Gå til innhold
truhaa

Aluminiumspolering

Recommended Posts

truhaa

Vel der er bare å innse at innimellom holder det ikke bare med vask av felger som er av ren aluminium uten noe klarlakk, da felger som er laget av dette materialet uten et beskyttende lag med lakk ofte kan oksidere med tiden, uansett om du vasker de hver dag eller ikke, trengs det ofte en aluminiums polish for å rette opp enten tidligere eiers "gi f" mentalitet eller rett og slett for at du vil ha de blankeste hjula i gata.

 

 

Aluminiums kan med rett ferdighet og riktige midler poleres opp så det blir som krom om det er ønskelig, så det er ikke noe grunn å kjøre rundt med noen felger som er ru å ta på, eller ikke er nevneverdig plagsomme i sola

 

Hva treng for å hente opp glansen igjen? Jo du trenger stort sett en aluminiums polish som er til aluminium eller andre metaller samt en polishing ball til akudrillen din for å lette arbeidet, men den er ikke super viktig, men tester du den er du solgt, GARANTERT, vær obs på at polishen kan benyttes på aluminium, noen midler kan rett og slett ødelegge en aluminiumsfelg om du bruker de, noe som sikkert ikke er intensjonen din, så vær obs, og ALLTID les bruksanvisningen på boksen eller flaska før du starter (ja gidder særlig tenker du .....klok av skade er det å anbefale)

 

Det jeg har benyttet på denne testen er P21s polishing soap og Duragloss all metal polish, 2 poleringsmidler som er egnet til akkurat denne jobben, og som du skal se virkelig gjør en prima jobb også, på noen felger som ikke har sett pleie på sikkert 15-20 år.

 

Kandidatene er da også i en slik forfatning at de kan virke klare for fyllinga, men med litt TLC (tender love and care) skal de nok skinne som de ikke har gjort siden de forlot fabrikken en gang på slutten av 70 tallet eller begynnelsen på de glade 80 årene

 

artikkel-graku-alum-polish_35_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_34_large.jpg

 

Første først, og det er avfetting og vask av felgene for å fjerne løs møkk og bremsestøv. Så kan det være en ide å benytte en polering såpe for å fjerne det verste av møkk fra felgene slik at polerings midlet får renest mulig flate å jobbe på.

 

Om du ønsker kan du også claye felgene, men vær OBS da aluminium er et forholdsvis bløtt metall og kan fort bli ripete om clayen drar med seg noen større partikler, Autoglyms tar remover eller prickbort kan benyttes som et mer skånsomt alternativ mht riper, men ikke la noen av disse ligge for lenge på felgen da aluminium også kan skades av disse produktene, bare legge de på, la virke i noen minutter, bra gjerne over med en svamp etc og skyll godt etterpå med vann.

 

artikkel-graku-alum-polish_36_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_37_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_44_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_40_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_41_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_38_large.jpg

 

Så er grovjobben gjort og poleringen kan starte av felgene.

 

 

 

Benyttet her en Mothers mini polishingball til å påføre og en Flitz polishingball til å fjerne igjen, disse forenkler jobben betraktelig, så har du 4 felger eller flere som skal shines, kan det anbefales på det sterkeste

 

artikkel-graku-alum-polish_24_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_25_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_33_large.jpg

 

 

Jobb metal polishen godt inn med ballen/akudrillen eller for hånd når du legger den på, om du benytter håndmakt kan det anbefales en bomullsklut eller even coat applicator pad fra Meguiars til jobben både på og av, men som nevnt så oppnår du definitivt best resultat med litt hjelp av en akudrill og en polishingball.

 

 

Duragloss metal polish trenger ikke tørke så det er bare å jobbe den som nevnt inn og fjerne den asap, regn med noen omganger i alle fall om du jobber for hånd, men du vil se hvordan det bare blir blankere og blankere etter hvert som du legger på og fjerner polishen.

 

 

Resultatet taler for seg selv, så her er noen 50/50 bilder som viser fra - til og gir en god indikasjon på hvor blankt det kan bli med litt jobb

 

artikkel-graku-alum-polish_23_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_26_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_28_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_29_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_27_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_22_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_47_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_30_large.jpg

 

artikkel-graku-alum-polish_32_large.jpg

 

Så det er håp for alle felger uansett hvor håpløst det kan virke i starten, ja det er en del jobb, i alle fall om du har en del eiker eller jobber for hånd, men heldigvis er det ofte kun deler av felgen som er av ren aluminium så det er stort sett en grei jobb.


Vis full artikler

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest
Du kommenterer som en gjest. Vennligst logg inn hvis du allerede har en konto.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×