Jump to content
Sign in to follow this  
100%

Farge teppe i bil (spraylakk, fargeskifte)

Recommended Posts

100%

Hei,

 

Jeg leter (forgjeves) etter Dupli color Vinyl & Fabric lakk spray, men det er ikke å få tak i her i Norge. Gjelder også VHT sin variant. Mitt spørsmål til de som har erfaringer med å farge teppe ell. seter i bil:

 

Hva brukte dere og hvordan ble resultatet?

 

Jeg er ikke ute etter vanlig matt svart sprayboks, men skikkelig farge som går inn i fibrene i tekstilen og som ikke forandre tekstur i teppet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
100%
4 minutter siden, Bukken74 skrev:

Ingen erfaring med disse produktene selv,  men jeg fant denne linken tidligere når jeg vurderte å farge teppe på en bil som var innom for shine.

Mener disse produktene kan kjøpes flere steder, bla Jernia og farvehandel

 

http://bimmers.no/forums/topic/685664-guide-farging-av-gulvtrekk/

Takk for svar. Jeg har vurdert det kit som er i linken, men jeg tror ikke det virker så bra når det er snakk om å bytte farge (fra blått til svart)...? Er redd for at man kan holde på i evigheter og at man ikke oppnår en jevn farge. 

Jeg kan kjøpe 5-6 spraybokser fra USA og bruke Jet Carrier, men lander på ca. 1500,- . Sammenlignet med et nytt OE teppe til 10 000,- så er det jo greit nok :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
hgnubel

Dette vil være utfordrende å få pent. Med mindre dette er en årgangsporsche eller lignende ville jeg anbefalt å heller finne tepper i riktig farge fra en bilhugger/delebil.

Share this post


Link to post
Share on other sites
100%
14 minutter siden, hgnubel skrev:

Dette vil være utfordrende å få pent. Med mindre dette er en årgangsporsche eller lignende ville jeg anbefalt å heller finne tepper i riktig farge fra en bilhugger/delebil.

Jo, ja, jeg er i allfall litt usikker på om sånn badesalt/fargepulver blir pent, men med Dupli Color ville jeg være mer sikker da det er mange som har gjort det med meget bra resultat. Problemet er å få tak i det til en fornuftig penge. Bilen er en BMW E30 som kun har gått 115000km og etter jeg renset teppet med en proff tepperenser så ble det som nytt. Hvis du finner et annet teppe fra en delebil så har du flaks om det ikke er slitt, ødelagt eller på annen måte ødelagt. Det vil heller ikke være helt svart, men nærmere solfalmet charcoal grey :) Et nytt teppe er ca 10 lapper og det blir for drøyt selvom kostnadene mine for å restaurere bilen allerede er astronomisk høye. Jeg skal ha alt svart/mørkegråt utenom skinnet på setene som blir brunt... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
100%

Har nå bestilt 2 bokser av Colormatic sin tekstil spray i svart. GS hadde den faktisk i sortimentet sitt. Den var dog ikke på lager, men kommer om 2-3 uker. Tenkte å teste på det lille teppestykket inn mot baksetet og kan legge inn bilder her hvis noen er interessert? Legger ved et par bilder av hvordan teppet var/er..

Rett ut av bil:

Teppe.JPG

Tilstand... 30 år med sjokolade, buser, hår, flass og støv/møkk

Teppe2.JPG

Yummy:

Teppe3.JPG

Støvsugd:

Teppestøvsugd.JPG

Würth sin "møbelrenser":

Teppemøbelrenser.JPG

Seigt og fettete vann:

Teppevann.JPG

Ferdig. Tørket i solen på 1 times tid..:

Teppeferdig.JPG

Edited by 100%
  • DCN Point 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
100%

Fikk tekstil sprayen i går og fikk testet i dag. Tok det minste teppe ved baksetet. Jeg brukte 1  boks og det holdt til ca. 2,5 strøk. Tipper at det store teppet sluker 5-6 bokser. Dvs. ca. 1000kr. fra GS.

 

Jeg vet ikke om jeg kan si at jeg er fornøyd, men jeg kan iallfall si at jeg ikke er misfornøyd :-)

 

Det var vanskeligere å få lakken til å feste enn jeg trodde. Første strøk sprayet jeg hele teppet i en jafs og når jeg skulle gni på teppet med neglebørste etterpå for å jobbe inn fargen så var  noe blitt tørt og da flasset lakken av å ble til klumper.

Andre strøk konsentrerte jeg meg om mindre områder (10x10cm) og fikk jobbet inn fargen mye bedre med neglebørsten før jeg sprayet neste område. Jeg fant ut at det er viktig å gjennomvete området man jobber med for at lakken skal trenge helt ned i bunnen av teppet.

