de siste 6-7 årene tipper jeg:

 

Kan være dødelig ved svelging om det kommer ned i luftveiene. Irriterer huden. Gir alvorlig øyeskade. Oppbevares utilgjengelig for barn. Benytt vernehansker og ansiktsskjerm. VED SVELGING: Kontakt umiddelbart et GIFTINFORMASJONSSENTER eller lege. VED HUDKONTAKT: Vask med mye såpe og vann. VED KONTAKT MED ØYNENE: Skyll forsiktig med vann i flere minutter. Fjern eventuelle kontaktlinser dersom dette enkelt lar seg gjøre. Fortsett skyllingen. Kontakt umiddelbart et GIFTINFORMASJONSSENTER eller lege. IKKE framkall brekning. Oppbevares innelåst. Innhold og beholder leveres til autoriserte avfallshåndteringsanlegg

 

Trenger ikke nevne hvilken produkt dette er, men det er nok ikke alle som tenker over dette når de bruker det, samt at dette er ikke eneste produktet med denne teksten på.

 

HMS pr 2017 setter strenge krav til arbeidsgiver og produsenter.. men du som privatbruker trenger jo ikke stresse så mye med det, du har ikke personer som jobber med HMS i gården for å sjekke hva du driver med mht kjemi og andre ting.. Er det derfor greit å ikke bry seg? Jeg mener nei, men jeg er sikkert ikke bedre en mange andre, jeg vasker ofte uten hansker, jeg bruker ikke bestandig hørselsvern, maske eller annet for å beskytte meg. Knebeskytter ja, for det er noe av det første som stikker seg frem som "au" når en har hatt sine kvelder i garasjen i knestående med poleringsmaskinen i handa, en merker det  godt etter noen timer.. Men tross alt, akkurat runda 40 år, og er frisk som en fisk?. Etter en kveld i garasjen med et produkt som gjorde at jeg ble noe mer susete en vanlig, fikk det meg til å tenke litt, beskytte seg litt muligens?

 

Jeg hadde trevirke som hobby og lagde mye hyller, møbler ol for noen år siden, det drev jeg med uten å bry meg så mye om helse. Vel når jeg en kveld stod og hosta over toalettet hjemme og hostet opp klumper med MDF skjønte jeg at det "muligens" var en ide og beskytte seg litt, jeg gikk da å anskaffet meg en maske som filtrerte støv. Når jeg etter endt kveld tok av meg maska og så på filteret forstod jeg hvorfor det var en ok ide med maske, den var tett av støv.. Noe jeg normalt ville dratt rett ned i lungene.. Smart?

 

Så hvordan bør og skal du og jeg beskytte oss mht bilpleie?

 

ALT av bilpleieprodukter inneholder en form for kjemi, om det så er såpe, voks, sealer, polish, plastfornyer, interiørrens etc etc har de en kjemi som normalt ikke er vanlig for hverken lunger, hud eller øyne. Normalen mht en bilpleier på DCN er ikke at dette er en 9 til 4 jobb, så vi møter det bare i helgene når vi vasker og polerer biler. Uansett er det en ide og ta litt vare på seg selv.. Alle blir eldre en dag, og det er greit å bli eldre uten at en er en kjemiskadet, svaksynt, hørselskadet bestefar som har vondt i knærne.

 

Det er mye jeg ikke vet, hva som er skadelig eller ei kan jeg ikke fortelle, men er en usikker, så er det en ide å ta forhåndsregler og ikke utsette seg unødvendig for kjemi en ikke kjenner til uten å beskytte seg.

 

Hvem opplever ikke tørre hender etter bilvask, hoster mht felgrenser eller interiørrenser? 

 

Hansker

Såpe til bilen er jo i og for seg ok det, men hver gang en stikker handa ned i bøtta med mitt eller svamp trekker kjemi inn i huden din, derfor er det å anbefale å bruke hansker når en vasker, gjerne de som ikke er så korte at de lar såpevann komme inn i hanskene. Vi har alle opplevd tørre hender etter bilvask, trenger en å nevne kraftige avfetninger som svir på fingrene? Pass på å kjøp skikkelige hansker som tåler kjemi.

