Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/22/2019 in all areas

 1. 15 points
  2017 PORSCHE CAYENNE S ''DETAILED'' Hei og velkommen til en ny S&S fra meg. Denne gangen er det en 2017 Porsche Cayenne S som skal få utvendig og innvendig behandling. Starter først med litt bilder ved ankomst Starter med vaskeprosessen og begynner med å påføre Gyeon Iron metallpartikkel fjerner på felger, den ble senere også brukt på lakk. Gyeon Iron kan trygt brukes på felger, lakk, utvendige vinduer, plast, chrome... Samtidig blir Prickbort asfaltfjerner påført på lakk Legger Surfex HD oppå Prickbort Topper igjen alt det med Gyeon Foam i skumkanon Spyler av bilen etter noen minutter virketid Legger på Gyeon Foam igjen og vasker i de trangere plasser med detailbørste før bilen ble avspylt igjen Vasker grundig dekk og felger med diverse børster Deretter ble håndvask av bilen utført med Gyeon Bathe og vaskehanske Til slutt ble bilens lakk og vinduer clayet med Gyeon Clay og Claylube før den ble kjørt inn i garasjen og tørket med tørkehåndkler og trykkluft Før jeg starter med lakk korrigering, så tar jeg en inspeksjon av lakken og måler lakkdybden Bilder fra lakkinspeksjon, her er det små og store/dype riper i lakken i tillegg til mye matthet i lakken Det er en del å gjøre for å få det blank og fint og liten bil er det heller ikke Bilder av verdiene fra lakkdybdemålinger Faktisk litt overraskende lite lakk på panser og forskjermer ellers så det greit ut på resten av bilen Begynner med lakk korrigering av panseret først Før bilde 50/50 Etter bilde Closeup Støtfanger foran Før bilder Mye dype riper her Etter bilder Forskjerm Før bilder 50/50 bilder Etter bilder Taket Før Etter Bakskjerm Før bilder Etter bilder Speilhuset Før Etter Dør foran Før 50/50 Etter Dør bak Før Etter Forskjerm på andre siden Før 50/50 Etter Dør bak på andre siden, det på hjulbuen er noe maling som har havnet der på en eller annet måte Før 50/50 Etter Det var det jeg hadde av bilder fra lakk korrigering. Lakken ble beskyttet med Gyeon Q2 DuraFlex keramisk coating Vinduer beskyttet med Gyeon Q2 View Felger og dekk beskyttet med Gyeon Rim og Tire Begynner med den innvendige jobben, har ikke så mye bilder av den. Tiden begynte å renne ut og da blir selvfølgelig jobben prioritert enn å ta bilder. Hele bilen ble først støvsuget Sparkeplate og pedaler ble vasket Innvendige vinduer ble vasket Gyeon Glass. Plastdetaljer og stoff ble renset med Gyeon Vinyl Cleaner. Alt av innvendig skinn ble renset med Gyeon Leather Cleaner, diversebørster og mikrofiber kluter før det ble beskyttet med Gyeon Leather Shield. Det var en stor jobb og mange arbeidstimer ble brukt for å få den bilen til å virkelig skinne igjen . Da gjenstår bare ferdig bilder av bilen. Takk for at du så gjennom denne S&S'en!
 2. 10 points
  2019 - TESLA MODEL 3 ''DETAILED'' Hei til alle, fikk inn en splitter ny Tesla Model 3 til utvendig behandling. Starter med litt bilder ved levering Begynner først med å påføre Gyeon Iron metallpartikkel fjerner på felger, den finner lite å jobbe med. Gyeon Iron er trygg å bruke på alle bilens utvendige flater. Samtidig blir Prickbort asfalt/fettløser påført Surfex HD er med og, påfører den over hele bilen. Og topper alt det med Gyeon Foam i skumkanonen, lar det stå å virke i ca. 5min før avspyling. Korter ned virketiden p.g.a mye sol og varme den dagen for å unngå at avfettingen tørker på lakken. Påfører Gyeon Foam igjen og denne gangen bruker jeg detailbørste for å vaske i de trangere plasser. Så ble bilen avspylt igjen Deretter tar jeg en grundig vask av felger og dekk med diverse børster Så over til skånsom håndvask på resten av bilen Utført med Gyeon Bathe og vaskehanske Bilen ble også clayet med Gyeon Clay og Claylube, mangler bilder av det. Clayen fant veldig lite. Til slutt ble bilen kjørt inn i garasjen og tørket med tørkehåndkle og trykkluft Så følger bilder av lakktilstanden. Det er mye småriper generelt over hele bilen, men en del plasser har det kommet større riper og matthet i lakken. Mye matt lakk her på høyre siden av panseret, sikkert fra grov lakk korrigering på fabrikk p.g.a. defekter i lakken som de har prøvd å fjerne. Litt bilder også fra lakkdybdemåling, gode verdier på lakken unntatt alle dørene som mellom 70-80um. Panser Skjerm Dør Bakskjerm Bakluke Videre følger bilder fra lakk korrigeringen. Starter med panseret. 50/50 - uten lys på i taket, kun Scangrip lykt på tripod. Etter - fortsatt uten lys på i taket. Med lys på i taket, så er det vanskelig for kameraet å fange opp den reelle tilstanden på lakken på de flate paneler. Etter - nå med både lys i taket på og Scangrip lykten på. Closeup - lys i taket av Støtfanger foran Før Under arbeid Etter Skjerm foran Før Etter Dør - mye dype riper her som ble fjernet Før Etter Bakskjerm Før Etter Bakdør Før Etter Bakluke 50/50 Etter Det var alt av bilder jeg hadde fra lakk korrigering, fokuserte litt mer på de plassen med dype riper da disse var vanskeligere å fjerne. Små ripene var det nokså enkle å fjerne med fin poleringsmiddel og pute. Til grovsteg brukte jeg Gyeon Compund og ull pute fra Rupes på Rupes Nano maskinen på de enkelte plasser med dype riper. Ellers ble Gyeon Polish og oransje Uber og Rupes gule puter brukt på hele bilen for å ta vekk småriper og få fram glansen i lakken. Alle utv./innv. vinduer ble vasket med Gyeon Glass og glassklut Utvendige vinduer ble beskyttet med Gyeon View Felger beskyttet med Gyeon Rim og dekk med Gyeon Tire Lakken ble beskyttet med Gyeon DuraFlex Da gjenstår bare ferdig bilder av bilen. Solen kom og gikk under bildetaking. Takk for at du tok deg tid å se gjennom denne S&S'en!
 3. 7 points
  Hei og velkommen til denne tråden Nedvask : Koch Chemie Teerwash på tørrbil 5 min virketid : Fulgt opp med Koch chemie Green Star over Teerwash : Toppet med Koch Chemie Vorreinger B i skumkanon : Håndvask med Chemical Guys Honeydew : Vinduer ble polert med Zvizzer hc og kvit koch chemie pad på Roterende pga mye vannmerker, så vasket med koch chemie glassrens. :Grovsteg med Scholl S20 black og Orange Zvizzer pad :Spot korrigert med Zvizzer hc og Kamikaze ullpad, panser, tak, bakluke og nedre deler ble kjørt 3 steg på med nevntekomboer. :Finsteg med Koch chemie Antihologram og "vaffelpad" fra Scholl :LSP Waxd Surface Bilen ble så kjørt inn til tørsk og clay, desverre ingen bilder av det.. : lakktilstand Panser hadde veldig mye vannmerka. ingenbilder av 50/50 shots, men litt underveis bilder Metalic effekten bynner og komme fram Ferdigbilder Tusen takk for at du tokk deg tid til og se igjennom dette inlegget :D felger blir polert og coated ved en senere anledning :D
 4. 6 points
  2016 VW GOLF R ''Detailed'' Hei og velkommen til denne S&S. Denne gangen er det en 2016 VW Golf R som skal få behandling. Utvendig lakk korrigering og beskyttelse av alle flater med keramiske coatinger er avtalt. Da setter vi i gang og starter først med litt bilder ved levering Begynner med å spraye på Gyeon Iron metallpartikkel fjerner på felger, Iron bruker jeg også på lakk og alle andre utvendige flater. Iron finner ikke mye på disse felgene. Samtidig påfører jeg også Gyeon Tar - asfaltfjerner BH Surfex HD oppå det igjen Og topper alt det med Gyeon Foam i skumkanon Det sto og virket i ca.10min før bilen ble avspylt Legger på Gyeon Foam igjen og vasker i de trangere plasser med detailbørste før bilen ble avspylt igjen Deretter starter jeg med å vaske felger og dekk først Håndvask utført med Gyeon vaskehanske og Gyeon Bathe Essence bilshampoo Til slutt ble bilen clayet med Gyeon Clay og Claylube før den ble kjørt inn i garasjen og tørket med tørkehåndkle og trykkluft Litt bilder fra lakkinspeksjon. Det er litt og jobbe med her, men er ikke altfor gale. Og noen bilder fra lakkdybdemåling, panseret var det eneste området med høyere verdier. Ser ut som den har vært omlakkert, eieren av bilen hadde ingen kjennskap til det og bilen har ikke historikk på skade. Mulig det ble gjort på fabrikken.Ellers så det greit ut. Starter med lakk korrigering av panseret først. Første bilde med lys av i taket som viser defektene i lakken, kun Scangrip lykt på tripod. 50/50 bilder med lys i taket fortsatt av, med lys av i taket så klarer kameraet å fange opp defektene i lakken lettere på de flate paneler 50/50 bilder med lys i taket på og Scangrip lykten på samtidig Ferdig bilde av panser med lys i taket først av og deretter på Støtfanger foran - Før og Etter Forskjerm - Før og Etter 50/50 bilde av stolpe Bakskjerm - Før og Etter Dørlist - Før og Etter Litt bilder fra lakk korrigering av døren Ferdig Forskjerm på andre siden - Før og Etter Close up Taket - Før og Etter Bakskjerm - Litt før og etter bilder fra forskjellige vinkler Nedre del av bakskjermen Bilder av dørene Ferdig Bakdør Bakluke - Før og Etter Baklykt - Før og Etter Støtfanger bak - Før og Etter Det var det jeg hadde av bilder fra lakk korrigeringen. Litt om utstyret som ble brukt til lakk korrigering. Rupes maskiner, Gyeon Compound + og Meguiars mf puter til grovsteg og Gyeon Primer og gul Rupes og oransje Uber puter til finsteg. Lakkerte flater ble beskyttet med Gyeon Q2 Duraflex. Ulakkert plast med Gyeon Q2 Trim og felger, kalippere og eksosstusser beskyttet med Gyeon Q2 Rim. Dekksider beskyttet med Gyeon Q2 Tire. Da har vi kommet til ferdig bilder av bilen. Takk for at du tok deg tid og se gjennom denne S&S'en. Eieren ble mer enn fornøyd med resultatet og det er veldig kjekt å høre. Quote av eieren '' Bilen er blankere enn ny. Forstår ikke hvordan du får det til'' :-) Ingenting bedre enn når du får sånn en tilbakemelding.
 5. 5 points
  Da var nybil hentet og tross min bønn om å la være ble den levert klargjort med diverse voksrester rundtom samt noen flotte riper. En kollega som har hentet tilsvarende bil i en flott gråfarge ble med og vi gjennomførte nybilklargjøring V2 ila 3 hektiske dager. Lite bilder av prosessen. Men bilene ble polert med medium kombo (scholl s20 med en dært finpolish), wipet, en runde med virtue etterfulgt av 2 lag Britemax Amethyst og toppet med remax. Dørkarmer fikk Fusso(🤭), innvendige lister og panel master sealant, skinn renset og Colourlock shield, alcantara og matter fikk Gtechniq I1, plast fikk matt dash(heter det det?) fra samme produsent. Litt uryddige bilder av bilen før nedvask, av det som var av riper samt noen til slutt. Mye pollen Lakkstøv på kanten av bensinlokk Rester av fuglebais som kom 5min etter at bilen kom ut fra butikken. Krevde grovkorrigering med zvizzer Hc og flexipads ull Maskert opp Kollegaen sin bil (mitt andrevalg på farge) De styggeste ripene var over førerdøren. Ca 20cm med slike riper. Forsvant med zvizzer hc, korthåret ull og 4-5 pass. Ingen etterbilde dessverre Fuglebais som krevde litt oppmerksomhet Greie lakkverdier, jevnt over ca 120, laveste var kollega sin bil med 77 bak forhjul Blir blankt etter virtue Pianolakk på vindusstolpene var et helvet. Ble 89,4%. Sent på kvelden var jobben gjort, regn ute så ferdigbildene ble tatt i garasjen vi stod i. Skulle gjerne gjort det til en skikkelig s&s, det var planen men tiden ble som ofte veldig knapp. Må få skryte av Polishduden som svarte kjapt underveis på spørsmål om produktene- veldig fornøyd med servicen der. Denne gangen klarte jeg remax uten klabb. Verre med I1 som effektiv fjernet all nybillukt og etterlot lukten av neglelakkfjerner som fremdeles sitter i[emoji853] (heldigvis) Edit: en del rydding i linker måtte til selvsagt
 6. 5 points
  Tesla Model X 75D Hadde gleden av og få polere denne 2 uker gamle bilen. Dette er den andre model x jeg polerer for samme eier etter at kona hadde lagt sin elsk på hans nye bil. Løsningen ble å kjøpe en ny til henne også. Jeg ble advart om en ripe på passasjerdøren, så han lurte på om jeg kunne ordne den også. Bilen var ikke vasket siden utlevering, eieren syntes nok det var litt rart at jeg ble glad for å høre det! Starter med avskiltning Salt og skit fra vinterveiene etter to uker Forvask Begynte med prickbort, surfex 1:5 og korrosol. Så tok jeg dette i samme rekkefølge en gang til. Dette fordi jeg tidligere har blitt overrasket av asfaltprikker som fortsatt henger på. En ekstra runde er bedre enn å få så mye partikler under claying synes jeg. Hjulene fikk bilt-hamber auto-wheel i tillegg fordi den er enda mer hissig mot bremsestøv og møkk. Suverent produkt jeg sverger til. En fordel med å vaske dekkene først er at det spruter ganske mye møkk i alle retninger når man holder på. Tar man de til slutt kan man bli lurt av møkk som har flyttet seg til lakken. For å fjerne alt av guffe som hadde fått virke på bilen, skummet jeg ned med autofoam. Da er jeg trygg på at korrosol og vennene føres bort. Etter avspylning vasker jeg dekksidene med stiv børste og surfex 1:3, da går møkken fint ut fra gummien. Felger fikk vask med Gtechniq såpe og vikan-børste samt wheel-woolies (kopi fra carbon collective) Resten av bilen fikk BN-svamp og samme såpe som hjulene. Clayet med carpro immolube, uten å lage marring. Det er et utrolig bra og allsidig produkt! Tørket med carpro tørkehåndkle som også er det beste tørkehåndkleet jeg har prøvd. Inspeksjon og maskering Inspiserte skaden og resten av bilen. Viste seg å være to riper, en som går på kanten av nedre del av døren. Omtrent 50cm med "kreshe". Fant slike merker rundt omkring, men ikke så dype som de to ripene som viste seg på døren. Lakkmålinger Gode lakkverdier på døren. Mer skummelt på ripen nederst, den lå langs en kant. Prøvde først å polere begge bort men ingen sjanse på å redusere ripene effektivt. Våtsliping Aldri trivelig å måtte hente frem dette settet, men sånn som ripene var måtte det bare til. Skummelt område denne kanten å jobbe på. Våtslipte med immolube og 2500 og 3000 papir, var veldig forsiktig på den nederste og valgte å avslutte ganske tidlig på den. Tilbake til poleringsmiddel Kan se ripen i direkte lys men da skal du nesten kjenne til ripen fra før. Fikk bort slipemerkene med microfiber og 300, så gikk trinnene tilbake til 2500 på grønn uber. Menzerna 2500 fikk bort mye annet som hadde lagt merker/riper rundt omkring, avsluttet pent. Brukte rundt 7 timer bare på våtsliping og opprydning av merker/riper i lakken. Beskyttelsen av lakken Først wipedown med Carpro Eraser over hele bilen før jeg gikk igang med glanspoleringen. Carpro essence på blå uber gir en sykt blank og fin overflate, samt perfekt forbehandling til coating. Ble en stund å vente mellom essence og coatingen, da rakk jeg å dulle litt med hjulene og middag. Skal gjerne vente rundt 4 timer før coating. Voks og dekkfornyer på hjulene. De skal nok av om ikke så lenge, men hva gjør man ikke for prikken over i’en? Bort med de lappene her og. Beklager til de med OCD, men gummipiggene lar jeg bare være Coatingen til carpro er meget enkel å bruke, bare pass på å fjerne restene som flytter på seg når man buffer! Ellers er det like enkelt å legge som voks. Men slurv straffes langt hardere, hehe. Dagen etter la jeg et lag med Reload som følger med i settet, den beskytter coatingen frem til den er ferdig herdet. Spray, spre og buff av med to separate microfiber. Svært bra produkt å friske opp sliten coating med også. Ferdigbilder ute i sola, topp stemning! Og ripene på døren var eieren strålende fornøyd med var redusert, den første ripen i en ny bil er aldri trivelig. Jeg kunne nok fått redusert den nederste ripen enda mer. Den sjansen tok jeg ikke i frykt for å gå gjennom lakken. Skulle gjerne tatt litt 50/50 bilder men det glemte jeg i kampens hete. Her er et trøstebilde jeg har satt sammen. Jobben tok 21 timer fordelt på 3 dager, eieren var fornøyd og det var jeg og. Takk til deg som leste gjennom denne S&S, håper du likte den!
