Gå til innhold

Drepe coronavirus i bilen uten å skade interiøret?


Recommended Posts

_Makki_

En utenlandsk artikel har inspirert meg til å oversette deler av den til norsk samt legge inn litt korrekt info mtp rens og desinfisering av skinnoverflater.

 

Hvordan du kan drepe coronavirus i bilen uten å skade interiøet?

 

Å vaske hender og rengjøre samt desinfisere overflater med høy berøring er to av de beste måtene å forsvare seg mot å spre coronaviruset, ifølge Center for Disease Control and Prevention (CDC).

Når coronaviruset sprer seg, har du sannsynligvis allerede lært riktig teknikk for å vaske hendene og hvilke rengjøringsmidler som kan ødelegge et coronavirus.

Men hva med interiøret av bilen din?

 

Hvis du eller noen andre som har vært i bilen din viser symptomer på sykdommen, bør du rengjøre overflater som ofte er berørt, inkludert rattet, dørhåndtakene, girspaken, eventuelle knapper eller berøringsskjermer, visker- og blinklysstenger, passasjer og fører dørarmlener, gripehåndtak og setejusterere osv.

Hvis du eier en drosje eller er sjåfør som transporterer mange passasjerer, kjører en leid eller delt bil, eller hvis du bor et sted med mange tilfeller av COVID-19, er det viktig å regelmessig rengjøre disse overflatene.

Interiøret i en bil er mindre holdbart enn for eksempel en kjøkkenbenk eller en vask på badet. Så hvordan beskytter du og desinfiserer overflatene uten å skade dem?

 

Alkoholløsninger som inneholder minst 70% alkohol er effektive mot coronavirus, ifølge Center for Disease Control and Prevention (CDC).

Det meste av interiøret i bil og overflater i et kjøretøy kan desinfiseres med bl.a isopropanol blanding.
Uansett hva du gjør, ikke bruk blekemiddel eller hydrogenperoksid baserte produkter på innsiden av bilen din. Selv om de begge kan drepe coronavirus på overflater, vil de sannsynligvis skade bilens interiør. Og ikke bruk ammoniakkbaserte rengjøringsmidler på berøringsskjermer osv på bilen, da de kan skade anti-refleksjon og beskyttelseslaget.
Kraftig vask med såpe (laget for bilens interiør) og vann kan også drepe coronavirus. Coronavirus er omgitt av en beskyttende lag som hjelper dem å smitte andre celler og ødelegge besyttelseslaget kan effektivt drepe dem.
Kraftig interiørsåpe og vann er trygt for de fleste bilinteriører som tekstiler osv. Skinn er det best å rengjøre med minst mulig vann og pH nøytrale produkter.
Det meste av skinn i bil samt skinnimitasjon har beskyttelseslag, noe som er trygt å rengjøre med alkohol UTEN å gnikke for hard over lenger tid. Husk at de fleste skinntyper er farget så kraftig rengjøring vil fjerne beskyttelseslaget og så fargestoffet. Så her er det viktig med riktig rens og beskyttelse til slutt.
Hvis bilen din har stofftrekk så ikke bruk for mye vann eller såpe. Viktig å ikke få vann eller såpe gjennom selve trekket og ned til skum. For dere som ikke har tilgang på våtsuger holder det også med lett tørk ved bruk av mikrofiberklut og såpe.
Det er anbefalt å rengjøre alle overflater med en mikrofiberklut. Det er fordi dette er laget av bittesmå fibre som fanger opp og transporterer bort smuss og støvpartikler før de kan skrape opp delikate overflater. Skitt og smuss ellers ved bruk av papir kan gi samme effekt som sandpapir.
Når du er ferdig med rengjøringen, ikke glem å vaske hendene før og etter kjøring. Det er en god vane å komme seg til selv utenfor spredningen av COVID-19, da det vil hindre rattet og andre ofte berørte overflater i bilen din fra å se snusete ut.
Å vaske hendene er fortsatt en av de beste måtene å forsvare seg mot COVID-19. Det er kjent at coronavirus kan vedvare på overflater, men foreløpig tror vi fortsatt infeksjoner via luftveisoverføring fremdeles, først og fremst er hovedveien fra person til person.
Ta vare på dere og de nærmeste!

Endret av _Makki_
  • Liker 3
  • DCN Poeng 4

Makki's CarSPA

Koch-Chemie®: Excellence for Experts

Colourlock®: Get the best out of your leather!

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...