Jump to content
 • truhaa
  truhaa

  Vedlikehold av mikrofiber og vaskehansker

  Sign in to follow this  

  Kjært barn har mange navn, vel mikrofiber heter stort sett bare "mikrofiber", greia er vel at etter at du benytter dette første gangen så er det ingen vei tilbake, tipper det er lettere for en alkoholiker å slutte å drikke, en det er for en "detailer" å slutte med mikrofiber.

  Etter hvert så har mange av oss bunkret opp med disse i skap og hyller og noe mange etter hvert lurer på er da vedlikeholdet.

   

  Mikrofiber har i motsetning til alt annet rask av poleringsull, polerings papir osv en lang levetid, det går glatt i maskinen og er som nye etterpå, samme er det når det kommer til vaskehansker, hvem trenger vel svamp, når denne uvurderlige vaskeredskapen er å få tak i, både mikrofiberkluter og vaskehansker har et langt liv bare de blir vedlikeholdt riktig..

   

  Nå har nok mikrofiberprodukter fått en stor tilhengerskare her i Norge, det finnes nå alt fra budsjettmerker til mer fiffige saker fra nettbutikker som handler dette fra det "store" utenland. Mikrofiber er og blir et nyttig verktøy når det kommer til bilholdet, både utvendig og innvendig, om det dreier seg om å fjerne den billigste sealeren eller den dyreste voksen benyttes mikrofiber på lik linje.

  Ja det er forskjell på mikrofiber også, noe er bra og andre er ikke fult så bra, denne artikkelen tar for seg vedlikeholdet av disse, men et tips for å sjekke om mikrofiberkluten du har er bra nok for lakken din er å teste den på en CD plate. Lager den riper der, så la mor få den eller bruk den på interiøret og ikke lakken din. Noen lakker er såpass bløte at den da kan ripe når du fjerner voks/sealer med mikrofiberen (også polerings ull, poleringspapir/duker så det er klart)

   

  Mikrofiber

  Vel scenarioet er at du har en god bunke mikrofiberkluter hjemme, og de trenger en vask, så her er slagplanen du da kan følge:

   

  1. Skill mørke og lyse mikrofiber, de mørke farger over på de lyse, så da slipper du å ha en haug med lurvete mikrofiber kluter slengende, det ødelegger ikke annet en fargen, klutene er like bra uansett, men er litt mer lurvete ut, derfor er det greit å skille de før vask
  2. Skyll koppen som inneholder skyllemiddel, mikrofiber SKAL IKKE ha skyllemiddel da det tetter de og gjør at de mister effekten etter vask, da er de så godt som ødelagt etterpå i og med de blir vannavstøtende.
  3. Så inn i maskinen med de
  4. Tilfør enten milo eller et egnet mikrofiber vaskemiddel (anbefales)
   Mikro restore og Chemical guys Mikrofiber revjuvinator er to som funker veldig bra med å fjerne voks rester, og gjøre de gullende rene igjen.
  5. Sett maskinen på 40/60/90c, alt etter som hvor ille de er, og kjør den på det programmet det krever, ofte er dette enten bomullsvask eller dagligvask som må til for å få satt maskinen på 90c, tiden er opp mot 2 timer, så greit å samle opp noen mikrofiber før vask, og ikke ta en og en wink.gif Er ikke mikrofiberene så voldsomt møkkete så holder stort sett 40c eller 60c mht vask, samme prosess da også..
  6. Når maskinen er ferdig så ta de ut, heng de til tørk INN. Ute kan de enten falle i bakken, eller at det setter seg masse støv i de da naboen din på 18 år syntes grusveier er himmelen da biler på 70hk også klarer å spinne, du kan også ta den en kjapp runde i tørketrommel (10 min) men da blir de ofte mye mer statiske etterpå, men det funker det også…

   

  (les gjerne hva produsenten anbefaler også, men her har jeg ikke ødelagt noen mikrofiberkluter enda på 90c, husk at du IKKE skal bruke tøymykner… IKKE tøymykner!)

   

  Vaskehansker/mitt

  Samme prosess som over, men disse holder det med å ta på 40c og ikke 90c. Grunnen er at de kan ha et for som ikke liker varmen ved 90C, samt at ullmitts er av ull, og ull liker ikke 90c. Her trenger du ofte ikke skille de da de fleste er i lys farge og farger ikke. Type vaskeredskaper som the Schmit vaskeredskap går også glatt i maskinen, samme gjør en god svamp også om du benytter det (zymol el en seasponge) du trenger ikke ikke tøymykner til disse her heller, så la den stå pent på hylla.

   

  En liten runde i tørketrommel med disse så blir de mye mer fluffy etterpå også… gode vaskehansker tåler mange runder i maskinen og for bilen din sin skyld så vask de etter hver gang du har brukt de. Skyll vaskehansken under vann i vasken fort for å fjerne eventuelt småstein og annet bøss fra de før de legges i maskinen.

   

  1. Inn i maskinen med de
  2. Tilsett litt milo (ikke overdriv)
  3. Sett maskinen på 40c, finvask hurtig (om du har det)
  4. Liten runde i tørketrommel etterpå (10-20 min)
  5. Ut og vask

   

  Noen vaskehansker kan sikker også tas på 90c også, men det har jeg ikke har behov for her, så det kan jeg ikke anbefale. Uansett blir de bra nok rene ved 40c såfremt du ikke har vasket tectyl eller olje med de, men da blir de degradert til felger eller understell ikke sant ?

   

  Generelt vasketips er å ta vaskehansker/mitts før mikrofiber, da er du sikker på at alt av tøymykner er borte når du vasker mikrofiber etterpå. Ja, tøymykner er SÅ ille for mikrofiber.

   

  Skulle du være usikker på om mikrofiberklutene og vaskehanskene du har tåler det du mener de bør tåle så får du også info fra forhandlerene du har kjøpt de fra vil jeg tippe. Alternativt så er det bare å spørre ute i forumet hos detailersclub, der vasker vi mikrofiber som gale ;)

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...