 7. 3 points
  Hei dere . Har vært medlem her nå en periode på 2.5 år . Tror jeg . Bare sånn at dere blir litt kjent med meg , Tommy Jansen . I 40 åra . Bor i Stavanger , fra Vålerenga . Har holdt på med bilting i mange år . Har hatt jobb , med å "ordne / holde " bilene til et adv. firma i ok stand , før . Mens jeg studerte . Da jeg har hatt en Kirby 2001 støvsuger og møbelrenser . Siden 2000 . Da jeg studerte Foretningsjuss , på BI . Hoppa av det studiet . Da jeg heller fant ut at Astronomi og Fysikk , var meg : ) Tok 3 år på UiS . Holdt på med en grad innen Astronomi . Da med Protoplaetariske skiver / danelser . Hvordan solsystemer starter . Og livssyklusen til stjerner(fødsler - liv -død) og planeter . Da med studier av vår egen sol , og planeter . Leste meg også opp på alt om vår måne . Da jeg fikk beskjed av ESA og NRS (Norsk Romsenter) . At siden jeg hadde sittet i fengsel for å ha vært med i en berykta mc-klubb . Vært med på den mc-krigen på 90-tallet . Fikk / får jeg aldri de sikerhetsklareringene , jeg trengte for å jobbe innen romfart - forskning av stjerner - stjernetåker / nebular . Avslutta jeg min utdannelse , etter 3 år . Fikk da heller jobb som husets astronom på Vitenfabrikke , Sandnes . Har undervist i 6-7 år der , samt holdt en del foredrag om min kunskap innen mitt felt . Alt av skoleklasser - firmaer - grupper . I Planetariet - storsalen og på taket med solteleskop + vanlig teleskop . Fått tildelt diplomer og priser . For den som har undervist flest skoleklasser / barn i Norge . Flere år på rad : ) Vært i div astronomiske tidsskrifter , i Europa . Nok om det . Jeg klarte den delen med å ordne bilene bra innvendig . Med støvsuging - rens av stoffint og skinnint . Ordna meg en maskin . Vil ikke navngi merke . Samt et par pads + noen ymse flasker av bobbob ting . Holdt på i garasjen . Lang tid , uten å få det helt til . Men en dag , så jeg en Audi som hadde så fet LOOK . Helvete , den må jeg få stoppa . Kjørte forbi med min Gelenderwagon 350 bensin turbo . Fikk / tvang figur til å stoppe på en bussholdeplass . Noe skremt , var han . Da jeg gikk ut av bilen . For å spørre han . Hva han hadde fått gjort med bilen sin . For å få en sånn fet wetlook . Da sa han at bilen hadde fått Swissvax behandling . Aaaaaa . Kom meg hjem . Googla Swissvax . Fant ut om noen figurer som het Tommy , Christer og David . De hadde da lagt ut ting på denna siden . Av noen Porscher , AstonMartiner , Ferrari'er. Kopierte bilder , blåste de opp . Fikk navnet på de produktene , maskinene og utstyret . Fortalte dette til en kompis . Så sa han . Jeg kjenner han Tommy Lund . Fikk Rune til å sende han en melding at en figur (meg) . Ville gjerne snoke og snike , lære litt mer om dette . Så en dag bare dro jeg hjem til Herr Lund : ) Tror jeg ikke skremte skiten av han og Elin . Det ble en sånn WOW , opplevelse . Å se både garasjen , produktene , utstyer , maskinene . Samtidig presse meg inn i stua hans . Noen dager etter pakka alt jeg hadde sammen , av ymse ting / prodkter + den maskinen . Ga det til en nabo , som jeg syntes fortjente å ikke få noe bra resultat , etter mange timers innsats . Kjøpte meg Rupes Duetto , 21mm , da den kom og så iBrid når den kom Samt Swissvax Shield . Noen andre produkter + riktig vaskepakke . Nå begynte det å se bedere ut : ) Tok et kurs hos Tommy , året etter . Flere besøk , mer produkter , mye mer meldinger om hva trenger jeg , hvordan fikser jeg dette . Tommy svarte så snill han er , kjapt hele tiden . Sent og tidlig . Dette har "balla" på seg siste 2-3 åra . Måtte ordne meg et lokale , som ligger noen hundre meter fra Vågen i Stavanger sentrum . Da min egen garasje ikke holdt mål / størelse . Blir nå 20-30 + biler - mc'er og gitarer i året , av alt mulig . Syntes jeg får dette til . Kan sammenlignes med astronomi . Stadig noe nytt . Mer avansert . Blir aldr 100% utlært !! Så nå er det på tide at også jeg legger ut en S&S her . Har erfaring med å skrive observringsrapporter , undervisningsrapporter , inne astronomi - fysikk . Har også holdt på astrofotografering . Fant ut at min da 3100 Nikon , blir det like bra bilder med som de dyreste Nikone'ene. Det er optikken , fotografen det står på . Så nå bruker jeg Nikon 3200 . Har 2 stk . Et i bilen , og et hjemme . Alle bilder tatt med Nikon 3200 18-55mm og 50mm objektiver , mest på stativ og fjerkontrol . I store format !! Jeg kan starte med siste bilen . Før jeg får inn en ny kl 11 idag , er tatt imot , tømt for ting og tang . Men det var såpass varmt idag at jeg dro for å bade Canis . Så tilbake om et par timer , til skygge . Porsche 911 Carerra 4 991 2012 Bilen trengte en ordentlig oppfriskning . Da den har vært eid av 2 eiere . Som er glad i å vaske den . Samtidig vokse den . Henta den 911 på Porsche Sentert Stavanger , etter en service . Torsdagen / dagen før Autopia starta . Kjente ikke eier , fikk bare en melding på FB . Om jeg kunne ? Kjørte til garasjen for en vask . Så hjem til han . Fortalte at jeg ville ha gjordt det og det . Skinnrens innvendig og polering , så med Swissvax produkter . Han var helt enig . Fikk igjen bilen 10 dager etter . Nå på mandag . Så at det var produktrester , mange steder + en fugleskit . Starta med dekk og felger SurfX HD 1:5 med stiv børste på dekksidene og myk børste på felgene . Prickbort og SurfX HD , etter hverandre . Med noen minutters mellomrom . Før jeg høytrykka det vekk . Gjorde det 2 ganger . Før jeg jeg la et lag med ActivDimondFoam , med skummkannonen . Gikk over alle sprekker / trange steder / åpninger med Detailerbørsten . Så høytrykk igjen . Før en berørigsvask da med en helt vanlig microfibervaskevott og Next lilla . Tar systeatisk taket - stolper og vinduer . Høytrykker det vekk . Så hver sin side , høytrykk vekk . Front og bakside . Så kjapt felger engang til . I tilfelle , noe møkk har blitt spruta på igjen . Så fronten Har nå gått fra FatBoa , CarPro sitt tørkehånkle . Over på BigBoi Blower Pro : ) Virker helt 100 . Skulle hatt denne blåseren for lenge siden : ) Rygga bilen inn i garsjen . Starta med å ta alt ut . Inspesere alt intreør Begynte først å støvsuge med min Kirby 2001 Gsix , med litt forskjellige extrautstyr til den . Hestehårsbørste og langt bøybart "sverd" Så starta jeg med skinnintreøret , seter - dører - dasjbord - stolper Swissvax sitt Leather Care Kitt . På med Cleaner , og børsta det forsiktig inn i sirkel bevegelser . Tørker av med hvite små hånkler . Så var det dyprensing av stoffmattene + forbrønnene Med min møbelrenser Kercher Puzzi Da var bilen klar for maskering + inspeksjon av lakk Rupes'ene var klare ; 21mm - 15mmMark3 - Mini og iBrid'en . Som Tommy har modifisert for meg : ) Takk Tommy Målte lakken flere steder på hvert panel . Den var helt ned til 81my Prøvde først med Rupes Gul skum pads . Men gikk heller over til Rupes Gul Ull med Gul polish Jeg starter alltid med taket , så stolper + panser . Før det blir fra speil sjaførsiden . Panel for panel . Rundt hele bilen . 50-50 bilde Så en rask runde til med Rupes Gul skum pads , nå med Swissvax sin Regular Før jeg brukte Utopia , fra Herr Lund La voksen over hele bilen , før jeg bufrer av igjen . Alltid med den blå tykke Swissvax microfiberkluten . Så er på med SealFeed på gummilister . Tørker vekk det som ikke suges inn i gummien . Etter 12-15 min . Med en egen microfiberklut . Plastikk for seg noe Protect , med en liten firkanta svamp . Tørker av rester . Noen minutter etter en runde rundt bilen . De 4 endestussene ble polert med Metalpolish , så avtørking av rester . På med Autobahn . Felgene var mattlakkerte . Så ingen polering på dem . Bare Autobahn . Men Pnue på dekksider . Eier ble meget fornøyd . Bilen så bedere ut nå , enn henta ut fra Porsche Sentret Oslo . Ny bil står å venter i garasjen . Takk for meg idag : )
 8. 3 points
  Skal ikke skryte på meg så mange model X enda, men etter 13 eller 14 model s så var det artig å få inn en model 3. Denne var i fargen Midnight Silver Metallic som jeg også har tatt to av tidligere på model s. En fin farge som er veldig takknemlig å jobbe med. Dette er nok den Teslaen jeg har hatt her som har sett best ut levert fra Tesla. Her er planen derfor kun 1 steg polering før 2lag Kamikaze Miyabi etterfulgt av overcoat. Litt dårlig bilde, men det var det eneste jeg tok før jeg begynte Tok av hjulkapslene for å vaske felgene skikkelig. Forøvrig første gang jeg har sett kapsler på alufelger tror jeg. Dette er for å lage så åpne felger som mulig å tette hullet mellom eikene med lett plastmateriale. I tillegg til at felgene blir mer aerodynamiske. Dette samlet skal øke effektiviteten med ~10%. heter det på Tesla sine sider. Det er de letteste Tesla hjulene som produseres. Hvis man ikke ønsker å kjøre med disse så kan man bestille et kit med navkopper og hjulbolt kopper så de blir litt penere https://shop.tesla.com/ca/en/product/vehicle-accessories/model-3-aero-wheel-cap-kit.html Hopper bare lett over nedvasken da det er så godt beskrevet før. Kan jo nevne at det ble brukt følgende kjemi i denne rekkefølgen: Nerta Tar Tech Chem-Tech Korrotech Nerta Sky we 64 3d pink car soap lakkmålinger er jo alltid litt artig på Tesla. 62my nede på alle dørene og en snittverdi på 111 etter 57målinger. Høyeste verdi på 185 var på bakluke. Kunden ville gjerne fjerne dual motor emblemet på bakluken. Dette gjør jeg gjerne uten kostnad da jeg slipper å polere inni og rundt å maskere å alskens morsomheter. Fort gjort med steam eller varmluft, etterfulgt av litt sitrusrens før jeg nøytraliserer med litt vann og polerer til slutt. Bokstavene lagt i en pose i midtkonsoll. Gjort på få minutter! Så la jeg merke til noe når jeg skulle legge inn jackpads for å løfte bilen på sakseløfteren. Her har noen før meg vært uforsiktige når de har jekket opp bilen. Plastdekselene under kanalene hadde løsnet på begge sider av bilen. Har sett dette før og det virker som det fort kan skje når bilen blir løftet på løftepunktene med store pads som går i plasten istedenfor å bruke model 3 løftepads som i bilde under dette. Klipset kanaldeksel på plass og fortsatte inspeksjon Ikke mye å finne annet enn småting og generelt litt uklar og matt lakk. VM i hologrammer å kjørespor på all plastikken var det da. Så fant jeg en liten skade på bakfanger som jeg tok med nano, flexipads ull og Angelwax regenerate. Fant også en liten sak på bakluke som jeg brukte samme fremgangsmåte på. Kan jo være jeg lagde dette selv når jeg fjernet emblemer også. Før: Etter: Ellers ble det maskert med Kamikaze teip gått over hele bilen med nano, mini og LHR21mk2 med Kamikaze bakplate. Alle på gul Rupes pad og med AW Regenerate. r Blir bra etterhvert Miyabien jeg hadde på hylla hadde krystallisert seg. Det er ikke så rart den ble jo åpnet på denne jobben for 1 år siden. Det har ikke blitt så mye coating jobber etter dette da det ofte er omfattende og jeg har vært en del syk. Rushe avgårde å hente ny. Klar for å legge litt coating Startet med å wipe hele bilen med Monopol Så etter heligdager med led lensern La første lag Miyabi Så veltet jeg flasken... Fortjenesten på denne jobben begynner å se slim ut Bestemte meg for å ta vare på uhellet så jeg kunne vise kunden hvor hardt det blir. Etter første lag var buffet speidet jeg igjen etter helligdager. Looking good! Da ble det en øl og cigar i sola før jeg begynte å rydde litt. Dagen etter la jeg neste lag Miyabi Her ligger den å hazer Buffet av å sjekket arbeidet igjen Listverk etc har en slags børstet alu finish så de ble maskert og ikke polert for å beholde orginal finish. Isteden ble de satt inn med rim coat. Viktig å beskytte disse for de blir så fort ufattelig stygge hvis det brukes sterk vaskekjemi. Innvendig ble det tatt en rask shine. Pianolakk ble polert opp med Nano, gul pute og AW Redemption. Dekksider satt inn med AW Elixir Alt glass ble polert over og så rengjort med Scholl ICE Så ble det satt inn med AW H2GO som her ligger å hazer Til slutt fikk bilen et lag med Kamikaze Overcoat Til slutt var det bare å lene seg tilbake å ta et "par" ferdigbilder...
 9. 2 points
  Hei, glad amatør her som tenkte å dele "unboxing" og førsteinntrykket av mitt nyanskaffede verktøy til polering av bil, Flex XFE 15 150 18,0-EC for de som måtte være interessert dette. Først en liten "disclaimer", jeg er kun en amatør med stadig økende interesse for bilpleie, det jeg skriver under må derfor leses i denne konteksten. Jeg er ikke sponset av noen, og verktøyet er kjøpt inn til meg selv da jeg var nysgjerrig på denne maskinen. For å ta innpakningen først, etter å ha fått av toppen av pappkassa åpenbarte det seg en ny kasse, i plast. Innholdet i kassa: Maskinen var godt pakket og sikret inni kassa. Under har jeg lagt ut alt innhold: Selve maskinen kom ferdig montert med 150mm bakplate. Øvrig innhold: 2 batterier, hver med 5Ah kapasitet. En manual, en løs bakplate på 125mm, samt en lader. Jeg har ingen 150mm puter og byttet derfor bakplata til 125mm med en gang. Dette gjøres ved å skru ut 3 torx skruer. Ikke spesielt komplisert der altså...:-) Så litt om førsteinntrykket: Selve maskina er ganske stor, her har jeg sammenlignet Flex'en med min gamle Carwise med 125mm bakplate. Flex'en er slankere, men lengre. Dette bildet viser Flex'en uten batteriet påmontert. Så litt vektsammenligning: Flex'en er litt lettere, men merk at dette er UTEN batteriet påmontert. Her er vekten på maskinen med batteriet påmontert. Klokker inn på 2808 gram (måtte bygge opp med litt papp for å unngå at deler av maskinen fikk kontakt med gulvet, nullstilte vekta med pappen på for et mest mulig nøyaktig resultat). Som dere ser veier da maskinen med batteri påmontert rett over 500 gram MER enn Carwise maskina. Selve vekten av maskina vet jeg det er mange som er opptatt av, men vel så viktig er det jo hvordan vekta er balansert på verktøyet. Mer om det senere. Batteriet har en knapp der du ved å trykke får frem batteriets ladenivå. Batteriet var knapt halvfullt ved levering. Så var det å starte opp maskina da. Jeg gjorde en uhøytidelig og ikke-vitenskapelig sjekk av lydnivået på full fart. Lydnivået var særdeles behagelig i mine ører sammenlignet med min gamle Carwise som bråker som et uvær. Enda bedre var det hva angår vibrasjoner i maskina. Dette kan ikke sammenlignes med Carwise iallfall, men så ligger de i hver sin ende av prisskalaen også. Har en enkel lydtrykksmåler til å sjekke støynivået, målingen viser 86dB, men det blir ikke annet enn en pekepin, dessuten oppfatter folk lyd så forskjellig. I mine ører var Flex'en meget behagelig hva angår støy. Jeg kan bruke denne maskinen uten hørselvern, det er ikke mulig med Carwise.... Så er det da også et spørsmål om man sammenligner på rett grunnlag. Jeg synes det virker som om Flex maskinen går endel saktere enn Carwise på full fart, da er det naturlig at også støynivået er lavere. Ikke så lett å se ut fra spesifikasjonene hva faktisk hastighet er da det synes som om målingene er gjort på en annen måte. Etter endel lek og litt lett testing kom tiden for å lade batteriet. Laderen ble koblet til og batteriet plassert i laderen, etter få sekunder kom det opp forventet ladetid til fulladet batteri. Det ser ut til å ta et sted mellom 45 til 50 minutter å fullade et tomt batteri. Så er det sikkert mange som lurer på hvordan maskinen fungerer i praksis. Nå er jo ikke dette ment som en test, mer en kort introduksjon til verktøyet og et slags førsteinntrykk. Det jeg kan si etter å ha lekt ytterst kort tid med dette verktøyet er som følger: - Det er deilig ikke å ha en ledning du må tenke på hele tiden, og passe på at ikke kommer inntil bilen. Særlig ved polering av panser og tak. Det er så ukomplisert å bare plukke opp maskina og starte uten å finne frem skjøteledning. - Den veier endel, men vekten er fordelt på en bra måte slik at det føles ikke som maskina er så tung som den faktisk er. - Ergonomien sitter bra for meg, verktøyet ligger naturlig i hånda og er lett å holde og håndtere. - Maskinen går stille (synes jeg), og vibrerer ikke langt nær så mye som min Carwise. - Full fart på maskinen virker for meg å være lavere enn Carwise. Jeg fant også ut at når batteriet har blitt tappet noe ned (usikker på hvor langt ned) så bortfaller muligheten til å kjøre maskinen på trinn 5 og 6. Maks fart er da 4. En viktig detalj å være klar over. - Under polering merkes det at motoren ikke har samme kraft som Carwise, og ved hardt press hører du at motoren jobber litt tungt. Dog vil jeg si at den sparker bedre fra seg enn jeg hadde fryktet. Det er heller ikke noe problem å legge godt press på maskinen uten at puta "staller". - Kjekt å ha en ekstra stor bakplate også, slik at de store panelene kan poleres mere effektivt. Det skal nevnes at jeg ikke har prøvd maskina med 150mm bakplata da jeg ikke har puter i den størrelsen. Jeg byttet bakplata med en gang til 125mm. Jeg kan derfor ikke si noe om hvordan maskina er med den store bakplata. - Batteriet synes å vare lenge nok til at det andre batteriet er ferdig ladet. Dette vil jo vise seg etterhvert i praksis når jeg får polert over et lengre tidsrom. Dersom det er interesse kan jeg gjerne komme tilbake med litt mer info når jeg får mer erfaring med denne. Kan også svare på spørsmål om noen skulle ha noe de lurer på. Håper dette var av interesse.
