Jump to content
Daniel87

Støv fra polering

Recommended Posts

Daniel87

Hei. I dag når jeg skulle polere deler av min svarte hilux, så merket jeg at det støvet helt vannvittig når jeg begynte å polere. Brukte Angelwax Medium poleringsmiddel, og gul Flexipad pute. Så fort jeg satte puta på lakken så var bilen full av poleringsstøv. Prøvde med lite middel og lav/høy fart, men like jævelig. Puta ble holdt helt rett på panelet. Hva kommer dette av? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andreas Winter

Noen polisher støver mer enn andre. Det kan også komme av at du kjører polishen for tørr(for lenge), eller at det samler seg opp mye polish i pad'en, som da igjen etter hvert tørker og fyker rundt. Da hjelper det å "spyle den" med trykkluft titt og ofte, evt børste den med en spesifikk pad-børste. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daniel87

Det støver helt vannvittig med en gang man byner å polere. Brukt trykkluft på paden også, selv om det ikke ser ut som det trengs. Brukte denne Angelwax på volvoen for noen dager siden med microfiber pute, uten noe støv

Share this post


Link to post
Share on other sites
trogha

Det kan være at du har litt "sticky" lakk på hilux'n, du kan prøve en annen polish eller prøve å blande inn en ert med litt finere polish, eller såvidt fukte puta med bittelitt vann.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daniel87

Har i dag prøvd sonax perfect finish med en velsig fin pute, å støver fortsatt. Å poleringa er helt jævelig å tørke av igjen. Uansett hvordan jeg kjørte, så ble resultatet skikkelig stygt, også etter ipa. Bare jeg som har fått en forferdelig lakk på bil? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Niebelheim

Jeg har brukt sonax Perfect finish en del, og jeg har aldri hatt noen problemer med den. Verken med støv eller problemer med buffing.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daniel87

Da må det være lakken. Prøvde mocrofiber pad,da ble det kjørespor? Å så fort jeg setter på skumpute, så snør det rundt bilen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nickname
1 time siden, Daniel87 skrev:

Da må det være lakken. Prøvde mocrofiber pad,da ble det kjørespor? Å så fort jeg setter på skumpute, så snør det rundt bilen

Hva slags maskin bruker du?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daniel87

Usikker på merket, men har 15-16 mm utkast

Har polert flere biler med samme maskin og samme midler, å aldri opplevd dette

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nickname
1 time siden, Daniel87 skrev:

Usikker på merket, men har 15-16 mm utkast

Har polert flere biler med samme maskin og samme midler, å aldri opplevd dette

Er det brukte eller nye pads du bruker?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daniel87

Prøvd begge deler. Noen brukte som er rengjort, å noen nye

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nickname
4 minutter siden, Daniel87 skrev:

Prøvd begge deler. Noen brukte som er rengjort, å noen nye

Hvor store områder tar du i gangen. Hvor mange pass tar du på dette området og hvor lang tid bruker du på dette?  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daniel87

Prøvd både størrelsen til 6 pad, 4 å  noen større områder. Prøvd med få raske pas, å mange pas der jeg flytter maskinen sakte. Usikker på hvor lang tid dette tok. Søkt opp å prøvd tips på nett å youtube, men blir like jævelig 

Share this post


Link to post
Share on other sites
trogha

Du har prøvd å regulere mengde polish fra veldig lite til veldig mye?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daniel87

Brukt denne kombinasjonen på volvoen, å der fungerer det helt utmerket. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kenneth Nilsen

Jeg skal ikke si noe helt sikkert, men jeg minnes sort lakk på Toyota Hilux i seg selv er litt kinkig. Ganske sticky lakk? 

 

Hvordan oppfører det seg om du kjører finishingpad og produkt? 

Edited by Kenneth Nilsen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daniel87

Den gule puta jeg har brukt er veeldig myk, så regna med den var myk nok. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stian B-L

Er det nye pader eller er dem brukt før? Jeg tenker det kan være gammel tørket polish i put som sendes ut når du legger den på panelet. Legg dem i en bøtte med lunket vann med litt APC i, la dem ligge over natten, gni og skyll putene godt og legg dem til tørk. Tipper det løser problemet

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daniel87

Padene jeg brukte var helt nye. Testet en brukt også

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...