Jump to content
Sign in to follow this  
truhaa

Test - Swissvax med eller uten Cleaner Fluid

Recommended Posts

truhaa

Dette er en langtidstest, og oppdateres så fort det skjer endringer.

Etter ett innlegg på DCN, nærmere bestemt denne tråden ble det spurt om holdbarheten på Swissvax vokser økes om en brukte Swissvax sin Cleaner Fluid under, eller om det holdt med vanlig lakkrens/korrigering.

Voks binder seg alltid best til helt rene flater, å legge en voks på en bil som ikke er ren i lakken (polert), minsker holdbarheten. Pass også på at ikke fetter, fatter, søsken eller naboer er å tafser på bilen din etter at den er polert, da det er fett på hendene våre og renest mulig flate er alltid best, både for sealer, voks eller maling for den saks skyld :)

Panel Wipe ala Scholl sin CF02 er det ikke noe problem å bruke, men ikke etter feks Cleaner Fluid, der vil vi ha flaten Cleaner Fluid etterlater seg slik den er

Så over til test.

I og med jeg hadde en bil i garasjen ferdig korrigert og klar for voks, var det ganske så enkelt å teste dette. Bilen er vintertraver`n her, en Audi A4 Q som er 16 år gammel, men som er ganske så bra i lakken.

Bilen er korrigert/lakkrenset med RUPES Diamond Gloss (hvit) og hvit pute, vel en kan egentlig ikke kalle det korrigering da dette er siste steget og en veldig fin polish. Bilen er såpass ok i lakken at noe tyngre skyts trengtes ikke.

Så planen var enkel.

Et ferdig behandlet panser deles i to, (sett forfra) Venstre side blir behandlet med Swissvax Cleaner Fluid og en finishing pad og RUPES maskin, den andre siden forblir urørt annen en RUPES Diamond Gloss.

post-3-0-10395500-1416256109_thumb.jpg

Det er ikke mye Cleaner Fluid som skal til, denne er det VELDIG viktig å legge tynt, for mye blir bare vrient å fjerne igjen og en lærer fort for å si det sånn om du ikke har brukt den før.

post-3-0-46534800-1416256111_thumb.jpg

post-3-0-04291600-1416256114_thumb.jpg

Mht glans kan jeg ikke si om jeg så noe stor forskjell mellom sidene, mulig en tanke mørkere på Cleaner Fluid siden, men igjen, jeg ristet en boks med voks, så jeg skal ikke påstå at det var noe forskjell. Blankt ble det uansett på begge sider.

post-3-0-61088300-1416256116_thumb.jpg

post-3-0-22128400-1416256119_thumb.jpg

post-3-0-02635300-1416256123_thumb.jpg

Etter at Cleaner Fluid var fjernet, var det tid for voks. Valget var tatt før jeg tenkte på denne testen, og det var Swissvax sin Concorso, den ble høytidelig hentet ned fra hylla med toner fra fiolin og trompet i bakgrunnen

Så etter at boksen var ferdig ristet, ja av en eller annen merkelig grunn, stod jeg der å ristet boksen. Etter å ha sett på boksen, lagt hånda i panna for å kjenne etter om jeg var varm, fikk jeg summert meg, takket meg selv stille for at jeg var alene i garasjen, og lagt den på panseret.

Egen pad ble brukt på hver side, samme gjaldt mirofiberklut, en av hver..

Den fikk hviletid på mellom 10-15 minutter før den ble buffet av igjen..

post-3-0-88671800-1416256127_thumb.jpg

Oppsummert, bilde over (sett forfra) er altså med Rupes Diamond Gloss + Swissvax Cleaner Fluid + Concorso på venstre side, og RUPES sin Diamond Gloss + Concorso på høyre side

Så nå er det bare å ta på seg hvilefrakken og vente og se. Normalt har Concorso holdt ganske greit her, så forventer 3-4 måneders holdbarhet på den.

post-3-0-87540100-1416256133_thumb.jpg

Ja, jeg vet det er rot i garasjen, og nei jeg aner ikke hvorfor siste bilde legger seg slik, uansett hvordan jeg endrer det i mappa, legger de seg på siden ;)

  • DCN Point 20

Share this post


Link to post
Share on other sites
MKLars1

Haha!! God lesing, gleder meg til å se resultatet av dette ! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Audi S8

meget bra :) såg ut som en kjekk plass du holder på i :) ja når man har mangen tanker i hodet så er det mye rart man gjør og så tenker man ka faen styra eg med no hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
G-A

Bra noen tar initiativ til slike tester. Vurderer også CFP da SV skryter veldig av at dette bør utføres før legging av SV voks..

Ble 50/50 utført på andre steder enn på panseret? Mener å ha lest flere teorier om at venstre side blir mer utsatt,da man får motgående trafikk på denne siden og at varme fra motor svekker voksen. Så hvis Audien produserer mer varme på feks venstre side, vil denne siden svekkes raskere..

Share this post


Link to post
Share on other sites
polishduden

Du MÅ få retta opp siste bildet. Halve DCN kommer til å være sykemeldt i morra med nakkesleng mot venstre (jeg er en av dem!)

Edited by polishduden

Share this post


Link to post
Share on other sites
truhaa

He he Polishduden.

G-A, Bare halve panser her, syntes ofte det er enklest å se da, kunne jo delt panser i 4, men da blir det øvre og nedre deler av panseret. Resten av bilen fikk Diamnond Gloss + Concorso, så øvre del av skjerm på venstre side feks har ikke Cleaner Fluid. Kan se noe forskjell der muligens :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Øyvind G

Interessant test dette Truls. Godt å se at du er igang igjen. :)

Er det CF Regular du bruker her?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gunnarmikal

Genialt! Dette blir spennende å se hvor stor forskjellen er. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ØHN

Vi følger spent med. :thumbup: Neste runde kunne være å prøve vinner av denne testen mot ren lakk etter IPA wipe down. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
johime(joakim)

Haha morsom lesing! :D Blir spennende å se om det faktisk har noe å si eller om det er bare et lite ekstra profit triks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
RebelBlue

Tror det blir moro å sammenligne streken på midten med hver av sidene også :) Hvis du ikke tok bort teipen før du var heelt ferdig. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
freakshow87

Oi. Denne blir interessant.

Hiver meg forøvrig med på polishdudens ønske om å få rettet opp det bildet da det var mye jeg ville studere der :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
tr86

Blir spennende. Men mulig keg misforsto den andre tråden - men handlet det ikke der om polert+voks vs polert+wipedown+voks.

Her kan det se ut som det er lagt voks rett på begge polishene?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...