Jump to content
Sign in to follow this  
jean_eric

Polering av bil med nanolakk

Recommended Posts

jean_eric

Min far har en 06-modell Mercedes E-klasse med såkalt nanolakk. Han har fått noen riper og skrammer på den etter tidens tann, og jeg har prøvd å få han til å gå over bilen/ripene med poleringsmaskin. Dette har han ikke turt så langt, da det er snakk om nanolakk og fordi lakken er ganske hard.

 

Har noen erfaring med lakk korrigering av den type lakk? Noe spesielt man må passe på, evt valg av polish for at det skal være uten problem og idiotsikkert?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tommy

Jeg kjenner ikke til at det er en egen nano lakk (kan ta feil her) men bl.a Mercedes leverer biler med keramisk klarlakk, som er meget hard, og skal være mere ripebestandig, men trodde ikke denne var på markede i 2006. Det jeg tror er saken her, er at da han har kjøpt den, så har han fått beskjed om at den har nano behandlet lakk, dvs at bilen har blitt påført en eller annen type "nano coating" å i så tilfellet, så tviler jeg på at det er noe igjen av dette etter 10-11 år. Så her kan du nok trygt sette i gang med en helt vanlig polerings prosedyre.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jean_eric

Har søkt etter denne nanolakken, og flere nevner at dette er noe Mercedes kom med på begynnelsen av 2000-tallet, og kostet rundt 30 000 kr ekstra. Denne skulle være mer ripebestandig og mer solid enn vanlig.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tommy

Da er det nok det som er videreutviklet til keramisk klarlakk. Tror ikke det er noen fare med å gå på med maskin. Begynn med en mild kombo, og se hvordan det går.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Capone

I følge en kompis som er lakkerer er den største forskjellen bare en annen type herder :) Hard lakk er igrunn ganske idiotsikkert å rydde opp i da sjansene for å lage hologrammer osv er minimale..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...