Gå til innhold

awt sin lille garasje - sakseløfter på plass!


awt

Recommended Posts

Jeg liker veldig godt å lese om andre sine garasjeprosjekter her inne, så da kan jeg jo gjøre et forsøk på å skrive litt om min egen også. Alle bildene her er tatt med mobilkamera, så kvaliteten er så som så, men man ser stort sett hva det går i. :)

Garasjen er i underkant av 50 m², noe som i de fleste tilfeller er en grei størrelse. Min har "dessverre" målene 5 x 9 meter (b x l, målt innvendig), så den er dårlige egnet til så mye mer enn en bil pluss rot.

Det blir nok dessverre dårlig med både parkett på gulvene og mahogny-detaljer rundtom her (all respekt til de som gidder og tar seg råd til slikt), men jeg håper jeg får en grei nok garasje uten å bruke for mye penger på dette. Heldigvis fører jeg ikke budsjett. :D

Jeg har både kortsiktige og langsiktige planer med denne garasjen. De langsiktige går ut på og utvide den i bredden (og aller helst lengden om jeg får lov av naboen og kommunen), noe som er relativt omfattende da den må tilfredstille EI60 brannkrav. Det er også litt utfordringer med tanke på tomtens utforming og plasseringen av huset her (det er nok derfor garasjen er slik den er), så hvorvidt disse planene vil se dagens lys vet jeg ikke, men det er ihvertfall noe jeg kommer til å prøve på.

De kortsiktige planene har jeg forsåvidt begynt på, og det første jeg gjorde var å legge inn vann i sommer i forbindelse med at jeg pusset opp vaskerommet.

IMG_4061_zps03e84abf.jpg

Jeg har ikke lagt varmekabel på noe av dette (noe jeg egentlig burde gjort...), så jeg har stenge- og avblødningsventiler inne i vaskerommet for å enkelt kunne tappe vannet når det blir kaldt. Dette fungerer igrunn ganske greit, men det har ikke vært nødvendig så mange gangene da været har vært ganske mildt her i vinter.

For de som tenker på at det blir litt mye arbeid å legge inn vann i garasjen, så glem den tanken med en gang. Jeg var selv veldig i tvil om jeg orket å gjøre dette, da vaskerommet tross alt er rett ned en trapp, men det er det desidert smarteste jeg har gjort med alt som har med hus og garasje å gjøre. Det å kunne ha høytrykkspyleren koblet til alltid uten å måtte flytte den, samt å kunne fylle bøtten med vann rett i garasjen er gull verdt.

Som nevnt så er garasjen fem meter bred, noe som er ganske greit for en bil, men mindre greit for to biler. Jeg har vært mye frem og tilbake med hva jeg ønsker å gjøre med garasjen, så for å teste ut hvordan fem meter bredde var i praksis trødde jeg begge bilene inn i garasjen en dag.

IMG_4893_zps6b22eaf3.jpg

IMG_4906_zps72cb3212.jpg

Det gikk forsåvidt bedre enn forventet, men trangt er det jo. Man kommer greit inn i den røde bilen, mens den hvite står helt inntil veggen (og vasken) på den andre siden, så der kan man glemme å komme inn på passasjersiden. Min største frykt er derimot barn og bildører her, og i den forbindelsen kan det aldri bli god nok plass.

Som jeg skrev over her så er hovedmålet mitt å utvide garasjen, men om dette ikke skulle gå vil søylen mellom port og dør bli fjernet, og ny større port vil bli satt inn, samtidig som døren flyttes til siden. Jeg kunne tenkt meg ny port for lengst, men det er ikke en utgift jeg ønsker to av, så det får vente til ting blir litt mer avklart. Jeg savner også en bod e.l. til å trø inn alt søppelet som ikke har noe i en garasje å gjøre (sykler, leker, plenklipper, ved etc.), så noe må gjøres der også.

Selv om ting ikke er helt avklart med hva som skjer videre så fant jeg ut en dag at noe måtte gjøres innvendig, så jeg begynte så smått med å isolere, samt montere MDF smartpanel. Kanskje ikke det folk flest ville valgt i en garasje, men jeg hadde litt liggende av disse, samt at det er raskt, enkelt og ser helt greit ut etter min mening.

Her er utgangspunktet (etter at jeg har ryddet, tro det eller ei). Døren fører til en "isolert" bod på ~15m², hvor jeg har arbeidsbenk, lagringsplass og litt slikt. Selve garasjedelen er rundt 6,5 meter lang.

