Gå til innhold
Quandalon

Vårrengjøring av bil

Recommended Posts

Quandalon

Hei

Har fått i oppdrag om å gjøre en bil klar til 17. mai. Dvs utvendig vask og polering, samt lett rengjøring innvendig. Bilen er nylakkert i fjor, og er ikke vinterkjørt. Har stått i garasje hele vinter. SÅ jeg synes dette burde gjøres ganske nøye, og trenger derfor litt hjelp. Skal ikke bruke maskin på dette, tør ikke det ennå.

Det jeg har av utstyr er:

Bøtte

Svamp

Pusseskinn

Hageslange/høytrykk

Meguiars ntx car wash

Auto Glym paint renovator

Auto Glym super resin polish

Turtle wax color back

Turtle wax extreme nano-tech car wax

Meguiars Carnauba wax

Meguiars ntz tech wag 2.0

Påføringsputer som fulgte med

Duker til å ta av med

Felgrens, husker ikke merke

Trenger jeg mer utstyr, og hva?

Hvilken rekkefølge gjør jeg det i og hvilke produkter er anbefalt å bruke?

Endret av Quandalon

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
bjovas

Jeg er like grønn som deg, men har ihvertfall fanget opp at du vil bli anbefalt å hive pusseskinnet og heller bruke mikrofiber.

De fleste her sverger også til å bruke to bøtter (helst med grit guard), en "ren" som du henter såpe i, og en "skitten" som du skyller av svampen eller vaskehansken din med etter at du har vært på bilen med den.

Du får nok mye bedre svar her snart, lykke til! :)

Endret av bjovas

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ØHN

Som bjovas sier er et tørkehåndkle i mikrofiber bedre å tørke med for deg og lakken.

Avfett bilen og vask den skikkelig så den er tilnærmet nuppefri. Hvis du skal bruke det du har til lakkrens/polering vil jeg anbefale å gnukke litt på enkelte riper med Paint Renovator med en påføringspad fra f. eks Meguiar's. Gni til du merker at slipemidlene er borte og den glir som en solkrem.

Gå så over bilen med AG Super Resin Polish, legg tynt på og fjern med mikrofiber.

Til slutt legg et lag NXT Tech wax 2.0 og la det herde Ikke fuktighet på lakken) minimum 12 timer etter at den er buffet av med mikrofiber. Det vil forbause meg om du ikke får skryt av venner og kjente etter den behandlingen. Feire nasjonaldagen med måte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
truhaa

Bøtte - Den er go

Svamp - Ikke 10 pk ink såpe type, bruk skikkelig vaskasvamp eller ullmitt/chenillemitt

Pusseskinn - det skal inn i huset igjen, skal ikke brukes på bilen..

Hageslange/høytrykk - Høytryk er å anbefale, fjerner mye mer møkk, reis gjerne i selvask og få tatt det værste der om du ikke har høytrykksvasker

Meguiars ntx car wash - god såpe, er litt sterk, så ikke overdosser etter at bilen er polert

Auto Glym paint renovator - Ok lakkrens

Auto Glym super resin polish - Denne er med fyller i seg, så den fjerner ikke riper, men skjuler de. jo flere runder med denne jo mindre riper vil du se.

Turtle wax color back - ikke min favoritt

Turtle wax extreme nano-tech car wax - ikke testes, noe av det nye til TW er ok saker, men her har jeg som sagt ikke testet, så kan ikke si noe

Meguiars Carnauba wax - Step 3 i DC serien? en god sealer, moderat holdbarhet, men ser bra ut. Kan legges på i 2 omganger, men bør herde i min 12 timer innendørs før neste lag. Husk uansett at den skal herde uansett 1 eller 2 lag

Meguiars ntz tech wag 2.0 - God Aio, fungerer bra, ok rens, ok holdbarhet, men ser knall ut på lakken. Bra glans av denne..

Påføringsputer som fulgte med - helt ok, brukt en del her og den holder bra. Vasker den etter bruk i Zalo for å fjerne rester i den, husk å skylde den GODT i lunka vann etterpå.

Duker til å ta av med - Duker? her gjelder mikrofiber, det er den nye vinen inne bilpleie, kjøp noe gode, så har du lenge.

Felgrens, husker ikke merke - Vær obså på syreholdige felgrenser, de er ikke farlige, men du må vite hvor lenge de skal være på før fjerning. Kan være du må ta en og en felg og ikke legge på alle for så å spyle. Har de kort virketid er det viktig å overholde dette. Er det vannbassert er det en annen sak, men les på flaske uansett mht virketiden den skal ha.

Er noen polisher her som er litt det samme, men om du bruker feks Autoglym sin Paint renovator + NXT tech wax + Meguiars Carnauba wax så tror jeg at det blir den beste komboen, alternativt droppe Meguiars Carnauba wax.... Autoglym Super resin polish er det lite beskyttelse i og jeg er usikker på om det har noe hensikt å legge den under feks NXT tech wax...

Leser du litt her: finner du nok også noen tips vil jeg tippe..

Velkommen til DCN og lykke til med vårshine :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Quandalon

Takk for svar! Tenker jeg satser på det da. Sett at endel bruker maskeringsteip, er endel krom på bilen. Er vel greit å maskere det før jeg starter? Bruker autosol(?) på krommet etterpå? Hvis det er noen andre produkter som er anbefalt i steden for de jeg har, så kjøper jeg det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
truhaa

Greit å maskere chrom også, normat ikke noe problem, men better safe than sorry..

Autosol har jeg ikke bruk her, men den er det såpass mange som sverger til at den tipper jeg fungerer.. Duragloss all metal polish er også god samme er Meguiars sin nye metal polish (som jeg ikke husker hele navnet på)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Quandalon

Takk for hjelpen! Han som eide bilen var kjempefornøyd, gleda seg til å kjøre med den 17. mai. Gikk med ca 16 timer etter at alt var ferdig. Autosol ble veldig bra, det var som det ble nytt liv i chromet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×