Gå til innhold
Christer

Gratis bildelagring!

Recommended Posts

Christer    2 911
Christer

Hei alle DCN'ere!

Siden det har vært en del frustrasjon rundt semigratis bildelagringstjenester som ImageShack og PhotoBucket og andre skytjenester som Dropbox, der tjenestene blir suspenderte uten forvarsel ved overskridelse av diverse grenser, tenkte jeg å gjøre noe med det.

Siden jeg har egen server og greit med båndbredde tilgjengelig, tenkte jeg å opprette en helt gratis tjeneste for DCN-brukere, uten reklame, uten begrensninger på antall bilder eller båndbreddebruk. Den eneste begrensningen ligger i tilgjengelig diskplass på serveren, og den er det enkelt å utvide.

Så... dette har jeg nå gjort. Tjenesten er opprettet og i drift, og oversatt til norsk (stort sett - det er enkelte ting som ikke vil la seg oversette, men dette blir hacket into submission fortløpende).

Jeg har noen retningslinjer for bruk jeg helst ser at folk forholder seg til, men ut over det er det tut og kjør.

Gratiskontoer har nøyaktig de samme mulighetene og funksjonene tilgjengelig som betalkontoer, så det er ingen grunn til å oppgradere til betalkonto. Om noen likevel velger å gjøre det, koster det uansett ikke noe, siden man ikke får noe ekstra. :) Alt som omhandler betaltjenester vil bli fjernet etterhvert slik at man ikke roter seg inn der, men som sagt, begge kontotypene har akkurat samme funksjonalitet.

Tjenesten er i utgangspunktet åpen for alle, ikke bare VIP, og selv om jeg har "markedsført" den på siden min som en eksklusiv tjeneste for DCN'ere er den også tilgjengelig for folk utenfor DCN.

"DCN bildelagring" finnes på http://papirkurv.no/.

Retningslinjer for bruk: http://papirkurv.no/?cmd=terms
Personvernerklæring: http://papirkurv.no/?cmd=privacy-policy

Hurtigstartguide:

Innloggingsbildet:

dcn1.jpg

Klikk på linken "Bli medlem" midt i menylinjen. Du får da opp dette bildet:

dcn2.jpg

Hele skjemaet ser slik ut:

dcn21.jpg

Fyll ut alle feltene og klikk "Opprett konto":

dcn22.jpg

Neste side ser slik ut. I kulissene står et team parat til å sende ut en epost med bekreftelse på opprettelsen av kontoen din og instruksjoner om hvordan den aktiveres:

dcn23.jpg

Klikk på linken i eposten, og vips havner du her:

dcn24.jpg

Klikk på "Bekreft kontoregistrering" for å aktivere kontoen din. Du kan nå logge inn med brukernavnet og passordet du valgte, i feltene til høyre.

dcn25.jpg

Gratulerer, du har nå en 100% gratis bildelagringskonto!

Kontoen er dog ikke særlig nyttig uten innhold, så da går vi i gang med å laste opp noen bilder.

Klikk på "Last opp" fra menylinjen. Du havner da på denne siden:

dcn3.jpg

Klikk på "Browse" (evt "Bla gjennom", hvis man har norsk språk i operativsystemet sitt). I den standard filvelgingsboksen som dukker opp, velger man bildet man vil laste opp. Opplasteren er ikke forferdelig avansert, så man må velge ett og ett bilde. Så lenge man ikke har usannsynlig mange bilder å laste opp, funker dette greit. Hvis man skal laste opp 200 bilder til en S&S-tråd, blir dette litt håpløst. Til alt hell har vi støtte for å laste opp ZIP-filer med bilder i, mer om dette litt lenger ned.

dcn4.jpg
Righty-o, da har vi lagt til fire filer for opplasting.

Avkryssingsboksen for valget om man vil gjøre bildene offentlige eller private fortjener litt nærmere forklaring. Hivs man lar den være avkrysset, vil bildene være tilgjengelig for andre å se hvis man klikker på "Bla gjennom" eller "Tilfeldige bilder". Hvis man fjerner avkryssingen blir bildene markerte som private, dvs at de ikke dukker opp via nevnte linker. Dette betyr dog ikke at bildene ikke blir synlige i en forumpost - de er fremdeles tilgjengelig via vanlige mekanismer, men man må vite linken til dem.