IMG_4591_zpslvmeb4ii.jpg

IMG_4593_zpswnouklrn.jpg

Revet hyller på bakveggen, samt laget til spikerslag for noen skap.

IMG_4859_zpsopuafqzj.jpg

Påbegynt plating.

IMG_4865_zpswhbufldb.jpg

Kommet litt til. Montert opp en gammel iPad jeg hadde liggende, samt et Logitech-anlegg. Fungerer utmerket til dette bruket. :) Skapene er elektroskap som skulle kastes fra en lokal bedrift (helt nye). Dessverre var de ikke helt samme farge, men utover det gjør de absolutt jobben.

IMG_4924_zps014884d3.jpg

Skapene fikk seg etterhvert hjemelagde hyller, men ser for meg det kan bli noe trangt her etterhvert (det er allerede ganske mye trangere nå enn når bildet ble tatt).

IMG_5621_zpsb87ef9d7.jpg

Jeg kom også over et reklameskilt som jeg tenkte kunne passe fint i garasjen, men det var ganske så mye større enn det jeg hadde regnet med/håpet på. Foreløpig blir det hengende, men ser ikke bort fra at det må vike etterhvert.

IMG_5225_zps757f214d.jpg

Ellers så har jeg platet videre litt.

IMG_5646_zpsa448f2dc.jpg

IMG_6124_zpsv196jhlb.jpg

IMG_6130_zpsa8z8b8vr.jpg

IMG_6180_zpstcbwyxbd.jpg

Nærmer meg ferdig med denne langveggen nå, men jeg manglet en plate (som ble kjøpt i går), så det gjenstår bittelitt. Den andre langveggen har fått alt "dritet" som hang på denne veggen, så der blir det dessverre ikke gjort så mye enda.

Kjøpte meg forøvrig også slangetrommel fra Proffia for en liten stund siden, og det kan absolutt anbefales på alle måter. Trommelen har 15m stålarmert slange, og er en drøm å bruke.

IMG_4997_zpsawrvwcuz.jpg

Denne er nå hengt opp på veggen, og slik den er montert når jeg det aller meste. Jeg har også hengt høytrykkspyleren opp på veggen, slik at denne ikke tar gulvplass.

IMG_6398_zps0wdxllnp.jpg

Endret av awt
  • DCN Poeng 3

- 07 Opel Astra 1.4 - 15 BMW X4 30d -

Min garasje - Mine biler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

alexanderst

Flott garasje som blir enda flottere. Du skal absolutt ikke klage over plassen om du ser det lille reiret jeg holder til i :P

Pene biler er det også i garasjen ser jeg.

18' Tesla Model S 75D

X 22' Mercedes-Benz EQE43 AMG

X 22' Mercedes-Benz EQC 400 AMG 4matic 

X 08' Mercedes-Benz E220 CDI Elegance                                                                      Alexander's bilpleielogg

X 03' Mercedes-Benz E220 CDI Avantgarde                                                                 Alexander's S&S oversikt

 

                                                                   

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alfaduden

Kult med rød 5 serie... Det kan det ikke være mange av!

Lykke til med prosjektet videre.

"Alfa Romeo is for nice people" -J. Clarkson

 

Magnus Skjølsvik Svendsen


1986 Alfa Romeo 75 QV 2,5 6V Iniezione
2017 Mercedes B250e 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det. :)

Ang. bilen så kryr det ikke av disse nei, men noen er det. Slenger du derimot på bensinmotor og manuell girkasse vil jeg tro det er den eneste i landet. Har forøvrig en liten tråd om bilene her om noen skulle kjede seg (en god del).

Har ellers fått platet litt til, så nå er jeg bortimot ferdig der. Mangler en liten stripe i enden eneste, i tillegg til at jeg må få lagt til noe rundt det andre vinduet også, samt liste og litt slikt.