 10. 2 points
  Dro frem kamera litt igjen i påsken. Deilig å ha litt tid til foto også!
 11. 2 points
  Da kan endelig denne krysses av på "to detail" bucket listen En av mine absolutte favorittbiler (sammen med Pagani Zonda og Ferrari F40) "Speedy Kiwi" som denne heter, er den eneste som har denne "tribue'n" av de 375 bilene som er produsert. Denne ble levert ny til New Zealand. Her er link til artikkel om bilen https://www.nzherald.co.nz/business/news/article.cfm?c_id=3&objectid=11389314 Kul filmsnutt fra Nûrburgring Så noen bilder fra ankomst. Bilen har stått lagret en stund, å var litt nedstøvet, å litt dårlig vær når den ble levert. Starter med Tuga Aludevil special på felger, og prickbort på lakk, som får ca 5-6 min virketid før avspyling Så etter litt lufttørking, så blir det en runde med Carpro IronX, som også får 5-6 min virketid før avspyling Så legger jeg et lag med Surfex HD 1:5 over hele bilen, og topper dette med et skumlag med Rupes Double clean Mens dette jobber, så går jeg over kriker og kroker med en detail børste, for å agitere opp møkk Dekksidene skrubbes Klargjør gritguardbøtta med Carpro Reset såpe Skummer opp Berøringsvask fra toppen og ned, med SV wash pudel Wheel wollies er geniale i felgene Så skylles bilen grundig Her ligger vannet helt flatt, så null beskyttelse på lakken. Tørker med carpro fat boa På plass i garasjen Begynner med å fjerne deksler under, for å komme til jekkepunkter bak. Opp på liften, og hjul tatt av. Starter med å støvsuge "cockpiten" Vasker over med Rupes multi purpose degreaser 1:5 og MF Støvsuger mattene Glass vaskes med SV crystal og SV glassklut Alcantara renses med SV Alcanta Tørkes av med en MF Det var fremdeles litt møkk igjen inne i felgene Vasker over med Rupes MPD og en MF Fjerner limrester fra gamle felglodd Fjerner også nuppene på dekksidene Det ble litt, så det hjelper nok litt på den uavfjærede vekten, "because racecar" Så ble det tatt en wipedown Så ble det lagt Carpro Dlux coating Buffer utsiden av felgene, mens tønna på innsiden blir ubuffet. Så måtte hjulhusene få litt tilsyn, her er fremme før vask Vasker over med Rupes MPD og MF Bremsecalipper poleres med Rupes Nano, gul pute og SV cfp regular, her er en 50/50 Ferdig polert Hjulhus ferdig vasket Hjulhus bak vasket og polert calipper Så får også calippere en runde med Carpro Dlux coating Dekksidene får en runde med SV Pneu Denne bilen er bygget for funksjon, og ikke for å være praktisk, så det samler seg mye grus ol i luftintak. Før opprensk Etter opprensk Mere opprensk, her var det også blokker på innsiden av gitteret, å det ble brukt trykkluft og støvsuger for å få det bort Ferdig renset I denne plateskjøten langs døren, så satt det mye småstein kilt fast Her setter jeg inn en karosserikile og utvider forsiktig, slik at jeg kan få tatt de opp med støvsugeren. Så ble hele bilen maskert, å det ser litt merkelig ut, men denne bilen har klar beskyttelses folie på en del steder (vet ikke produsent, men den er ganske sticky å kan ikke poleres) så kantene her er maskert av. Tilstanden på lakken bærer preg av swirls, litt hologrammer og generelt matt Hele karosseriet er carbon, så ikke mye å måle på her Før jeg skulle polere, så måtte hjulene påmonteres, og da med rett moment Grunnen til at hjulene måtte på, er at jeg ville ha vingen bak opp i høyeste posisjon, for å kunne komme bedre til under. Å for å gjøre det, så må bilen stå på bakken, og race mode må aktiveres Da senkes bilen 5 cm, og bakvingen heves 30cm. Hele prosessen vises "live" på skjermen, mens tiden telles ned. Da ble det bedre plass Føttene til vingen var også litt møkkete En liten runde med MPD og MF så ble det bedre Finner frem favorittkomboen Kjører en test Å denne fugerte helt utmerket, jeg vil karakterisere denne lakken som medium hardhet. Her er en 50/50 på bakskjerm Ergonomisk arbeidsmiljø med godt lys. Drivstofflukene på taket var i sort pianolakk. Her er en 50/50 De store trange luftkanalene i dørene var litt utfordrene, men med både Rupes Nano lon og short neck så gikk det fint Det var mye kjørespor på innsiden av denne døren. En runde med Nano, gul pute og cfp regular, så ble det straks bedre Slik Greit med dører som er ergonomisk lette å polere Rupes Mini får jobbe litt under bakvingen Her er en 50/50 til Dette er resultatet, og det er klart for voks Denne må jo selfølgelig få SV Utopia Legges på med SV påføringspad. Buffes av etter 10-15 min All carbon, ble vasket med SV Opaque pre cleaner Så ble det lagt Opaque voks Dene ble lagt panel for panel, og buffet med en gang. Glasset over motoren, og motordekselet hadde noen vannflekker Glasset ble demontert Går over deksler under med SV Lotos speed Får også vasket utsiden av bakruten Vasker innsiden av glasset Monterer det på plass, og vasker utsiden Alle plasser med beskyttelses folie ble gått over med SV Lotos speed, så ble den satt på lading. Så kommer noen ferdigbilder, å sola tittet frem fra tåken. Her er det litt flekker/riper på infoskjermen, men det ligger i den originale beskyttelsen som enda ikke er tatt av. Her er den tatt fra "Race mode" til "standard mode" som hever den, og senker vingen. "That Ass" '''''''''' BILDER ER IKKE TILLATT BRUKT, UTEN TRÅDSTARTERS SAMTYKKE ''''''''''
 12. 1 point
  Det er jo en billig maskin.. Har selv testet den 2 ganger og den gjør jobben for noen som polerer kanskje 2-3 ganger i året og ikke ønsker å kjøpe kvalitets maskin. Har prøvd denne med både 150 og 125mm bakplate og har ikke merket så stor forskjell i vibrasjon egentlig. Da prøvde vi både med ovale og conet putene til Koch Chemie. Med ovale putene var vibrasjoner og utabilitet fra høyre til venstre. Typisk situasjon når en monterer puter for roterende maskiner på DA maskin med utkast på 15mm eller mere. Problemet ditt her er valg av puter. Denne maskinen hvis ikke jeg husker feil har 21mm utkast. Det er mye belastning for puter og skum. Derfor bør du bruke puter som er conet i form. Ovale puter og gjerne med tykkelse på rundt 30mm er i utgangspunketet laget for roterende maskin. Ovale pute og i tillegg høye puter på DA maskin er ikke så lurt. Uten å gå enda mere i detajlere så er det også stor forskjell i struktur på puter for roterende maskin vs DA maskin. Jo mere utkast på DA maskinen jo mere stabilitet trenger maskinen i form av pute. Men den må være conet. Ovale puter på DA maskiner fungerer ja, men de kan faktisk gi mye voldsomt vibrasjon. Hvis du ønsker å fortsette med den org bakplaten så trenger du puter med borrelås på 150mm. Ellers kan du montere enn 125mm bakplate på denne og bruke puter med borrelås på 126mm, f.eks Koch Chemie nye puter passer her perfekt.
 13. 1 point
 14. 1 point
  På tide me litt oppdatering!
 15. 1 point
 16. 1 point
 17. 1 point
  Her har det gått temmelig trått siste tiden. Lite biler innom pga. laber helsetilstand. Audi A4-en er solgt, ny garasjeport er ordnet etter at forrige port røyk og ny e-tron er handlet. Trosset alle muskel- og leddsmerter når ny Audi e-tron ble hentet på fredag. Ba om at denne ikke skulle klargjøres ved voldtektsmaskinen på Bekkelaget, men det var allikevel noe skavanker på lakken. Gjennomsnittsdybde på lakk: Ellers litt smått fra helgen. Meeeget stor bil, brukte ca. 25 timer fra start til mål. Finpolert med gul/gul, spotkorrigert med roterende. Gtechniq C1 + EXOv4, G5 på vinduglass og C5 på felg. Ferdig coatet, mye regn denne helgen så dermed ble bilen værende i garasjen. Kjørt hele 14 km. Noen bilder når jeg kjørte ut idag tidlig, kommer flere oversiktsbilder etterhvert.
 18. 1 point
  Advarsel: 330 bilder. Gravide, barn og sarte sjeler bør ha oppsyn av en voksen Jeg tenkte jeg skulle lage en S&S for en gangs skyld, siden dette er noe utenom det vanlige En kamerat av meg ringte og sa han hadde kjøpt et lite prosjekt og lurte på om jeg kunne ta en titt, han visste tydeligvis ikke hva han hadde kjøpt enda.. Et par dager senere hentet han bilen hos selger et par timers kjøretur unna og ringte meg underveis og lurte på om han kunne kjøre bilen rett til meg, og litt vel forsiktig fortalte han at bilen var rimelig møkkete. Vi starter med litt bilder før vask Aske INNE i instrumentpanelet ja, den var ny.. (Ikke noe jeg fikk gjort noe med forøvrig, eier er mekaniker og har demontert og vasket det rent nå) Denne har hatt litt å stri med At folk ikke engang tømmer askebegeret før salg er ganske utrolig Jeg har aldri begynt å hoste når jeg har satt meg inn i en bil men det gjorde jeg i denne, angret umiddelbart på at jeg satt meg inn. Begynner med Prickbort på tørr lakk, ca 15 minutters virketid. Den fikk en god del å jobbe med Autoglaze Acid RIM og 3 minutters virketid Autoglaze Power Wash Acid Wheel gjorde mye bedre rent enn jeg hadde forestilt meg uten berøring Prickbort ryddet greit opp etter bare høytrykkspyling i døråpninger Ny runde Acid RIM på felgene, fortsatt uten berøring Mye asfalt på en felg Berøringsvask utvendig ble tatt til slutt rett før bilen ble levert tilbake til eier på kvelden, uten at jeg tok bilder. Ikke noe annet enn vask ble gjort utvendig, den skulle få litt ny lakk her og der så da hopper vi elegant videre Nappet ut det illeluktende teppet i lasterommet Reiv av setetrekket og kastet det sammen med teppet rett i søplebilen som kom like etterpå Skulle ikke tro det hadde vært på setetrekk her? Tok ut gummimattene Begynte støvsugingen, ,men miljøet var for ille til å jobbe i så strategien måtte endres, dro ut sneipene av askebegeret og luftet ut av bilen og begynte med vask av dørkarmene istedet Autoglaze Blue Degreaser 1:3 gikk det mange liter av på denne jobben, en billig og veldig bra avfetting. Steam spilte også en sentral rolle Sprayes på og får noen minutters virketid, så børsting, så steaming Litt in-progres bilder, etterbildene kommer senere Blue Degreaser løser lett opp gammel silikon fra gummilistene Gikk til slutt over med denne på lakk. Sommerhjulene som lå i bilen fikk seg en kjapp runde, selv om disse ikke skulle brukes av nåværende eier. Jeg lar bildene tale for seg, Autoglaze Acid RIM ble også brukt her med stort hell Prøvde P21S på noe gammelt drivakselfett, nytteløst.. Ødela en vikanbørste under rengjøringen av dette Kjøpte meg ozon generator fra poleringskongen.no, kraftig sak med 6g/t til en bra pris. Denne fikk gå 2 runder à 30 min før innnvendig vask startet Pollenfilteret har vært helt hvitt en gang i tiden Startet vasken av interiøret etter en god utlufting av bilen etter ozoneringen Å fytti katta Blir ikke bedre av seg selv, dynke hele driten i Gtechniq W2 1:3 Børster godt Prøvde meg på en 50/50, også her ble steamer brukt. Hadde ikke klart meg uten steam på denne bilen, den ble brukt nesten overalt Round one Dynker hele skiten Blir litt ivrig Æsj, rett og slett æsj 50/50, svimerkene etter sigarettgloen gikk ikke vekk En liten 50/50 her og Steam <3 Samme fremgangsmåte i taktrekket Enda flere 50/50 Svidd hull igjennom askebegeret. Dette skulle byttes ut, men for å bli kvitt stanken og unngå gris under demontering vasket jeg vekk det verste Flaks at ikke elektronikken tok fyr, ledninger hang og slang rett bak hullet etter siggen Rimelig nasty bak askebegeret Flere nasty bilder Skrubbe-steame-vaske-vaske Det regelrett rant møkk fra beltet Så det ble rullet helt ut, brukte 1.5time bare på beltet sjåførsiden Møkka tok nesten aldri slutt.. Helte til slutt kokende vann over beltet Et før og etter Håndbrekket Det var vel ca her jeg fant ut at sjåførstolen MÅTTE ut 50/50 fra taktrekket og noen før og etterbilder, og etterbilder av beltet etter det var tørt Gjett hva dette er som sitter skikkelig godt på girkula... Understellet på sjåførstolen Litt diverse Her er kun bremsepedalen steamet Noen fra dørtrekket, mere bilder derfra kommer senere, og grunnen til det kommer straks Interiøret fikk tørke noen timer etter vask før ny runde med ozon, og denne gangen fikk AC anlegget litt også Plassert under der jeg antok luftinntaket var Så over til det VIRKELIG store sjokket, etter demontering Sneiper, ukjente fremmedlegemer og... EN JÆVLA REKE!! HVORDAN ER DET MULIG?? Under dekselet på dørhandtaket Stanken som kom frem ved demontering var helt utrolig, jeg måtte ut i frisk luft for å ikke bli ordentlig dårlig Her sees årsaken til demontering av dørtrekket, kom ikke til her når dørtrekket var på Mer demontering Litt oversikt Benken var også rimelig møkkete Mere demontert FLERE REKER!!!! Spratt ut en til reke når eieren av bilen demonterte askebegeret, og det satt fast en reke i isolasjonen bak askebegeret i dashbordet, og en siste fant jeg i kabelgjennomføringen uten sjåførstolen.. Jeg har aldri vært spesielt glad i reker, men etter denne jobben kommer jeg aldri til å spise reker igjen Møkk bak ryggen på sjåførstolen (som åpenbart ikke står der lenger) 50/50 støvsuging Etter flere par hansker, Autoglaze Blue Degreaser, børsting og vill steaming ble det helt greit under stolen Ble tatt en liten runde til med MF her etter bildene, før stolen ble montert igjen Etter støvsuging, skraping med MF surret rundt en flattrekker og vask ble det greit bak dørtrekkene også Alle demonterte deksler ble satt ute, sprayet ned med Blue Degreaser og spylt av. Inne fikk de en runde W2 og tørket med MF Setene fikk W2 1:5 på flekker og Max Protect HDLCC Leather & Carpet Cleaner blandet ca 1:40 som jeg synes fungerte veldig bra Veldig mye løsnet første runde Høyre side renset Ryggdelen var også ganske ille, spesielt under armlenet Flere fra rensingen med gode gamle Foma Mimo som har fått litt ny hardware Mere møkk Prøvde meg på det ene dørtrekket inne, men måtte ut for spyling først det og Fra vaskingen ute Jeg skjønner ikke hvordan baksiden av kontakter kan bli så ille Noen random, før/etter av en nakkestøtte på passasjersiden Så til vask av gulvet foran Blue Degreaser, grov børste, steam og så Foma Mimo Passasjersiden tatt Og så sjåførsiden Misfargingen som synes nederst til høyre i bildet forsvant ved 3 nye runder steam og vill skrubbing Samme fremgangsmåte her Sjåførstolen ble renset ute av bilen Alle delene som nå var tørre, ble plassert sporadisk inn i bilen igjen som også hadde fått tørke for en ny runde ozon. Og nå hadde jeg lest meg frem til at ozon generatoren bør plasseres høyt i bilen fordi Ozon er tyngre enn Oksygen og dermed synker Etter ozoneringen ble alle løse deler tatt ut og vasket med Gtechniq I2 Tri-Clean overalt for å bli kvitt ozonbelegget og for å sikre at de var 100% rene. Det samme ble gjort med resten av plasten i interiøret Stoffet på skilleveggen ble vasket med I2 og MF. Vi tenkte å demontere hele skilleveggen for å komme skikkelig til, men pleksiglasset er popnaglet så det hadde blitt en helvetes jobb for å få ut alle av rør-ramma Gulvet foran i bilen var ganske blass Så det fikk en runde med Carpro PERL 1:5 som passet perfekt til formålet. Sprayet på og lot det trekke inn Gulvet fikk en semi-glossy finish, på normal avstand ser det helt nytt ut og er ikke plagsomt glatt Etter at setene var tørre ble de forseglet med et godt lag Autoglaze Fabric Protector V2, massert inn i stoffet med nitrilhanske Vinduene som ikke var rørt enda ble først vasket med Autoglaze Glassklar Pro, og så en ny runde bare denne gangen sammen med nanosvamp, og så en ny runde til slutt Litt 50/50 her og 50/50 fra en kjapp polering av pleksiglasset i skilleveggen Så til lasterommet, gulvet måtte ut Her er hovedårsaken til at gulvet baki måtte ut, en god glippe under skilleveggen. Det stinket røyk derfra i lasterommet 5 av 6 gikk fint, men en satt bom fast og måtte kappes Uansett så det ikke pent ut Vasket over med greenclean faktisk som fungerte bra, og Blue Degreaser og steam på flekker Disse måtte få oppmerksomhet, fullt av buser her også (ref girkulen, til de som ikke gjettet riktig) Gulvplatene i lasterommet fikk også Blue Degreaser og Steam 50/50 kan vi aldri få nok av! Men dette var det siste, jeg lover Så til noen flere etterbilder Skiltrammen bak som var delvis knekt og montert opp-ned med et avklipt ryggekamera på ble byttet ut med en passende(?) ramme jeg hadde liggende, som forøvrig ikke ble ordentlig vasket etter montering ser jeg Blurry after-shot Rent overalt ..........Oooog dett var dett, håper det var verdt titten Ca 30 effektive timer gikk med på denne
 19. 1 point
  Her er en liten test av to produkter fra Carpro. Bilen var full av støv og annet rusk, trenger en liten vask. Var litt usikker på hva som ville skje med rusk som jeg vanligvis ville tatt med støvsuger eller tørr MF, kom det til å bare flyttes rundt på dashbordet? Gikk rett på med vott og Inside. Skummet Inside lager har veldig god lukt, den er så mild at den ikke vil merkes på samme måte som en wunderbaum. En fordel jeg kjenner igjen fra vaskehansken til utvendig vask av bil er at du slipper å konsentrere deg om å holde fast i vaskeredskapet når du holder på. Den henger på hånden og former seg etter det du rengjør. Votten har en myk overflate med piggete børstehår, myke nok til at de ikke riper men kommer likevel til i strukturen på skinn og plast. Før Etter Ser det ligger igjen en film av såpen Tørker over med en varm fuktig MF. Såperestene kommer tydelig frem underveis. Tilslutt gikk jeg over med en tør MF Tørket lett over stoffsetene bare for å prøve det. Det står ikke noe om at Inside kan brukes på stoff. Det gikk fint å bare gli over med votten på stoff uten å gni inn Inside. Måtte bare prøve på en sjokoladeflekk i et sete også, den jobbet jeg inn skummet med votten. Rask og enkel fjerning av den Neste dag så det slik ut. Ikke en god ide å bruke denne til flekkfjerning på tekstil. Fikk prøvd den på et armlene i skinn og Konklusjon: Fine vaskeredskap for de raske månedlige vaskene av interiør. Inside er ikke for sterk til å bruke på plast eller skinn og jeg ser absolutt for meg at å ha de to produktene ombord på biltur eller båttur er genialt. Synes selv at utblandet surfex og interiør kan bli for aggressivt på skinn spesielt. Til skinnbehandling ville jeg nok brukt et dedikert skinnpleieprodukt som colourlock, hvis det skal tas grundig. Er det rask vask av skinn så ville jeg fint brukt Inside. Votten er klassisk «kjekt og ha» produkt, har klart meg uten den frem til nå men den er et behagelig hjelpemiddel.
