Gå til innhold
Steinarolsen

Sandblåse og fjerne rust

Recommended Posts

Steinarolsen

Hei. Skal fjerne litt rust rundtomkring på arbeidsbilen. 2007 Toyota hiace. Tenkte Sandblåse først, deretter sprayfiller, slipe fint så farge og klarlakk. Ser for meg at i et par av hjulbuene kan det bli litt vanskelig og få vekk all rust 100% og lurer derfor på hva slags fremgangsmåte som er å anbefale der. Har stående wurth sin rustomvandler fra tidligere. Tenkte ta et tak på denne bilen da den bare er gått 120000km og gulle god.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ØHN
56 minutter siden, Steinarolsen skrev:

 

... Ser for meg at i et par av hjulbuene kan det bli litt vanskelig og få vekk all rust 100% og lurer derfor på hva slags fremgangsmåte som er å anbefale der. 

 

Den beste anbefalingen er å erstatte med nytt metall. Sveise inn nye hjulbuer, grunne og lakkere etter fabrikkens spesifikasjon.

 

Hjulbuer er utsatt, og Toyota klarte ikke å få dette til å holde med all verdens forutsetninger under produksjon av bilen. Da er det lite sannsynlig at man klarer å lappe sammen rustskadede deler selv, som holder noe mer enn èn salt-vinter.

 

Hvis målet er å holde skuta gående noen år til, og man synes det er greit å ta en rustsjau om igjen hver sommer, er det selvsagt en billig løsning. Man holder det sånn nogen lunde i sjakk hvis man pusser ned, har på rustomvandler og flekklakkerer en gang i året.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Steinarolsen

OK. Må nevnes at det er svært lite rust det er snakk om på denne, og tanken er og holde den gående en del år til, da motoren snaut er innkjørt til hiace og være.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ØHN

Hvis du tenker å beholde bilen i mange år, ville jeg fått noen som kan det til å fjerne rusten og lakkere opp igjen etter et skikkelig grunnarbeid. Deretter ville jeg beskyttet med Lanolinolje/Fluid Film/Saueolje.

 

Da holder trolig karosseriet like lenge som drivlinja.

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Opprett ny...