Jump to content
Sign in to follow this  
Knutis

Knutis: 2000mod Opel Omega

Recommended Posts

Knutis

Jadda.. jeg trodde vel strengt tatt at jeg var ferdig for vintern med A6'en forrige helg, men dengang ei. I tillegg er dette min første, skikkelige kundebil, da alle de forrige har vært i familie. :blink:

So.. jeg stakk innom kisen for å ta bilen i øyesyn forleden dag, den sto da i oppvarmet garasje og var veldig nedstøvet. Til tross for det så den blank og fin ut, og eier kunne fortelle at han polerte jevnlig med TurtleWax, og kjørte bilen veldig lite. Brukt 41 liter bensin fra 18.juli til igår faktisk. :o Så i troen på at dette ville bli den enkleste bilen sålangt, sa jeg jo ja til å ta en runde på den. Eier kunne også fortelle at noen av panelene har vært opplakkert i senere tid, og han mente jeg bare skulle droppe støtfanger foran, da den er like ru som et eiketre. Den skal han få lakket opp til våren.

Som sagt så gjort, og inspeksjonen kunne begynne. Dette er prevask:

På avstand ser den rimelig bra ut, og close up kunne jeg se noen rds og litt skitt var det også. Jeg hadde fortsatt troa!

PA170006.jpg

PA170007.jpg

PA170009.jpg

Vasken bestod av:

Prickbort (overkill på panel, men trengtes på felger og eksos)

Meguiars Mitt

Optimum Car Wash (både i bøtte og foamgun)

SS bøtter med GG

SS towel

Kjørte den så inn i garasjen, hvor den ble tørket og jeg kunne inspisere litt nærmere. Oppdaget masse vaskeriper tett i tett, dette får man ikke bort med TurtleWax for hånd:

PA170015.jpg

PA170019.jpg

Det var ellers endel steinsprut også, noe flekket og andre åpne. Testet forskjellige comboer av pads og compound på taket, endte opp med rød Meg cutting pad, og Meg's 105 også her.

Scholl A15 + spiderpad, tok ikke de værste ripene:

PA170027.jpg

Meg's røde og 105, speilblankt:

PA170028.jpg

Jeg gikk også over de nedre panelene noen steder med clay, men ingenting festet seg, så jeg droppet resten. Brukte også Black Wow på gummi og plastdetaljer.

Her er de ferdige bildene, med ett lag DP MaxWax:

PA170043.jpg

PA170039.jpg

PA170048.jpg

PA170049.jpg

PA170050.jpg

Jeg mangler fortsatt metallpolish, så fikk ikke tatt eksospotta så bra som jeg håpte. Det satt også en masse tørket TurtleWax i sprekkene på bilen, noe fikk jeg bort men noe ble igjen. Kom i tidsklemma også denne gang, så jeg håper noen snart kan la meg ha bilen i mer enn 6-8 timer. EIER ble dog kjempefornøyd, og det er jo målet tross alt.

Så gjenstår det å se om DETTE ble siste bilen før jul.. Jeg har behov for å handle mer utstyr (bl.a Flex maskin) og sette meg inn i bruken av disse føler jeg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ØHN

Ble bra dette her, ikke minst med tanke på tiden du hadde til rådighet. Jeg skjønner godt at eier ble fornøyd med resultatet. Mulig jeg har oversett det, men hva slags maskin brukte du?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Knutis

Joda, men jeg hadde jo håpt at jeg for en gangs skyld skulle bli fornøyd selv. :) Men det er kanskje bare en fordel at man ikke er fornøyd, fordi man da sikter høyere og høyere?