 20. 1 point
  Vårklargjøring på en 2012 modell VW Tiguan To stegs korrigering og Fusso til slutt. Innvendig runde også. Er vel tredje gangen jeg har denne inne nå
 21. 1 point
  Shine av sommerfelger (rengjort 100% og lagt fusso på felg, Geyon rim gel på dekksider) på fadern sin bil til han kommer hjem fra jobb om en ukes tid. Tok også vårvask med påfølgende inspeksjon. På tide at denne får seg en polering, 4 år siden jeg har vært på med maskin men holder seg bra likevel når den hovedsakelig vaskes uten berøring.
 22. 1 point
  Audi RS6 V10 - Das lokomotive - - Hei og velkommen til denne S&S! En sambygding tok kontakt da han hadde kjøpt seg en Audi RS6 V10 og ønsket en skikkelig oppstrekk av denne. Bilen er en 2008 modell med 130.000km på telleren. Da bilen ikke er i daglig bruk på vinteren kunne jeg ha bilen en stund, tok sikte på å kose meg i garasjen 2-4 timer om dagen over en 2 ukers periode. - Bilder ved ankomst Bilen ble levert uvasket as per instructions - Nedvask Åpner ballet med Koch Chemie Teerwasche for å løse opp salt og asfalt - Skummer ned med Koch Chemie Vorreininger B - Avspyling nedenfra og oppover, 60 grader på spylevannet - Motorvask: Avfetting, skum og børste - En runde inne i dører med avfetting og alkalisk forvasksåpe, vannslange og børste etterpå - En runde KC Reactive Rust Remover gav lite utslag på karrosseriet, spyler av og tar håndvasken med KC Aktivwasche Vannet ligger flatt Fireball drying towel gjør jobben - Inn i det aller helligste, som har fått nytt strøk epoxy for anledningen. Også fått felt sakseløfteren ned i gulvet, skulle ha gjort dette for lenge siden - Av med hjulene, de skal vaskes separat siden - Lakkdybde På tide å teste det nye leketøyet, Positector 200B/Advanced levert av Staypro.no Skal måle tykkelsen på 3 individuelle lag rett ut av esken Første måling var litt drøy for et lag klarlakk Hi range satt til 169my, som er litt høyt Stilles ned til 92my, da måler jeg kun første laget. Målinger fra 42-64my rundtom på bilen. - Tilstandsbilder En må jo regne med litt på en 10 år gammel bil Mange steinsprang Høyre bakdør En del merker på bakfanger - En del hvite malingsflekker på høyre side av fremfanger. Fant den samme malingen inne i høyre hjulhus, så kan virke som at dette er veimaling. Tester om clay tar dette Joda, det får med seg malingen Clayer alle berørte området, bare marring og riper igjen nå - Eier spurte om jeg kunne gjøre noe med emblemet i motorrommet Hadde rød folie liggende Skjærer til Ble helt greit - En del punkter rundt på bilen som manglet lakk, særlig panseret. Renser med wipedown og legger i tynt med baselakk, deretter en blanding base og klarlakk. - En del gummipakninger inn mot lakkflater som skal poleres, maskerer opp der det er nødvendig. På denne typen lister så trekker jeg ut tapen og lirker den inn under pakningen Bretter 90 grader ut og sklir en plastskrape forsiktig inn under pakningen Drar rett opp og trykker tapen inntil Da får jeg polert all synlig lakk og ingen fare for å få tape klister i poleringspute eller mikrofiber. - Går i gang med korrigeringen, KC H8.02 og Rupes Blå Ullpute. Poleringsputen blir rødlig på første runden, særlig på panser og tak. Vet ikke hvilken type urenheter dette er, men muligens noe metallbasert. Det laget dog ikke videre krøll i poleringen. Komboen biter bra som vanlig, den originale lakken var medium pluss i hardhet - 50/50 - Ikke vært nøye nok under vask, inspeksjon og clay. Når en polerer i godt lys så er det lett å se om det er partikler (ofte metall) som ikke er fjernet, da blir det som i bildet under. I dette tilfellet så var det den lille knekken nesten nederst på dørene det var samlet seg litt ekstra partikler på, clayet disse bort. - Blitt veldig glad i Ibrid Nano med ullpute og roterende! - Prøver å måle litt tykkelse på klarlakken før og etter spotkorrigeringer. Her en litt dypere ripe Får smake litt 3000 grit Ikke all verdens med lakk som er tatt bort, etter det jeg klarer å måle - Godt med scale rundt både Audi ringer og emblem En runde Silica Scale Remover og bomullspinner først Deretter en del polering Autotriz Nano Polisher 2.0 Så blir det akseptabelt - Samme aksjon på RS6 emblemet Før Etter - Bakfangeren får seg en god runde Før Etter Før Etter Tester finsteget, KC F5.02 Blir en del sand som ristes løs når en polerer gamle bakfangere, bare å koste opp etter hvert - En runde på stussen - - Diverse korrigering - Før Etter - Lyktene poleres Men de er desverre veldig matte på innsiden.. - Grillen trenger en del tender love & care Tar en liten time å få grillen bra igjen, men det blir kanonbra til slutt - Midtseksjonen av høyre bakdør har vært ute for en suspekt lakkeringsjobb. Først og fremst så var den en ganske fremtreden appelsinhud, så jeg ønsket naturlig nok å våtslipe det med blokk. Problemet var at det var ca. 40 store lakkstøv på døren, særlig i øverste midtseksjon. Vurderte gevinsten ved å gjøre dette mindre enn den ekstra jobben og det å punktere klarlakken på så mange punkter. https://youtu.be/8pojBVdL-Xo Fremdør Bakdør Det var også noe som skurret med døren https://youtu.be/SBn5ntYZYP8 - Felgvask Godt med skitt å bryne seg på her, bruker litt Teerwasche, Prewash B og Felgenblitz om hverandre Etter første runde Teerwasche er det stort sett bare metall igjen Kan virke som at bremsene er kjørt litt hardt Må ta flere lange runder.. Etter en times tid og 9 runder Reactive Rust Remover så var det borte! - Inn i garasjen for å fullføre finsteget - 2 runder wipedown med silikonfjerner/vann 1:4, så er det klart for lakkforsegling. Gtechniq Crystal Serum Ultra Ikke lett å få det med på bilder, men fargen blir litt dypere etter lakkforseglingen er påført - Dagen etter blir det påført to lag Gtechniq ExoV3 - Hadde noen sorte norgesmerker liggende, regnet med eier ikke hadde innvendinger mot denne kosmetiske detaljen - Fjerner loddklister og renser dekksider. Felgene var modne for overhaling pga. klarlakk slipp og merker, begrenset dermed omfanget av jobben her. - KC Gummifornyer på utvendig gummi, denne var litt matt 50/50 Interiør Kjører en ozonsanering, 30 minutter etterfulgt av 15 minutter med ventilasjonen på resirkulasjon - En del skrapemerker på plast rundtom, bruker en dressing som skjuler litt og gir en halvblank overflate - Skinninteriøret var meget skittent! Colourlock Sterk Skinnsåpe ordner opp - Før Etter - Før Skitt fra halve sitteputen Etter Dagen etter fikk alt skinnet en runde Leather Protector - Ferdigbilder! Tidsforbruk: 40 timer over 14 dager Takk for at du tok deg tid til å lese igjennom denne S&S!
 23. 1 point
  2005 AUDI A6 S-LINE Hei til alle og velkommen til denne S&S'en! Bilen er inne for behandling før salg, bilen er nokså gammel så det skal ikke investeres mye tid og penger i å få lakken så perfekt som mulig. Det mangler litt lakk her og der dvs. litt rundt hjulbuer, nederst på kanaler og masse steinsprut i fronten, kantkjørte felger, rust på enderør på eksos osv. Det er snakk om en god 1-stegs maskinpolering for å fjerne mest mulig riper og matthet samt. få fram glansen i lakken. Da er det bare å begynne og starter først med par bilder ved ankomst Starter med å vaske felger og dekk først Var allerede mørkt ute, så da er Scangrip hodelykt god å ha Deretter Gyeon Tar på lakk for å løsne opp asfalt partikler og annen smuss På med Gyeon Foam og vasker i trange plasser med detail børste Videre til håndvask - mangler litt bilder fra vaskeprosessen, men det var mørkt ute så det var ikke enkelt å ta noen brukbare bilder Bilen ble clayet og den plukket opp litt Bilen er i garasjen. Tør og klar for lakkdybdemåling og inspeksjon av lakken. Var gode verdier generelt. Så ingen tegn på at den var omlakkert heller. Så var det tid for lakkinspeksjon og det var egentlig ikke overraskende. Man forventer at det er så gale på en eldre bil som har blitt maskinvasket og ikke tatt noe spesielt vare på. Da er det på tide å sette i gang, starter med panseret. Slår av lyset i taket og bruker kun Scangrip lykten på tripod for å vise hvor gale det er. Med lyset på i taket, så forstyrre det for kameraet og gir ikke hele bilde av lakktilstanden. 50/50 bilder og etter bilder, siste bilde med lyset på i taket og. Forskjerm Tak - før og etter Stolpe Speilhuset - før og etter Dørlist Dør Bakskjerm Bakluke - med lys i taket på, av og på Bakfanger Baklykt Det var det jeg hadde av bilder fra lakk korrigeringen. Som nevnt i begynnelsen, dette var 1-stegs men den fikk fjernet mye riper og spes. matthet i lakken. Brukte Gyeon Compound som poleringspasta da den kutter godt og avslutter fint. Poleringsputer som ble brukt er oransje og gul Uber puter. Litt Rupes puter og, grønn og gul. Rupes maskiner brukt kun, Rupes 15, Mini og Nano. Lakken og felger ble beskyttet med Gyeon Q2CanCoat og Gyeon Tire på dekksider Da var det tid for ferdig bilder Takk for at du så gjennom denne S&S'en, kommer snart mer.
