Gå til innhold

vask microfiber klut


heltnewbie

Recommended Posts

Når jeg polerer og bytter pads, så hiver jeg de brukte padsene oppi en bøtte med vann iblandet Surfex. Deretter gnikker jeg dem rene under rennende vann i vasken. Er de vanskelige å få rene, så gnikker jeg inn Zalo.

 

Når det gjelder microfiber, så vasker jeg disse i maskin på 60 grader. Bruker flytende vaskemiddel, og Micro Restore Detergent Concentrate. Hvis jeg mangler/er tom for sistnevnte, så funker eddik helt glimrende. Det er også en fordel å spyle tøymyknerbeholderen på vaskemaskinen. Du vil ikke ha tøymykner på klutene dine. Denne prosessen gir strøkne kluter hos meg ihvertfall! :)

 

EDIT: Det samme gjelder voksapplikatorer. Hiver de oppi en egen bøtte med litt sterk Surfexblanding, og gnikker dem rene i vasken. Bruker Zalo her også.

Endret av Ole M

1995 Toyota Corolla - Rød (Solgt)
2010 Skoda Superb - Titanium Grey (Solgt)

2017 Volkswagen Golf - Tungsten Silver

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 3 weeks later...

Vasker mine som oftest på 60, synes ikke det var forskjell hvis jeg vasket de på 90. Merker heller ingenting ved bruk av surfexbad først så det har jeg sluttet med

Min Produktlogg   Bilpleielogg                                                                                              [twitter]samfunnspsyk[/twitter]
 
2013 BMW 525d XDrive

2013 Ford S-Max 2.0 Titanium S
2012 Ford Fiesta 1.25
2011 Mazda 6
2006 Mervedes E 320 CDI Avantgarde
1999 Volvo V70 2.0LT

Lenke til innlegg
Del på andre sider
FSHelgeland

Har lest meg frem til at flere vaskemiddelprodusenter anbefaler 60 grader, flytende vaskemiddel og så langt program som mulig. Jeg har fulgt den oppskriften og det fungerer greit her. Trommel etterpå er fyfy, men det vet du nok. 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • Forhandlere
polishduden
Har lest meg frem til at flere vaskemiddelprodusenter anbefaler 60 grader, flytende vaskemiddel og så langt program som mulig. Jeg har fulgt den oppskriften og det fungerer greit her. Trommel etterpå er fyfy, men det vet du nok. 
 


Hvorfor er trommel fyfy?

Max Protect Certified Detailer - Max Protect Certified Car Care Center - Max Protect Certified Instructor
2001 Porsche 911 Turbo

2014 Volvo XC70
Blankbil AS - Følg oss på Facebook - www.blankbil.no

Gnukkehjørnet. Norges #1 detailing podcast www.gnukkehjornet.no

Lenke til innlegg
Del på andre sider
FSHelgeland

En tromlet klut blir riktignok ikke ubrukelig, men det er flere grunner til at i alle fall jeg unngår trommel. En tromlet klut blir lett veldig statisk og vanskelig å jobbe med. Hvis man tidligere har hatt andre klær i trommelen så risikerer man også at man får med seg elementer fra disse og man risikerer å sitte igjen med en klut som i verste fall riper. Hvis man skal bruke trommel så bør man i alle fall passe på temperaturen som det anbefales ikke skal overstige 55 grader under tromling. Det er også anbefalt at man bruker flytende vaskemiddel som ikke inneholder bleking. Det er også viktig at man ikke blander mikrofiber med bomullsstoffer under vask da bomullsfibre da vil feste seg i de syntetiske fibrene i kluten. Jeg var vel kanskje litt bastant når jeg sa at trommel er fyfy, men de blir i alle fall ikke tromlet her i huset av overnevnte grunner. Hverken de som blir brukt på bilen eller de som blir brukt inne. Det er helt sikkert mulig å vaske mikrofiberen på flere måter, men dette fungerer i alle fall godt for meg. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...