Gå til innhold
Mariuslk

Roterende maskin og poleringsprodukter

Recommended Posts

Mariuslk    0
Mariuslk

Hei.

Jeg har nå prøvd å sette meg litt inn i denne bilpleieverden... Utrooolig mange ting å sette seg inn i spør du meg, men tror jeg begynner å få litt greie på hva jeg bør skaffe meg. Spennende er det i hvert fall! Tidligere har jeg vært superførnøyd etter en liten runde med Turtle Wax polish for hånd... Men ble rimelig skuffa når bilen ser like jævlig ut uka etter.

Ser at mange anbefaler å begynne med en DA maskin... Men jeg tror faktisk at jeg vil begynne rett på roterende. Jeg tenker at om man bare er litt forsiktig så bør det gå fint. I tillegg er det litt korrigering jeg skal prøve meg på, noe jeg har skjønt ikke DA maskin passer så godt til. Problemet er at jeg ikke har mulighet til å betale 4000,- for en Flex. Derfor tror jeg at jeg handler inn en Skil maskin fra Torshov. Til en pris på 1300,- burde den vel fungere greit?

Tenkte å kjøpe en Scholl bakplate og Uber pads. Da er spørsmålet, bør jeg kjøpe 3"-4" eller 5"-6.5" bakplate? Hva er greiest å jobbe med?

Ellers tenkte jeg å handle inn Scholl s03+, s17 og s30. Ser at det finnes en "allrounder" som heter A15. Kan denne være et alternativ?

Finnes det mindre flasker enn de på 1KG? Litt dumt med så mye da jeg ikke kommer til å polere noe annet enn min egen og familiens bil.

EDIT: Kan legge til at jeg i første omgang skal prøve meg på min mors røde '96 Civic. Skal også ta min alpinahvite E34. Jeg trooor at begge disse er uten klarlakk.

Når det kommer til LSP må jeg nesten sette meg ned å lese litt til. Skader selvfølgelig ikke om dere har noen tips angående det heller :)

Håper ikke dette ble for mye på en gang. Jeg er i hvertfall veldig takknemmelig for all den kunnskapen det er på dette forumet... Lærer veldig mye bare ved å lese rundt her!

Marius

Endret av Mariuslk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ælen    45
Ælen

Skil maskinen skal fungere greit den i følge enkelte på dette forumet, har da ikke testet denne ut så mye selv.

Det er vel best å holde seg på 5"-6,5" bakplate og pads på vanlig pollering og heller ha 3"-4" med pads for spottpollering på sånn som fangere og trange steder :)

Det har seg slik at hovedsakelig kommer Scholl produktene i 1kg flasker, men jeg vet at Scandicshine holder på å skal ta inn mindre flasker for akkurat slike som meg og deg som ikke trenger så alt for mye produkt. Dette skal da selges i pakker med de s03 gold, s17 og s30(om jeg ikke tar helt feil?), pads til de forskjellige og evt en voks.

Håper det hjalp deg litt, er tross alt nybegynner i gamet selv også :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mariuslk    0
Mariuslk

Flotters, det hjalp litt vettu :)

Da bør jeg vel kanskje bestille begge bakplatene da. En sånn pakke som du nevner hadde vært helt knall! Dumt å kjøpe de store flaskene som jeg aldri kommer til å bruke opp. Hvordan er holdbarheten på åpnede flasker forresten? Om de holder veldig lenge kunne jeg vel kanskje tatt motet til meg å bestilt de men...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
trogha    445
trogha

De store flaskene kan være nærmest evig så lenge de ikke utsettes for frost eller sterk varme og at du rister de jevnlig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mariuslk    0
Mariuslk

Da har jeg kjøpt den Skil maskinen jeg nevnte.. Virker som en allright maskin det altså. Blir spennende å prøve!

Jeg endte opp med å bestille Scholl S03 gold og Scholl S30, begge 1kg. Jeg klarte ikke vente mer, så jeg klinte til med de.

Ellers er det div MF kluter, Ullhansker, clay, osv, på vei.

Så da er jeg i gang om ikke så lenge :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×