Gå til innhold
FMV

HMS-PVU-Forebyggende tiltak.

Recommended Posts

FMV    1
FMV

Er jo ganske ny i dette, men jeg har jo fokus på verneutstyr gjennom jobben, og tenkte litt på hva vi utsetter oss når vi driver med dette her. Jeg tenker vel først på Prickbort, SurfexHD, Korrosol o.l. som er de sterkeste stoffene jeg er borti. Er det noen som har satt seg litt inn i hms databladet og sjekket litt rundt dette? Det farligste er vel som alt annet spraytåken evt. produktet gir?

Jeg bruker til daglig både Maxiflex hanskene til Würth. og kombiner med sorte nitrilhansken ved oljesøl, har også ånderettsvern jeg bruker ved anledning. Har nå også begynt å bruke noe av dette under vask, men kan selvfølgelig bli flinkere til dette..

Tenker vel egentlig ganske forebyggende da jeg har en bekjent som er løsemiddelskadet (gammel lakkerer) og vil ikke ende opp med samme problemene som han har... :wacko::eek:

Endret av FMV

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Krisse    332
Krisse

Bruker nitrilhansker ved påføring av kjemikalier, og åndedrettsvern ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hyperd    35
Hyperd

Jeg vasker verken med maske eller hansker... Er dette noe jeg burde bruke?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
IvarB    206
IvarB

http://www.detailersclub.no/forum/topic/20652-miljoemessige-hensyn-taes-det/

http://www.detailersclub.no/forum/topic/7456-funderinger-om-helse/

Er jo til dels blitt diskutert før, men det skal nok nevnes at dette ligger i en helt annen liga enn det lakkerere har holdt på med og som har fått løsemiddelskader.

Selfølgeligt bør en jo ikkje stå og puste inn alt.

Prickbort er helseskadeligt ja:

R41 Fare for alvorlig øyeskade.
R65 Farlig: kan forårsake lungeskade ved svelging.
R66 GJENTATT EKSPONERING KAN GI TØRR ELLER SPRUKKET HUD

Har noen andre datablad for de respektive produkt det er snakk om?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tocasp    26
Tocasp

HMS-datablad er jo greit å sette seg inn i ja, men det er vanskelig er å tolke disse riktig. Når man er inne på PVU og slikt så bør en også vurdere dette ut ifra hvor mye/ofte en er borte i kjemikaliene. Ut i fra dette kan jo en type kjemikalie se veldig farlig ut, men siden de fleste bruker en viss utblanding og ikke bruker stoffet så mye over lengre tid så minimeres risikoen for eksponering.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
FMV    1
FMV

Her fant jeg i hvertfall databladet til Prickbort http://ecoonline.no/Sok-Sikkerhetsdatablad/ men finner ikke for Surfexhd.. skal lete videre etter jobb.

Og som oftes så skjer jo vask ute, så angående ventilasjon så er vel ikke dette noe problem hvis du ikke er uheldig med vind og får spraytåken rett i ansiktet..

Jeg vasker verken med maske eller hansker... Er dette noe jeg burde bruke?

Det gjør i hvertfall ikke noe skade hvis du begynner med det nå :) Benyttet nitril hanskene til Wurth og er fornøyd med disse..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Christer    2 911
Christer

Jeg slet/sliter med veldig tørr hud på hendene etter langtidseksponering for avfetting og bilsåpe, så jeg bruker tykke, kjemiresistente hansker gjennom hele vaskeprosessen. Jeg har også halvmaske jeg bruker hvis det blåser for å slippe å få sprøytetåke i luftveiene. Jeg bruker briller, så øynene er noenlunde dekket, men jeg ser jo på dem etter en vask at de er fulle av greier, og kjenner også på huden rundt øynene at det har kommet produktrester der ("stiv i masken"), så noen større vernebriller kan umulig skade.

Under polering bruker jeg av og til maske, sjelden til aldri vernebriller, men hørselsvern er et must. Jeg glemte dette hjemme nå i helgen, og det ringte greit i ørene i natt og i morges etter 14 timers maskinkjøring...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×