Avhengig av hva man ønsker fjerner man eller lar avkryssingen være, og klikker på "Last opp bilder". Opplastingstiden avhenger av antall bilder, størrelsen på bildene og opphastigheten på internetlinjen din. Vær tålmodig.

dcn5.jpg

Fancy progresjonsmarkør og greier...

dcn6.jpg

Når opplastingen er ferdig, får man se denne siden.

dcn7.jpg

Bildene er da lastet opp og lagret på serveren.

Man kan så organisere bildene i gallerier. Gallerifunksjonen er noe handikappet, men gjør nytten likevel.

Klikk på "Mine gallerier" i menylinjen.

dcn8.jpg

Klikk på linken "Opprett nytt galleri" midt på siden.

dcn9.jpg

Gi galleriet et navn og eventuelt en beskrivelse.

dcn10.jpg

Gå til "Mine bilder" og velg alle bildene som skal flyttes til galleriet.

dcn11.jpg

Scroll helt til bunnen av siden. Der finner du en nedtrekksmeny med dine gallerier. Velg galleriet du vil legge bildene i, og trykk på "Legg valgte bilder til i dette galleriet".

dcn12.jpg

I "Mine bilder"-oversikten vil du nå se at bildene er tilordnet i galleriet. Klikk på linken til galleriet for å åpne dette i et eget vindu.

dcn13.jpg

Galleriet ser da slik ut. Reklameteksten nederst ble fjernet etter at dette bildet ble tatt.

dcn14.jpg

Lenger oppe nevnte jeg muligheten for å kunne laste opp en ZIP-fil med masse bilder i. Klikk på "Last opp" i menylinjen. Like over feltene for valgte filer, er en link (på engelsk på bildet, på norsk på websidene etter en ninjaoversettelse) som har det velklingende navnet "Du kan alternativt prøve masseopplastingsfunksjonen for bilder i ZIP-arkiver.", som indikert her:

dcn16.jpg

En klikkings på denne linken tar deg til følgende side, der du har mulighet til å laste opp en ZIP-fil med bildene dine.

Her er det en praktisk begrensning på hvor stor filen kan være. For å forhindre at serveren dør når noen laster opp en fil, er det satt en maksstørrelse på 120MB. Hvis ZIP-filen din er større enn 120MB, sorry mac, du må pakke bildene dine om i mindre ZIP-filer. Fordelen er at det ikke er noen begrensning på hvor mange du kan laste opp, så problemet er ikke verre enn at du må laste opp to-tre ZIP-filer i stedenfor en.

Tilbake til tema; du kan også velge å legge bildene i ZIP-filen til i et galleri.

Klikk på knappen for å bla gjennom den lokale disken etter ZIP-filen:

dcn17.jpg

Fil lokalisert og valgt for opplasting.

dcn18.jpg

Filen lastes så opp til et midlertidig område på serveren, pakkes ut og flyttes til ditt område helt automagisk!

dcn19.jpg

Herfra er det samme opplegg som beskrevet over.

Håper dette gav mening og at tjenesten blir tatt vel imot. Spørsmål og svar-siden vil bli oppdatert etterhvert som jeg ser at enkelte spørsmål går igjen, ut over det svarer jeg på spørsmål her.

God kveld!

  • DCN Poeng 43

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
smurf    168
smurf

Veldig bra intiativ Christer, Får se om jeg får ordnet dette ila morgendagen eller noe slik :D cred til deg :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Bakken    125
Bakken

Dette ser jo veldig bra ut! Går nok fra PB til denne tjenesten fortløpende.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
hgnubel    334
hgnubel

Ser veldig bra ut, og jeg var jo ivrig betatester også så jeg vet dette funker greit :)

Bare to ting å passe på (som jeg kommer på nå), holde øye med samlet båndbreddebruk på serveren hvis dette blir veldig populært siden det nødvendigvis er et tak et eller annet sted, og gjerne poengtere at dette ikke er noen tjeneste som leveres av eller støttes direkte av Detailers Club (såvidt jeg vet).

