Gå til innhold
Mar-O

Fjerning av riper, Bosch pex 125 AE???

Recommended Posts

Mar-O    0
Mar-O

Hei, i dag når jeg vasket bilen for første gang på en god stund så oppdaget jeg masse nye riper i bilen. Lakken var egentlig ganske fin før vinteren så merket jeg fikk litt panikk når jeg så dette, mulig en del kom fra vasken nå men trodde jeg var ganske forsiktig.
Uansett fant jeg en Bosch pex 125 AE maskin i kjelleren som jeg tror kan brukes til å korrigere bort noen av disse? Den har noen puter men hvis denne kan brukes så vil jeg tro det er best om jeg kjøper et nytt sett.
Her er link til et bilde av den: http://www.bleche-und-mehr.de/images/273_517.jpg
Det jeg lurer på er for det første om denne maskinen kan brukes og for det andre hva mer jeg trenger. Tenkte denne pakken (Poleringspakke Menzerna og Uber 140mm) fra bilnerden ville være grei? Kan ikke bruke mer enn 1000 kr på dette (18 år og uten jobb...) så har ikke råd til å kjøpe en ny maskin hvis den jeg har ikke er ok. Ser også at folk bruker lakkdybdemåler, er det veldig risikofylt å prøve å korrigere uten dette?
Legger ved noen bilder av ripene for å se om dere har troa på at en nybegynner som meg har noe sjans til å få fikset dette uten å bruke så alt for mye. Bildene ble veldig dårlige og viser bare noen av ripene.
post-7750-0-27017600-1393334902_thumb.jp
post-7750-0-48599200-1393334904_thumb.jp
post-7750-0-32802400-1393334905_thumb.jp
post-7750-0-51017000-1393334906_thumb.jp
post-7750-0-47718000-1393334907_thumb.jp
post-7750-0-44810800-1393334909_thumb.jp
post-7750-0-52521000-1393334910_thumb.jp
Og måtte nesten ta med et bilde av bilen forfra, er en 05 modell så ser tross alt fortsatt grei ut :)
post-7750-0-88373600-1393334911_thumb.jp
Har også noe rust som jeg har tatt bilde av, fjernet dette før vinteren med et sandblåsnings kit fra biltema også tok jeg bare og lakka med sprayboks. Som dere ser ble resultatet langt fra bra (men mye bedre enn det var) og rusta er nå tilbake. Noen som har peiling på sånn ca hva det vil koste å spot lakkere bare det området? Og en ting til har et sted hvor lakken har flakket bort uten at det har kommet rust (er vel en skrue som har gått gjennom ser det ut som), hvordan går jeg best til verks på dette, bør jeg prøve å lakke det selv eller bare la det være?
På forhånd takk for alle svar, er helt ny her og skjønner at mye nok allerede er svart på før men livredd for å gjøre noe feil så tenkte det var best å spørre før jeg går til noe innkjøp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mar-O    0
Mar-O

Forresten har jeg en nesten full boks med "Turtle polishing compound & scratch remover" og "Turtle car wax platinum series". Kan disse fungere til denne jobben? Står jo at de er velegnet for maskinpolering så hadde vært konge hvis jeg bare trengte å kjøpe noen puter og avfetting!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
k_sandnes    129
k_sandnes

Maskinen du har, har jeg ingen kjennskap til. Men det kan sikkert noen andre svare på:)

Mange som bruker menzerna inne på forumet og er veldig fornøyd med ptoduktene dems. Så det er nok ingen dum startpakke:)

Turtle wax sin polisher/rubb osv har jeg ikke hørt mye possitivt om. De er som regel slitsomme å jobbe med og gir ikke beste resultatet akkurat. Men alt turtle lager er ikke dårlig, men mye er og har vært:/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ØHN    5 295
ØHN

Jeg kjenner ikke maskinen, men den har trolig liten sideveis bevegelse og er derfor ikke så effektiv til å fjerne riper med poleringspute og polish. Men den kan nok brukes.

Jeg ville handlet Menzerna/Uber-pakken du nevner, og prøvd med maskinen du har. Funker det, så er jo det fint. Hvis ikke, kjøper du poleringsmaskin.

Du får nok fjernet ripene med Turtle polishing compound & scratch remover, men finishen blir trolig ikke den beste. Kan hende du får en matt look med tusenvis av småriper i stedet. Jeg ville heller gått for pakken du linket til, og fått det poleringsresultatet du drømmer om.

Lakktykkelsesmåler kan du vente med. Start med å øve deg på en karosseridel fra huggeren. Da får du, uten å ødelegge bilen din, raskt en følelse med hva ripefjerning går ut på, og hvor mye som skal til før du går gjennom lakken.

Turtle Platinum voksen kan du fint bruke som beskyttelse til slutt. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
erikstein    189
erikstein

Jeg har prøvd den Turtle scratch remover på en DA-maskin for moro skyld.

Tro meg, du vil ikke prøve den. Den lagde såpass mye ugang at det var mye mer jobb å ordne opp etter Turtle enn hva som egentlig var av riper før jeg prøvde den :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mar-O    0
Mar-O

Ok, takker for svar! Får eventuelt prøve meg fram litt på opelen til fattern først så jeg ikke gjør noe veldig feil.. Men en ting siden lakken generelt ser ganske grei ut (i mitt øye ihvertfall) bortsett fra en del riper, bør jeg da polere hele bilen eller bare ta der det er riper? Har inntrykk av at forskjellen etter polering generelt ikke blir så stor på grå biler som på foreksempel svarte, er dette helt feil? Tar på voks over hele bilen etterpå uansett. Og en siste ting den maskinen jeg har er 125 mm, regner med at det fortsatt går greit med 140mm puter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×