 

HMS_hanskerBM.jpg

 

Friskluftsmaske

Når en jobber med kjemi som løser opp olje, tjære og annet skit en vil fjerne fra bilen sier det seg selv at det ikke er bra for hverken hud, øyne eller lunger. Det meste som kommer ut av en sprayer er veldig fint, og det er det ikke bra å få i lungene uansett hva det er, miljømerket eller ei. Det er smart å bruke friskuftsmakse når en jobber med all type kjemi.. ikke filtmaske som en ofte ser noen bruke, der setter bare kjemien seg fast og du puster den inn konstant. Friskluftsmasker kommer i mange typer, finn en som passer deg godt og som filtrerer kjemi skikkelig

 

HMS_friskluft3M.jpg

 

Briller

Hvor skadelig er det å få kjemi i øynene? Les på flaskene du bruker! Om noe er nevnt, så er det øyne som er en fare, "får du produktet i øynene vask god med rent vann og kontakt lege"??? så beskytt de du ser med, det er trist å bli svaksynt når en er 60 år gammel, og skader på øynene er ofte ikke reverserbart..

 

HMS_beskyttelsesbriller.jpg

 

Hørselsvern

La radioen jobbe, øreklokker med radio eller aux inngang er gull, det skåner deg for kverning fra poleringsmaskinen samtidig kan du kan nyte både musikk eller radio mens du jobber.. Når en er 19 år er det kult å stå ved de største høytalerene på konserten, når en er 50 er det ikke så artig at det mest  brukte ordet du bruker er "HÆ"

 

HMS_hørselvernBT.jpg

 

Knebeskytter

Å sitte på knærne å jobbe er uunngåelig om en driver med bil, om det er vask, polering eller annen mekk, er en støtt og ofte på knærne for å få en riktig stilling mht jobben en gjør. Knær er det ikke artig at begynner å skrante i 40-50 års alderen, samt at det ikke bare er å bytte ut for den saks skyld,så ta vare på de to du har og bruk knebeskytter 

 

HMS_knebeskyttereR.jpg

 

 

 

Det var jo litt om HMS, det er vel så mye mer en skal passe på også, men overnevnte er vel de som slo meg først mht bilpleie. 

 

Så får en også satse på at forhandlere her inne etterhvert legger opp et godt utvalg innenfor beskyttelse, ser det er litt skralt annet en hansker og kneputer hos noen.. Det er en start det, men kom gjerne med enda litt mer.. Eventuelt så har Maxbo et ganske så solid utvalg av det meste..

 

 

 


Vis full artikler

 • Liker 3
 • DCN Poeng 38

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time.
-Thomas A Edison

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...
 • Svar 59
 • Opprettet
 • Siste svar

Mest aktive i dette emnet

 • Nickname

  6

 • DeejayTID

  4

 • Polestarpolish

  4

 • longbow

  3

Mest aktive i dette emnet

Populære innlegg

Når en er ung, frisk og rask tenker en sjelden over at en kan oppleve, eller få i seg noe som senere kan være til skade for både kropp og sjel, "litt" skader sikkert ikke, men hva når "litt" blir mer

Hei! Kjempefint med artikkel om HMS! Mange av kjemikaliene vi bruker er skadelig for oss og miljøet. Vedlagt er et bilde jeg tok av meg selv etter en tur på legevakta da jeg fikk litt v

Veldig bra! Jeg har tenkt mye på dette! Spesielt Iron X. Jeg bruker vanlig støvmaske så mye jeg klarer, men jeg sliter med å bruke hansker under vaskingen da jeg ikke finner hansker som dekker spesiel

Bilder i dette innlegget

dj john

Satt å ventet på når det viktige tema skulle tas opp da jeg synes dette skulle vært litt tidligere på banen her inne,men nok om det så har jeg brukt maske lit av og på tidligere men fra nå blir det brukt vær gang :).Det med hansker har jeg brukt fra dag 1 men som skrevet her i arttikleen så er de for korte å tar inn vann så løsningen er oppvaskhansker for meg :) .

