Gå til innhold
Ad|oS

TEST: Gallon hand pump

Recommended Posts

Ad|oS    337
Ad|oS

Det begynner å bli mange her inne som handler inn produkter i gallon størrelser, noe som er fornuftig da det blir mye billigere enn å hele tiden kjøpe småflasker. Problemet er at det ofte er vanskelig å helle produktene over i mindre beholdere, uten å søle. Hva er vel vitsen med å kjøpe stort kvantum for så å sløse vekk pengene man har tjent inn ved at halvparten av produktene havner på bakken?

Man kan selvsagt bruke en trakt, men min erfaring er at man ofte får noe søl likevel, da det renner produkt nedover de store kannene. Det går ofte greit når det ikke er så mye igjen på kannene, men når de er fulle søler hvertfall alltid jeg.

Scandicshine har pumper til å sette på gallon kanner, men de koster 130kr. Har funnet dem i utlandet til langt billigere priser, så de jeg nå skal gi en test/review av, er av den utenlandske typen. Jeg klarer likevel ikke se noen forskjell på dem, og på det bildet som ligger på Scandicshine sine sider, og vil egentlig tro at det er samme typen.

Slik kommer altså pumpa levert fra leverandør. Den kommer da i to deler, selve pumpa og en tilføringsslange da pumpa ikke når ned til bunn.

01.jpg

Man kan la pumpa være helt nede, slik at den tar mindre plass når den ikke er i bruk, eller ta den ut slik at den er klar til action.

02.jpg

Bare pass på når du skrur opp toppen at den 8-kanta delen ikke følger med opp. Hender den henger litt fast til den øverste delen dersom de er skrudd litt hardt fast mot hverandre. Dersom du skrur denne også opp, og du demonterer innholdet ser det slik ut:

03.jpg

Prinsippet på disse pumpene er veldig enkelt. I bunn på dem er det en liten metallkule (på en plate!?!?), og når du da trykker ned pumpa forsvinner det luft ut, og når pumpa går opp igjen skapes det et vakuum som gjør at produktet nede i beholderen blir tatt opp til reservoaret i pumpa siden kulen blir dratt opp pga vakumet.

05.jpg

Når det ikke er mer vakuum igjen, faller kula ned igjen og gjør at produktet som er i reservoaret holdes der og ikke forsvinner ut igjen.

04.jpg

Kulen gjør ikke reservoaret helt tett, men holder ganske godt på innholdet.

Så over til litt testing av pumpa...

Pumpa er egentlig laget for å gi 1 oz pr pump, noe som tilsvarer 0,28dl. Dette måtte opp til en sjekk. Frem med målebeger:

07.jpg

Et pump gav rett over 0,3dl

08.jpg

Fem pump gav ca 1,55dl

09.jpg

Kan altså konkludere med at et pump med denne gir ganske nærme 0,3dl. Til sammenligning gir 3 toppede korker fra CG sine små flasker ca 0,35dl. Dette er greit å vite hvis du har faste blandingsforhold til vaskevannet ditt, så da kan du pumpe en passelig mengde oppi, uten å måtte måle først.

Pumpen blir så satt sammen med gummislangen som hører med. Denne kan selvfølgelig klippes til slik at den akkurat når ned i bunn i kannen, men det er like greit å ha hele lengden nedi da den bare legger seg skrått nedi. Den holder seg på bunn i en vanlig kanne likevel.

06.jpg

Satte pumper på alle kannene jeg ikke hadde pumper på fra før av, og tok litt tester. På både Meguiars sine kanner og Chemical Guys sine kanner var det en perfect fit. De satt 100% fast

11.jpg

Sjekket for sikkerhets skyld om man kunne snu dem på hode med pumpene på, og det var ikke noe problem

12.jpg

Hvis man skrudde opp pumpen, slik at den var klar til å pumpe ut innholdet, var den ikke lenger tett. Dette stemmer overens med tanken på kulen som stopper innholdet. Når kula er på bunnen av pumpa og pumpa er nede, vil det jo ikke være noe produkt inni reservoaret som kan renne ut, og kula vil heller ikke gi produktet noe mulighet til å komme inn i pumpa og deretter renne ut.

Altså, så lenge du "lukker igjen" pumpa vil den være tett på CG og MG sine kanner.

Har ikke så mange andre typer kanner, men på ValetPro sine kanner holdt den absolutt ikke tett. Fikk aldri strammet pumpa skikkelig til her, da den bare fortsatte å rotere rundt etter å ha blitt strammere og strammere. Altså er ikke denne noe å satse på om man vil ha det helt tett, men den fungerer fortsatt utmerket til å pumpe opp produkt i fra kannene.