 24. 1 point
  Guide for vask av bil. Tenkte jeg skulle lage en guide som viser hva man trenger og hvordan man utfører en skånsom vask. Det er mye fint å velge i med forskjellig kvalitet og prisklasse. Jeg har testet litt forskjellige produkter og utstyr de siste årene og jeg tenkte jeg skulle sette opp en liste over noen anbefalte produkter og en liten forklaring på hvordan de er i bruk. Sier også litt om utstyret man trenger til bilvasken. Det du trenger av produkter er: SurfexHD Prickbort IronX/Korrosol Bilberry/P21S Powergel/Rim7/Autowheel En såpe til å ha i bøtten Det du trenger av utstyr er: Høytrykksspyler Bøtte Svamp/vaskehanske Produkter og utstyr kan kjøpes hos bla. Bilnerden Exint Rbtuning Blankbil Scandicshine Klikk her for flere forhandlere. Har du en bil som er fin i lakken (eller skal bli fin i lakken) holder det seg blankt og fint hvis du vasker med riktig metode. Forvask: Dette steget er det steget jeg mener er det viktigste får å utføre en mest mulig skånsom vask. Forvasken går ut på å få vekk mest mulig skitt uten å berøre bilen. Først og fremst trenger man en Høytrykksspyler. De fleste har dette og kan bruke den du allerede har fra før av. Skal du kjøpe ny anbefaler jeg å prioritere 2 ting. Den første tingen er vann mengden. Vannmengden er mye viktigere enn trykket som HT gir. Har du høyt trykk og lav vannmengde vil det føles som du blåser bilen ren isteden for å skylle bilen ren. 500 liter i timen (eller mer) anbefales her. Den andre tingen er slangen. Denne bør være lenger enn 6 meter, så du kommer rundt bilen uten å flytte på HT. Du bør også kjøpe en spyler som har gummi/stålarmert slange istende for en i plast som er fiberarmert. Grunnen til dette er at plastslangen krøller seg lettere og det er fort gjort at slangen treffer bilen når du drar slangen rundt bilen. Du trenger også et produkt for å løse opp skitten som sitter på lakken. Her vil jeg anbefale et produkt fra Bilt Hamber som heter SurfexHD. Dette er genial APC (All Purpose Cleaner) som er veldig allsidig. Den er veldig god på vanlig skitt som grus støv, søle og annen generell skitt som setter seg på bilen ved bruk. SurfexHD er vannbasert og blandes ut etter ønsket styrke (noe som gjør den veldig billig). Ved vanlig bilvask blandes den feks fra 1:10 - 1:30. Jo sterkere du blander jo mer vil det selvfølgelig slite på lakkbeskyttelsen, så her gjelder det å finne riktig blandingsforhold alt etter hvor godt skitten sitter og hvor skitten bilen er. Selv pleier jeg å bruke 1:20 i hverdags vasken. Som sagt kan produktet også brukes til andre ting. Den fungerer ikke like godt på alt, men det er utrulig hvor effektiv den er på den rette skitten (prøv deg frem og bli imponert). For de som har skumkanon (eller har planer om å skaffe) vil jeg anbefale Bilt hamber Autofoam. Dette er et veldig bra produkt som er laget for skumkanon. Anbefalt blandingsforhold er 1:100 så den er utrulig drøy. For å få 1:100 ut av kanonen blander du 1:8 i beholderen og justerer skruen mot maks skum. Rengjør godt og lukter fantastisk. Skum er ikke noe du må ha da en vanlig sprayflaske og Surfex gjør minst like god jobb, men det er litt tidsbesparende med skum. Prickbort: En ting som Surfex ikke tar er asfaltrester. Dette blir det litt av på bilen når man kjører på nylagt asfalt eller når asfalten blir slitt av f.eks piggdekk. Her er Prickbort fra MAC et veldig godt produkt som fjerner asfalt effektivt uten å slite for mye på lakkbeskyttelsen. Mange sier "det som du ikke får bort med Surfex får du bort med Prickbort" og dette stemmer i mange tilfeller. PB trenger du ikke bruke ved hver vask. Kjenner du at det er prikker i lakken når du vasker den er det på tide med en Prickbort runde. Prickbort bør påføres på tørr lakk for best effekt pga. den ikke blander seg med vann. Iron X: Det setter seg også metallpartikler i lakken. Disse er ikke lett å se, men du kan i noen tilfeller kjenne de. På hvit bil hender det ofte at man ser de og da ser det rett og slett ut som rustprikker. Metallpartiklene kan komme fra piggdekk (piggstøv) eller fra bremsesystemet. Her er IronX fra Carpro helt rå! Så fort IX reagerer mot metallet blir produktet lilla. IronX er også meget effektiv mot bremsestøv, så den kan også fint brukes til ekstremt møkkete felger. IronX er såpass sprek at det bør legges ny beskyttelse (voks eller sealer) etter at du har brukt denne. Felger: Til felgene synes jeg Bilberry fra ValetPro gir mye for pengene da denne også blandes ut med vann. Jeg pleier å blande den 1:5, men på sommeren og på felger som er vokset og ikke er ekstremt møkkete har jeg brukt 1:20. Har ikke felgene hvert vasket på mange år, så setter skitten seg veldig godt og da er ikke Bilberry god nok. Da kan du bruke Rim7 fra Scholl eller P21S Powergel. Disse felgrensene er meget effektive, men koster litt mer enn Bilberry. Fremgangsmåte: Spray Prickbort på lakken der du mistenker det er asflat rester, la den virke litt før du spyler av. Spray Surfex (F.eks 1:20) på lakk og valgfri felgrens på felger. Litt sterk (f.eks 1:5) Surfex eller bilberry kan sprayes på dekksider og jobbes inn med kost. Bruk en felgkost/vaskehanske/svamp på felgene hvis nødvendig. La dette virke litt før du spyler av. Vær nøye og bruk litt tid når du spyler så du får bort mest mulig. Hvis du skal ha på ny lakkbeskyttelse sprayer du IronX på lakk og felger. La det virke litt før du spyler av. Hvis du skal maskinpolere etterpå bør du også gå over med Clay. Alle disse punktene kan gjentas hvis det er nødvendig. Håndvask: Da har vi kommet til selve berøringsvasken. Her er det lurt å bruke en eller to store bøtter. Det beste er å bruke en bøtte med Grit guard i. Dette er en rist som ligger i bunn av bøtten som hindrer at skitten som blir liggende i bunn av bøtten virvler opp når du skyller svampen/vaskehansken. Velger du å bruke 2 bøtter foregår det slik at du har såpevann i den ene og kun vann i den andre. Da vasker du først bilen slik som vanlig, men når du skal skylle svampen/vaskehansken skyller du i bøtten som kun har vann i seg. Dermed blir det mindre skitt i bøtten med såpevann. Har du bare en Grit guard bøtte og vil vaske med 2 bøtter er det lurest å bruke denne til skyllebøtten med rent vann i. Når det kommer til vaskeredskap, så er det mange meninger. Noen liker å bruke vaskehanske av ull og andre liker vaskehansken av chenille eller en washpudel av chenille fra Swissvax (osv. her finnes det mye å velge i). Iløpet av de siste årene har det faktisk blitt veldig populært med svamp igjen. Vil du bruke svamp, så anbefales det å bruke de dyrere svampene som f.eks Zymöl sin eller Bilnerden sin da disse har større og mer åpene porer enn de billigere engangs svampene fra bensin stasjon eller Biltema. Årsaken til dette er at i en liten pore som ikke er helt åpen kan små stein sette seg fast i porene og svampen og ikke sleppe når du skyller svampen. Dermed vil steinene ligge inne i svampen og bli dratt bortover lakken når du vasker. Med mer åpene porer forsvinner steinene lenger inn i svampen og slipper når du skyller svampen i bøtten. Min personlige favoritt er svampen (jeg bruker Bilnerden sin). Hovedårsaken til dette er at partikler lett setter seg fast i hanskene og må fysisk plukkes ut. Svampen slipper all skitt lett bare ved å skylle den. Svampen er også vedlikeholdsfri iforhold til hansken som må vaskes en gang iblant. Svampen bare skylles og legges til tørk. Bilen må også tørkes etter den er vasket. Her finnes det noe annet enn det gamle pusseskinnet som er bedre. Nemlig et microfiber håndkle. Disse suger bra med vann og er mer skånsomme enn pusseskinnet da skinnet er hellt plant og MF håndkle er mere luftig og åpent. Det finnes mange gode håndkler å velge i. Flertallet er veldig glad i Miracle dryer fra Chemical guys. Selv liker jeg Valet pro giant plush eller GTechniq Zero Scratch Microfibre Drying Towel bedre. Sistnevnte selges hos Bilnerden. Etterhvert som disse håndklene brukes trenger de en vask. Disse vaskes i maskin med Milo eller en skvett med Surfex på 60-90 grader. Det er viktig at du ikke bruker skyllemiddel og at det ikke finnes rester av dette i vaskemaskinen pga dette vil gjøre håndkle vannavisene. Noe som er en ganske negativ ting på et tørkehåndkle. Når det kommer til såpen som du skal ha i bøtten, så er det mange bra å velge i. Jeg setter opp en liste over de såpene jeg har. Alle såpene er gode såper som skummer, rengjør godt og har god gli og lukt. Chemical guys Maxi suds II Chemical guys citrus wash and gloss Stjärnagloss Tangerine Wash & Gloss Dodo juice Sour power Dodo juice Born to be mild Wolf's chemicals White satin Smart wax SmartCarwash Poorboy's Super Slick & Suds Concentrated Car Wash Fremgangsmåten her er som de fleste kjenner den: Bland såpe og vann i bøtten. Vask bilen del for del (spyl av del for del etter håndvask for at såpen ikke skal tørke inn). Start på de minst møkkete delene av bilen. Selv starter jeg øverst (tak, panser) og jobber meg nedover (vinduer) og nedover (sidene + front og bakpart). Når hele bilen er vasket tørker du over med et microfiber tørkehåndkle. Noen tørker som vanlig og andre legger håndkle på lakken og klapper/stryker på det. Sistnevte metode tar lenger tid, men er også litt mer skånsomt mot lakken. Har du håndvasket felgene, så tørker du også de. Jeg pleier å bruke egen vaskehanske og eget MF håndkle til felgene (mao ikke det samme som du bruker på lakken) Det kan med fordel også tørkes på innsiden av dørene, men hvis det er veldig møkkete der er det lurt å vaske det rent først. Når det er rent der og du tørker med en vanlig MF (bruk et eget tilfelle det ligger igjen noe møkk) så holder det seg ganske rent og pent. Lakkbeskyttelse: Dette hjelper deg med å holde bil og felg ren og gjør vask og tørk mye lettere. Med en god lakkbeskyttelse sitter ikke skitten like godt fast, så lakkbeskyttelsen er en viktig del av den skånsomme vasken. Når det kommer til lakkbeskyttelse har du to hovedvalg. Sealer og voks. Dette fåes i mange forskjellige størrelser, priser og konsistenser. Noen er kanskje bedre enn andre og noen gir mer for pengene enn andre. Det er vannvittig mange gode produkter å velge i her. Setter opp en liste over noen av de anbefalte merkene. Voks: Swissvax Dodo Juice Poorboy's Natty's paste wax Collinite Har ikke så mye erfaring med sealere, men jeg setter opp noen sealere som jeg ser at andre er fornøyd med. Sealer: Wolf's Bodywrap Meguairs #21 Duragloss 111 Nanolex Nano lotus Når det gjelder produkter som er listet opp i denne guiden, så skal det sies at denne guiden ikke blir oppdatert for hver gang det kommer nye produkter. Dette er kun forslag så det er greit å lese litt selv før man veldig produkt og ikke kun basere seg på hva som er anbefalt her i guiden. PS. Dette er en pekepinn og ikke en fasit på hvordan du vasker bilen. Lager denne guiden for at du skal ha noe å gå ut ifra. Etterhvert vil du nok få egnene metoder, erfaringer og produktfavoritter. Jeg ser nå at iløpet av et år har jeg også endret noen av vaskerutinene mine. Største forandringen er at jeg nå er en av de som bruker svamp isteden for mitt eller puddel. Ta også en titt i maskinpoleringsguide jeg har laget.
 25. 1 point
  2012 BMW M6 Cabriolet, Haagensen Autospa Heisann! Ny S&S fra min side, noe kortere enn de andre jeg har pleid å skrevet før, men hadde ikke planlagt å lage noen S&S av denne, men det ble da som vanlig en liten slump med bilder, så tenkte at jeg kunne hive sammen noe da dette er en bil litt utenom det vanlige! I disse vintertider var det noe så motstridene som en BMW M6 cabriolet Individiual som skulle under kniven 2012 modell som har levd mesteparten av sitt liv i Tyskland og Spania, så lakken var deretter ganske fin, men noen vaskeriper og diverse andre skavanker finner man jo alltid! På denne ble det utført en utvidet salgsklargjøring da eier planlegger å kvitte seg med bilen. Dette besto da av en full nedvask som alltid, motorvask, 1 stegs polering (noen plasser ble det kjørt 2 steg for å fjerne RDS), rens og impregnering av cab, innvendig vask, noen små reperasjoner av skinninteriøret og rens av alt av skinninteriør. Ved ankomst, mest sannsynlig det mest skitne dere noen gang vil se en M6 cab Da det var -16 grader ute når jeg mottok bilen startet jeg med en å ta en motorvask innendørs. Motorrommet ble dynket i Autoglaze Ultra og Surfex HD før det ble jobbet inn med kost og spylt. Avsluttet med School Boost som fikk tørke inn, før overflødige rester ble buffet av. Neste dag var det heldigvis ikke så kaldt så da fikk jeg kjørt ut bilen og tatt nedvask. Denne ble utført etter standard DCN prosedyre. Autoglaze Ultra på fuktig bil som fikk virke i 10 min, toppet med Surfex 1:5 på lakk og cab og Koch Chemie AWC på felger som fikk virke i ytterlige 10 min før bilen ble skummet ned med Koch Chemie Vorreininger B. Dette fikk godgjøre seg i ytterlige 5 minutter før bilen ble spylt nedenifra og opp. Etter bilen var spylt av fikk den lufttørke i noen minutter før den ble dynket i Koch Chemie Felgenblitz for å fjerne evnt metallpartikler. Denne fant svært lite og ble spyllt av etter 10 minutter. Så kom medfølgende håndvask med Koch Chemie AW i bøtta før bilen ble kjørt inn å clayet, avspylt og tørket. Renset samtidig cab taket ved bruk av en mildere blanding av Surfex HD, børster og Foma Mimo rensemaskin. Bilen fikk så stå til neste dag slik at cab taket tørket skikkelig og var klar til impregnering. Neste dag ble flater rundt cabrioleten maskert opp, og Koch Chemie Cabriodach Versiegelung påført i 2 lag. Denne fikk tørke/herde i en time. Tok så en dråpetest etterpå og jeg har desidert funnet meg en ny favoritt innen tekstil/cab forsegling! Og så videre til poleringen. Denne lakken var kjempehard, en av de hardeste jeg har vært borti, såvidt meg bekjent er det også en Individual lakk, så det kan kanskje ha noe med saken å gjøre. Men tilbake til jobben, her ble bilen i utgangspunktet polert med ett steg. Komboen besto da av 2 dråper Koch Heavy Cut og 2 dråper med Koch Feinschleifpaste på hvit koch skum pad. Dette tok ca alt av vaskeriper som var, samtidig som det la igjen ett plettfritt resultat. Ble ikke tatt så mange bilder under selve poleringen, men legger med noen før og etter bilder. Før Etter Side om side Før Etter Før Etter Og så var det ett meget stygt merke på hjulbuen på høyre bakskjerm, her nevnte eier at han hadde vært borti noe. På denne ble det først polert med Koch Heavy Cut på roterende og ull, før jeg gikk over med en-stegs komboen på DA maskin. Før Etter Det var også noen slitasjemerker rundt tanklokket, kanskje ikke så rart på en bil med 4.4l V8 Før Etter Flere før og etter bilder. Under dørhåndtaket på førerdøren var det en ekstremt sjenerende ripe som var forholdsvis dyp. Denne ble spot-våtslipt med kloss og P3000 papir før den ble polert opp med ull/roterende og en-stegs komboen og DA. Fikk ikke bort ripen helt, og med noe lave målinger på lakktykkelse på døren ga jeg meg på det jeg følte var trygt, men fikk skjult ripen veldig mye, og sees vel bare av de som vet den er der. Før Etter Eksosstussene fikk også en oppfriskning. Her ble det brukt Autosol og 3D HD Metal polish. Dessverre var noe av chrome belegget på enden skadet og hadde flasset slik at selve utløpet ble ikke så pent.. Før Etter Pianolister/Shadowlinelister utvendig ble polert opp med Britemax Virtue og en fin pad. Vinylen/hardplast rundt cab ble behandlet med Koch Chemie Top Star. Tilslutt ble hele verket toppet med Swissvax Utopia på lakk, Max Protect UGC-Pro på glass og Koch Chemie PSS på dekk og gummi. (Bildet lånt ifra en tidligere S&S) Det ble ikke tatt noen bilder av innvendig behandling. Ferdigbilder! På en slik bil er det også obligatorisk å fjerne toppen ved ferdigbilder! Tidsforbruk på denne ble rundt 35 timer fordelt på 15 dager. Takk for at du tok deg tid til å lese, og så håper jeg at det falt i smak!