Endret av hgnubel

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Christer    2 911
Christer

Takk for god mottakelse :)

Ser veldig bra ut, og jeg var jo ivrig betatester også så jeg vet dette funker greit :)

Bare to ting å passe på (som jeg kommer på nå), holde øye med båndbreddebruk på serveren hvis dette blir veldig populært, og gjerne poengtere at dette ikke er noen tjeneste som leveres eller støttes av Detailers Club (såvidt jeg vet).

Godt poeng. Båndbredden tror jeg ikke skal være noe kjempeproblem, i verste fall får jeg sparke i linjefolka og få den oppgradert litt. :)

At tjenesten ikke leveres eller støttes av DCN burde være åpenbart av flere grunner... Først at det er jeg som presenterer den, for det andre er den hostet på papirkurv.no og ikke dcn.no/detailersclub.no, og driftige sjeler som finner på å sjekke eierinformasjon for papirkurv.no vil se at det ikke er DCN som eier domenet. Men nå er det hvertfall grundig poengtert at tjenesten leveres og driftes av meg. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vårhus    374
Vårhus

WoW! For et tiltak! Måtte bare trykke grønn knapp på denne ;) Enda en grunn til at jeg skal bli flinkere til å lage S&S av bilene jeg tar. Altfor flink til å glemme å ta bra med bilder underveis..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Øyvind G    2 076
Øyvind G

Genialt Christer. Cred til deg!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Nafstad    39
Kristian Nafstad

Kjempe bra Christer! Bra bruk med bilder i tråden også :-) :thumbs:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Christer    2 911
Christer

Og allerede nå har jeg oppdaget etpar ting som ikke var så trivelig...

1. ÆØÅ i navnet blir strippet bort uten grunn eller logging ved registrering

2. "Oppdater bruker"-funksjonen i adminpanelet funker ikke, så jeg får ikke endret navnene til brukerne

3. Prosjektet har ikke vært oppdatert siden 2009 og utvikleren (den eneste med tilgang til koden) ryktes å ha dødd...

Jeg skal se på koden og se om jeg forstår hvordan den kan endres til å faktisk funke, og få den til å slutte å strippe norske tegn...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Christer    2 911
Christer

Ser ut til at kodehackingen tar litt mer tid enn jeg har nå midt i arbeidstiden, så skal se på det senere. Jeg har hvertfall endret navnene til de affekterte manuelt i databasen sånn at det blir riktig. En kosmetisk detalj, bare, men detaljene er viktige. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Christer    2 911
Christer

Funksjonsendring:

Alle bilder blir fra nå av lastet opp som "private" i stedenfor "offentlige". I praksis betyr dette at man må hake av i avkryssingsboksen dersom man vil at bildene skal være offentlige når man laster dem opp. Altså motsatt av hvordan det var tidligere.

Hvis det er veldig stor uenighet om dette er det fort gjort å reversere endringen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Christer    2 911
Christer

Fant ut at man kunne endre antall bilder man kan lagre til 0, som betyr ubegrenset. Enjoy! :)

  • DCN Poeng 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Knutis    756
Knutis

Jeg får ikke lastet opp bilder hit fra jobb. Photobucket funker, men ikke denne tjenesten. :(


Edit: Nå funket det plutselig. :huh:

Endret av Knutis

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
hgnubel    334
hgnubel

Jeg får ikke lastet opp bilder hit fra jobb. Photobucket funker, men ikke denne tjenesten. :(

Edit: Nå funket det plutselig. :huh:

Serveren står litt utenfor folkeskikken et uspesifisert sted mellom Bergen og Stord, så det kan kanskje ha vært noe feilretting i nettet etter årets første høststorm. Eller mer sannsynlig, helt tilfeldig nettverkskluss et sted underveis...

Merket andre noe nedetid?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Christer    2 911
Christer

Jeg har ikke fått noen rapporter om utilgjengelighet, hvertfall...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2017

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×