Jump to content
Sign in to follow this  
Ad|oS

TEST: Scholl Rim7

Recommended Posts

Ad|oS

IMG_2433web.jpg

Det kommer stadig nye felgrenser på markedet, og de aller fleste av dem er jo bra. Scholl har også en felgrens på markedet som kalles Rim7, og er nå gjort tilgjengelig for hvermannsen gjennom Scandicshine. Den lover å gjøre rent, uten at man trenger å røre felgene i det hele tatt.

” Scholl Concepts RIM7 er en sterk, men syrefri felgrens.

Den fjerner det meste, uten at man trenger å bruke børste.

Er i gel form, så den henger godt på felgen, bør stå i 5min for å få virke.”

Jeg syntes det hørtes for godt ut til å være sant, så det måtte jo testes

Testobjektet var en gammel BMW med BBS felger, som ikke hadde blitt vasket på ganske lang tid. Felgene var rimelig stygge, og en tur til Sverige (fra Kristiansand) bidrar gjerne til litt møkk og bremsestøv på felgene. Dette fikk bli den store prøven for felgrensen. Som på de fleste andre biler er det felgene foran som er de som er mest utsatte, og på denne bilen så de ikke ut. Valgte derfor å starte med dem.

Flasken har en forsegling som forhindrer noe utslipp mens den fraktes hjem til deg, og den må jo fjernes før bruk.

IMG_2388web.jpg

Dette gjøres ved å klemme litt på sprayeren, og så bøyes toppen av forseglingen ut slik at man kan rive den av.

IMG_2397web.jpg

(”Fiktivt” bilde)

Inspeksjon av felgene som skulle rengjøres

_MG_8533web.jpg

IMG_2393web.jpg

IMG_2394web.jpg

IMG_2396web.jpg

Flasken i seg selv mangler noen form for bruksanvisning, men etter info fra nettet vet jeg den anbefales å la stå i minst 5min å virke før den skal spyles av igjen. Sprayet så rikelig på felgene, slik at alle områder skulle være dekket. Sprayeren må trykkes hard på for å spre noenlunde skikkelig, og hvis ikke kommer det bare en tynn stråle ut. Skulle gjerne sett at den kunne spre strålen litt mer enn det den gjorde.

_MG_8535web.jpg

Når det gjelder lukten på produktet klarer jeg ikke helt å bestemme meg. Det er jo viktig at produktet ikke lukter for ille i bruk, men med dette produktet klarer jeg verken å bestemme meg for hva den lukter eller om jeg liker lukten eller ikke.

IMG_2398web.jpg

IMG_2407web.jpg

Ventet deretter i 10min, før jeg sjekket felgene. Rim7 er ganske tyktflytende, slik at den sitter bra på felgen. Var skeptisk på forhånd til å la produktet stå på felgene såpass lenge med tanke på at det skulle renne vekk/tørke opp, men her var det ikke noe problem.

IMG_2409web.jpg

IMG_2410web.jpg

_MG_8536web.jpg

Startet deretter med å spyle av Rim7 fra felgene med en vanlig hageslange

_MG_8537web.jpg

Ble mildt sagt skuffet da jeg sjekket resultatet etter avspyling.

_MG_8538web.jpg

IMG_2412web.jpg

IMG_2414web.jpg

Syntes det var rart at ikke mer hadde forsvunnet, så dro fingeren veeeeldig lett over felgen.

IMG_2413web.jpg

Er var det tydelig at dritten var ikke akkurat satt hardt på felgene lengre, så jeg fant ut at jeg skulle gi avspyling en sjanse til. Frem med min kjære lille Kärcher.

IMG_2415we.jpg

Etter en avspyling med denne fikk jeg følgende resultat.

IMG_2416web.jpg

IMG_2417web.jpg

IMG_2418web.jpg

Ble veldig veldig mye bedre med dette, noe som tydelig viser at det ikke satt så hardt. Dro deretter frem en gammel Meguiars mitt som er blitt nedgradert til felgvask.

IMG_2420web.jpg

Ved å bare dra veldig veldig lett ble det bra :) Det vil si at jeg måtte til med mekanisk vask for å få det rent, men ikke mye.