 26. 1 point
  Denne var innom for å få en utvendig oppstrekk, slik at eieren enklere kunne vedlikeholde den selv. Bilder fra ankomst, denne kom rett fra vinterlagring Fordi om dette er en sommerbil, og den kommer rett fra lagring, så blir det tatt en full "dcn vask" på den. Starter med Tuga alu devil special felgrens Prickbort på sider og bak, som legges på tørr bil. Etter avspyling og litt lufttørking, så blir det en runde med IronX Når den har jobbet ferdig, og er avspylt, så legger jeg et lag med SurfexHD i 1:5 over hele bilen, og topper det med et skumlag med Tugalan. Mens dette jobber, så går jeg over kriker og kroker med detail børste. Dekksidene skrubbes Klargjør vaskebøtta med Carpro reset og gold nugget Skummer opp såpen Berøringsvask fra toppen og ned Avspyling Vannet ligger ganske flatt, så ikke så mye beskyttelse her Tørker med carpro fat boa På plass inne, å ettersom jeg planlegger en 2-stegs korrigering, så maskerer jeg opp all dekor, og det matt sorte feltet på panseret. Demonterer hekkspoiler Etter måling av lakktykkelse, så var det mye varierendes verdier, å noen plasser var det for tykt til å måles. Bilen er omlakkert (den er 50 år gammel, så det er ikke unormalt) så her vet jeg faktisk ikke hva som ligger inder lakkoverflaten, så man får gå frem litt forsiktig. Lakktilstanden bærer preg av en del swirls og mye RDS (det var disse eieren ville ha bort, slik at han kunne ta lett polering selv fremover) Tar en test med favoritt komboen, bare for å få en følelse av hvordan lakken er. Her etter en 50/50 så tar den overraskendes bra, men ikke helt der jeg vil være Finner frem Rupes grov hybridull og blå polish Å etter første testpass, så var det som jeg mistenkte, myk (heldigvis ikke så sticky) tett sort ss lakk Her etter en 50/50 på bagasjeluken, den rydder greit i RDS, men etterlater seg en del microriper. En enkel kombo å kjøre, og lett å buffe. Mini ble selfølgelig også brukt, både med hybridull, og som her med gul skum Her er en 50/50 etter grovsteg, og et pass på finsteg. Etter et til pass med finsteg, så ble det helt fint. Baklykteglassene var ganske matte Tar en runde med Rupes Nano. Ville ikke gå på med for grovt, ettersom lyktene er gamle, og hadde litt krakelering Det ble litt forskjell, ikke helt 100, men jeg gir meg her, før glassene blir ødelagte. Slik ble det ferdige resultatet, før jeg legger LSP Den matte lakken blir gått over med SV Opaque pre cleaner LSP ble SV Utopia Legges i rette linjer med SV applicator Etter ca 15 min, så buffes den av Så legger jeg SV Opaque på den matte lakken. Legges også med SV applikator Denne skal ikke ligge å haze, men buffes av med en gang. En kjapp runde på chrome, med SV metal polish Felger får en runde med SV Autobahn SV Pneu på dekksider Så noen ferdigbilder, den havnet i skyggen her. Solen kommer inn mellom hustak Her flyttet jeg den ut i sola. ********** BILDER ER IKKE TILLATT BRUKT, UTEN TRÅDSTARTERS SAMTYKKE ***********
 27. 1 point
  Det er alltid hyggelig når tidligere biler kommer tilbake for å få en oppfriskning. Denne Italieneren var innom i 2015, å siden da, så har den trillet ca 40.000km, å den er brukt, men godt tatt vare på. Det begynte å bli mørkt, da vasken skulle taes, så det ble litt begrenset med bilder, men det ble en standard "TCS VASK" Tuga Aludevil special på felger, og prickbort fra vinduer og ned, som fikk ligge ca 10 min (var fuktig i været, så kjemikaliene tørket ikke inn) før avspyling Så ble det en runde med Iron X som også fikk 10 min virketid før avspyling, deretter så la jeg et lag med SurfexHD 1:5 over bil og i motor rom (kald motor) og dekket dette med et skumlag med Tuga chemie Tugalan. Mens dette jobbet, så gikk jeg over kriker og kroker med detail børste. før avspyling. Så ble det berøringsvask, med SV car bath og Gold nugget til berøringen. Så avspylt, og tørket med Carpro Fat Boa Har ser man også at Scangrip lampene er geniale til slik kveldsvask. På plass på løftebukken, så ble hjul avmontert Starter med å støvsuge interiøret Vinduer vaskes på innsiden med SV crystal, og glassklut fra Rupes Går over interiørdeler med Rupes MPD 1:5 og en MF Polerer bort litt bruksriper fra carbon i interiøret 50/50 Renser alcantara med SV Alcanta Tørker av med en MF Skinnet blir renset med SV Leather cleaner og tilhørendes børste 50/50 etter rens Møkk etter rens av førerstol På sidestøtten av førerstolen, så var det slitt bort litt av fargen på skinnet, så da ble det en liten touch up her Pusser området med SV healer pad Vasker rent med lighter bensin SV leather healer antrasit skinnfarge Påfærer farge. Det ble lagt 3 lag her, med tørking mellom. Da ser det litt bedre ut. Så blir stolene behandlet med SV Leather glaze forsegling Glass master er genial for å komme til ruter utenfor rekkevidde. Her vaskes innsiden av motor rommet, og motoren fikk en runde med SV Motor shine Bilen blir maskert opp Eieren lurte på om noe kunne gjøres med disse "finnene" i fronten, som hadde mye steinsprut. De ble maskert opp, preppet og lakket med ny sort halvblank lakk. Ferdig lakket Så var det tid for å preppe hjulene, var litt møkk igjen etter vasken. Går over med Rupes MPD og en MF Fjerner lim fra gamle lodd med dekorstripefjerner. Da ser det bra ut Vasker over alle med Carpro Eraser Så hopper vi over til hjulhusene, å her er foran, før vask Bak før vask Vasker over med MF og MPD Så blir det en runde med CG bare bones Foran ferdig Bak ferdig Så finner jeg frem Carpro DLux coating til felgene Påføres med tilhørendes applikator Så får også kalipperene en omgang Dekksider behandles med SV Pneu Så over til lakken, å tykkelsen viser sunne verdier Tilstanden bar preg av lette swirls, og noen få RDS (som jeg nevnte innledningsvis, så tar eieren godt vare på bilen) Fronten bar preg av ganske mangen ørsmå steinsprut, å det vil ikke fungere å fylle i lakk, å så klarlakk, da det er så lite plass, at klarlakken blir slipt bort ved våtsliping, så da var jeg innom min lakkleverandør Lakkspesialisten i Sandnes, å de ordnet lakkstift med litt klarlakk innblandet, slik at jeg bare lett kunne fjerne disse små hvite prikkene med Loew Cornell pennen. Dagen etter, så gikk jeg over hele fronten, der det var fyllt steinsprut og lakken var mest slitt, med den nye Menzerna 300 og Rupes grov hybridull Samme kombo på mini maskinen Tar en wipedown Dette ser bra ut, å utrolig fin avslutning på denne grove comboen. Så er det på med SV cfp regular og gul rupes pute 50/50 av pianolakk Nano inne i dørhåndtak 50/50 på sideskjørt 50/50 på baklykt Eksos stusser fikk en runde med SV metal polish Ferdig Lakken ser bra ut, å er klar for en runde med voks Voks benyttet er SV Utopia Legges på i et tynt lag Buffes av etter 10-15 min SV seal feed på gummilister RainX på frontrute Hjulbolter før vask Etter vask Monteres med riktig moment Så noen ferdigbilder. Desverre så var det dårlig vær ute, så disse ble tatt inne i garasjen. ********** BILDER ER IKKE TILLATT BRUKT, UTEN TRÅDSTARTERS SAMTYKKE ********** Link til første gang den ble behandlet
 28. 1 point
  Dette er en kjapp guide i hvordan man legger i lakk, våtsliper og polerer opp småriper og steinsprut. Det er ikke noe å være redd for så lenge man tar noen forhåndsregler og ikke går bananas når man sliper. For de som har lakkdybdemåler er det lurt å ta noen målinger før og underveis slik at man har kontroll på hvor mye lakk man fjerner. Tommelfingerregelen på lakkdybde før sliping er 100µm, er det under bør man være veldig forsiktig, og er det over har man litt mer å gå på. En annen tommelfingerregel er at grunninga står for 1/4 av den totale tykkelsen, fargen står for 1/4 og klarlakken står for 1/2 del av den totale tykkelsen. (Rett meg her om jeg tar feil). Det er viktig å vaske det området helt rent for skitt og fett. Jeg pleier å bruke litt isopropanol på ripa for å fjerne fett rett før jeg legger i lakken. Silikonfjerner er også et veldig godt alternativ. Lakken får man kjøpt hos forhandler og man kan velge mellom lakkstift og sprayboks. Felles er at det som regel følger med farge og klarlakk. Personlig liker jeg lakkstiften best da jeg ikke skal legge i lakk på et stort område. Det mange gjør er å legge i farge først for så å legge klarlakken oppå når fargen har tørket. Det er ikke noe vits her. Etterpå skal man jo slipe vekk den overflødige lakken, altså klarlakken hvis man hadde gjort det på denne måten. Jeg bruker å blande ca. 70% farge og 30% klarlakk sammen før jeg legger den i ripa. Det går an å bruke penselen som følger med, men pass da på at du fyller hele hullet eller ripa. En tannpirker fungerer veldig bra til dette. Det virker også som at lakken trekker seg litt sammen når den tørker så det er mulig man må legge noen lag før man er over "flush" i forhold til området rundt. Merk at hvis bilen er litt eldre og lakken har blaknet eller oksydert så vil det bli fargeforskjell. Da bør helst hele bilen korrigeres for at det ikke skal se helt trist ut. Det er jo et lite område som blir polert opp etter at man har slipt. Her har jeg lagt i lakk i en liten ripe på en 2007 modell Audi A6 "Fantomsort". Har være ganske raus ser jeg (er et gammelt bilde). Når lakken har fått tørket og herdet, helst i en uke eller mer, så er det tid for å begynne behandlingen. Det man trenger er våtslipingsutstyr. Jeg bruker et startsett fra Scholl Concepts med en liten rundt sliperondell, p2000 og p3000 våtslipepapir. Husk å vaske området helt rent først og bruk clay for å få vekk piggstøv, asfaltflekker o.l. så det ikke blir med i poleringa! Det er lurt å legge slipepapiret i vann i 12-24 timer før bruk. Ha gjerne i litt såpe. Når jeg våtsliper pleier jeg å bruke ONR 1:20 ca. Slip forsiktig og smør hele tiden. Ikke press hardt, jobb heller litt lenger og slip til du kjenner at overflaten og fyllingen er "flush". Altså helt lik. Ikke slip for mye da man kan gå gjennom klarlakken. Slip loddrett med det grove papiret og vannrett med det fine, da er det lettere og raskere å få det pent etterpå. Da vil de se ut omtrent som dette (har ikke slipt loddrett-vannrett her): Så er det tid for å polere opp dette så det blir pent. Til det bruker jeg en roterende poleringsmaskin med en gul rubbingpute. Starter med Scholl S03 Gold som er en ganske grov rubbing. Kjør over området til du ser at det er blankt, men pass på varmen! Ikke stopp opp og poler på samme sted. Kjør hele tiden frem og tilbake. Det skal ikke bli særlig varmere enn at du klarer å ta på lakken før det begynner å bli farlig. Typ 50-60 grader. Etterpå går jeg over med Scholl CF02 kontrollspray for å få vekk oljer slik at jeg kan være sikker på at jeg har fått vekk alle merkene etter slipinga. Hvis det er greit går jeg videre og bruker S30+ med DA maskin for å få opp glansen og fjerne hologram og kjørespor fra grovrubbinga. Det kan i noen tilfeller være nødvendig med et mellomsteg med f. eks. S17+. Sluttresultat: Her følger noen flere bilder: Lakk lagt i steinsprut Våtslipt Her kan dere se at jeg ikke har fått lagt i nok lakk slik at det er et lite hull igjen. Det er så lite at det gjorde jeg ikke noe med. Og polert opp Panser Det er noen vaskeriper igjen, men ettersom bilen er såpass ny så vil jeg ikke gå så grundig til verks. Da har vi noe å gå på når bilen blir eldre og kanskje skal korrigeres skikkelig. Er det noen spørsmål så er det bare å fyre i vei. - Bjørn
 29. 1 point
  Hjelpe meg det er dyrt å være ungdom! Må hoppe et par år tilbake i historien igjen da jeg plutselig fant denne. Husker jeg var overlykkelig når jeg fikk ned forsikringspremien fra 55 000,- i året til nesten19k i året Året etter forsikret jeg bilen i kjæresten min sitt navn som nå er min kone. Siden hun både var kvinne og litt eldre enn meg og derfor over 23år gikk brått forsikringen ned fra nesten 19 i året til 4000,- Hva skal man si... Handlet også inn litt greier som aldri endte opp på bilen som jeg testet ut. Komplett understell fra VR6 som jeg fikk blåst og pulverlakkert. orginalfelger til VR6 og disse luftinntakene fra Cult society for å erstatte de knuste tåkelysglassene som er mer eller mindre umulig å få tak i hvis man ikke er millionær. Understellet ble superstrøkent etter lakkeringen og med nye foringer, bremser, lager+++ var det synd å skrinlegge det prosjektet, men hvis bilen noengang skulle på veien igjen var jeg nødt til å selge unna et par ting for å finansiere videre fremgang. Luftintakene har jeg enda å disse er stadig til vurdering. Lakken var litt far gone på dette tidspunktet å en full lakkering var på planen. Derfor benyttet jeg sjansen til å gjøre noen inngrep som krevde litt sveising. Først litt av den kjipe jobben som måtte gjøres. Fikk hjelp av et firma som drev med glass til å få ut bakruta uten at den sprakk å pusset vekk å sveiset litt rust som hadde dannet seg under pakningen. Bak plastplaten til skiltholdern hadde noen tidligere eiere gått bananas med skruer så her ble alle hull sveiset igjen. Liker ikke tak antennen midt på taket på bilen. Det gjør at den ser ut som en radiostyrt bil. Derfor ble innertak demontert for å få ut antennen. Liten plåtbit ble slipt til for å erstatte den og så ble den sveiset igjen. Når først bakruta var ute så fjernet jeg også viskermotor og viskerarm bak der. Armen er montert på en hevelse og istedenfor å kjøpe sånn stygg blendedeksel der så kappet jeg den ut og bøyde til en plåtbit her også å fikk den sveiset. Ble ganske happy med disse endringene, men det var mer å ta av. Fjernet VW og Corrado emblemene. Klippet ut å filte til noen biter som passet i alle hullene og sveiset igjen her også. Da de var borte vekk ble det laget litt erstatningsstål. Hei sveis!
 30. 1 point
  2016 BMW X1 - Gyeon Quartz Detail Hei og takk for at du trykket på denne S&S'en :). Jobb som ble utført for noen uker siden. Denne gangen er det en nyere X1 med lav km.stand som skal få utvendig behandling. Starter først med noen bilder ved levering Litt bilder av vaskeprosessen. Har ikke bilder av hele vaskeprosessen p.g.a det regnet ute bare mer og mer etterhvert den kvelden, så ikke akkurat kjekt å ta bilder da og i tillegg blir det fort mørkt nå som gir dårlig bildekvalitet på kameraet. Men det ble utført som vanlig full vask. Clay fant litt. Høyre clay ble brukt på støtfanger foran, panser, tak og vinduer. Venstre clay brukt på skjermer, dører, bakluke, støtfanger bak og kanaler. Så ble bilen kjørt inn i garasjen og tørket Litt bilder fra lakkdybdemåling. Kunne vært litt mer lakk på enkelte paneler. Panser Tak Forskjerm Dører Bakskjerm Før og etter bilder fra lakk korrigeringen. Starter med panseret først. Før Etter Før Etter Før Etter Før Etter Før Etter Før Etter Før Etter Før Etter Før Etter Før Etter Litt dypere riper på øvre del av støtfanger bak som ble også utbedret. Før Etter Da er jeg ferdig med lakk korrigeringen, så nå var det tid for lakkbeskyttelsen. Gyeon Q2 Prime keramisk coating ble her brukt som basecoat. Og Gyeon Q2 CanCoat ble brukt som topcoat. CanCoat ble også brukt på felgene. Vinduer beskyttet med Gyeon View. Helt til slutt litt ferdig bilder. Bilder tatt i garasjen p.g.a. kraftig regn ute den dagen bilen var ferdig. Takk for at du så gjennom denne S&S'en !
 31. 1 point
  Georg er som nevt eier av Swissvax, å lever av å selge bl.a voks, å forklarer her på en meget god måte forskjellen på voks vs coating. Nå har jeg jo tildligere anbefalt deg glasscoating, nettopp pga dine vaskemuligheter, dette siden voks ikke tåler på langt nær så mye kjemikalier som coating, faktisk så kan du i værste fall miste all beskyttelse etter en runde i vaskemaskinen, ettersom de bruker sterke kjemikalier, for å gi deg "alltid ren bil" å kostnaden på kjemien er microskopisk, ift på hva de tjener på en bilvask. Så jeg vil fremdeles anbefale deg en coating på bilen. Hilsen meg, som for de som har vært på dette forumet en stund, og kjenner meg, vet at jeg ikke liker glasscoatinger. Jeg legger kun voks, å har vært så heldig å få utvikle min egen voks sammen med Swissvax. Å her er et bilde av meg og George, som er en særdeles kunskapsrik og hyggelig person. Å med dette så håper jeg du forstår at jeg er ganske nøytral når jeg anbefaler deg dette, å håper at du får tatt en avgjørelse du blir fornøyd med.
 32. 1 point
  Dette er en bil som har vært inne til polering hos et lokat bilpleie-senter som ikke har klart å få til et brukbart resultat. Bilen var full av kjørespor etter maskin og massevis av polishrester på plastikk. De hadde også gjort et forsøk på å rette opp etter at eier av bilen ikke var fornøyd. Men til slutt fikk jeg en forespørsel om jeg hadde lyst til å prøve meg på denne. Må innrømme at jeg var litt skeptisk i utgangspunktet siden jeg vet hvor vanskelig det kan være å få et godt resultat på slike biler. Når jeg i tillegg fikk høre at bilen var omlakkert og sannsynligvis enda mykere enn Tesla's egen lakk måtte jeg gå en runde med meg selv. Men jeg hadde en uke igjen av ferien, og dermed god tid trodde jeg. Fikk tatt en titt på bilen og ble enig med eier om at coating var vein å gå her. Valget falt på Modesta BC-04 som legges vått og er et godt valg på myk lakk. Bilen ankom gården og i skyggen så den jo egentlig ikke så aller værst ut selv om den helt klart kunne vært blankere. Men ved litt nærmere inspeksjon kom jo sannheten frem. Også falmet plast Blir ingen lang bildekavalkade med vaskebilder denne gangen, men vanlig prosedyre ble fulgt Begynte medTuga Chemie Alu-Devil Spesial på felgene, og Prickbort på lakk. Og la et lag med skum over. Spylte av - la Korrosol - spylte av - vasket for hånd. Så var vasken unnagjort og bilen ble trillet inn i garasjen og opp på løftebukken, hvor bilen ble tørket og gjort klar for polering. Men først et par bilder for å vise tilstanden. Trodde egentlig at jeg skulle slippe unna med en enstegs-polering for å fjerne kjøresporene fra tidligere behandling, men tok litt feil der. Kjøresporene lot seg lett fjerne, men det var vaskeriper som krevde mer omfattende korrigering. Endte opp med en slags 2-3 stegs prosess. Grovsteget ble tatt med Menzerna FG400 på Carpro Mikrofiber-pute. Brukte stort sett Rupes Bigfoot 15 MK II, men også Mini og Nano ble brukt der det passet bedre. Men finishen med denne kombinasjonen var jo slett ikke godkjent, og det var her utfordringen lå. Utrolig vanskelig å få avsluttet pent på denne lakken, men etter å ha prøvd forskjellige finpolisher og puter endte jeg opp med Car Pro Gloss Pad påført Rupes Keramik Gloss (gul kork) og der satt den. Korrigerte nok til å ta mikroripen som var igjen og avsluttet nydelig. De neste 50/50 bildene er fra grovkorrigeringen Rundt dørhåndtaken ble Rupes Bigfoot Mini brukt Etter grovpoleringen begynte altså den møysommelige prosessen med finpolering. Vanligvis tar grovkorrigeringen 80% av tiden og finpolering 20%, men her var det nok mer 50/50. Men innsatsen lønner seg og det blir blankt og hologramfritt. Selv i Scangrip-lys :-) Etter ferdig lakk-korrigering var det forberedelser for coating. Først en runde med silikonfjerner for å bli kvitt oljerester etter polering. Silikonfjerner ble forøvrig brukt fortløpende rundt bilen under finpoleringen for å kunne inspisere hvert panel ordentlig. Så det ble dermed kjørt to runder med silikonfjerner.... Neste steg blir da primer - og da brukte jeg Modesta sin P-01A påført med CarPro Gloss Pad og Rupes Bigfoot 15 MK2. Først et lag med primer - så vente 3 timer før neste lag. Mens jeg ventet på herding av primer fikk hjulene som ble tatt av bilen dagen før og vasket grundig seg en omgang med beskyttelse. Valgte Carbon Collective Wheel Coating til dette. Ingen bilder av en eller annen grunn fra den prosessen. Bremsekalipere fikk samme coating som felgene etter en liten poleringsrunde med Rupes Bigfoot Ibrid Nano med gul Pute og Keramik Gloss. Når Modestaprimeren lag 2 var ferdig herdet etter 3 timer var det klart for neste steg. Nemlig selve coating-jobben på lakk. Modesta BC-04 skal legges vått så en balje med vann, en bunke med CarPro mikrofiberkluter, Modesta påførings-pad og pipetter ble gjort klar. BC-04 legges på våt lakk med en våt påføringspad, og får ligge 1-2 minutter (drøyt 20 grader i garasjen) Tørkes så av, først med en våt mikrofiberklut, deretter med en fuktig mikrofiberklut Og til slutt med en tørr mikrofiberklut. Man skal da stå igjen med en blank og fin overflate uten skjolder. Viktig å ikke vente for lenge før avbuffing, for da blir det omtrent håpløst å buffe av. Samtidig må den få ligge litt slik at den faktisk fester seg til lakken. Vanskelig balansegang dette, og erfarte en gang underveis at jeg ventet litt lenge. Men istedeted for å gnukke hardt for å få fjernet coatingen og dermed lage riper var løsningen å legge coating en gang til. Likt løser likt også her :-) Men stort sett gikk påføringen og avbuffingen som en lek, og selv etter mange runder med inspeksjonlykter rundt hele bilen så var resultatet godkjent. Modesta sine coatinger må herdes med IR-lampe, og den prosessen ble satt i gang umiddelbart etter at jeg var ferdig med påføring. 12 minutter med ca 60 grader på hvert panel. Det tok sin tid å komme rundt, for Tesla Model S er ikke en liten bil.... Mens herding pågikk var det tid for å gå over plastikkpaneler osv på bilen. Her var det ikke så veldig pent. Om det skyldes det tidligere nevnte bilpleiefirmaet vites ikke, men velger å skylde på dem :-) Jeg hadde selv maskert slike steder før polering, men opprydding var på sin plass. '' På listene nederst på bilen måtte jeg bruke Nano-svamp for å få bort det som ser ut som gamle polishrester. La CarPro Perl 1:2 for å beskytte og friske opp disse listene. Dekksidene ble påført Perl de også. Etter herding med IR-lampe så blir det utrolig blankt. Coatingen får på en måte en ekstra boost. Felgene ble satt på bilen og etter 24 timer med herding ble det til slutt lagt et beskyttende lag med Modesta M-shot på lakken før bilen ble kjørt ut for ferdigbilder. Det var overskyet så de første bildene måtte tas uten sol... Men til slutt dukket også sola frem og da måtte jeg være rask og ta et par bilder til. Lakken ble veldig bra, og den blå fargen er utrolig vakker i sollyset. Ingen hologrammer eller kjørespor, og forhåpentligvis vil bilen holde seg fin også fremover.
