fleshnblood

vasking og evt. polering av bengalakk

Hei, Har malt opp en sliten 240 til det bedre tro det eller ei:P Derfor lurte jeg på hva jeg må bruke for å vaske bilen eller om det går ann å polere den i det hele tatt. Har vurdert klarlakk utenpå, men vil se om jeg trenger det eller ikke først. Takk for svar:D

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Polering av bengalakk går fint det, men det er 1komponent lakk uten herder så den er MYK, Hadde bengalakk en periode på framskjermene mine til jeg fikk byttet de så har litt erfaring med den type lakk. Lettkorrigert, går greit å få hologramfritt med Ultrafina SE. Tåler ikke avfettinger noe særlig bra, blir hvite skjolder fort, med mindre det ligger beskyttelse (voks/sealer) på den. Blir omtrent som spraylakk som du får kjøpt på boks (akryl-flekklakk 1-komponent).

Jeg ville ikke ha prøvd med klarlakk rett på bilen uten å teste på et løst panel med den type klarlakk du vurderer å bruke, da bengalakk og 2-komponent lakk KAN reagere med hverandre, noe som resulterer i koking og/eller krakelering av lakken som da gjør at bilen må pusses helt ned igjen eller spraysparkles og lakkeres på nytt..

Bengalakk er ikke noen ypperlig løsning på bil pga mykhet og dårlig resistens mot kjemikalier, men den er billig og det er jo mulig å få det nokså pent :D

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Men vasking da? går vel greit med vanlig bil produkter ville jeg tro? og hva mener du med hologramfrit?

Endret av fleshnblood
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jepp, det går bra, men ville polert den og fått på beskyttelse, om såpa (avhengig av type såpe) ligger litt lenge på benga kan det og bli skjolder.

Jeg brukte benga på mine framskjermer da jeg ikke gadd bytte de for tre år siden pga rust, de har da vært på i tre år og har aldri hatt problemer med skjolder annet enn på våren da beskyttelsen har vært minimal. Skjoldene har gått bort med en kjapp runde UFSE.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

hadde ikke giddi å git meg en liste over produkter jeg burde bruke på polering og vasking, og åssen beskyttelse?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hologrammer er "spor" eller merker i lakken som viser seg i det rette lyset, alt ettersom hvor ille de er. Ofte som sirkler eller halvsirkler. Disse skyldes oftest at man ikke har brukt fin nok poleringskombo på myk lakk. På veldig myk lakk er ofte veldig vanskelig å unngå hologrammer med roterende maskin uansett produkter, så der må man ofte på med DA maskin. Nå snakker vi her om den typen profesjonell polish vi bruker, som altså er fine slipemidler.

Jeg vil også anbefale å lese bilpleie guidene her inne før du spør om noe mer :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

spiller ikke så stor rolle hva du bruker som beskyttelse, en voks du har eller kjøper deg eller en lakkforsegling av noe slag. På mine benga-skjermer ble det brukt petes 53, meguiars #16, Finishkare FK1000P, Meguiars #26, og noe annet sikkert og, funker like greit alt sammen, holdbarhetstid er dog forskjellig.

Poleringsmiddel på slik lakk bør ikke være av grov type, anbefaler noe rundt 3M Extra fine cut som groveste. er vel ~4-5 i cut på en skala til 10

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive