Jump to content
 • truhaa
  truhaa

  Aluminiumspolering

  Sign in to follow this  

  Vel der er bare å innse at innimellom holder det ikke bare med vask av felger som er av ren aluminium uten noe klarlakk, da felger som er laget av dette materialet uten et beskyttende lag med lakk ofte kan oksidere med tiden, uansett om du vasker de hver dag eller ikke, trengs det ofte en aluminiums polish for å rette opp enten tidligere eiers "gi f" mentalitet eller rett og slett for at du vil ha de blankeste hjula i gata.

   

   

  Aluminiums kan med rett ferdighet og riktige midler poleres opp så det blir som krom om det er ønskelig, så det er ikke noe grunn å kjøre rundt med noen felger som er ru å ta på, eller ikke er nevneverdig plagsomme i sola

   

  Hva treng for å hente opp glansen igjen? Jo du trenger stort sett en aluminiums polish som er til aluminium eller andre metaller samt en polishing ball til akudrillen din for å lette arbeidet, men den er ikke super viktig, men tester du den er du solgt, GARANTERT, vær obs på at polishen kan benyttes på aluminium, noen midler kan rett og slett ødelegge en aluminiumsfelg om du bruker de, noe som sikkert ikke er intensjonen din, så vær obs, og ALLTID les bruksanvisningen på boksen eller flaska før du starter (ja gidder særlig tenker du .....klok av skade er det å anbefale)

   

  Det jeg har benyttet på denne testen er P21s polishing soap og Duragloss all metal polish, 2 poleringsmidler som er egnet til akkurat denne jobben, og som du skal se virkelig gjør en prima jobb også, på noen felger som ikke har sett pleie på sikkert 15-20 år.

   

  Kandidatene er da også i en slik forfatning at de kan virke klare for fyllinga, men med litt TLC (tender love and care) skal de nok skinne som de ikke har gjort siden de forlot fabrikken en gang på slutten av 70 tallet eller begynnelsen på de glade 80 årene

   

  artikkel-graku-alum-polish_35_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_34_large.jpg

   

  Første først, og det er avfetting og vask av felgene for å fjerne løs møkk og bremsestøv. Så kan det være en ide å benytte en polering såpe for å fjerne det verste av møkk fra felgene slik at polerings midlet får renest mulig flate å jobbe på.

   

  Om du ønsker kan du også claye felgene, men vær OBS da aluminium er et forholdsvis bløtt metall og kan fort bli ripete om clayen drar med seg noen større partikler, Autoglyms tar remover eller prickbort kan benyttes som et mer skånsomt alternativ mht riper, men ikke la noen av disse ligge for lenge på felgen da aluminium også kan skades av disse produktene, bare legge de på, la virke i noen minutter, bra gjerne over med en svamp etc og skyll godt etterpå med vann.

   

  artikkel-graku-alum-polish_36_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_37_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_44_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_40_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_41_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_38_large.jpg

   

  Så er grovjobben gjort og poleringen kan starte av felgene.

   

   

   

  Benyttet her en Mothers mini polishingball til å påføre og en Flitz polishingball til å fjerne igjen, disse forenkler jobben betraktelig, så har du 4 felger eller flere som skal shines, kan det anbefales på det sterkeste

   

  artikkel-graku-alum-polish_24_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_25_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_33_large.jpg

   

   

  Jobb metal polishen godt inn med ballen/akudrillen eller for hånd når du legger den på, om du benytter håndmakt kan det anbefales en bomullsklut eller even coat applicator pad fra Meguiars til jobben både på og av, men som nevnt så oppnår du definitivt best resultat med litt hjelp av en akudrill og en polishingball.

   

   

  Duragloss metal polish trenger ikke tørke så det er bare å jobbe den som nevnt inn og fjerne den asap, regn med noen omganger i alle fall om du jobber for hånd, men du vil se hvordan det bare blir blankere og blankere etter hvert som du legger på og fjerner polishen.

   

   

  Resultatet taler for seg selv, så her er noen 50/50 bilder som viser fra - til og gir en god indikasjon på hvor blankt det kan bli med litt jobb

   

  artikkel-graku-alum-polish_23_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_26_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_28_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_29_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_27_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_22_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_47_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_30_large.jpg

   

  artikkel-graku-alum-polish_32_large.jpg

   

  Så det er håp for alle felger uansett hvor håpløst det kan virke i starten, ja det er en del jobb, i alle fall om du har en del eiker eller jobber for hånd, men heldigvis er det ofte kun deler av felgen som er av ren aluminium så det er stort sett en grei jobb.

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...