Gå til innhold

Her leverer ikke jeg felger lenger


Recommended Posts

https://www.f-b.no/nyheter/fredrikstad-tingrett/ostfold-felgteknikk/knusende-dom-for-ostfold-felgteknikk-fengsel-og-boter/s/5-59-1626975?access=granted

Har ingen respekt for bedrifter som driver med sosial dumping:

Knusende dom for Østfold Felgteknikk - fengsel og bøter

DOM: Felgteknikk ble dømt for brudd på arbeidsmiljøloven og forurensingsloven.

DOM: Felgteknikk ble dømt for brudd på arbeidsmiljøloven og forurensingsloven. Foto: Espen Normann

Publisert:26. september 2019, kl. 05:59

Lisleby-bedriften, som driver med rehabilitering av felger, gikk på et tøft nederlag i Fredrikstad tingrett.

 
DEL

Saken begynte å rulle da brannvesenet kom på befaring før påsken i 2017.

Bopel

I 2. etasje fant de en familie som bodde i det som tidligere var spiserommet til de ansatte i Real penselfabrikk - som tidligere drev næringsvirksomhet på samme adresse. Ifølge familiefaren hadde de bodd i lokalet i nesten fire år, mot at kona vasket og han jobbet overtid i Østfold Felgteknikk.

Innehaveren av bygget, som er den samme far -og sønn konstellasjonen som eier Østfold Felgteknikk, hevdet på sin side at hjalp familien ved å gi de gratis husrom.

Utvidelser

Kort tid senere dukket Arbeidsmiljøtilsynet, politiet og fylkesmannen opp på inspeksjon hos bedriften. Der ble det avdekket en rekke brudd på arbeidsmiljøloven og forurensningsloven.

Et av de mest sentrale forholdene i tiltalen gikk på uforsvarlig bruk og oppbevaring av det helseskadelige kjemikaliet EFX-Strip - et middel som brukes til fjerning av lakk og som tynner. Mangelfullt verneutstyr til de ansatte som jobbet med middelet, samt fraværet av HMS-rutiner og internkontroll, måtte de tiltalte også svare for.

Dommen

Aktor la ned påstand om 120 dagers fengsel - hvorav 60 betinget, for både far og sønn, samt 300.000 kroner i bot til bedriften. I tillegg mente påtalemakten at hver av de to burde ilegges saksomkostninger på 30.000.

En enstemmig rett fant de tiltalte skyldig på de fleste punkter, men modererte straffeutmålingen noe. Saksomkostningene ble justert ned til henholdsvis 10- og 15 tusen for far og sønn. På grunn av mannens høye alder fikk faren omgjort ytterligere 15 dager av straffen til betinget.

I tiden siden forholdet ble kjent, har Østfold Felgteknikk blitt sertifisert som miljøfyrtårn, noe retten mente trakk i formildende retning.

- Vi har jobbet hardt med HMS og miljø-delen. Der ligger vi langt foran resten av bransjen, sier innehaveren til FB. Ytterligere kommentarer om saken, annet enn at de er i tenkeboksen angående en mulig anke, ønsket ikke vedkommende å gi.

  • Liker 5
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...