 • DCN Poeng 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
Nautilus

Veldig bra! Jeg har tenkt mye på dette! Spesielt Iron X. Jeg bruker vanlig støvmaske så mye jeg klarer, men jeg sliter med å bruke hansker under vaskingen da jeg ikke finner hansker som dekker spesielt langt opp. Dessuten blir man helt sausete på hendene når ting ikke puster. Jeg er helt klar for å bruke mer beskyttelse da mye av det vi bruker er kraftige saker.

Jobber dessverre som lærer og kom her forleden i prat med naturfaglæreren på skolen. Han tok en titt på produktene, og for å si det sånn så var mye av innholdet ting han ville ha hatt både maske, hansker og briller på når han jobbet med. Han lurte veldig på følgende "Har du lov å bruke dette privat?" ;)

En annen ting er at akkurat nå tar det helt av med bilpleie. 10.000 nye produkter dukker opp mer eller mindre daglig. Detailere dukker opp som paddehatter og det er VELDIG mye bra, men også en god del tvilsomt. Jeg mener det er viktigere enn noensinne å profesjonalisere bransjen slik at vi ikke blir "slike som vasker bil", men fagfolk. Dette er blitt gjennomført i de fleste håndverksfagene og det er blitt naturlig om enn litt plagsomt/tidkrevende.

HMS burde egentlig blitt en egen tråd i forumet der man kan tipse om masketyper, hansker samt tips og triks. Kunne det vært en idé?

Mister man helsa så mister man alt!  

 • DCN Poeng 3

Talent is nothing without results.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er veldig bra skrevet. Har ikke tall på hvor mange ganger man tidligere tenkte at dette ikke kan være bra å innånde, men likevel bare fortsatte av praktiske hensyn. Langsiktig tankegang? Trur ikke det nei. 

 

Nå holder jo jeg en del kurs på bilpleie. Både for personen i gaten, men også for videregående skole og bil-linjen. Felles for disse personen jeg holder kurs for, er mangel på fokus på HMS. Alt av produkter brukes ukritisk, og helt uten å sjekke innholdsfortegnelsen.

Noe som er gjentakende er umerket kjemi i flere flasker, hvor beste gjenkjenningmetoden er å dyppe nesen dypt ned i flasken, ta ett skikkelig magedrag, og gjerne grine litt på nesen ved tung kjemi. Vet egentlig folk hva de inhalerer? Ved ett kurs på videregående skole her i vinter, så tok en av lærerne en umerket flaske med noe som så ut som vann, sniffet godt og sa at det var mest sannsynlig vann. Akkurat den flasken som jeg påpekte at var umerket, og at umerkede flasker ikke var bra med tanke på HMS. Læreren rister på flasken og luktet igjen, hvorpå det viser seg å være tynner. Læreren ble sittende på pauserommet resten av dagen, og var ikke disponibel. Sånt blir man skadet av over tid. Hva gjør man dersom noen får produktet i øyet, svelget e.l.? Skal legen på akutten gjette hva det er personen har fått i seg? 

 

Vet ikke om de som holder kurs, hos forumets samarbeidspartnere viser til HMS i det hele? Arbeidsstilling, verneutstyr, sikkerhetsdatablader osv..

