Jump to content
 • truhaa
  truhaa

  Aqua Gleam vannfilter - renser vannet

  Sign in to follow this  

  Alt vann innheholder urenheter, selv med Norges strenge regler mht vannkvaliteter er det urenheter i vannet hos oss alle, alt vann i huset ditt er drikkbart, selv det som kommer ut av hageslangen er for kropp og sjel, vel dette betyr ikke at det er 100% rent uansett, så ikke utsett bilen din for det den ikke trenger å bli utsatt for, kroppen vår tåler det, men lakken lider.

   

  Det var på tide

  Dette produktet har jeg vært nysgjerrig på i lang tid, så når jeg fikk denne i hus tok det ikke mange timene før det var testet.

  Vel, "Norsk sommer" indikerer ofte at det ikke er like mye sol og oppholdsvær til en "la bilen tørke selv", men noen dager er det da i løpet av sommeren. Det er her Aqua Gleam kommer til sin rett, den filtrerer vannet for urenheter som lager de kjente vannmerkene på bilen din når vannet tørker, aka waterspots. Disse merkene er både stygge og de kan være vanskelig å fjerne igjen om de først kommer. Etter førstegangs test av dette var jeg frelst.

   

  Vannet i krana er ikke rent

  Vann fra krana hjemme inneholder mye mer skitt en en tror, derfor ser en ofte merker etter vannet når det har tørket, dette er ofte regionsbestem, noen steder har har mer skitt/kalk i vannet en andre steder, men alle har urenheter i vannet sitt. Vel, kan du drikke vannet da når det inneholder urenheter da? Ja du kan det, men er du medlem her på DCN, så er du også typen som kaster deg mellom bil og garasjevegg om bilen triller så du kan være beskyttelsespute for bilen din, for å skåne den for ei ripe eller en bulk.

  Så skån bilen for kalkflekker, lakken liker det ikke, og ikke ser det bra ut heller.

   

  Renser ned til 0 PPM

  Aqua Gleam renser vannet ditt ned til 0 PPM om du øsnker det, de finnes i 2 utgaver, 0 og 30 PPM, hvilken du trenger er opp til vannet du har hos deg, men skal det være 99,9% rent, så er det 0 PPM som gjelder, det fjerner så og si alt av partikkler fra vannet. Bor du i et område med veldig lav vannkvalitet kan det være en ide med 30 PPM filteret så du ikke bruker opp filterert for fort, alternativt bruke de sammen, 30 PPM først på slangen og så 0 PPM etter, da får 30 PPM filteret fjernet partikler ned til 30 PPM, så tar 0 PPM filteret seg av det som befinner seg mellom 30 og 0 PPM, voila, rent vann

  (PPM = Parts Per Million)

   

  To lengder på filteret

  Du får Aqua Gleam i to lengder, 30 cm og 76 cm, hvilken du velger er litt opp til både vannkvalitet og vaskehyppighet du har, de lengdene har ingenting å si mht kvaliteten/renhet på vannet som kommer ut, bare levetiden på filtrene, så har du tro på det så er 76cm en godt valg, er du usikker på effekten av disse hos deg, kan du teste med 30 cm først.

  Alternativ er å handle 30 cm 30PPM filteret og 76 cm 0 PPM filteret og koble de opp sammen om du har dårlig vannkvalitet hos deg, da får du som nevnt "grovensa" med 30 PPM filteret først, selv om 30 PPM renser veldig bra det også.

   

  Trill ut i sola

  Med Aqua Gleam spiller det ingen trille mht tempratur når du skyller bilen (husk uansett å vaske i skyggen mht såpe) Med Aqua Gleam kan du trille bilen ut i sola etter at du har skylt den og la den tørke der, så kan du titte på den etterpå og bli imponert over at det ikke er vannflekker på den. Suverent den dagen du har litt dårlig med tid eller tørkehåndkle er borte.

   

  En uhøytidlig hjemmetest

  Nå har jeg sett tester av dette på nettet, men den lille skeptikeren i meg vil ofte ha en egen bekreftesle på at det ikke er placebo jeg opplever, derfor måtte det testes her hjemme også for hvor rent vannet ble. Dette er ikke på noe faglig professorplan, men ved den vanlige "fordampings" testen. Den avslører mye den, den lar i allefall urenheter bli igjen når vannet er borte.

   

  Her er glassene fylt med vanlig vann rett fra kran, og et med vann som er filtrert med Aqua Gleam 76 cm 0 PPM filter.

  (blå tape er ufiltrert)

   

  ccs-3-0-12761300-1344991762_thumb.jpg

   

  Her samme glassene etter at vannet har fordampet

   

  ccs-3-0-38494200-1344991552_thumb.jpg

   

  En ser godt at det er kalkrenner nedover glasset ettersom vannet fordamper fra glasset uten filtrert vann, det som har inneholdt vann som er filtrert er så og si helt rent for urenheter. Merk at disse glassene har stått innendørs uten noe lokk over seg, så noe støv kommer det i de, men de har stått på samme plass og vil ha fått samme mengde støv.

   

  Her er et glasstak som har fått tørke i sola

   

  ccs-3-0-74491900-1344992000_thumb.jpg

   

  Null rester etter vannmerker på dette, så her var det, skyll`n go på denne bilen, jeg er imponert og vurderer å bruke det som drikkevann her nå... Vel, nesten, tror jeg holder det til bilene her, de er mer sarte i overflaten en jeg er.

   

  Du finner disse hos blandt annet Exint.no Vel verdt pengene syntes jeg.

  (levetid på disse filtrene er variabelt fra sted til sted pga vannkvaliteten, du finner informasjon om vann og kvaliteter her)

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...