Gå til innhold
Gry

Keywording - tags - forslag til programvare

Recommended Posts

Gry    624
Gry

Sitter her med min gazillion med bilder, hvorav alt ligger i mapper navngitt ÅR_MND_DAG og hvis jeg har følt meg spesielt inspirert har jeg til og med lagt til f.eks postkode (for å se hvor bildene er tatt), på en mappe full av bilder fra bilpolering så bruker jeg modellnr/merke på bilen. Så jeg har et slags helt ok system på mappenivå.

Men jeg skulle gjerne hatt mer system.

Jeg sto på nippet til å laste ned Photo Mechanic fra cameratbits.com, men da jeg leste litt mer om hva det var så gadd jeg rett og slett ikke legge 150 USD i noe jeg kun trenger for tagging.

Jeg har nå testet keywording som er i Lightroom, men de ordene jeg legger inn der klarer jeg ikke finne igjen med andre program enn Lightroom ser det ut til. Har også finni iptc-data men ikke pokker om jeg klarer å søke opp det jeg skriver inn (windows, irfanview)

Skal disse emneordene ha noen verdi må de ligge søkbart for windows så jeg kan finne bildene jeg leiter etter med en hvilken som helst pc som har tilgang på serveren.

Er det IPTC-data som er kjekkest til slikt? Jeg ønsker ikke å endre filnavn.

Forslag til program (online verktøy er uaktuelt), evt forslag til hva jeg skal gjøre i Lightroom for å få til det jeg spør etter (har LR4 nå vurderer sterkt å oppgradere til 5.7 og feire lønnsopprykk med lisens på egen maskin.)

Evt bør jeg slutte å bruke Lightroom og gå over til picasa eller noe slikt?

  • DCN Poeng 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×