ØHN

Gammel gris spiser gammel gris

Hehe, bra de endelig spiser det opp da :) Å spise gammel mat er altid spennende.Rekorden min er fruktsuppe best før 1982.Kokte den vel opp midt på 90 tallet.Smakte kjempegodt den :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke lenge siden jeg spiste "død mann på boks" rasjoner fra 50 tallet. Hermetikk holder bortimot evig, uansett hva som står på boksen nå om dagen.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjenner at jeg ble fryktelig sulten nå :D

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke lenge siden jeg spiste "død mann på boks" rasjoner fra 50 tallet. Hermetikk holder bortimot evig, uansett hva som står på boksen nå om dagen.

Hermetikk er kun datostemplet fordi EU sier det må være datostempling på det, og den datoen er i de fleste tilfeller siste salgsdato i butikk, ikke nødvendigvis faktisk holdbarhetsdato...

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er også stor forskjell på "best før" og "siste forbruksdag".

Produsent garanterer kvalitet frem til "best før", men produktet kan konsumeres etter den dato. (Eks. er salater, melk osv).

Produsent garanterer kvalitet frem til "siste forbruksdag", etter denne dato kan produktet forringes KRAFTIG. (Eks. kjøtt, skalldyr osv).

:)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Og datostempling på egg følger et eu-direktiv basert på at "folk flest" har eggene i romtemperatur...

Hørte en podkast der de testet gamle egg, opptil et år lagret kaldt, og såfremt det ikke luktet av egget funket det fint å bake med (litt dårligere heveegenskaper riktignok)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Egg lagret mørkt og kjølig holder seg i månedsvis etter datostemplingen, men igjen er det EU som sier at det skal være holdbarhetsstempling på 14 dager etter pakkedato eller noe sånt.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Apropos gammel gris spiser gammel gris, jeg lo så jeg nesten tisset på meg av han reporteren som fant noe gammelt smør fra krigen rett før jul, midt i smørkrisen! Ansiktet hans da han smakte på det foran kamera... uvurderlig!!!

Jeg har av en eller annen grunn blitt et menneske som lukter og smaker på ting før jeg bestemmer meg for om det skal kastes.

Det har medført at jeg har spist skjemt bacon (det luktet litt funky mens jeg stekte, for å si det sånn) og drukket surnet melk (sånn er det når man drikker mye kefir, vanskelig å kjenne forskjellen men jeg skjønte det jo da jeg så det var klumper i bunn av glasset) og stadig lager saus på pulver med bestfør for flere år siden. Det verste er at jeg er lite syk, så kan man diskutere om det er fordi jeg bare er sånn eller om det hjelper "å herde immunforsvaret" som er pappas argument.. Men jeg spiser ikke rå kjøttdeig! Et sted går genseren.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det med å "trimme" immunforsvaret er det nok noe i. Man ser at de som har voks opp i tilnærmet sterile omgivelser blir mye lettere syke senere i livet også. En daglig dose bakterier er nok bare sunt :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive