Jump to content
 • truhaa
  truhaa

  Foma Mimo - Rensemaskin for bil og hjem

  Sign in to follow this  

  Her har jeg hatt Foma Mimo en god stund, og den har nok betalt seg noen ganger mht søl i sofa eller på tepper inne i huset. Ordene "slapp av det ordner jeg med Mimo`n" har jeg brukt noen ganger for å roe nervene på barn eller spesielt kone når de har tippa cola eller dipp der det ikke skal være.

  Har en en hund som tar seg en runde i sofa`n uten å tørke av seg på bena også, er det en velsignelse å ha denne stående klar.

  Vel, primærbruken for oss her på DCN er nok bilen, og der er den et "must" for å holde ting i strekk. Den renser tepper, matter, seter, tak.. you name it, så lenge det er av tekstil kan den brukes, og den leverer supert resultat hver gang.

  Bruk den til å suge opp rent vann om du ønsker det, den klarer også den jobben lett, Å bruke den til å trekke vann ut av mattene i bilen etter at de er høytrykkspylt er også gull, da tørker de opp mye fortere og en får dratt ut enda mer møkk av de.

  Like lett som å støvesuge

  Bruken av Foma Mimo er lekende lett, du har et par forskjellige muligheter med denne når det kommer til rens. Den ene er å bruke den som det den er laget til, nemlig dyprens med rensemiddel i rentvanntanken, da renser du mens du jobber i en operasjon ved at du tilfører rensemiddel/vann ved trykk ned i tekstilene mens du suger det opp igjen i samme operasjon, her kan det ofte være en ide å gå over etterpå med rent vann i beholderen for å fjerne eventuelt rensemiddel som sitter igjen i fibrene.

  Mange benytter Mimo som en ren vannsuger uten rensemiddel i beholderen. Da legger de på ønsket rensemiddel med feks sprayflaske og jobber den inn med en medium børste før du går over med rent vann i Mimo`n for å trekke ut såperestene.

  Begge alternativene er like enkle, her er det ut ifra hva du føler for og hva du jobber med, det å kunne jobbe inn rensemiddel med en børste løser lettere opp flekker og er bedre på seter etc som det er en stund siden ble renset, samt har synlig møkk på flatene som skal fjernes,

  Er det snakk om å trekke opp feks brus/kaffe som en akkurat har sølt på setet, holder det mange ganger å bare gå over med rent vann i vannbeholder alene for å trekke det opp

  Selvfølgelig kan en også bruke begge deler om en virkelig skal gå hardt tilverks på 20 års gamle seter, med oljeflekker og noen kubikk fjert. Uansett lønner det seg å gå over siste gangen med rent vann for å trekke opp såperester, de kan fortsette å jobbe om de blir liggende i fibrene over tid og da slite på stoffet.

  Hvilken rensemiddel?

  Tja, hva skal en anbefale der da? Jeg har en tendens til å bruke Green Clean her, den er drøy og du kan dossere den som du ønsker, den fungerer like bra i maskinen sammen med vann som den gjør utblandet i sprayflaske om du ønsker det. Den er passe sterk og er vannløslig

  Meguiars sin Carpet Cleaner syntes jeg også er god, men den bruker jeg bare ren fra flaska og ikke i maskinen. Fin å jobbe med og fjerner mye møkk fort uten mye jobb.

  Foma har også eget rensemiddel til Mimosom er supert å bruke, her bør du over med rent vann etterpå i maskinen og suge opp rester av såpa i det du renser for 100% resultat.

  Sånn ser det ut i skittenvannsstanken etter en liten runde med rens av interiøret, så en ser at den fjerner mye mer en det en støvesuger klarer.

  ccs-3-0-23957200-1349220910_thumb.jpg

   

  OBS OBS, husk skumdemper

  Skumdemper er noe du må ha, det er ikke mye av det som skal til, så en 1 liter av denne holder lenge. Denne må du bruke så ikke maskinen skummer over. Noen rensemiddler skummer mye mer en andre, men uansett er det greit å ha en kork eller to i beholderen der utslagsvannet kommer (Husk: IKKE i vanntanken på maskinen) så du er på den sikre siden. Dette gjelder uansett hvordan du jobber med mimo`n, skal du suge opp noe som kan skumme er det skumdemper i utslagsbeholderen.... basta

  Her er Mimo i en kjapp test hos Detailersclub forumet på stoffmatter

  Når en ser i beholderen etter at jobben er gjort skjønner en hvor mye møkk denne fjerner, test gjerne ved å støvesuge først og så bruker du Mimo etterpå, da kan du se hvor mye du ikke fjerner med støvesuger, denne maskinen blir du glad i garantert.

  Teknisk data

  Maks. effekt 1250 Watt

  Luftmengde 47 liter/sek.

  Undertrykk 2400 mmVS

  Pumpekapasitet 1,3 liter/min.

  Pumpetrykk 2,5 bar

  Rentvanntank 4,5 liter

  Skittenvanntank ca. 8,5 liter

  Spenning 230 V

  Sikringstørrelse 10A

  Sugeslangens lengde 2,0 m

  Aksjonsradius fra veggkontakt 11 m

  Høyde 50 cm Bredde 39 cm

  Vekt 13 kg

  Godkjent i hht. CE

  Foma Mimo levers med skaft og munnstykke til de store jobbene og et lite munnstykke til bilseter og mindre tekstilflater, det litte munnstyket gjør det lett å komme til i bilen, den store er mer til innendørs gulvtepper eller madrasser mm.

  foma_mino_utstyr.thumb.jpg.be3e5f297d777

   

  Gavetips?

  Om det er bursdag/julegavetips til kona som du "kan bruke i bilen" eller det er noe du mener du mangler er det ikke noe å vente på.

  4430,- (+eventuell frakt)

  Om det er et godt kjøp? Det kan du sikkert spørre din bedre halvdel om, når du står der og banker deg på brystet med tidenes glis og akkurat har reddet den nye sofaen fra kaffekoppens vrede

   

  Foma_mimo.thumb.jpg.e886b63381fd9a5b009c

  Avbildet modell: Foma Mimo

   

  Edited by truhaa

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...