Jump to content
Anterialis

Bruk av lys for å fremme riper/holos

Recommended Posts

Anterialis

Hei,

nybegynner her. Tror jeg forstår teorien bak bruk av lys for å få frem defekter. Tommelfingerregelen er vel å bruke halogen (eller sola..) for å få frem ripene, og LED (mer blåaktig lys) for å få frem holos (?). Jeg har en 4 år gammel BMW gråmetallic som jeg nå skal polere. Tidligere gjort ca. 1 gang i året. Jeg vil jo tro det er en del riper etc. i lakken - selv om jeg aldri bruker bensinstasjon-vaskehaller, kun DCN to-bøttevask - men det klarer jeg ikke å se. Jeg har en DA maskin (bruker både Das 6 pro og BigFoot duetto 12), og jeg klarer heller ikke å se forskjell på ubehandlet lakk, etter finpolering eller etter grovpolering. Lakken ser helt lik ut, like fin og med glans. Den eneste forskjellen jeg ser er at jeg fjerner gammel WetCoat-fettflekker etter poleringen (se bilde).

 

På andre biler med mer uttalte defekter, syns jeg det er relativt enkelt å se riper i sollys. Men på min bil, som dog sikkert har mindre defekter, klarer jeg ikke å finne noe i det hele tatt.

Har dere noen tips? Jeg holder lyset typisk 0,5 - 1m fra lakken en armlengde ut fra kroppen min, vinkler lyset mot lakken og ser på lakken inn i lyspæra (som reflekteres i lakken). Er dette korrekt måte?IMG_0142.thumb.jpg.b059e5dfd17df707ef25ed0b42741551.jpg

Om bildet gjøres større ser dere mange WetCoat prikker/flekker på delen av panseret mot kamera. Jeg har kun polert deler av panseret lenger vekk fra kamera (mot andre siden av bilen). Du ser en slags grense midt på panseret før og etter poleringen.

 

 

Det ser altså ut til at jeg har to problemer:

1) Hvordan bruker jeg lyset korrekt for å se defektene i lakken?

2) Hvorfor ser jeg ingen forskjell på ingen polering, mild polering og grov polering? 4-5 pass. Superhard lakk?? Forstår det er umulig å si noe om min teknikk igjennom et forum, men er det noen typiske nybegynnerfeil jeg kan konsentrere meg om å unngå?

 

Tusen takk for hjelpen 😃

Edited by Anterialis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...