Kan ikke vi alle fokusere mer på dette, slik at vi slipper det samme som lakkeringsmiljøet på 60-70-80 tallet nå går gjennom. Løsemiddelskader er ikke noe vi vil møte, verken hos venner, forumkolleger eller ikke minst hos seg selv. Å lete etter en bilnøkkel, men ikke huske hvorfor man trenger bilnøkler.. Det er ikke gøy når man er 50.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

En ting er produktene vi puster inn. En annen ting er produktene som går ned i bakken og videre til grunnvannet. Driver du bedrift med bilpleie, stilles det også krav til avfallsvann. Se denne linken for noen krav som ble satt mot dette bilpleiesenteret. 

https://www.fylkesmannen.no/Documents/Dokument FMOA/Miljø og klima/Forurensning/Aksjon bilvaskeanlegg/Kjølberg bilvask bilpleie AS.pdf

 

Forurenser du grunnen med petroliums produkter, kan det også kreves at du må bytte ut de forurensede massene. De forurensede massene må leveres som spesialavfall, noe som er dyrt!

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Nautilus

Har veldig tro på egen HMS-kategori! 

Ble inspirert av temaet og oppdaget at jeg var tom for nitrilhansker. Gikk innom den lokale Jernia-sjappen og hørte litt om de hadde noe slikt. Pakken fra Bilnerden var allerede sendt så da måtte jeg nødhandle litt der. Er vant med at Jernia aldri har det jeg trenger, men dette så spennende ut.

Dette er Jotun sine Sensitive Arbeidshansker. Jeg kjøpte dem i størrelse large. Pakken har et enkelt målefelt bakpå som gir deg kjapp info på størrelsen du bør ha. Jeg opplever at hansken er noe stivere og tykkere enn vaskehansker. Jeg tror også at jeg kan smyge noen slanke arbeidshansker nedi om det skulle være på den kaldere delen av

året.

Hanskene er ment for grov bruk (avbildet hagearbeid) og tåler kjemi. De virket svært solide. De er også ekstra lange slik at de smyger seg opp på armene. Dette gjør det enklere når man dypper mikrofiberhansker i bøtten. De har et tynt "for" inni og var behagelige på. Og om man så ønsker en fullstendig "forsegling" så tenker jeg litt sportstape rundt gjør susen, men dette er bare en tanke og kanskje en smule ekstremt ;)

Pris kr 79,- på Jernia. Dette er jo litt kost, men jeg tror at disse kan man ta godt vare på og bruke lenge. 
I morgen skal jeg ta en kjapp vask av en A7 og vil gi dere endelig tilbakemelding på hvordan hanskene opplevdes da.

EDIT!!
Jeg har nå brukt hanskene under en bilvask i 4 graders varme. Hanskene i seg selv gir liten isolasjon. Det er ingen "varme" i dem for å si det slik. MEN jeg opplevde at large var ørlite større enn mine hender, noe som gjorde at jeg brukte tynne arbeidshansker underst. Dette er første gang siden jeg begynte med bilvask at jeg har hatt varme/lunkne hender gjennom hele prosessen. Det var ekstremt behagelig og jeg følte ikke at jeg mistet "feelingen" med bilen når jeg jobbet med den. Det er også første gangen jeg ikke har hatt våte hender etter kontakt med såpevann/kjemi. Utrolig digg med lange hansker som beskytter godt oppover. Opplevde ikke renning ned i hanske. Men hanskene fungerer best til selve vasken. For å jobbe med detailing så må man bruke engangshansker, noe som ikke er noe problem da man her ikke har så mye rennende vann.

Jeg er SVÆRT fornøyd med disse vaskehanskene sammen med tynne arbeidshansker inni for varme! Rett og slett en liten revolusjon i forhold til tørre hender etter bilvask. Og alt dette uten å føle at man går på kompromiss! 10/10!

 

IMG_9762.JPG

IMG_9763.JPG

IMG_9764.JPG

IMG_9765.JPG

IMG_9766.JPG

IMG_9767.JPG

IMG_9768.JPG

Endret av Nautilus
 • DCN Poeng 3

Talent is nothing without results.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Polestarpolish

Bra skrevet!
Dette er noe vi møter gjennom heile dagen føler eg dukker opp nye ting heile tida.Vi får i oss litt for masse heile tida både gjennom mat og andre veier som bilpleie!
Bruker litt selv Granberg Chemstar den tåler en del og sitter godt på handa!Ser der er kremer også som usynlig hanske, men usikker på om dette funker bra nok som en erstatning til hansker!