IMG_6480_zps1mgka7sf.jpg

Av en eller annen grunn så bestemte kameraet på telefonen seg for å plassere en flekk ca. midt på bildene for noen dager siden, noe som ikke er irriterende i det hele tatt. :blink:

Endret av awt

- 07 Opel Astra 1.4 - 15 BMW X4 30d -

Min garasje - Mine biler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Nå er vel strengt tatt den heller ikke så mye å skryte av her. :D

 

 

Nei, planen er å ha minst mulig slikt på veggene. I tillegg veier sommerhjulene til den røde sikkert nærmere 30kg hver, så de skal få forbli på bakken. :)

Endret av awt

- 07 Opel Astra 1.4 - 15 BMW X4 30d -

Min garasje - Mine biler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer
ØHN

Ble enda triveligere med panel på veggene. Flott oppgradering. Her har du flott plass til å drive med detailing. :thumbup:

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alfaduden

Fyttirakkern. Mye å lese, og du er tydeligvis blitt glad i 1 serien din. Fadern har en 120 Limited M-sport. (177hk) og mye utstyr, men har ikke tenkt til å vise han mulighetene med oppgradering av diverse... Selv om jeg ble fristet til en komplett Coupefront...

Endret av Alfaduden

"Alfa Romeo is for nice people" -J. Clarkson

 

Magnus Skjølsvik Svendsen


1986 Alfa Romeo 75 QV 2,5 6V Iniezione
2017 Mercedes B250e 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

NeDD

Veldig mange kjekke løsninger. Dette blir kanon flott. :)

 

Har du noen flere bilder av høytrykkspylerløsningen din?

Står selve spyleren og vanntilkoblingen på loftet eller høyt hengenede på veggen?

Ueland Bilpleie & Detailing
v/ Kenneth Ueland - Mob. 93096714.

Mine jobber

Detailer-garasjen

Vår Facebook side
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble enda triveligere med panel på veggene. Flott oppgradering. Her har du flott plass til å drive med detailing. :thumbup:

 

Takk for det. Skal ærlig innrømme at jeg ikke har vært enormt flink på det siste punktet der, men det kommer seg vask for vask, og interessen er økende. :)

 

Fyttirakkern. Mye å lese, og du er tydeligvis blitt glad i 1 serien din. Fadern har en 120 Limited M-sport. (177hk) og mye utstyr, men har ikke tenkt til å vise han mulighetene med oppgradering av diverse... Selv om jeg ble fristet til en komplett Coupefront... 

 

I utgangspunktet skulle jeg ikke gjøre så veldig mye med den bilen, men plutselig ble både det ene, andre og tredje kjøpt inn, så slik gikk det.  :wacko: Morsom bil, men kunne gjerne tenkt meg litt større motor.

 

Veldig mange kjekke løsninger. Dette blir kanon flott. :)

 

Har du noen flere bilder av høytrykkspylerløsningen din?

Står selve spyleren og vanntilkoblingen på loftet eller høyt hengenede på veggen?

 

Takk for det, men sammenlignet med din er det jo bare et skur. :)

 

Tok et bilde som viser dette:

 

IMG_6500_zpsg7hrxf5h.jpg

 

Beklager rotet, men en plass må man nesten gjøre av det. :huh: Har tenkt på å montere den helt bort, men det er litt lite praktisk om man skal benytte den til andre ting, så får se hva som blir den endelige løsningen. Foreløpig er det heller ikke noe varme i garasjen, så den blir tatt inn om det blir frost.

 

Da jeg ikke helt har klarhet i videre planer med garasjen, så er alt her litt midlertidig.

Endret av awt

- 07 Opel Astra 1.4 - 15 BMW X4 30d -

Min garasje - Mine biler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lite som skjer da jeg er langt til havs på en eller annen betongkonstruksjon, og siden jeg kjeder meg "noe" kan jeg legge ut noen få bilder til.

 

Jeg har lagt opp seks bokser til stikk på langveggen, i tillegg er det en (dobbel pluss enkel) på bakveggen, samt at det blir en ved siden av porten. Boksene nederst er halvannen-bokser, så der blir det montert doble Elko Plus-stikk. Den enkle til venstre blir en enkel kontakt for trommelen og de to over vinduene er til eventull julebelysning. :)

 

På bakveggen har jeg igrunn litt lyst å montere USB-kontakten fra Elko, men jeg synes de er unødvendig dyre, så får se hva jeg ender opp med der. Tre-fas har jeg dessverre i verken hus eller garasje, men driver og forhører meg meg elverket ang. å få lagt dette inn til huset.

 

IMG_6524_zps0a0suocn.jpg

 

IMG_6525_zpshkp8eoqh.jpg

 

IMG_6527_zps5mjsj9nq.jpg

Endret av awt

- 07 Opel Astra 1.4 - 15 BMW X4 30d -

Min garasje - Mine biler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 months later...

