Jump to content
Sign in to follow this  
Steinarolsen

Sandblåse og fjerne rust

Recommended Posts

Steinarolsen

Hei. Skal fjerne litt rust rundtomkring på arbeidsbilen. 2007 Toyota hiace. Tenkte Sandblåse først, deretter sprayfiller, slipe fint så farge og klarlakk. Ser for meg at i et par av hjulbuene kan det bli litt vanskelig og få vekk all rust 100% og lurer derfor på hva slags fremgangsmåte som er å anbefale der. Har stående wurth sin rustomvandler fra tidligere. Tenkte ta et tak på denne bilen da den bare er gått 120000km og gulle god.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
ØHN
56 minutter siden, Steinarolsen skrev:

 

... Ser for meg at i et par av hjulbuene kan det bli litt vanskelig og få vekk all rust 100% og lurer derfor på hva slags fremgangsmåte som er å anbefale der. 

 

Den beste anbefalingen er å erstatte med nytt metall. Sveise inn nye hjulbuer, grunne og lakkere etter fabrikkens spesifikasjon.

 

Hjulbuer er utsatt, og Toyota klarte ikke å få dette til å holde med all verdens forutsetninger under produksjon av bilen. Da er det lite sannsynlig at man klarer å lappe sammen rustskadede deler selv, som holder noe mer enn èn salt-vinter.

 

Hvis målet er å holde skuta gående noen år til, og man synes det er greit å ta en rustsjau om igjen hver sommer, er det selvsagt en billig løsning. Man holder det sånn nogen lunde i sjakk hvis man pusser ned, har på rustomvandler og flekklakkerer en gang i året.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steinarolsen

OK. Må nevnes at det er svært lite rust det er snakk om på denne, og tanken er og holde den gående en del år til, da motoren snaut er innkjørt til hiace og være.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ØHN

Hvis du tenker å beholde bilen i mange år, ville jeg fått noen som kan det til å fjerne rusten og lakkere opp igjen etter et skikkelig grunnarbeid. Deretter ville jeg beskyttet med Lanolinolje/Fluid Film/Saueolje.

 

Da holder trolig karosseriet like lenge som drivlinja.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...