Jump to content
 • truhaa
  truhaa

  Nerta - En prewash en ikke tuller med

  Sign in to follow this  

  Prewash aka Forvask, noe som legges på bilen før den blir vasket med feks vaskehanske, gjerne påført med skumkanon, men også med trykk kanne eller sprayer. Ofte i sammen med avfetting av bilen.

   

   

   

  Nerta er fra Belgia, ikke bare er de gode i fotball, til å lage Belgisk vaffel, eller sjokoladeproduksjon, de kan også rengjøringsprodukter til fingerspissen, noe jeg erfarte når jeg testet Nerta sitt vaskehall skum ;)

  ccs-3-0-82525200-1435695667_thumb.jpg


  Produksjon
  All utvikling, produksjon og testing foregår i Belgia før noe kommer ut på markedet, de har en forholdsvis stor produksjon, og bare under bilvask finner en et enormt utvalg av produkter til alle formål, her har de mest i store kvanta, (fra 5 liter til mer en nok liter) Samme gjelder under lastebilvask, båtvask etc.

   

  De har også en serie som heter WE by Nerta, som er forbrukerpakninger for hvermannsen, men mange av de som frekventerer DCN er ikke hvermannsen typer, og flasker på 500 ml er vel i manges øyne bare å erte bilen, men den serien kommer jeg tilbake til om, eller når jeg får testet noe fra de (bare testet felgrensen i den serien pdd, og den var god)

   

  Endelig
  Grunnen til store kvanta er at de leverer mye til vaskehaller i Europa, og akkurat her kommer jeg inn i bildet. Hallen jeg har brukt har hatt en veldig god såpe i såpekanonen, og sånt er jo litt statshemmeligheter for mange av drivere av slike haller, så det var ikke bare bare å få informasjon om produsent, og hva som kommer ut av de såpepistolene der. Etter litt om og men fikk jeg en testprøve fra de for å prøve denne hjemme i skumkanonen, og hva er ikke bedre en å ta med seg selvvasken hjem?

   

  En Prewash
  Nerta - Active Diamond Foam (ADF) er det avslørende navnet på produktet. Vi er jo forholdsvis bortskjemte på DCN med mange, mange gode prewash produkter til skumkanonene, dette er ikke en stor revolusjon ala: "du trenger ikke bruke vaskehanske på bilen din igjen" opplegg, det må du uansett, men enda litt mer hjelp til å fjerne mest mulig av skitt takker en ikke nei til.

   

  Mange har etterhvert brukt ren såpe i skumbeholder og dossert den ut med doseringskruen på.skumkanonen, noe som har fungert veldig bra. Nerta sier 5%, men den kan kjøres helt ned i 2-3% for en god effekt, og enda lenger ned om du har en bil som er vokset eller med sealer. Merk at denne såpa er definert som avfetting. Nå "avfetter" jo alle såper (de fjerner jo skitt og lort) men denne har litt mer futt en mange andre. Har ikke merket mye slitasje på voks/sealer her igjennom vintervasker der de har denne i skumkanonen, men all såpe/avfetting sliter litt på sealer/voks særs om den blandes sterk (8-10% + )

   

  Test
  Her har minste innstilling på skumkanonen ca 1% miks om jeg bruker ren såpe i beholder, men jeg blandet ut produktet 1 del såpe og 9 deler vann i beholder for å teste hvor svakt den kunne fungere, og på samme innstilling som 1% (med ren såpe) med den 1/9 blandingen, syntes jeg den var overraskende effektiv på en "normalt" skitten hvit bil (sikkert litt med hvilken HT vasker en har også). Brukte så 50% såpe og 50% vann i beholder og jobbet meg mellom 1-5 på dossering og fikk da naturligvis bedre skum og vaske-effekt, her må hver og en måle skumkanonen en har for å finne riktig dossering, men for min del så går den nok enten ren i beholder, eller 50/50 alt ettersom hva en skal vaske.

   

  Produsent anbefaler 7% blanding for å fjerne trafikkfilm.

   

  Første test 1/9 innstilling nr 2

   

  ccs-3-0-70268300-1435695092_thumb.jpg

   

  ccs-3-0-88475200-1435695097_thumb.jpg


  Ferdig påført

   

  ccs-3-0-39734100-1435695107_thumb.jpg

   

   


  Etter noen minutters virketid

  ccs-3-0-01034700-1435695114_thumb.jpg


  Uten at jeg husker det helt sikkert, så tror jeg at jeg brukte ca 100 ml av 50/50 blanding på den ene bilen jeg testet den på her, dvs 50 ml pr vask, og da holder 5 liter ganske så lenge, men her bestemmer skumkanon, høytrykk, vannmengde etc du har, litt hvor høyt du dosserer den. Skal ta et mer nøye mål på dette med rent produkt i beholder, så jeg får litt mer kjøtt på beinet her.

   

  En fordel med denne er at den stort sett gjør Surfex HD unødvendig, da den gjør mye av den samme jobben, pluss på jobben til en prewash såpe, lang virketid da den henger lenge på bilen, og du har fort en ny favoritt.
  ADF over en tjæreløsende avfetting (Prickbort/Tartech) er en knallkombo som rydder unna mye rusk og rask

   

  På dekksider er ADF suveren og løser opp møkk fort, den er også veldig effektiv på alt av plast på bilen for å løse opp møkk. Godt skum og god "stayer evne" på bilen gjør også at den får jobbe lenger en mange andre såper når de påføres bilen (ikke bruk den i sola eller på varme flater)

   

  Dekk her er ikke av de mest møkkete, men noe fant den.

  ccs-3-0-19942700-1435695119_thumb.jpg


  Nå i Norske nettbutikker
  Og rosinen i pølsa er vel også at endelig er den å få fatt på i Norske nettbutikker, så nå kan en få noe av det bedre fra vaskehallene hjem i gården, noe som i mine øyne er gull.

   

  Du finner denne hos Swissvax.no samt Exint.no

   

  Så lyst til å teste noe nytt, så anbefales det å prøve denne, jeg ble imponert av denne, og det er alltid litt moro å teste noe nytt

   

  ccs-3-0-34812900-1435696371_thumb.jpg

  Edited by truhaa

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...