 33. 1 point
  2011 modell Volvo V70 R-line klar for ein 1-steg etterfulgt av N. 845. Bilen er godt tatt vare på, men fortsatt ein del snusk i lakken. Eksteriør: Kranzle 2160TST Flex XFE 7-15 150 Rupes Mini Flex PE8 Skumkanon med KC Vorreininger B Surfex 1:5 KC Teerwash KC Felgenblitz KC Plast Star (dekk og plastfornyer) Collinite 845 Interiør: Top Star Fresh Up CG Nonsense Ved ankomst: Vaske teamet er klart: Teerwash: Surfex: VorrB i skumkanon: Felgenblitz: Måtte over med claykluten. Veldig fornøgd med den: Vanskeleg å få tatt ein 50/50 av panseret: Dørene var ikkje problem: Ny kona skumpad frå ebay. Fungerte overraskande bra! Her kjem det ein god del 50/50 bilder. Usortert rekkefølge: Plastfornyer, eit helvetes arbeid: Fekk erfare att å legge N. 845 i sola med maskin og la det tørke ikkje var ein god idè. Brukte litt tid med QD for å fjerne merkene: Ferdig: Takk for titten!
 34. 1 point
  Mine blandinger på diverse Koch Chemie produkter: Green Star: - 1:5 dekksider, motorrom, gummimatter - 1:10 ved bruk av lavtrykkskanne forvask av en bil som skal lakkbehandles - 1:30 ved bruk av lavtrykkskanne av en bil som er behandlet og beskyttet Mehrzweckreiniger: - 1:5 på sprayflaske ved tekstilrens - 1:10 i Tornador - 1:30 i rensemaskin Silikon og voks fjerner: - til vanlig 100% eller 1:3 ved tett og kranglete lakk Vorreinger B: - 1:5 sprayflaske til dekksider - 1:10 ved bruk av lavtrykkskanne - motorrom, gummimatter og forvask av en bil som skal lakkbehandles - 1:30 ved bruk av lavtrykkskanne på en bil som er behandlet og beskyttet - 1:4 altså 200ml på 1L skumkanon flaske Aktivwasche: - håndvask 50ml på 10L vann NanoMagic shampoo: - håndvask 50ml på 10L vann Cosmo Clean gulvvask: - 1:30 ved bruk av lavtrykkskanne Quattro-Acid-Star XL felgsyre: - 1:6 i sprayflaske ved alvorlig fastbrent belegg på felger inn og utside - 1:10 typisk fastbrent gult belegg Glas Star: - 1:1 med batterivann Motorplast: - 100% på det meste under panseret Ellers enig med @e30 tic
 35. 1 point
  Guide for maskinpolering. Det er ikke så lett å lage en guide på dette pga. det finnes så mange lakktyper og alle reagerer forskjellig ved korrigering. Noen er myke andre er harde. Derfor finnes det ingen fasitsvar på hvordan man polerer en bil med maskin. Det jeg skal prøve på her er å lage en guide som forklarer litt rundt dette med utstyr og produkter og jeg vil også fortelle litt om de vanligste fellene man kan gå i når man polerer med maskin. Før du følger denne guiden er det viktig at lakken er helt ren. Se gjerne i min vaskeguide for å se hvilke produkter og fremgangsmåte som kan brukes. Lakkbeskyttelse har jeg også skrevet noen få ord om i vaskeguiden. Pass på å ha god tid når du holder på med dette. Det er ikke gjort på en ettermiddag. Hvilken maskin skal jeg kjøpe? Det finnes 2 typer poleringmaskiner. Den ene er roterende og den andre er en Dual action maskin (en såkaldt DA maskin). Roterende: Som navnet sier så roterer denne maskinen akkurat som et vanlig hjul. Denne sammenlignes ofte med en vinkelsliper da den på en måte er ganske lik bortsett fra at en poleringsmaskin har justerbart turtall. De skikkelige maskinene har en turtallsregulator som passer på at maskinen alltid holder det turtallet som du har justert maskinen inn på uansett belasting/press. Dette er noe av det som i de fleste tilfeller skiller en dyr maskin fra en billig en. Roterende maskin er den mest efektive maskinen, men det er også større risiko for å gjøre noe galt med roterende kontra en DA maskin. Setter opp en liste over noen roterende maskiner som er anbefalt. Makita 9227cb (3000kr) Flex L3403 VRG (3690kr) Flex PE 14-2 150 (4290kr) Metabo PE12-175 (2890kr) Bakplatene som følger med de roterende maskinene er gjerne veldig store å harde. Dette gjør at maskinen er vanskeligere å kontrollere. Her anbefales det å kjøpe en myekere bakplate fra f.eks Scholl eller 3M. Dual action: Denne maskinen kan sammenlignes med en eksentersliper som brukes til å pusse sparkel på bil og på veggen hjemme. Det som skiller denne typen maskin fra en roterende er at samtidig som denne roterer beveger den seg også sidelengs. DA maskinen utvikler mindre varme enn den roterende maskinen. Derfor bruker man lenger tid på større defekter, men den er også tryggere å bruke. Mange som hovedsaklig bruker roterende har også en DA maskin pga. den er fin å bruke på ekstremt myk lakk som det er vanskelig å komme i mål med ved bruk av en roterende maskin. En ting som man må passe på ved bruk av en maskin som dette er at man må ikke legge så mye press på den at puten slutter å rotere. Her er noen maskiner bedre enn andre (jo sterkere maskinen er jo hardere press kan du legge på maskinen før den stopper å rotere). DA maskinen kan også brukes til å legge lakkbeskyttelse med på lavest hastighet og minimalt med press selv om mange foretrekker å gjøre dette for hånd. Her finnes det også fler typer maskiner med forskjellig fasong og pris. Skal man ha billigst mulig maskin, så kan man kjøpe en 2 hodet maskin fra Biltema eller Clas Ohlson til ca 400kr. Her er det smak, behag og tykkelse på lommebok som bestemmer. Tenk deg godt om før du velger billigste alternativ her. Dette sier jeg pga. det er ikke sikkert alle synes det er ok å ha 2 puter på maskinen da det blir vanskeligere å komme til på trange steder og du må også kjøpe flere puter. På Biltema maskinen hender det at borelåsen på bakplatene løsner. Disse kan limes, men jeg nevner det så du kan være obs på dette. Min favoritt er DAS6 Pro. Pro utgaven er litt dyrere enn DAS6, men her er det såpass mye forskjell på effekten at jeg vil anbefale pro utgaven. Det finnes også en litt spesiell DA maskin fra Flex. Denne heter Flex XC 3401. Denne har tvungen rotasjon noe som gjør at den korrigerer mye bedre enn en vanlig DA maskin. Denne blir som regel omtalt som en kryssning av roterende og DA maskin. Mange har kjøpt denne som sin første maskin og tviholder på den selv om de har fått mer erfaring og kunne brukt en roterende uten problemer. Denne maskinen koster en god del iforhold til de andre jeg har nevnt her. Liste over DA maskiner. Biltema/CO cyclo (400kr) DAS6 (1299kr) DAS6 Pro (1490kr) Flex XC 3401 (4290kr) Forskjell mellom roterende og DA maskin. Hovedforskjellen er som jeg allerede har forklart over her måten maskinen beveger seg på. En roterende går i samme sirkulære bevegelsen i ganske høy fart. Dette gjør at den utvikler varme ganske fort. Dette er positivt da lakken korrigeres lettere når den er varm. Man skal også passe på så det ikke blir for varmt. Klarer du ikke holde håndflaten på panelet lenger så er det på tide å bremse litt. Pass også på kanter og hjørner da det er mye tynnere lakk her og det blir mye fortere varmt på en knekk enn det blir på et flatt panel. Her er det fort gort å "brenne" igjenom lakken. DA maskinen roterer og vibrerer samtidig. Med denne bevegelsen blir det ikke like fort varmt eller like varmt som med en roterende maskin. Bakdelen med dette er at det kan ta lenger til å få bort større defekter. Fordelene med dette er at den er mye tryggere i bruk da det er så og si umulig å brenne lakken eller lage kjørespor. Du kan ta mye riper med en DA maskin selv om den ikke er like effektiv som en roterende maskin. Vil du lese mer om de forskjellige maskinene, så kan du ta en titt i Knutis sin maskintråd. Hvilket produkt skal jeg velge? Her er det også et hav med forskellige produkter av god kvalitet. Alle produktene jeg nevner her er av god kvalitet som gir et godt resultat og er fint å jobbe med. Her igjen er det smak og behag. Anbefaler å velge det merket du synes er ser mest interessant ut. Lær deg å kjenne produktet og prøv deg frem. Det er ikke noe det ene merket kan fjerne som det andre ikke kan fjerne. Jeg vil tro at 3M er enklest å forstå pga de har brukt fargekoder på produkt og pute som hører sammen. Liste over produkter og puter som blir mest brukt. Scholl 3M Menzerna Meguairs Swissvax cleanerfluid pro Mange bruker også Uber.Tror ikke Uber har noen produkter, men de har gode og slitesterke puter. Flertallet bruker Scholl. Dette er gode produkter, men kan være litt forvirrende når du skal finne ut av hvilket produkt som går til hvilken pute. Dette har jeg laget en tråd på som nå inneholder mye info. (Link til Scholltråden) De 3 produktene som blir brukt mest er. S3 Gold som er grovest. Noe som er ganske unikt med denne er at den avslutter meget pent selv om den er ganske grov. Støver også mindre enn den grønne fra 3M. S17+ er en medium compound. Denne tar mye og avslutter som regel såpass pent at mange bruker denne hvis de skal kjøre 1-steg polering. S30+ er en mild compound som kan brukes til å fjerne kjørespor eller microriper så du fått et helt strøkent resultat. 3M har som sagt et veldig fint system med fagene sine da korken på flaskene har samme farge som tilhørende pute. Grønn er grovest. Denne tar mye, men legger også igjen endel kjørespor og støver endel. Denne er et lite hakk grovere enn S3 Gold. Gul er medium. Denne er meget fin å jobbe med. Tar en god del og avslutter bra på mange lakktyper. Blå som er mildest er også nydelig å jobbe med. Med denne bør du bruke lite produkt og den kan kjøres lenge uten å tørke ut. Utmerket for å fjerne kjørespor og gi den blanke overflaten som du er ute etter. Dette produktet inneholder mange/mye oljer så her må du være nøye med wipedown når du skal se etter om du er fornøyd med resultatet. Menzerna vet jeg desverre ikke så mye om. Dette er meget bra produkter som er elsket av mange. Meguairs er et merke de allerfleste har hørt om. De har også en proffserie som er laget for maskinpolering. Dette skal også være meget gode produkter. Noe som er negativt her er at Meguairs er meget kostbart i Norge. Skal du kjøpe dette lønner det seg å bestille fra UK. Swisswax cleanerfluid pro er også produkter som er laget for maskin. Jeg har aldri testet disse produktene, men Swissvax leverer skjelden noe man ikke blir fornøyd med. Hva må jeg passe meg for når jeg polerer med maskin? Kjører du med feil kombo eller feil teknikk så får du noe som heter kjøre spor (også kalt hologrammer). Disse sporene synes kun i god belysning ved noen vinkler. Disse sporene er gjerne streker/skygger som går i den retningen/mønsteret som maskinen har blitt ført. Søker du på hologram på Google finner du mange bilder av hvordan dette ser ut. Disse sporene har lett for å bli skjult av oljene i produktene så det er viktig å vaske bort oljene før kontroll. Dette kalles for wipedown. De fleste har egene produkter for dette. Feks. 3M har sin kontrollspray, Scholl har CF02, Menzerna Top Inspection, CarPro Eraser osv. Mange blander sin egen wipedown. 1 del kondensfjerner/isopropanol (f.eks Akol Blårens) og en del batterivann (destilert vann). Dette går gjerne under navnet IPA og fungerer faktisk meget godt. På produkter som inneholder mye oljer (f.eks blå 3M) kan det være litt vanskelig å få fjernet alt med IPA. Gå over flere ganger eller bruk noe annet i disse tilfellene. For å lete etter disse defektene etter wipedown er en god LED lykt det rette verktøyet. LED er perfekt for å vise kjørespor og halogenlampe er utmerket for å vise riper. Som sagt må du huske på at lakken ikke er like tykk overalt. Husk også på at hvis du kommer borti plastlister på bilen din så vil disse også ta skade av det. Masker alt av plast og masker gjerne kanter inærheten av de områdene du må jobbe litt skikkelig. Lakkert plast skal man også være forskitig med. Spesiellt med roterende maskin. når lakken på plast blir varm så slepper den med en gang i store flak. Bruk DA maskin eller kjør ekstra forskiktig med minimalt med varme med roterende. Mange bruker ullpute på lakkert plast. Ullpute er den groveste puten du får og den lager også minst varme (PS. ull lager vanvittig mye kjørespor). Ull er også fint å bruke på lakk uten klarlakk da en vanlig skumpute tetter seg fort med død lakk. Husk å rengjør pad ofte. En pute full av gammelt utkjørt produkt lager ugang/kjørespor i lakken. Hvor mye lakk har jeg å jobbe med? Når man polerer med maskin, fjerner man ikke ripene, men man fjerner lakk rundt ripene slik at defektene ikke synes lenger. Derfor kan det være greit å vite hvor tykk lakken er på bilen du jobber med. For å få en identikasjon på hvor mye lakk man har på bilen kan man finne ut av med en lakkdybdemåler som går under navnet PTG. Med denne kan du måle den totale tykkelsen på grunning/base/klarlakk på metall eller aluminium. I mange tilfeller ligger lakktykkelsen et sted imellom 100-170my. Under 100my begynner å bli tynt og man må være forsiktig. Måler du over 200 er panelet mest sansylig omlakkert. Hvis det er sparklet får man gjerne skyhøye målinger som f.eks 500-1000my 1000my = 1mm Dette er ikke noe du må gjøre, men det er et fint verktøy som kan fortelle deg litt om lakkens tilstand før du setter igang. Mer om dette kan du lese om i Her står det også forklart endel om forskjellige lakktyper og annen nyttig info om lakk. Hvordan få kontroll på maskinen Og hvordan skal jeg føre maskinen på riktig måte? Spesiellt når det gjelder roterende, så føler man noen ganger at maskinen har mer kontroll over deg enn du har over maskinen. Det er krefter ute å går her som krever trening. Med riktig teknikk og litt trening er det du som styrer maskinen og ikke omvendt. Her kommer noen tips. Sørg for å stå/sitte stødig og behagelig når du jobber. Står du ikke stødig mister du fort kontrollen. Ha et godt grep rundt maskinen med begge hendene. Finn en måte som du liker å holde maskinen på. Hold puten så rett som mulig mot panelet du jobber på. Det er lettere å styre maskinen hvis du kanter/vipper puten litt, men dette er ikke anbefalt pga. da får du lettere kjørespor. Sørg for at ikke produktet tørker ut. En tørr pad er umulig å holde kontroll over. Før maskinen som en S med litt overlapping. Jobb gjerne litt vertikalt og horisontalt. Pass på å hele tiden ha en jevn bevegelse. Ikke flytt maskinen for fort. Da får du ikke opp varmen. Jobb på små områder av gangen. Ca 40x40 cm. Da følger du mer på hva som sker felt for felt og det er lettere å få panelet varmt. Tar du et halvt panser på en gang er det stedet du startet iskaldt før du er halvveis. Det finnes også noe som kalles for sticky lakk. Det som skjer der er at så fort lakken blir varm bråtørker produktet. Noe av produktet spruter rundt og noe setter/brenner seg fast i lakken. Er du borti en lakk som dette må du passe på å ikke kjøre panelet varmt. For å fjerne fastbrent produkt kan du enten kjøre over igjen eller så kan du vaske det bort med wipedown. Turtall og press. Dette er ganske likt med roterende og DA, men jeg deler det opp likevel. Roterende: Legg 3-4 erter med produkt på puten. Legg puten ned på panelet (noen stempler også produktet litt rundt før de starter maskinen) Spre på laveste hastighet. Noen maskiner starter på 600 og andre på 1100. Når du sprer produktet går du bare fort over uten noen serligpress slik at du har et tynt lag med produkt over hele det området du vil jobbe på. Kjør farten opp til 1500-2000 rpm og kjør over panelet med ønsket press flere ganger til du ser produktet har blitt brytet ned og blir liggende som en tørr hinne over lakken. Noen produkter vil forsvinne helt. 1 "tur" over panelet kalles for pass. Man kjører gjerne 3-4 pass på 1500-2000 rpm. Når du har kjørt ferdig tørker du over panelet med en ren microfiberklut (MF). Bruk wipedown hvis du har misstanke til kjørespor. DA maskin: Legg 2-4 erter med produkt på puten. Legg puten ned på panelet (noen stempler også produktet litt rundt før de starter maskinen) Spre på laveste hastighet. Når du sprer produktet går du bare fort over uten noen serligpress slik at du har et tynt lag med produkt over hele det området du vil jobbe på. Er det mye defekter og en hard lakk, så kjører du med fult turtall og endel press 3-4 pass. Har du ikke behov for å kjøre så hardt setter du maskinen på litt over halv kraft. Tørk over med MF. Bruk gjerne wipedown her også selv om behovet ikke er like stort som med en roterende. Dette gjør man gjerne i flere steg pga. en grov kombo fjerner mye, men lager også mye ugang som må fjernes med en mildere kombo. Hvilken kombo skal jeg velge? Hvor hard er lakken og hvor hardt må jeg kjøre? Her må man nesten bare prøve seg frem. Et godt tips for en nybegynner er å prøve med mildest kombo først. I de fleste tilfeller, så tar ikke de aller mildeste komboene nok så begynn gjerne med en medium kombo som f.eks gul 3M eller S17+. Tape opp et test område, kjør med ønsket kombo og kontroller. Har du fortsatt riper som du vil fjerne, så må du gå over til en grovere kombo. Er aller riper borte og du har masse kjørespor? Eller har det blitt verre enn det var, så trenger du en mildere kombo. Du kan justere ønsket cut både med puter eller med produkter for å finne en perfekt kombo. (Mao du kan bruke et grovere produkt på samme pute for å få litt grovere kombo eller du kan bruke samme produkt på en annen pute). Du kan selvfølgelig bytte ut pute og produkt samtidig. Bruker du litt tid på å finne riktig kombo så kan dette føre til at jobben går enklere og kjappere. Da lærer du også å bli kjent med lakken som du skal polere på i flere timer. Klikk her for å komme til samarbeidsparterene på DCN. Hos disse forhanderene får du køpt alt du trenger. Når det gjelder produkter og utstyr som anbefales i denne guiden, så skal det sies at denne guiden ikke blir oppdatert for hver gang det kommer nye produkter eller utstyr. Dette er kun forslag så det er greit å lese litt selv før man veldig produkt og ikke kun basere seg på hva som er anbefalt her i guiden. PS. Dette er en pekepinn og ikke en fasit på hvordan du polerer med maskin.Bruk dette som et utgangspunkt. Etterhvert vil du få egne erfaringer på hvordan du bør gå frem og hva du skal bruke for å oppnå ønsket resultat.