IMG_2428we.jpg

Synes dette resultatet kanskje var litt villedende med tanke på Rim7 sine egenskaper, så sjekket også hvordan det ble på felgene bak. De var mye bedre enn felgene foran, men er fremdeles kjørt ganske langt uten å ha blitt vasket. Tok ikke noen før-bilder her, men slik så det ut etter 5min virkningstid og avspyling med høytrykksspyler.

IMG_2424web.jpg

IMG_2425web.jpg

Som dere ser er det igjen noen prikker her, men de må nok clayes for å få fjernet dem.

Personlig synes jeg prisen er litt høy med 169kr for en halv liter. Prisen blir derimot mye bedre om man kjøper 5 liter, da man ender opp med en literpris på ca 140kr.

Synes også at jeg måtte bruke veldig mye Rim7 for å klare å dekke felgene, men kan hende jeg bare har vært litt uheldig med flasken jeg fikk og at sprayeren her ikke var helt 100.

Totalt sett vil jeg si at Rim7 er en bra felgrens. Den klarte ikke å få felgene (foran) rene ved å bare spyle av dem, men så var de også veldig skitne. Bak fikk jeg dem helt rene ved å bare spyle av dem, dog ikke med en hageslange som vist på reklamefilmene til Scholl. På mindre skitne felger vil man nok naturligvis få dem veldig rene ved bare avspyling, og da de fleste her inne også bruker en form for beskyttelse vil man kunne komme langt uten å måtte bruke noen form for mekaniske vasking. Spørsmålet er om man vil trenge en så sterk felgrens på egne felger som har beskyttelse og blir vasket gjevnlig. Men som et bidrag til en rask vask med felgrens/foamcannon kan den være et nyttig redskap.

Selv vasker jeg bilen min ganske ofte, og bruker derfor en svakere felgrens, om jeg ikke bare bruker vanlig vaskevann. På andre sine biler bruker jeg gjerne sterkere midler, men da må man som regel bruke mekanisk vask likevel for å få det rent. Denne vil gjøre jobben veldig lett, men med mindre felgene ikke er for ille må man bruke noe mer enn bare vann for å få det tilfredsstillende rent

Rim 7 kan kjøpes på 500ml flasker: http://www.scandicshine.no/nettbutikk/index.php?main_page=product_info&products_id=360

Eller som 5-liters dunk: http://www.scandicshine.no/nettbutikk/index.php?main_page=product_info&products_id=365

Løp å kjøp ;)

IMG_2383web.jpg

Edited by Ad|oS
  • DCN Point 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tomas

Flott test Halvard :)

Ser du har lagt mye arbeid ned i denne testen.

Er selv spent på å få testet denne til helgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Brynjar

Først en helt vill pumpe-test, og nå denne.... Genialt Halvard... Veldig bra dokumentert og bra skrevet..

Takk for den :thumbs:

Share this post


Link to post
Share on other sites
truhaa

Veldig bra test igjen dette her Adjos... kred for den :)

Sprayeren er jeg enig i er for dårlig, den gir bare en tynn stråle, så å bytte den ut med en sprayer med bedre spredning både sparer på produktet og legger det på kjappere, noe som jeg regner med Scholl gjør på neste runde av produksjonen av denne her..

Testet denne her i Verdalen nå på Lørdag og ketil brukte bare rennende vann på felgene der, når jeg dro fingrene over felgen da så var det rent, men de felgene var ikke voldsomt møkkete, har mye å si det også...

Også usikker på lukta av denne her, dvs om jeg liker den eller ikke, men det får være så, viktigste er at den fungerer...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Petter

Mine felger ble også helt reine bare med slapp stråle fra hageslangen. Har du voks på felgene dine?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ad|oS

Takk for det :)

Var noen innom på besøk hos meg nettopp, og de måtte selvsagt få lukte og prøve å plassere lukten. Han ene klarte heller ikke plassere den, mens han andre kjente den igjen som en frukt fra Sør-Amerika hehe Husker ikke navnet han gav frukten, men har likte den hvertfall godt ;)

Fint å se at deres felger blir rene av denne, men som jeg skrev/viste i testen var dette veldig skitne felger. De har heller ikke noen form for beskyttelse på seg, så det gjør jo at møkken henger en del bedre fast. (Og det er vel å merke ikke mine felger, da de er forseglet med CG WG :P )

"Problemet" mitt med denne felgrensen er at den er sterk for å gjøre felger rene uten å måtte røre dem, men den klarer ikke likevel å gjøre skikkelig skitne felger rene, selv om hvertfall jeg erfarte at dritten satt veldig veldig løst etter en runde med Rim7.