Veldig, veldig lite som har skjedd her dessverre, men det har kommet litt veggpynt, samt at det har blitt kjøpt inn noen småting.

 

Jeg var lenge på jakt etter en ny jekk, da jalla-jekken jeg hadde ikke gikk under den ene bilen. Endte opp med en fra Bahco med 70mm minstehøyde, og bortsett fra at den ble litt vél lang er jeg veldig fornøyd med den. :)

 

IMG_7259_zpsrkrt3qlx.jpg

 

IMG_7263_zpsk4rx0goe.jpg

 

Et heller dårlig bilde av veggpryden min:

 

IMG_8391_zpsqzgtxyp8.jpg

 

Ellers måtte jeg dessverre vinke farvel til mitt kjære kjøleskap.

 

IMG_4663_zps505b3899.jpg

 

...men det ble erstattet av denne:

 

IMG_8796_zpssuwu8pvw.jpg

 

Og etterhvert denne som kom tidligere i måneden. Var igrunn på jakt etter noe bedre (med hjelpearmer), men kom over denne til en fornuftig pris, så den får duge inntil videre. Handlet også en Opel Astra i samme ærend, så nå har vi litt for mange biler (jada, jada, den er skitten).

 

IMG_9120_zps9rapb0sw.jpg

 

IMG_9097.thumb.jpg.0baac70045319226e3140

 

Og denne uken handlet jeg plutselig en slik også. Her var jeg egentlig på jakt etter en techlift S2-aktig sak, da jeg ikke får utnyttet løftehøyden uansett, men spørs om jeg ikke må tenke litt på ombygging av garasjen nå. :blink: I motsetning til de minste bukkene kan man heller ikke kjøre over denne, så må uansett til med hull i gulvet. Får bare ikke håpe det er fjell under. :D

 

IMG_9327_zps31jxdct2.jpg

 

 

  • DCN Poeng 12

- 07 Opel Astra 1.4 - 15 BMW X4 30d -

Min garasje - Mine biler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Da jeg var usikker på plassering av bukken laget jeg denne tråden, og det var kanskje ikke så dumt, da jeg egentlig var ganske bestemt på å sette den til den ene siden, da dette hadde vært "enklest".

 

På grunn av litt usikkerhet når det kommer til fremtidsutsiktene for denne garasjen er det litt dumt å plassere den i senter også, så vi bestemte oss for å lage et relativt stort hull som dekker senter i dagens garasje, og en evt. fremtidig, slik at det er en "enkel" sak å flytte bukken om det en dag skulle være behov for dette. Ferdig hull blir derfor ca. tre meter bredt, der det arealet som ikke benyttes får plank/plater e.l. over seg, eller ved at vi fyller opp med fyllmasse, og så støper et tynt lag over, slik at dette enkelt kan fjernes igjen.

 

Når det gjelder selve hullet er planen å ta litt "godt i", og deretter støpe nye sider etterpå, slik at det blir et godt fundament under det hele.

 

Dette blir nok ikke det peneste sånn rent utseendemessig, men jeg håper det gjør jobben inntil videre.

 

I lengderetningen tar jeg utgangspunkt i grei nok plass bak bilen først og fremst, da jeg har mulighet til å rive en vegg foran om det er behov for det. Gjør jeg det motsatt blir det straks litt verre å gjøre noe i etterkant.

 

Dette skal gi ca. disse mulighetene (godt mulig den havner hakket mer inntil veggen øverst riktignok, da jeg helst ikke vil ta siden på bilen i portåpningen :)).

Linjene er senterlinjer.

 

Skjermbilde%202016-03-06%20kl.%2023.42.3

 

Broren min har betongsag, så jeg håpet igrunn vi kunne begynt på dette snart, men vi var på skitur i helgen, så nå blir det en stund der jeg må være hjemme med en fireåring med brukket fot...

 

Så derfor står bukken inntil roteveggen for tiden (noe som var utfordrende nok å få til alene).

IMG_9336_zpsp1bika9e.jpg

  • DCN Poeng 3

- 07 Opel Astra 1.4 - 15 BMW X4 30d -

Min garasje - Mine biler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

26.02.2016 - 18.11, awt skrev:

Får bare ikke håpe det er fjell under. :D

 

Fjell er ålreit, da kjøper du bare dynamitt.:P Verre med leire depositer under betongplata :blink:

Keep it up! :thumbup:

Not certified at anything really :)


Showcase

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...