Jump to content
 • truhaa
  truhaa

  Ozon - Når bilen lukter som en gymsal

  Sign in to follow this  

  Ingenting er verre en å sitte i en bil som lukter som et godt innrøykt helsestudio på en reketråler.. Kan en gå ut og aldri sette seg inn igjen er det jo greit nok, men er det din bil eller en bil du regelmessig sitter i, så kan det være greit å vaske over innimellom for å holde lukta unna

   

  Vel, noe lukt blir en saktens ikke kvitt, særs gammal røyk eller mugglukt, den setter seg i kriker og kroker og stikker seg ofte frem om det skulle være en varm dag og bilen har stått litt i sola. Tjære og andre ulumskheter klamrer seg fast for harde livet i bilen uansett hvor grundig du måtte vaske. Lukta er og blir værende og kaster seg over deg som en illeluktende klam hånd når du setter deg inn i bilen

   

  stinky-cars.jpg

   

  Hva lukter

  Noen produkter trekker til seg lukt og slipper det ut når det passer seg, plast, gummi og tekstiler er ofte steder som lukta klorer seg fast i og selv med rens av seter og solid vask inne i bilen blir en ikke kvitt lukta, det sitter såpass dypt eller er så lite at det ikke lar seg fjerne ved berøring. Det er her en Ozonrenser kommer til sin rett, den elsker bakterier som lager lukt og spiser de opp..

   

  Ozon som treffer på bakterier som forårsaker lukt, brytes ned av ozon og blir til oksygen, det ligger mao ikke igjen noe som kan gjøre at lukten kommer tilbake. 

   

  Rens

  Første skritt er selvfølgelig å fjerne det som måtte lukte i bilen og vaske rent, har du oppkast, fult askebeger, ølbokser, avføring eller en sovende kamerat som du henta kl 0400 natt til søndag i bilen må det ut og vekk, selv om det kan være fristende å "ozonere" kompisen, er det ikke å anbefale, Ozone er ikke noe hverken mennesker, katter, hunder, undulater eller annet levende bør puste inn.

  Lukta kommer tilbake om kilden fortsatt er tilstede. Så en grundig støvsuging og vask av bilen først er viktig (matter, vinduer... U name it)

   

  Hvordan

  Ozone generator dreper lukta på en måte som gjør at den ikke kommer tilbake, du skjuler ikke noe som du ofte gjør ved vask av bilen innvendig. Da lukter det ofte godt en stund, men så sniker lukta seg tilbake etter noen timer. Ozon maskinen produserer O3 (Ozon) en naturlig substans som er meget effektiv til å drepe det som forårsaker lukt. Røyklukt, mugglukt, oppkast osv rydder den unna.  

   

  Selve jobben med en Ozon maskin er lekende lett, den skal bare settes i bilen (gjerne litt høyt) slås på, vri timer til ønsket virketid, lukk dørene og la den jobbe 30-60 min. Tid kommer an på str på bilen, en liten bil kan klare seg med 30 min, en større opp mot en time. (Hus/kjeller opp mot 2 timer)

   

  Når du nærmer deg slutten, starter du opp bilen, setter den på resirkulering (omluft) i ca 15 minutter for å dra i mellom luftekanaler. Så skal du åpne opp alle dører på vidt gap, holde deg unna bilen i 45 minutter, sørg for at kompisen ikke klatrer inn i bilen igjen og så er du ferdig.

   

  Om det ikke funker med en runde, kan du gjerne rense igjen, men sjekk i bilen så det ikke ligger feks en sneip under setet eller annet som kan gjøre at lukt kommer tilbake. Det er utrolig hvor mye lukt EN sneip kan gi om du ikke får fjernet den.

   

  Det lønner seg å kjøre den i sykluser av feks 30-40 min, så lufte og sjekke, for så å kjøre igjen om lukt ikke er borte. Ikke kjør den non stop i 2-3 timer. Kjør aldri maskinen lenger en 4 timer.

   

  OBS OBS

   

   

  ozone-xtreme-air-clean-iv-air-cleaner1.jpg

   

   

  OZON er som sagt ikke noe du skal trekke ned i lungene, så ikke opphold deg i bilen når maskinen er på, luft 45 minutter etter at maskinen er ferdig (husk å blåse frisk luft mellom luftekanaler) Vær også obs om du har bilen i garasje når du renser, da bør du ikke oppholde deg i garasjen under jobben. Det å la bilen stå på tomgang, MÅ BARE gjøre utendørs. 

   

  Fun fact

  Om lukta kommer tilbake hver gang kompisen din er i bilen gjør du følgende:

   

  - Lano i foamanon

  - Såpelegg kompis

  - Høytrykk

   

   

  Artikkel er basert på Ozone Xtreme Clean IV fra Exint.no

   

  Model: 000300

  Strøm: AC 220-240v/50-60Hz

  Forbruk: 55W

  Ozon plate: (1stk) 90x50mm

  Luftmengde: Maks 80 CFM (2.24 m3/min)

  Aktiv Oksygen: (on) 3.5 g/t

  Støy: 35 db

  Fysisk mål: B175 x H150 x D205mm

  Vekt: 2kg

  ozone-xtreme-air-clean-iv-air-cleaner.jpg

   

   

   

   

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...