13.jpg

Prøvde også å sette denne på en kanne med Prickbort, men her var åpningen på kanna for stor til at det gikk.

Så over til baksiden av medaljen.

Da "røret" på pumpa går nedi reservoaret blir den naturlignok full av produktet man har i kanna. Er egentlig ikke noe problem da man ikke tar på denne delen uansett, men det ser jo ikke så bra ut. På sikt vil det muligens stivne, og gjøre bruken av pumpa litt vanskeligere.

15.jpg

Et annet minus er at seige produkter, som Duragloss #902 (#901 i gallon) vil bruke en del tid før det kommer ut av pumpa skikkelig. Det vil ligge igjen øverst i røret, og dryppe litt etter litt utav

14.jpg

Trikset her er å sette kanna litt på skrå slik at produktet renner greit utav, før man setter den i vanlig posisjon igjen.

16.jpg

Dette fungerer ikke 100% med seige produkter, da de fremdeles forflytter seg veldig treigt. På mer flyktige væsker, som CG Microfiber Rejuvenator fungerer denne teknikken veldig fint. Et pump ut av kanna, hold den litt på skrå og la det som ligger i toppen renne ut, og deretter sett kannen på plass igjen. Da slipper man noe søl.

Konklusjon:

Jeg har brukt disse pumpene på en del av mine gallons ganske lenge nå, og er egentlig veldig fornøyd med dem. Det kan bli noe søl dersom man ikke holder dem på skrå som beskrevet for å tømme toppen på pumpa, men gjør man dette til en vane slipper man hele det problemet. Bruker CG sine microfibervask et par ganger i uka, og har nok ikke forsvunnet ut mer enn et par dråper siden jeg begynte med denne pumpa.

Du vil kanskje argumentere mot dette, og si at man kan bruke småflasker og måle i korken her. Minuset her er at du ikke vil få ut alt av korken, og dermed vil noe kunne renne ned på utsiden av flaska når du setter på korken igjen. Bruker du et målebeger vil det fremdeles være noe igjen i denne som du ikke får brukt

Med tanke på at prisen pr stk havner på ca 30kr/stk vil dette være et produkt jeg absolutt mener det er verdt å kjøpe. Jeg har hvertfall invistert i dette til alle mine gallons :D

17.jpg

Edit: For å finne dem på ebay, søk på "gallon pump", og så finner du dem der. Kjøpte mine fra Elitecarcare, og de svarte til forventningene. Frakten tok LANG tid, men fikk dem til slutt

Endret av Ad|oS
  • DCN Poeng 14

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Brynjar    1 477
Brynjar

Kanontest av pumper dette her.. Grundig og med masse bilder.. Creds for den:-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mad_K    20
Mad_K

Fin anmeldense ;) Liker også veldig godt gallons med denne pumpa. Enkelt og genialt :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
HHA    36
HHA

Slenger meg på! Flott test dette :) Synd de er så dyre i norge :P Kjenner meg igjen når det gjelder søling. Men synes selv jeg er ganske flink til å ikke søle så alt for mye :rolleyes: Går mest i såpesøling fra 5liter til foamcannon.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ad|oS    337
Ad|oS

Fint den faller i smak :D

Var litt usikker på om jeg skulle legge ut denne, men med så gode tilbakemeldinger frister det jo bare å lage flere tester av ulike ting!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
HHA    36
HHA

Fint den faller i smak :D

Var litt usikker på om jeg skulle legge ut denne, men med så gode tilbakemeldinger frister det jo bare å lage flere tester av ulike ting!

_ALT_ som har noen som helst forbinnelse med bilpleie å gjøre er værdt å teste. HUSK DET! :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
truhaa    1 525
truhaa

Glimrende test dette her, imponerende at du faktisk fikk til en lang avhandling om noe så enkelt som en "pumpe" og at det var moro å lese også :)

Glimmers B)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ØHN    5 295
ØHN

Ja dette var en grundig og god test. Flere slike tester vil jeg gjerne ha.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ad|oS    337
Ad|oS

Hehe, det verste er at jeg er sikker på at jeg har glemt å skrive noe om denne. Har tenkt litt på de pumpene i det siste da jeg har ventet en stund på å få dem i posten. Kommer sikkert noe mer om ikke så lenge...

For å være sikker på å ikke bli stemplet som heeeelt gal blant de jeg bor med fant jeg ut at jeg burde ta bilder og forske på denne pumpa mens de var ute av huset B)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×