Gå til innhold
Siw

Nytt Medlem med fabrikkny Volvo c30

Recommended Posts

Siw    14
Siw

Først og fremst: Hei alle sammen!

Informativt forum med mange flotte (og blanke) biler! :D

Er helt ny her på forumet og grønn på bilpleie. Lang post følger...

Har bestillt meg drømmebilen min :wub: (innenfor et visst budsjett... ), og er ute etter litt tips i forhold til detailing.

Lille Precioussss må jo stelles ordentlig med! Hehe.

Det er en Volvo C30 1.6 DRIVe R-Design 2010 modell i barentsblå perlemor metallic. Hadde først tenkt å kjøpe den i sort metallic, men etter maaange timer med finstudering av bilder av de ulike fargene, ombestemte jeg meg. Får håpe fargen er like fin i virkeligheten som på bildene.

Bilder funnet på flickr av C30 i samme farge.

Fin?

Men til saken:

Har lest på forum for Volvo C30 at det er anbefalt at lakken får "hvile" i 6 mnd før man polerer for første gang.

Hva mener dere? Kan jeg bruke en mild polish og/eller clay, eller bør jeg holde meg til vask, voks & quick detailer den første tiden?

Jeg har gått til innkjøp av en del produkter for å ha en liten startpakke. Er litt sent å spørre om tips etter at jeg faktisk har kjøpt utstyr, men dere kan kanskje fortelle meg om det er noe jeg mangler, og evaluere det jeg har (bør jeg satse på andre produkter neste gang, osv)?

Er det noen spesielle produkter som er særlig egnet for min bil?

Alt sammen blir nok gjort for hånd i første omgang, men dersom det er behov for det vil jeg vurdere å kjøpe inn maskin etter hvert.

Disse produktene har jeg kjøpt inn så langt:

R222 Deluxe Car Care Collection

Inneholder:

6.2 oz / 175g "100%" Carnauba Wax

500ml High Performance Wheel Cleaner with a spray head & sponge

500ml Bodywork Conditioning Shampoo

350ml Gloss Enhancing Paintwork Cleanser (pre-wax cleaner)

100% cotton Applicator Pad

Packaged in a clear acrylic storage case

2 x Stor bøtte med grit guard

Muc-Off 2 in 1 Microfibre Wash Mitt

MEGUIARS Endurance High Gloss Tyre Gel + applikator

MEGUIARS Ultimate Quik Detailer

MEGUIARS Water Magnet Drying Towel

MEGUIARS Supreme Shine Microfiber

Autoglym Perfect Palm Applicator

Produkter for interiør, glass og motorom planlegges senere.

Tilbakemeldinger mottas med takk :)

Forresten, en ting til (en smule off topic men men...): Funderer litt på å chiptune bilen. Har sett litt på BSR sin PPC tuner. Noen som har noen erfaringer med denne typen? Evt. andre anbefalinger?

Link her.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AndersB    166
AndersB

Velkommen hit!

Morsom farge å dulle med der :thumbup:  Det med at lakken skal hvile er med tanke på maskinpolering av relakkerte flater, ikkeno å bekymre seg over ang. nybil og håndpolering/voksing.

Utifra det jeg har lest i andre poster kan det også være bra med lakkrens/polish(f.eks. meguiars deep crystal, step 1/2) for hånd på nybil før du legger på voks. (om det er dette i den "R222 Deluxe Car Care Collection"-pakken veit jeg ikke, men sikkert noen andre som har peiling :) )

Chipping av er et litt sårt tema om dagen tror jeg.., undersøk ihvertfall hva som skjer med garantien på bilen osv. hvor hvidt det er lov, hva det koster å få i vognkortet blir jo billigere ettersom bilen blir eldre(om 10 år er det gratis :thumbup: )

Endret av Lexis

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Siw    14
Siw

Så bra! Synes det ville vært litt trasig om jeg ikke kunne rense/polere før voksing.

Polish som følger med i R222-settet har følgende beskrivelse:

Gloss Enhancing Paintwork Cleanser.

A thick, pre-wax cleaner that removes contaminants and prepares paintwork for your preferred wax. Easy to apply, this rich emollient oil with gentle chemical cleaners is the finest polish available.

Removes rain spots, minor stains & contaminates

Adds essential emollients back into the paint

Prepares the paint for wax

Easy to use - apply, leave to haze, then buff out

Forhåpentligvis er den mild nok? :)

Hvilke erfaringer har andre med R222-produkter? Leste noen bra omtaler på nett som fikk meg til å velge det settet. Også var det ikke så dyrt som f.eks Swisswax og Pinnacle, som jo unektelig ser veldig bra ut, men kanskje perler for svin i hendene på noen som er så noob som meg. :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
truhaa    1 525
truhaa

Du har det du trenger i den pakken der Siw, cleaner og voks er prima saker, den såpa som er med er ikke noe voldsomt å hoppe i taket over, cleaner og voks er knallsaker har jeg skjønt (har bare den andre P21s voksen)

Anbefaler er annen såpe, feks Ubershine fra muc-off, Soft wash fra meguiars, Duragloss 901 eller Citrus wash n gloss fra chemicalguys.

Prosess nybil:

Prewash:

Avfett bilen med en avfetting ale prickbort (statoil har denne ofte)

Høytrykk, best med hlytrykk, vask i en vaskehall med det om du ikke har dette hjemme

Vask:

GritGuard er et must, du kjenner prosessen med 2 bøtte vask?