Det jeg da lurer på om det er verdt å bruke såpass med penger på en sterk felgrens på relativt rene felger (når man ellers ville brukt 2-3min med vanlig såpevann på dem, evnt en mild felgrens)? Skikkelig skitne felger som har en slags beskyttelse fra før av vil helt sikkert gi et annet og bedre resultat enn dette.

Share this post


Link to post
Share on other sites
gjohn

Bra test Halvard. :)

Har også testet denne og syns den fungerer meget bra da den henger bedre felgen enn f.eks Bilberry. De fleste andre felgrenser renner jo fort av. Men som du påpeker virker den litt udrøy i bruk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
truhaa

Pasjonsfrukt tenker jeg traff spikern på hodet her også :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ØHN

Cred for god test. Denne funker tydeligvis bra på godt vedlikeholdte felger med beskyttelse.

Ut i fra reklamen som sier rent uten mekanisk berøring, trodde jeg den tok mer på felgene til gjennomsnittsnordmannen.

Jeg har akkurat bunkret en kanne P21S til andres møkk, og tror det funker minst like bra som rim7 etter å ha sett denne testen.

Bra jobbet!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lexgtturbo

Har bestilt 5l, og har Scholl sprayflasker, av den gode typen til å bruke med Rim7... dette blir bra. Flott test.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ad|oS

Motiverende å se at folk liker testene jeg lager. Gir mersmak for å lage flere ;)

@ØHN

Med høytrykksspyler fjernet den jo mye dritt, men er jo fremdeles et lite lag som ligger igjen. Vi her inne har nok en litt høyere standard enn hvermannsen når det gjelder hva som er rent. Hadde du vist en felg som hadde fåt Rim7 + HT til en "vanlig" person ville nok personen sagt de var rene. Men vi har jo litt høyere krav enn mange andre ;)

Har også kjøpt meg P21S, så gleder meg til å få testet den også, slik at jeg får sett litt på forskjellen mellom dem.

Rim7 fungerer bra som en vanlig felgrens, men ikke like bra som reklamen tilsier. Eneste problemet for min del er jo at den er såpass dyr som den er, og at den, så vidt jeg vet, ikke kan blandes ut. Men man må jo vurdere det mekaniske arbeidet opp mot tiden man sparer på å bruke en skikkelig sterk felgrens også :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ØHN

Motiverende å se at folk liker testene jeg lager. Gir mersmak for å lage flere wink.gif

Har også kjøpt meg P21S, så gleder meg til å få testet den også, slik at jeg får sett litt på forskjellen mellom dem.

Testene dine er som sagt meget informative og bra.

Neste gang noen kommer innom deg med skikkelig grisete felger håper jeg på en grundig Adjos-sammenligningstest mellom Rim7 og P21S :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ad|oS

Planlegger test med Rim7, Bilberry, P21S og CG Wheel & Rim Cleaner. Har også MG Wheel Brightner, men da denne er syrebasert blir det kanskje litt urettferdig mot de andre hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
truhaa

Den har jeg også planer om å ta her ;)

Rim7, p21s power gel, CG sticky wheel gel og Lahega felgrens 46.... skal i ilden her en dag det ikke er minusgrader.....,

Share this post


Link to post
Share on other sites
ØHN

Kjør på begge to, dette blir spennende :) Jeg skal la bilen gå på tomgang noen timer fremover så vi får varmet opp Eikerbygdene, Truls.

Share this post


Link to post
Share on other sites
truhaa

komme deg opp her du å stå bak meg med hårføner`n når jeg vasker :lol: trenger snart fora vaskehansker nå....

Adjos: Du kjører testen uten å tynne ut noe?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ad|oS

Har sent den en PM, så tar vi det bare der :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...