Jump to content
Sign in to follow this  
H3nning

Alternativ til claying og maskinpolering

Recommended Posts

H3nning
Er helt ny med dette og tenkte begynne med utvending vask med P21S/Prickbort/Korrosol/Surfex og håndvask. Deretter gå over innvendig. Ser for meg at dette er mer en nok jobb i første omgang. Finnes det en enkel utvendig etterbehandling jeg kan gjøre nå i starten som alternativ til claying og maskinpolering? Har sett litt på noen produkter: Carpro HydrO2, Auto Finesse Tripple, Chemical Guys Black light med V7, Autoglym Simple Resin Polish med Extra Gloss Protection og Sonax hurtigvoks. Er noen av disse egnet til mitt bruk? Evt. andre produkter? Dette vil jo i beste fall bare skjule småriper, men det er godt nok for nå.
 
Har lest/søkt en del på forumet, men fant ikke helt svar på dette.

Share this post


Link to post
Share on other sites
truhaa

Nå kommer det veldig an på hvordan lakken er, er det mye bøss og nupper i lakken, så bør/skal en over med clay før en polerer, og da kreves det ofte en lett korrigerende polish for å fjerne eventuelle merker etter caly. 

 

Kjører du flere runder med feks Prickbort og Korrosol, samt inkluderer de i siste steg (vask) får en fjernet det meste ganske så greit uansett hvor ille lakken er. Bare husk å ta skikkelig prewash først, så du får fjernet så mye som mulig før selve håndvasken. Her hender det jeg legger på feks prickbort under vask og så lar jeg den virke noen minutter før jeg vasker over med vaskehansken.

 

Om du kjenner på lakken og den er veldig bra og glatt etter prewash/vask, så fungerer Autoglym Super Resin Polish med Extra Gloss Protection over veldig bra.

Alternativt Duragloss 101 + 111 (min favoritt) De er enkle å legge og å fjerne, men begge (AG OG DG) vil ha herdetid etter at den er buffet, dvs opptil 24 timer i garasje :) (gjelder DG 111 samt AG Extra gloss protection) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
H3nning
Takk for tips, truhaa  :)
 
Må innrømme at lakken (og bilen) kunne vært behandlet bedre frem til nå. Gjør slik du foreslår med flere runder forvask og så over på håndvask når forvasken ikke får bort mer.
 
Noen spesielle grunner til at du foretrekker Duragloss?
 
Er Carpro HydrO2 e.l. et greit alternativ dersom jeg ikke får glatt og nuppefri lakk i starten?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ODDATLE

Carpro HydrO2 Er en lakkbeskyttelse, den rengjør ingenting, men lakken kan kjennes glatt ut når du har behandlet med den. Sprayes på våt bil og høytrykkspyles av.

Share this post


Link to post
Share on other sites
truhaa

Duragloss 101 har noe rens i seg, så den renser lakken bra, Duragloss 111 har en god holdbarhet, samt at begge to er veldig lette å jobbe med. :)

 

Husk å sjekke lakken for bøss da før du polerer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
H3nning

Da har jeg fått bestilt det jeg trenger inkl. Duragloss og CG clayblock sett. Allerede tjent inn VIP medlemskapet to ganger  :)

 

Hvordan vet jeg at bilen er klar for polering? Godt nok å bare se over lakken etter urenheter og stryke over med fingrene for kjenne etter om det er ujevnheter/nupper?

 

Høres ut som Carpro HydrO2 kan fungere greit på bilen til foreldrene mine dersom jeg går over den. Siden den kjøres i automatvask innimellom er det vel ikke noe poeng i polering.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Borgvar

Vi korrigerte biler manuelt i gamle dager for hånd. Fungerer jo det og men det tar jo inne gamperæva mye lenger tid.

 

Lakken var også annerledes før, spesielt non-metallic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...