Jump to content
 • DavidRS
  DavidRS

  Rupes UHS

  Sign in to follow this  

  I skrivende stund er det solgt ca 2260 Rupes Bigfoot-maskiner i Norge, og Rupes revolusjonerte markedet da disse kom. Hardbarkede detailere som sverget til roterende maskin byttet plutselig ut hele maskinparken sin for Rupes Bigfoot, en DA-maskin. Nå har Rupes ertet oss i lengre tid med et nytt produkt som vi har sett at Bernhard Brynildsen og Paul Dalton har fått teste, mens alle vi andre har sitti på pinebenken!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  IMG_3042.jpg

   

  I forrige uke fikk jeg endelig en liten sample med UHS, samt en pad i 150mm og en i 100mm.

   

  Jeg haddde det perfekte testobjektet parkert i garasjen, en 2010 BMW X6 med ca 45000km på telleren, som hadde blitt maskinvasket stortsett hele sitt norske liv!

  Fargen på denne var Sapphire Black, lakk-kode 475. En lakk som kan være både vanskelig å korrigere, og vanskelig å få helt strøken.

   

  IMG_3048.jpg

   

   

  Førsteintrykket er at padden er hard som en ny, blå Rupes-pad, men ligner på gul pad i struktur. Når man klemmer på padden så setter du tydelige fingermerker i padden, som bruker lang tid på å jevne seg ut igjen. Ved første berøring på lakk er det utvant å bruke en så hard og stiv pad, og på så kurvede, buede og kantete paneler som det er på en X6 var den tidvis litt uvant å bruke. Siden jeg foreløpig bare hadde 1 pad i 150mm så måtte den gå i padwasheren i ny og ne, og padden blei da noe bløtere, men den holder seg forsatt godt etter flere turer i padwasher. I forhold til andre pads var det vanskelig å få denne helt ren i padwasher på grunn av den harde puta og tette strukturen. Men alt dette var egentlig ubetydelig når man så resultatene, etter en runde forsvant selv dype RDS og alt av swirls. I forhold til andre Rupespolisher så var det veldig lett å tørke bort alle restene, og når man kjører den så ser den veldig tørr ut, men den oppleves ikke som det, ikke støver den heller. Den støver absolutt INGENTING!

   

  IMG_3051.jpg

   

  Ettersom jeg bare hadde en pad, så byttet jeg på å prøve både normal gul Rupes og gul Rupes MF-pad. Begge disse fungerte veldig bra, og spesielt var normal gul pad lettere å kjøre på kurver, buer og kanter, men det føles som om UHS-padden cutter ørlite bedre.

   

  IMG_3097.jpg

   

  IMG_3076.jpg

   

  Så da gjenstår jo bare spørsmålet jeg startet med. Har Rupes gjort det igjen?

  Min mening er at det har de virkelig gjort. UHS var vanvittig god i bruk, og når den cutter godt, og samtidig ikke støver i det hele tatt er dette et vinnerprodukt i

   

  mine øyne!

  Takk til Alexander som donerte litt av sin UHS til meg for test.

   

  UHS kan kjøpes hos alle DCN's samarbeidspartnere som fører Rupes.

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...