Sliter fortsatt med min førstemaskin fra Biltema, handlet for ganske nøyaktig en mnd siden. Har en brukt Flex på handa som blir min iløpet av vintern, når nåværende eier er klar for å sende den fra seg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
truhaa

Ble blank den...

ikke mye i trafikk denne skjønner jeg... men så jo ikke voldsomt strøken ut i lakken før du fikk fingrene i den da...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mighty

Ser veldig bra ut det der :) Du får bare være bestemt og si hvor lang tid du trenger. Er for stressende å være under tidspress hver eneste bil. Hvis bilen står nedstøvet i en garasje og nesten ikke blir brukt, så kan det da umulig være noe problem at du har den i et døgn eller to for å gjøre det skikkelig :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Knutis

truhaa: Jepp, komboen Meg's 105+205+DP MaxWax får virkelig frem shinen. Den voksen imponerer like mye hver gang, med tanke på prisen. Men drøy vil jeg ikke kalle den. Tatt tre biler med den, og den er ca halvtom.

Bilen er fortsatt langt fra strøken, men ble mye bedre. Steinsprut er faktisk det værste på den.

mighty82: Hovedproblemet er at garasjen jeg disponerer er en times kjøring unna hjemstedet mitt. :) Og det var også tilfelle med eieren, som naturlig nok ville hjem iløpet av dagen idag. Så da ble det bare slik. :) Den passat'en man ser i bakgrunnen skal jeg også ta, men trolig ikke før til våren. Der kan jeg ta meg god tid vet jeg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jkart

Meget bra jobb på kort tid :thumbs:

Fikk du gjordt noe med fremre støtfanger?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Knutis

Takk for det. :)

Nei, den var så hakkete at det er helt utrolig. Jeg har aldri vært borti tilsvarende noen gang. Produktet ville bare lagt seg i hakkene, og det ville iaffal ikke sett noe bedre ut. Hadde jeg hatt litt lakk feks, kunne jeg prøvd, men valgte å ikke gjøre det denne gangen.

Eier har bestemt seg for å handle skikkelige produkter til våren, slik at han kan fortsette å ta vare på bilen, og det er jo bra. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ståle

Dette ble bra det Knutis, bilen så veldig blank ut da du var ferdig...

Har du vurdert å bruke barebones eller liknende "hjulbue-fornyer" ? - ikke at det holder så himla lenge, men det løfter

bilen mye, og gir supereffekt på kunder når de henter bilene sine :)

Stressa folk som må ha bilen samme dag taper egentlig mye av de investerte kronene ved at voks eller forsegling ikke

får stå innomhus å herde skikkelig før bilene draes ut på veien....ihvertfall mitt argument

Hvordan oppfattet du opel lakken - myk...hard ?

Du får stikke en tur innom meg i neste uke å teste flex, den er rå mht kontroll på arbeidet man utfører.

synes absolutt du burde ta et par biler til før jul, og dele bildene med oss B)

mvh

Ståle :)

Edited by smellycat

Share this post


Link to post
Share on other sites
Knutis

Humm, jeg kunne sverge på at jeg har svart i denne tråden før.. <_<

Challenger: Jo, takk for det. :)

Smelly:Jeg mangler produkt til hjulbuer faktisk, men det kommer på neste varelevering. :) Sammen med metall-polish, diverse børster, ny og bedre foamlance, mer shampo, MF vaskemiddel, div sprayflasker og mye mye annet. Totalt har samlinga nå bikket over 15 lapper, men det er jo iiiingenting.

Opelen har mye hardere lakk enn den svarte fra Toyota, men ikke i nærheten av audi og seat. Jeg løp meg på Seat'en igjen idag, og så faktisk vaskeriper på ene skjermen foran! Enten var jeg sveiseblind når jeg holdt på med den, ellers så har det kommet nye. Den får seg nok en omgang til våren igjen den også.

Flex har jeg kort og god ståltrua på. :) Skal jo hente meg ny bruksbil imorra etter jobb, kommer garantert ikke til å greie å holde meg unna den. Husker jeg ikke helt feil har den litt overflaterust rundtom, som skal sandblåses, lakkes og evt våtslipes. Den bilen skal fungere som et testpanel for meg utover til neste sommer/høst minimum. Den må også renses innvendig, så jeg har mye jobb foran meg. Og noen dårlige bilder skal jeg alltids greie å dele med andre interesserte. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...