 

Resultatet ble bra fargemessig og teppet ser svart/koksgrått ut. Ved nærmere ettersyn ser man blå fibre innerst i teppet. Med erfaringen jeg fikk så tror jeg at jeg skal klare at få de innerste fibrene farget også. Det går mer lakk bare. Fargen sitter og er tør. Kunne nok ha brukt et strøk til, men i utgangspunktet var dette ment som en test.

 

Så til det negative. Det deilige myke "plysj" teppe som var før er blitt en god del stivere å røre ved. Det er også blitt mye mer "tørt". Man ser strukturen i fibrene er blitt behandlet og gnukket på. Det ser litt "fake" ut nå og har ikke alle de egenskapene et premium gulvteppe skal ha.

 

Tar jeg hele teppet? Må jo nesten det. Med nye OE gulvmatter og stolene på plass så blir det bra (nok). Er jo stort sett jeg som skal sitte i bilen og jeg tror heller ikke det er noen som kan se at det ikke er et originalt teppe. Ingen som begynner å ta på et teppe når de sitter i en bil og det er heller ikke alle som like nøye som jeg er. Sikkert mange som vil si at det er helt strøkent.

 

Her ser man blå fibre nederst i teppet.Det ser grått ut på bildet, men er ganske svart i virkeligheten. Jeg klarer nok å få det bedre, men da går det samtidig mer lakk... Tricket er å jobbe med små områder og påføre mye lakk som blir gnidd ned i teppet med en gang:

597c6fa9e3bc0_Sergrttutpbilde.thumb.JPG.f40d9e2ddd4a747f536743afc4ae35a2.JPG

 

Når man brukte for lite lakk og ikke gnikket det helt ned i fibrene med en gang så var det for sent og lakken bare klumpet seg..:

597c6fa549714_2_strk.thumb.JPG.084e3428fef942094cf33763dacab659.JPG

 

Etter 2.5 strøk. Kunne med fordel ha brukt neglebørsten til å stryke fibrene i en retning innen det var 100% tørt. Jeg skal ikke gjøre samme feil når jeg tar hele teppet. Men mye av dette er også bildets skyld, ser ikke så ujevnt ut i virkeligheten:

597c6f8e04d71_1_strk.thumb.JPG.cb3860a9351a0ce44526a03badee1688.JPG

  • DCN Point 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
100%

Jeg kan legge til at jeg gjorde et forsøk med Dylon tøyfarge som er beregnet for vaskemaskin. Blandet produktet med varmt vann som det sto i bruksanvisningen og rørte rundt i 10 minutter. Det klumpet seg veldig fort men jeg klarte å få det mikset med vannet. Helte på sprayflaske. Testet ut et stykke under frontsetet og i starten så det ut som om dette var veien å gå. Ble 100% svart og det så ut til at fargestoffene bant seg til teppet. Når det var tørt ble teppet hardt og stivt som f**n,  og fargenstoffet kunne lett tørkes vekk. Ikke bra. Man klarer å støvsuge alt opp og massere teppet tilbake til opprinnelig struktur. Har derfor handlet fler spraybokser fra GS og kommer til å bruke dette.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Christer

Dylon tøyfarge er avhengig av salt for å binde seg skikkelig til stoffet, og så må det skylles grundig etterpå for å få ut overskuddsfarge.

Jeg ser for meg at det kan gå an å få bra om du funker teppet i et badekar fylt med farge(t saltvann), men det blir mye griseri og jeg tør ikke garantere annet enn at du har brukt penger på det

Share this post


Link to post
Share on other sites
100%
2 minutter siden, Christer skrev:

Dylon tøyfarge er avhengig av salt for å binde seg skikkelig til stoffet, og så må det skylles grundig etterpå for å få ut overskuddsfarge.

Jeg ser for meg at det kan gå an å få bra om du funker teppet i et badekar fylt med farge(t saltvann), men det blir mye griseri og jeg tør ikke garantere annet enn at du har brukt penger på det emoji14.png

Takk for innspill. Den dylon jeg brukte hadde salt i seg og var beregnet til vaskemaskin, alternativt badekar som du foreslår. Jeg var kortvarig inne på tanken å legge det i badekarret, men med marokanske betonfliser som ikke er brent, altså bare støpt men med impregnering, rundt badekarret, utgikk den ideen :) Tror seriøst kona hadde drept meg hadde jeg farget halve badet svart eller lilla som man ofte ender opp meg når man farger klær. Så vet jeg naboen har et gammelt badekar stående bak låven, eller iallfall så hadde han det for noen år siden. Men jeg gidder ikke å styre med det, spesielt det med å skylle ut overskuddsfarge og salt, for så bare å innse at fargen kanskje ikke hadde festet seg godt nok osv. Alt for mye hazzle. Nei, flere sprayflasker er kjøpt inn og jeg får bare leve med at teppet blir litt stivere å røre ved. Hvor ofte tar man på setet? Ikke ofte :) 

Jeg skal legge inn bilder og erfaringer når jeg er ferdig en skjønne dag hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...