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Polsokk

Bruker alltid hansker og åndedrettsvern når jeg sprayer kjemi på bilen.

 • DCN Poeng 1

Estelle - Sølv '87 Peugeot 309 gti, Blue Velvet - Måneskinnsblå '16 Audi A6 allroad quattro 3.0 tdiSugarbabe - Teak brown '13 Audi A5 SB 1.8 TFSI, Bleieraceren - Hvit perlemor '10 Peugeot 5008 1.6 tdi  Snødronninga - Ibishvit '08 Audi A4 2.0 tdi, Den Røde Fare - Brilliant rød '04 Audi A3 1.6, Veltepetter - Grønn Metallic '98 MB A Klasse 1.8,

Trillebåra -Blå metallic '95 Peugeot 306 Gocarten 88 (2stk) Rød Peugeot 205 XS Raggarvogna 72 Grønn metallic Volvo 164

Lenke til innlegg
Del på andre sider
FinnIsaksen

Flott post!

Jeg vil også gjerne slå et slag for anti-vibrasjonshansker!

Bruker selv utelukkende hansker med anti-vibrasjon skum/gummi innlegg når jeg polerer, time etter time :) 

S&S:  Audi RS4 // Audi RS5 // Audi RS6 // Porsche Cayenne // BMW X1 // BMW X3 // BMW X3 Alpina White // BMW X5 // Mercedes GLC // Audi Q5 // Porsche GT3 CS

 

Garasjen - Isaksen`s RS6

 

Rupes Advanced Level Instructor - Gtechniq Accredited Detailer

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Nickname
1 time siden, nagel skrev:

Flott innlegg! Briller har jeg vært flink med, men hvor får man kjøpt gode ansiktsmasker? 

Åndedrettsvern eller halv maske som det ofte blir kalt av typen 3m er fin, viktig å oppbevare den i en lukket pose mellom hver gang du bruker den. Henger du den i garasjen slik at luft kan strømme gjennom blir filteret oppbrukt, og til slutt virker ikke filtrene. Og husk at dette er forbruksvare, hvis eller når lukt kjennes gjennom masken er filtret oppbrukt. 

http://www.clasohlson.com/no/3M-vernemaske-med-kullfilter/40-8054

 

Eller tenker du på hel maske? Så har 3M en maske som heter M6900 denne har ikke filter men de må kjøpes i tillegg, prisene varierer noe ser jeg men det blir fort 1500-2000kr for denne.

Kun et eksempel:

https://www.p-lindberg.no/detaljer/helmaske--m6900-3m

https://www.p-lindberg.no/detaljer/gassfilter 

 

3m er i alle fall en pålitelig produsent. 

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Alfaduden

Etter å ha jobbet i oljebransjen i nesten ti år har jeg blitt "herdet". Bruker HMS for det det er verdt. 
Føler det er mye fint å ta med hjem, men også mye rart som skal få lov å bi der det er...
Hansker og hørselvern er et minimum. Briller er litt så, som så med akkurat ved Detailing. 

"Alfa Romeo is for nice people" -J. Clarkson

 

Magnus Skjølsvik Svendsen


1986 Alfa Romeo 75 QV 2,5 6V Iniezione
2007 Mercedes E220 T CDI
2017 Mercedes B250e 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
ustrucks
1 time siden, FinnIsaksen skrev:

Flott post!

Jeg vil også gjerne slå et slag for anti-vibrasjonshansker!