Såpe, en god såpe er nevnt over, P21s sin er noe flat syntes jeg

mitt, dette er viktig, dropp svampen og gi den til noen du ikke liker, den skal ikke på bilen din, ivester i en mitt fra feks Mothers, Nanolotus eller Swissvax sin washpudel

vask, så bilen som du skal, i skyggen fra taket og ned

Høytrykk/spyl bilen

Tørk, med en WW håndkle, aka mikrofiberhåndkle til bilbruk

Så er det prepp før lakkrens:

Clay bilen, sjekk så du ikke får merker i lakken mht clay, quik clay fra Meguiars er mild, men clay i godt lys og se så det ikke blir merker etter den (normalt skal ikke det skje med den clayen 99% sikkert)

spyl over med vann

Tørk igjen

Lakkrens (Clenase), les på flasken hva du skal gjøre, normalt med denne er wowo, wipe on wipe off, den skal stort sett ikke tørke på lakken så jobb den på ett og et panel om gangen og tørk den av.

Voks (p21s 100%) se instruksjoner på boksen, noe voks skal tørke på lakken andre ikke, men er denne som det meste av voks nå om dagen så er det ikke noe problem om den tørker på lakken før fjerning med mikrofiber. Legg på TYNT med denne, det blir IKKE bedre ved å legge på tykt..'

Et par lag med P21s 100% og du har en glans som forhandler kan drømme om ;)

gratulerer med ny bil og velkommen hit :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Siw    14
Siw

Tusen takk for gode råd! Setter veldig pris på hjelpen :)

Ja, jeg har lest om 2-bøtter (med gg) metoden. Tror jeg har fått med meg hvilken rekkefølge ting skal gjøres i nå.

Så da trenger jeg altså pricbort, clay og en annen såpe.

Av en eller annen grunn synes jeg claying virker skummelt. Er redd for å lage merker på bilen. Kan jeg klare meg med til avfetting og rens/polish før voksing første gang? En litt mykere start... Planen er å sette i gang rett etter jeg får den levert, sånn at det ikke setter seg så mye skitt før jeg får vokset den.

Riktig teknikk er dessverre noe som må øves inn regner jeg med. Stakkars bilen som er offerlammet :P Guidene på forumet er veldig nyttige for å i allefall starte på rett måte, samme gjelder tipsene fra deg.

Er så heldig å kunne benytte meg av lokalene til et verksted etter åpningstid en gang i blandt, så spyler, godt lys og skygge har jeg tilgang til :D

Det blåser bra om vinteren utafor huset mitt, og jeg er litt bekymret for hva sand & vind kan gjøre med lakken. Har dessverre ikke garasje. Forhåpentligvis vil et par lag med voks virke beskyttende?

Kanskje det er en ide å kjøpe et cover til bilen og? Ikke til daglig bruk (litt vel mye pes...), men for å unngå skader når været er skikkelig ille.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ØHN    5 295
ØHN
Det blåser bra om vinteren utafor huset mitt, og jeg er litt bekymret for hva sand & vind kan gjøre med lakken. Har dessverre ikke garasje. Forhåpentligvis vil et par lag med voks virke beskyttende?

Kanskje det er en ide å kjøpe et cover til bilen og? Ikke til daglig bruk (litt vel mye pes...), men for å unngå skader når været er skikkelig ille.

Jeg skjønner at du som har splitter ny bil vil ta godt vare på den. Du behøver ikke bekymre deg særlig for vær og vind, selv om garasje selvfølgelig er langt bedre. Steinsprut, salting og strøing på vinterveier sliter langt mer på bilen din.

Et cover ville jeg kun lagt på bilen hvis den var helt ren, og stod tørt på en luftig låve til langtidslagring. Et cover som blafrer i vinden ute, over lakk som inneholder støv og sand, lager riper og slitemerker, garantert.

En vindskjerm slik de selger til terassebruk på Plantasjen etc kan selvfølgelig beskytte litt hvis du bor ytterst i havgapet.

Legg et par lag med god voks og bruk Quick Detailer etter vask så er bilen godt beskyttet. Siden du har tilgang på lokale, kan du jo vokse bilen vinterstid også.

Velkommen forresten ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
truhaa    1 525
truhaa

Bare du bruker en mild clay så er det stort sett ikke noe problem, skulle du få merker etter en clay er de lette å fjernen også, på nybiler er det alltid noe bøss på lakken som kommer på mht transport/lagring, biler kommer vel med beskyttelses film fra fabrikken, så begrenset med hvor mye det er av bøss.

Test det ved at du tar en klar plastpose på handa og stryker over lakken, vel og merke etter at den er vasket da ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Siw    14
Siw

Ok, da satser jeg på at et par lag med voks vil hjelpe å beskytte lakken mot vind og vær.

Nyttig tips for å sjekke om den trenger å clayes. Skal definitivt benytte meg av den metoden :-)

Vil Riccardo Clay eller Chemical Guys Light Everyday Claybar være ok til formålet?

Renger med at jeg kan bruke min Meguiar Ultimate Quick Detailer som "smøring" for clay.

Må nesten føye til at jeg er utrolig imponert over hva dere får til med bilene dere shiner. Noen ser jo nærmest ut som om de har fått ny lakk (og dekk, felger osv) etter behandling! :thumbs:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
kris1986    186
kris1986

Riccardo kan lage merker.. Den Light Everyday saken er bra, det samme er den clay-pakka fra Meguiars med smøring.. UQD er fin som lube, men ikke det billigste alternativet, så vann med en dråpe eller tre med såpe funker også fint ;)

Grattis med ny, og COOL bil :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×