Jump to content
Sign in to follow this  
truhaa

QuickJack - ENDELIG på plass i Norge

Recommended Posts

truhaa

Løftebukk, en detailers våte drøm, hadde det ikke vært vakkert med en skinnende ny løftebukk i garasjen? Det er vel bare verksteder og dekksjapper som har råd eller ikke minst plass til slik luksus? Alle andre må bare kjøre maskin knestående, vri kroppen i så merkelige vinkler innimellom at selv dommerne på Norske talenter hadde gispa. Får en statisk trening når en polerer!? Noen mener at de faktisk følte seg i bedre fysisk tilstand etter helvetesuka en de gjør morgenen etter en poleringsjobb. Så ja.. det merkes på kroppen at en har hatt noen timer i garasjen i ymse vinkler. 

 

Hver gang en ser noen polerer bil som har en løftebukk tenker en "sånn vil jeg også ha en dag", Det ser så behagelig ut å slippe å ligge ved siden av bilen når en skal polere undersider på kanaler eller lavere panelene på bilen.

 

Løftebukker har ofte kostet såpass at det har vært litt utenkelig å kjøpe det som privatperson, de har vært/er store og tunge å få på plass, de tar mye plass og de kan ikke bare vippes vekk om en ikke trenger de lenger. Sakseløftere har vært et alternativ, søyleløfter er uaktuelt om en ikke har solid takhøyde i garasjen.. så det har jo ikke vært flust av alternativer å velge i.. Godt QuickJack dukker opp da.

 

 

quickjack-lift-features.png

 

 

Hvor kommer de fra?

BendPak/Ranger Products er de som står bak QuickJack. BendPak har vært på markedet som bedrift siden 1965 da som QMA (Quality Machine & Associates) og endret da navnet i 1979 til Bend-Pak, i 2005 ble de BendPak. Vel, uten at en skal skrive livshistorien til dette firmaet, så kan det nevnes at de ble kjent for maskiner brukt til bøying av eksosanlegg og det var da det tok av. Etter dette har de også utviklet seg til å bli en av verden største på løftesystemer til bil, selv om QuickJack er et produkt som er av nyere dato (2013), har de nok av knowhow fra tidligere til å levere et gjennomtenkt, smart og solid kvalitetsprodukt. Du har sikkert sett logoen eller navnet deres i diverse bilprogrammer på feks Discovery channel i årene som har gått. Gas Monkey og West Coast Customs har vel hatt produkter fra BendPak, sikkert mange, mange andre også..

 

QuickJack så sitt opphav i USA i 2013, de skjønte fort at de hadde skapt noe som kom til å bli en suksess, så de patenterte produktet globalt. Det var nok smart, for på få år har de blitt en godt synlig navn innen bilsport, bilrep og da også bilpleie. De traff en helt ny kundemasse, nemlig alle de som hverken hadde plass, penger eller ønske om store stasjonære løftesystemer. Nok et bevis på at det finnes mye der ute som ikke eksisterer, men som du fortsatt trenger eller har lyst på. ;) Dette er sikkert ikke den siste smarte tingen som blir laget.. 

 

 

Quickjack6.jpg

 

 

Norsk Agent/importør

De har nå forhandlere over store deler av verden, og Bilnerden.no har da kapret dette merket i Norge og har stor tro på at dette kommer til å slå ann like godt her på berget som det har gjort i USA og ellers i verden. 

 

Quickjack5.jpg

 

 

Hva er en QuickJack løfter?

QuickJack er som navnet sier en kjapp jekk, det som er genialt er at den hverken er ekstremt tung eller stor, så den kan enkelt flyttes vekk om en ikke trenger den i garasjen, og den er da ditto enkel å hente frem om en trenger den igjen. Den løfter hele bilen opp ca 50cm, så det gir en gode arbeidsforhold om en skal polere lavere paneler av bilen eller andre arbeidsoppgaver som krever at bilen er i lufta.

 

QuickJack kan nok se litt spinkel ut, men de som har testet denne sier at den er stødig og tåler fint at bilen blir rørt nokså røft når den er løftet opp. Greit at du ikke føler at den kommer til å ramle ned bare en er borti bilen. 