 36. 1 point
  En liten intro for deg som liker slikt: Jeg var strålende fornøyd med min første Tesla, men angret pittelitt på at jeg ikke hadde valgt en grønn en. Når grønnfargen også gikk ut av produksjon mot slutten av 2014 tenkte jeg at muligheten hadde gått forbi meg. Men når jeg tidlig i 2015 fikk tilbud om å kjøpe en demokjørt grønn Model S med autopilot-pakken for en veldig god pris la jeg ut min sorte på finn. En uke etter ble den solgt med minimalt tap, og bytte ble et faktum. Siden den gang har jeg vasket den fint, og vokset den noen ganger. Nå har bilen rullet i underkant av 40 000km, og jeg har omsider tid til å få gitt den en runde med poleringsmaskinen og legge en skikkelig forsegling på. Generelt synes jeg lakken er fin, men den har noen merker jeg vil kvitte meg med og noen problemområder jeg tror blir vanskelig å gjøre noe med. Men, som en bruksbil er jeg fornøyd med å bare holde den relativt fin. Utenfor har vi bortimot sommerferiens fineste dag så langt, uten vind, bare litt regn og hele 13 grader: Temperaturen i garasjen holder også fine 13 grader: Bilen settes i vaskemodus, med luftdemperne høyt, «auto-present handles» off og «mirror auto-fold» off: Det vanlige vasketeamet finnes frem med Prickbort, Surfex HD, Autobrite Magifoam i kanonen, Korrosol, P21S og Meguiars NXT Generation Car Wash som skal i en bøtte med grit guard: Bilen trilles ut på vaskeplassen hvor den ikke har vært på halvannen måned. Det er fint vaskevær med lett regn så ingen fare for at produkter skal tørke inn på lakken: Starter med Prickbort på (nesten) tørr lakk: Etter noen minutter får Surfex HD komme på: Etter enda flere minutter er det skummet som skal på toppen: Produktene jobber og jeg venter: Drit fra bilen blandes med drit fra bakken: Avspylingstid: På rutene (foruten frontruten) har jeg RainX og på lakken har jeg Fusso Coat. Begge deler kom på for to-tre måneder siden og ligger fint enda: Nå regner det godt ute, så ingen håp om å få lagt Korrosol på lufttørket lakk: Men den jobber i alle fall litt på felgene (og forhåpentligvis på lakken også): Spyler av: Skummer såpe: Frem med favorittvaskehansken: Etter å ha vasket lakk og glass i regnet er det frem med en pent brukt vaskehanske for å ta plasten nederst og felger: P21S på felger: Nevnte jeg at Fusso Coat holder seg veldig bra?: Inn i garasjen for å tørke: Nytt håndkle for å ta siste dråper: Går igjennom lakken og markerer merker jeg vil forbedre. Skulle helst gjort dette i sollys riktignok. Her et par dørmerker fra trange parkeringshus. Ripene på håndtaket har jeg ikke funnet noen løsning på, så de får leve videre: Flere merker: Noen har hatt fest på bakfangeren: Lillebror må stå ute og lade når garasjen er opptatt: Taper opp et testområde: Går igjennom standardkomboene mine på en Kestrel Deltalyo DAS-6 Pro. Starter med Menzerna PF2500 og grønn Uber som gjør jobben fint: Tester med SF4000 og blå Uber, men den henter ikke frem noe ekstra glans: Prøver også FG400 og oransje Uber, men strengt tatt så avslutter den veldig likt som de to andre komboene: Klarer ikke å se så stor forskjell på de forskjellige komboene, så konkluderer egentlig med at lakken er såpass hard at jeg ikke gjør skade med grove komboer, og såpass finn i glansen at det er relativt lite hente på fin polish. Velger derfor å gå for en grov kombo når jeg skal fjerne riper og en middels kombo til resten. Først ut er ripefjerneren FG400 på gul 100mm pute: Starter med et lite merke på frontfangeren: Borte: Et par små riper foran høyre forhjul: Borte: Et par riper på høyre fremdør: Borte: Et merke i samme dør: Borte: Noen riper i høyre bakdør: Borte: Et dørmerke i høyre bakdør: Borte: Hjulbuene foran hjulene bak er veldig utsatt for steinsprut på Teslaer grunn av de breie hoftene. Disse burde egentlig hatt klar folie på seg, men har ikke fått gjort noe med det: Fikk dempet litt om ikke annet: Garasjen er litt for trang til denne type polering, men heldigvis kan denne bilen flyttes litt frem og tilbake vha. mobilen: Bak på høyresiden var det noen merker: Nesten helt borte: Bakfangeren var ikke pen: Fjernet det meste: På bagasjeromsluken var det en ganske stygg rype: Nesten helt borte: Mer morro på bakfanger: Nesten helt borte: Problemområde ved venstre hjulbue bak: Forbedret: To dørmerker på venstre bakdør: Borte: Noen riper over venstre fremhjul: Borte: Nytt problemområde er festene til takstativet. Har prøvd å legge blank folie her, men folien ble mye styggere enn merkene som kommer etter bruk. Uansett, en poleringsrunde på alle fire merkene hjalp en del: Ferdig med morrojobben. Går over hele bilen med PF2500 og grønn uber for å hente ørlite glans og fjerne mindre merker som ikke fikk dedikert oppmerksomhet. Dessverre lite som viste seg frem på kamera. Starter med 140mm pute for de store flatene: Fortsetter med 100mm pute på de små flatene: På B-stolpen var det jaggu mulig å lage en 50/50 også: Så ut for å fjerne polishrester. Først Surfex HD: Jobbe jobbe: Skum oppå: Jobbe jobbe: Benytter anledningen til å gnikke litt på dekksidene: Spyler av. RainX er fortsatt tilstede, men alle spor av Fusso Coat er borte: Inn for å tørke: Så på tide med LSP. Prøver meg på Gyeon Q2 Mohs: Hansker og maske på, og arbeidsbordet klart: Legger Mohs i kryss og buffer for hvert panel etter et par minutters tørketid. Etter en runde har jeg brukt ca. en tredjedel som passer fint da den kan legges maks tre lag: Etter en god times ventetid legges neste lag. Har ca. en tredjedel igjen etter dette: Noen timer seinere samme dag forberedes siste lag: Flasken er nesten helt tom når jeg er ferdig. Sparer litt på siste rest i tilfelle jeg skulle være uheldig og må polere opp et mindre område i nærmeste fremtid: Når jeg først har hansker og maske på, og plasten på bilen er ren og tørr passer det veldig bra å legge på litt Owatrol Polytrol: Og siden man skal ta ferdigbilder er det greit å shine dekksidene med litt Duragloss Tire Shine: Bilen klar til herding over natten: Etter 12+ timer går jeg over med Gyeon Cure: Bilen får herde en dag til for å være helt sikker på at det heftes godt. Etter 12 timers arbeid fordelt på tre dager kan bilen trilles ut for noen ferdigbilder. Gikk rundt bilen noen ganger og tok en drøss med bilder. Dessverre ingen sol for å få frem den flotte glansen i grønnfargen: Og til slutt noen fra fugleperspektiv, kamera gjenskinnes i første bilde: Takk for titten!
 37. 1 point
  Tesla Model S P85D Følte det var på tide med en ny S&S, og når en kompis forespurte sin Tesla Model S P85D i sort var jeg litt tvilende, siden fargen er noe drit, men sa likevel ja, siden bilen var helt ny. Det vil si, for han var den helt ny, men den hadde stått som utstillingsmodel for P85D på Tesla Skøyen i drøye 2 måneder. Jeg tror det var lagt en form for forsegling på denne bilen fra Tesla, men det ser dere senere. Først, noen bilder ved ankomst: Så var det i gang med vask. Normal vaskeprossess med Prickbort, Nerta Active Diamond, G-wash etc. Det var tydelig at det ligger en eller annen form for beskyttelse på denne bilen: Dette er kun PB, ikke vann: Ren Nerta i kanonen. Når jeg endelig fant rett blandeforhold på kanonen funker det knall. Men ca halve bilen blei skummet med blandeskruen helt lukket. Her er siden med blandeskruen lukket etter nær 10 minutter, ingen skum igjen i det hele tatt: Her er andre siden, som fikk riktig justering: Etter avspyling beader og sheeter det fint: Ser ut til at det er sølt litt med coating under påføring: Korrosol: Håndvasken utføres med G-wash og spesialsvamp. Deretter clay: Clay etter test på alle paneler, + at alt av glass er clayet. Ferdig tørket, på tide å få den inn: Setter opp litt lys. 2 stk metallhalogen 150W, så blir det inspeksjon. Det er såpass mye å rydde opp i, at jeg går rett på med denne komboen, Rupes roterende, Orange Uber og 3D HDcut. Testfelt: Etter: Tar en wipedown med Monopol og sjekker på nytt: Jackpot! Videre følger diverse før/etter og 50/50: Nok lys: Coatingsølet fra tidligere: Kommer seg nå: Ferdig med grovsteget kjørte jeg en runde med 3D HDpolish på hvit Rupespute på Duetto. Blei veldig blankt, men glemte bilde av komboen. Her er panser etterpå: Så blei det en ny runde med Monopol, 2 runder faktisk, før Modesta P-01: Etter 3 timer var det klart for coating, Modesta BC-05: Herder med IR: Glass fikk Rain-X denne gangen: Felger må jo av: Felger og dekk får et lag med Carpro D-LUX: Vasker caliptere med steam før jeg setter de inn med Carpro D-LUX: Ferdigbilder: Takk for titten!
 38. 0 points
  Jeg fikk noen dype riper i bakluka på min e-golf som jeg har polert vekk. Dette var før jeg visste hvor mye lakk som gikk med når jeg kjørte grov kombo, så jeg dro på til ripa var borte. Etter en vinter dukket det opp en ny ripe på omtrent samme stedet. Jeg hadde i mellomtiden lest meg opp litt på forumet her, så jeg var mer observant på problemstillingen. Jeg kjøpte en lakkdybdemåler og fant ut at lakken i området som ikke var polert lå på ca. 100um, mens det området jeg har polert grundig ligger på 72-75um. Så jeg har altså gnafset av ganske så mye klarlakk! Neste gang kjører jeg nok kun over med essence fra Carpro som har en filler slik at jeg unngår å ta særlig mye mer av klarlakken. Det går mer enn man skulle tro er min erfaring. Og det er jo ikke veldig mye lakk på disse nye bilene heller.
 39. 0 points
  15.Mai.2019 Får vel oppdatere denne litt siden har skjedd noen små ting siden sist Byttet belgen på innsuget, denne burde jo egentlig ha vært byttet når jeg holdt på med innsuget mens det var ute, men siden jeg tenkte å spare noen kroner så ble det ikke gjort .. Ny belg fra Mercedes Begynte å skru ut innsuget Innsuget kom omsider ut ¨ Belgen som står i, var ikke så ille når jeg så på den første gang. Men har heller ikke stått helt fast rundt spjeldet så har nok fått litt hjelp til å sprekke. Demonterte hele innsuget for å få av belgen Boltet på plass ny belg Ny på plass skikkelig rundt spjeldet En ledning gikk i stykker i kontakten på innsuget så måtte loddes på nytt Loddes på etter innsuget var på plass igjen Montert inn igjen i bilen Holder ellers på med endel kabling som skal gå under teppet. Blir lagt opp nye kabler til anlegg, el-seter, el-vinduer og varme i seter fremme. Prøver å holde litt orden på alle kablene, strekt opp 2 nye RCA kabler, skal strekke opp en til når jeg får tid. Ny RCA kabel fra amazon strekt opp med kabelen fra Bilradiospesialisten Følger kabelgangen i karosseriet Ut i bagasjerommet hvor det vil bli lagt opp forsterker til subb og en forsterker til høyttalere. Kjøpte inn noen deler som til anlegget, mangler noen høyttalere i dashbordet. 6x9 til hatthyllen, JBL GTO 939 Cd-spiller CDE-HD 149BT Subwoofer Rockford fosgate 10" som er tiltenkt å stå i hatthyllen med 6x9" kjøres på monoforsterker fra Rockford fosgate Polkaudio forsterker 4-kanals til høyttalere i dashbord og 6x9" i hatthyllen Så det var alt for denne gang, håper neste oppdatering vil være litt mer.
 40. 0 points
  Takk for svar😊
 41. 0 points
  Montering av spoileren og dekaler Oem striper på plass Komplett
 42. 0 points
  Thanks. Jeg liker også disse felgene godt og synes det er en av de peneste originalfelger noen modell er levert med. Klassisk. De har noe irr etter vinterbruk tidligere, men som resten av bilen er de helt ok på ti-meters avstand. Fin langtfra, men langtfra fin
 43. 0 points
  Jeg har helt glemt å oppdatere dere her på DCN Vi har altså fått inn en ny versjon av WetCoat, den finner du HER Forbedret vannavprelling og holdbarhet, samt løst utfordringene som var tidligere med at ingrediense i flaskene skilte seg når flasken ble utsatt for store temperaturendringer.
 44. 0 points
  Det går fremover med Estelle. Lakk idag og kanskje jeg får henne tilbake før 1mai.
 45. 0 points
  Takker! Ja, dem satt som et skudd. Justerte faktisk opp en cm i går da den har seget litt. Greit å ha litt å gå på foran!
 46. 0 points
  Hele poenget med en show voks er jo at det er rå opplevelse/utseende som er ønsket, og en Carnuba voks rett før er derfor trikset. Holdbarhet er ikke noe poeng eller tema, da en ved neste korkurranse( hvis en er seriøs utstiller) legger nytt lag.
 47. 0 points
  Bildet av en litt støvete RS!
 48. 0 points
 49. 0 points
  Det har ikke vært mye aktivitet her i det siste men det pusles litt med bilen innimellom. Nye slanger i motorrom og litt vedlikehold her og der.
 50. 0 points
  Min mening er at du bør lytte til det som sies i videoen du linket til. En coating er som nevnt permanent (til den slites bort naturlig). Får du en ripe i bilen, så kan man ikke polere bort denne og legge ny coating på det stedet ripen var. Man må derfor fjerne coatingen kjemisk å legge den på nytt. (Hvis jeg forsto videoen riktig) coating er derfor i mine øyne for den som egentlig ikke synes det er trivelig eller liker å ha en helt blank bil over lang tid. Riper vil du få okke som. Dem kommer for en dag og da er det jo mye lettere å rubbe bort disse å slenge på en ny voks på stedet. hva hvis du feks. Skulle komme borti noe og skrape opp bilen eller bulke den? Jeg tror ikke forsikringsselskapet dekker ny coating. Få Boss of Gloss til å polere bilen din og legge en enkel voks/sealer en gang i året i steden. Så vedlikeholder du bilen selv sommerstid ved å legge ny voks/sealer. Dette er kosejobb om sommeren. Skulle du få en bulk eller en skrape, som krever lakkering etc. Så polerer man bare den delen og slenger på en voks. Ferdig! Jeg tror jeg betalte 4.500 for en såkalt «nybilkonservering» hos Boss of Gloss. Det var en Audi A4. Resultatet ble veldig bra. En slik behandling i året så trenger du nok trolig kun å legge voks selv en gang i året hvis den varer i ca. 6 mnd. Noe jeg tror en god sealer/voks klarer.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...