Jump to content
Sign in to follow this  
Prinsen

Utslitte pads og rengjøring av dem

Recommended Posts

Prinsen

Heisann! Litt usikker på om denne passer best i nybegynner eller produkter.

 

Hvordan vet dere når pads er rene nok og når de er oppbrukt? 

 

Jeg har i lang tid brukt håndproduktene til Swissvax og bare dyttet hvite og sorte pads i vaskemaskinen på 40 grader (sort og hvit adskilt). De hvite forblir hvite og de sorte forblir sorte. Null stress. Nå har jeg derimot gått til innkjøp av en DA med tilhørende pads for å få gjort noe med noen riper fra en annen bils dør, men jeg har forstått det slik at det er anbefalt å ikke putte pads i vaskemaskinen. Kun en bøtte med en grei blanding Surfex/vann og la det stå over natten, før man skyller av dagen etterpå. Problem: de gule Rupes-padsene er langt ifra gule lenger. Jeg brukte pad claw rett etter bruk for å fjerne så mye som mulig fra overflaten, men etter masse skylling og gnukking i vann er de fremdeles litt gul/grå enkelte steder. Er det meningen jeg skal få de helt gule igjen? Hvordan vet jeg de er rene nok?

 

I tillegg, hvordan kan jeg se om de er oppbrukt og ikke lenger bør benyttes? En ting er å se dette på håndpads jeg har brukt tidligere, for da er potensiell skademulighet svært liten, men på en DA (eller roterende) kan jeg se for meg at utslitt pads kan gjøre vesentlig større skade. Så når sier dere stopp og kjøper nye pads?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stian.R

Jeg sier stopp når putene blir grovere i overflaten, altså spytter skum og har "hull" i seg av for hardt brukt. Min erfaring er at padbørste til skum er døden for skumputer, iallefall de grovere putene. 
Så når det spytter skum "over alt" så kasserer jeg de, eller klipper de opp og bruker de som håndpoleringspads til små områder. 

Jeg bruker kun trykkluft til å rengjøre pads under bruk. Surfex-vask etter bruk, klemmer, skyller og blåser de etterpå. Jeg er forsiktig med å tørke de på full guffe på feks DA-maskin da jeg har opplevd at padden er såpass løs at den strekker seg når den blir spunnet opp og ikke blir seg selv igjen. 

Ellers så har jeg vasket pads i vaskemaskinen titalls ganger uten å kan si at det har ødelagt de.. Eller, jeg kokte et par gamle koch chemie heavy cut pads på 90 grader en gang, de var det bare å kassere. 🙃

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...