Jump to content
Sign in to follow this  
Driller

Litt frustrert her.....

Recommended Posts

Driller

Skal shine konebilen litt før den selges, 1999 Honda CRV, sort met. Har ei billig best tools roterende maskin, S3 og S30. Tenkte å ta en 2 stegs poleringsrunde på denne pga en del vaskeriper. Når jeg bruker S3 så blir det mye varme og støver som et hel.... Og helt forferdelig å buffe av etterpå, samt at S3 etterlater ei matt hinne. Bruker blå pute, resultatet er det samme uansett hastighet på maskina. Når jeg deretter bruker S30 og orange pad så blir det noe helt annet, støver minimalt, kjøres ikke så fort tørr og veldig lett å buffe bort. Resultatet blir ikke helt som ønsket, for all del det blir utrolig blankt, men seff så klarer jeg ikke alle ripene.

Årsaken til problemene med S3, noen gode tips? Kjører jeg for hardt, for mye produkt?( 4-5 10 øringer på padden, samme med s30), for store flater i gangen? Deler opp panseret i 4. Som sagt kjører samme prosedyre på S30, ingen problemer der. Gode råd og tips mottas med takk. Kommer nok til å kjøpe en krauss DA maskin snart, da jeg ikke stoler veldig på den jeg har nå. Ser det er mange pakketilbud ute og går, både med CG, menzerna, scholl og SV. Noen gode anbefalinger når det gjelder polish?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ØHN

Polishduden har et knalltips. Du trenger smøring fra en finpolish som tørkes av lettere, blandet med slipekorn fra grovpolish for å ta mer riper. To erter S03 og to erter S30+ på samme pute.

Hold moderat turtall og bevege maskinen såpass hurtig at ikke varmeutviklingen blir for stor. Bør helst ikke kjøre så tørt at det støver for mye, da brenner polishen seg lett fast.

Er det helt håpløst å tørke av polish etter ferdigkjørt, fjerner du polishen ved å polere det vekk med å spre ny fersk polish over på lav turtall, og tørke av alt sammen rett etter at du har spredd ferdig. "Likt løser likt" ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
polishduden

Eventuelt kan du spraye på litt ipa/wipedown før du buffer som ekstrahjelp :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Driller

Takker for tipset, skal prøve det i morgen. Forhåpentligvis løser dette problemet

Share this post


Link to post
Share on other sites
Øyvind G

Det høres ut som du er borti det som kalles sticky lakk (søk etter dette på søkemotoren her på forumet). Stemmer dette så er bud nr. 1 å unngå varme. Da vil du fort se at ting går mye lettere. Det kan oftte også være en fordel å fjerne produktrester med QD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...