Jump to content
Sign in to follow this  
sjynaa

hjelp til vask med høytrykksvasker og skumkanon

Recommended Posts

sjynaa

Hei! ser dette spørsmålet er stilt noen ganger før, men var så mange forskjellige svar så jeg prøver en gang til :) Jeg har gått til innkjøp av en kärcher k7 og skumkanon, før har jeg hatt en middels høytrykksvasker og vasket bil for hånd med microfiber mitt. Holder på en del med lakkering og bilpleie så er ikke helt fjern på dette området :) Men nå lurer jeg på hvilken såpe som egner seg best til bruk med skumkanon for å få bilen mest mulig ren uten å skade voksen på bilen? hadde håpet at hvis jeg vasker ofte så kan jeg kutte ut håndvask noen ganger :) ser mange bruker kraftige prewash/avfettinger før såpe, men dette stiller jeg meg meget skeptisk til med tanke på voksen. Så hvilken såpe skal jeg velge for å få best mulig resultat uten å være redd for å skade voksen? :D Håper på kloke svar fra noen som har peiling på dette :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thomsol

BH Autofoam. (Surfex-basert) Bland gjerne i en mild skummende såpe for skummets skyld. Men tykt skum er mest for show, og barberskum på bilen som ikke renner i det hele tatt, har liten effekt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
MVinter

Du får ikke bilen 100% uten håndvask uansett, men dersom det gjøres ofte så blir det ikke så værst. Jeg vasker ofte hurtigvask med bruk av autofoam i skumkanon og avspyling med ht (lettvint). Kanskje 5 hurtigvask mellom hver håndvask. Vinterstid må jeg til med prickbort forholdsvis ofte i tillegg, og da blir det i tillegg lengre mellom håndvaskene.

For å svare litt på spørsmålet ditt: dersom bilen er vokset/forseglet trenger du ikke "kraftige avfettinger", utblandet prewash eller prickbort skader heller ikke Voks nevneverdig. Kaustiske avfettinger (surfex osv.) bør blandes godt ut ved bruk på enkelte forseglinger, men for voks har jeg ingen problem med 1:10 surfex. Dvs jeg klarer ikke å finne forskjell i voksholdbarhet ved bruk av 1:10, 1:20, 1:50. Ikke at jeg ser nevneverdig forskjell i rengjøringseffekt heller... Merk at dette gjelder for voks.

Edited by MVinter

Share this post


Link to post
Share on other sites
sjynaa

Bilen blir ikke brukt på vinter etter at den ble lakkert for 1.5 år siden. Det er en bmw e90 med black sapphire metallic. Skal autofoamen blandes ut før jeg har den i skumkanonen? eventuelt hvordan skal jeg stille skumkanonen, lite, medium eller mye? Bruker cartec mvm avfeting kun før jeg polerer. Sist ble den polert med meguiars sin ultimate 3 steg lakkrens, polish og voks med flex da maskin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
trogha

Så lenge du ikke tørker bilen med håndkle når du dropper håndvasken, går det helt fint.

Autofoam er en god såpe til skumkanonen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...