Gå til innhold
svenrik

Børstevask - Tro det eller ei....

Recommended Posts

svenrik    41
svenrik

Tok en forholdsvis ny Toffebrown VW Transporter med ca. 15.000 km på telleren for en bekjent av meg helgen som var. Jeg var veldig spent da eier sa han hadde kjørt bilen i maskin nesten hver gang han vasket. Han tippet på ca. 55 maskinvask, de fleste med børster..! MEN, tror det eller ei så var det overraskende lite riper og swirls på bilen! Selvfølgelig var det litt vaskeriper, men ikke noe mer enn det hadde blitt med 55 håndvask.. Tok det meste med Scholl S30 og S17 noen steder..

Jeg måtte undersøke litt rundt dette. Det viser seg at han har benyttet seg av en helt ny type maskin som bruker uhørvelig mye vann ved vask, samt at den forvasker og spyler bilen godt før børstevasken går i gang. Og børstene er laget av, tro det eller ei: Microfiber!

Jeg har aldri, og kommer aldri til å kjøre bilen min i en børstevask. Men jeg må faktisk påstå at jeg ble litt imponert av dette. Bemerk at jeg kun ble LITT imponert :PDCN vask er fortsatt sjef her i gården.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vårhus    374
Vårhus

Der jeg jobbet før var det en tilsvarende maskin, men om bilen var møkkete nok i utgangspunktet så ble det mye vaskeriper okke som. Og må holde fibrene rene til enhver tid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Øyvind G    2 076
Øyvind G

Jeg tror at mye er gjort hvis man vasker bilen ofte. Vasker man bilen regelmessig og ikke venter til bilen er ekstremt skitten så blir det nok mindre riper da det er skitten som lager ripene og ikke selve børsten.

Er det mye skitt i børstene på maskinen så er man like langt. Dette har man ikke noen kontroll på så det er jo en kjangs å ta.

Selv trives jeg med å vaske for hånd. Føler jeg har mer kontroll og det er mye mer økonomisk. Jeg tror også at det brukes ganske sterke kjemikalier i maskin vask (både med og uten børster), noe som sliter mer på LSP enn en håndvask med rette produkter. God LSP er veldig viktig for en skånsom vask da skitten slepper lettere i for vask prosessen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×