50 cm løft er ikke all verdens høyt, men med tanke på den generelle "folkegarasjen" i Norge så har en ikke takhøyde nok til å ha behov for +100 cm. En halv meter opp er mer en nok for å få en langt, langt bedre arbeidsstilling en å jobbe 15 cm over gulvet.

 

Den har en automatisk sikring som låser seg når bilen går opp, den har ikke tverrbjelker, så det er enklere å bevege seg under bilen om det er der arbeidsoppgaven skulle befinne seg. 

 

 

Quickjack.jpg 

 

 

Noen kjappe specs

QuickJack 3500/5000 er bare 7,6 cm høye når de er sammenfelt så de får plass under selv de laveste bilene (i allefall de som er lovlige) Samt at den som sagt ikke tar mye plass om en skal sette den bort. 7000 utg er 8,3 cm, noe høyere, men ikke voldsomt høyt det heller. Mobiliteten er det ikke noe å si på, da vekt på disse løfterne er svært lav.

 

Vekt er mht 1 stk (ikke pr sett) er følgende:

 

BL 3500SLX - 27 kg 

BL 5000SLX - 34 kg

BL 7000SLX - 41 kg

 

 

Quickjack2.jpg

 

 

Quickjack1.jpg

 

 

QuickJack finnes som nevnt i flere utgaver, de har noe forskjellig str/vekt, men det som de fleste nok er opptatt av er hvilken vekt den klarer, samt hvilken høyde den kan løfte bilen.

 

BL 3500SLX løfter 1588 kg - 508mm

BL 5000SLX løfter 2268 kg - 533mm

BL 7000SLX løfter 3175 kg - 546mm

(høyde er ink løfteklosser)

 

Bilnerden.no/QuickJack på det Norske markedet leveres med 12V DC strømenhet, håndkontroll og 2 sett med gummiklosser

 

 

Quickjack3.jpg

 

 

Hvilken en måtte ønske seg er jo litt opp til hva en trenger mht vekt, mange biler veier jo litt (el-biler feks), så om en skal sette opp en favoritt, så tror jeg muligens BL 5000SLX`n kan være den som frister mest her.. 

 

Pris da?

Løftebukker er kostbare, de blir fort kostbare fordi de må være solide, en ønsker ikke å ligge under 1500 kg bil som hviler på aluminiumsfolie og papp. Sikkerhet er viktig, holdbarhet også. En annen faktor som kan dra opp prisen er transport. Ser en på alternativer som en sakseløfter feks, veier disse fort 600kg og oppover og da er det ofte litt mer kostbart å transportere, samt litt mer jobb å få det inn i garasjen. QuickJack starter på 82 kg og ender på 110 kg for den største utg (transportvekt), Bilnerden har Frakt inkludert i prisene over her, så en får ikke noe sjokkoverraskelse når pris ink frakt dukker opp i utsjekkingen.

 

Om du er VIP medlem på DCN har du 10% også på Quickjack hos Bilnerden.no... Er noen kr å spare om det virkelig napper i VISA kortet når du ser disse..

 

BL 3500SLX kr 17.490,- 

BL 5000SLX kr 19.990,-

BL 7000SLX kr 21.990,-

 

frakt er inkludert på alle modellene

Quickjack4.jpg

 

 

Det finnes helt klart alternativer der ute, mange starter på rett under 20.000,- og stiger så videre langt inn i himmelen, mange er nok mer å anbefale for de som har verksted og kan ha det stasjonert på fast plass.. 

 

 

Alle bilder er illustrasjonbilder fra QuickJack.com 

 

Utstyr som følger med fra Norsk forhandler kommer frem på deres nettsider, informasjon finner dere HER. Øvrig spørsmål kan rettes i DENNE tråden på DCN :) 

 

Husk at dette er et verktøy som løfter mange kg opp i lufta, så hold barn og husdyr unna når den benyttes, les bruksanvisning nøye før bruk, og følg sikkerhetsanbefalinger fra produsent/forhandler.


Vis full artikler

  • DCN Point 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...