Bruker selv utelukkende hansker med anti-vibrasjon skum/gummi innlegg når jeg polerer, time etter time :) 

Aldri hørt om, måtte Google det, å så ikke ut til å være lett å få tak i? Tips til hvor dette kan anskaffes? Klør i hendene når en bruker DA maskin, ser for meg dette gjør susen :)

BMW F30 320D 2012 M-Sport

Vw Passat 2.0 TDI 2009 R-line

Vw Passat 1.9 TDI 2006 Highline

Seat Toledo 1.6 SR 2000

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tommy

Her kommer det også inn det med å bruke skikkelig utstyr, å da vil jeg trekke frem Rupes Bigfoot, som ganske mangen her inne bruker, og som har brukt utrolig mye tid på å utvikle dette systemet, bl.a mtp ergonomi og brukervennlighet. Det finnes en "vibrasjons skala" som arbeidstilsynet bruker, som viser til hvor lenge om gangen man har lov å bruke elektroverktøy når det kommer til vibrasjoner. 1-4 på denne skalaen er tillatt å bruke gjennom en hel arbeidsdag, det over dette så er det satt en anbefalt grense på 9 min. Hvis bigfoot systemet blir brukt slik det er bygget opp, med maskiner og puter, så ligger disse Rupes maskinene på 2,7-2,9 på denne skalaen, å er godt innenfor det som ansees som helsemessig greit å bruke over lengre tid. 

Å husk, det skal ikke mere til en at man bytter ut putene på disse maskinene, før de fort går over 4 på skalaen.

 • DCN Poeng 3

Tommy

 

TOMMY'S CAR SPA FOUNDER
SWISSVAX CERTIFIED DETAILER

SWISSVAX CERTIFIED INSTRUCTOR

DCN APPROVED DETAILER

2017 RUPES AMBASSADOR

RUPES ADVANCED LEVEL INSTRUCTOR


Tommy's CAR SPA (facebook)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Selv bruker jeg denne masken fra bluewear og er ganske fornøyd med den. Den sitter bra, og i tillegg fungerer den bra sammen med vernebriller uten at det dugger på brillene. I motsetning til 3m masken som er beskrevet lenger oppe, er det på denne mulig å bytte filtre. 2 pk med filter koster 79,- på Jula. Masken fåes også på jula til 169,- kan anbefales. Ved riktig oppbevaring varer filtrene lenge.

http://www.jula.no/catalog/klar-og-verneutstyr/beskyttelse/andedrettsbeskyttelse/hel-halvmasker/halvmaske-906179/

 • DCN Poeng 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider
Polsokk
1 time siden, 2my skrev:

Selv bruker jeg denne masken fra bluewear og er ganske fornøyd med den. Den sitter bra, og i tillegg fungerer den bra sammen med vernebriller uten at det dugger på brillene. I motsetning til 3m masken som er beskrevet lenger oppe, er det på denne mulig å bytte filtre. 2 pk med filter koster 79,- på Jula. Masken fåes også på jula til 169,- kan anbefales. Ved riktig oppbevaring varer filtrene lenge.

http://www.jula.no/catalog/klar-og-verneutstyr/beskyttelse/andedrettsbeskyttelse/hel-halvmasker/halvmaske-906179/

Jeg bruker og denne. Oppbevarer den i en ziplock pose når den ikke er i bruk.

Estelle - Sølv '87 Peugeot 309 gti, Blue Velvet - Måneskinnsblå '16 Audi A6 allroad quattro 3.0 tdiSugarbabe - Teak brown '13 Audi A5 SB 1.8 TFSI, Bleieraceren - Hvit perlemor '10 Peugeot 5008 1.6 tdi  Snødronninga - Ibishvit '08 Audi A4 2.0 tdi, Den Røde Fare - Brilliant rød '04 Audi A3 1.6, Veltepetter - Grønn Metallic '98 MB A Klasse 1.8,

Trillebåra -Blå metallic '95 Peugeot 306 Gocarten 88 (2stk) Rød Peugeot 205 XS Raggarvogna 72 Grønn metallic Volvo 164

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...