Gå til innhold
MikaelJortveit

Super Resin Polish og maskin?

Recommended Posts

MikaelJortveit    4
MikaelJortveit

Har sette noen tester av SRP og det ser ut som man kan fjerne små riper med den. Hvis man gjør dette for hånd vil man måtte gjenta behandlingen en del ganger. Hva med å bruke maskin sammen med SRP?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
stroker    5
stroker

Man får vel ikke korrigert noe med SRP

SRP inneholder fyllere, derfor ser det strøkent ut, men etter litt tid forsvinner de, og da kommer riper og swirls til syne igjen

SRP bør vel ikke brukes sammen med maskin siden den ikke er beregnet på det, men på lav hastighet går det nok greit

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
skoTner    94
skoTner

Har brukt SRP på DA-maskin lav hastighet. Går fint, men som stroker sier så er holdbarheten så som så. En shoppingtur på www.scandicshine.no kan nok være å anbefale som et godt alternativ.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
stroker    5
stroker

Hvis du benytter SRP må du for all del koste på deg en sealer etter på, ellers har du gjort mye jobb til liten nytte siden SRP har begrenset holdbarhet

Dersom du er en Autoglym fanboy, så får du legge på Extra Gloss Protection, den kommer forøvrig bra ut i test på holdbarhet. Vil også anbefale deg å toppe med en voks...

Sjekk scandicshine og godkjemi, de har mye bra i sitt utvalg!

Ellers er det jo bare å spørre her inne, du får garantert bra veiledning!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Øivind    32
Øivind

Dersom du skal korrigere riper permanent og aller helst vil bruke Autoglym, kan du bruke Paint Renovator da denne inneholder slipemidler.

Selv ville jeg brukt en lakkrens fra Meguiar's Meguiar's-serien, men Menzerna og Scholl er også finere saker i forhold til Autoglym

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
truhaa    1 525
truhaa

Autoglyms super resin polish har fått bra tilbakemeldinger ang fyller, den har ikke værst holdbarhet i en del tester, lett og jobbe med og ser bra ut, legg gjerne extra gloss protection over for økt holdbarhet..

Som polish med fyller er den en av de bedre til å dekke over riper/swirls, men som sagt over her er da ikke riper/swirls fjernet, bare skjult..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
MikaelJortveit    4
MikaelJortveit

Tusen takk for all ekspertisehjelp! Dette forumet er helt konge! :thumbs:

Jeg bruker EGP. Bør man legge på flere lag med denne? Kan man legge to lag rett etter hverandre eller bør man vente litt?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
truhaa    1 525
truhaa

ANG SUPER RESIN POLISH

Jo flere lag du legger på jo mer fyller du (mindre riper igjen) om det er pga fylleregenskapene kan du legge på rett etter hverandre.. benytt en lett fuktig pad, bruk lite produkt og poler for hånd til den er nesten borte, gjenta, gjenta, gjenta, gjenta etc ;) jo flere ganger jo mindre swirls. etter du er ferdig legger du på Autoglym ekstra gloss protection, lar den herde innendørs i 24 timer og så kan du toppe den med en voks om du ønsker det, eller ett lag til med EGP...

Å jobbe over et enkelt panel 4-5 ganger er nok ikke all verdens jobb, men en hel bil 4-5 ganger er mer arbeid, da hadde jeg personlig benyttet Scratch X fra Meguiars eller investert i en DA og vurdert meguiars MG82 eller Scholl A15. Alternativt A1 show car polish som en kjappis shine (også fyller)

Det er også avhengig av type lakk du jobber på, single stage (uten klarlakk) er mer lettjobbet ofte (untatt hvit) en en lakk med klarlakk på seg, Audi bla har en hard lakk som det krever mye jobb å fjerne skavanker i, swirls er i og for seg greit, riper og større merker er en helt annen jobb, da kan det være så at det trengs Roterende og ull + en krftigere polish med mer cut i. men du får et "ok" resultat også med feks Super resin Polish alene. Er alt ettersom hva du ønsker å oppnå.

Ett annet stalltips er at jobben du legger i bunn er ufattelig mye av hva du oppnår. dvs at du vasker, clayer, renser lakken før du begynner med noe som helst mht utseende. Autoglym Super resin polish er en type AIO (All in one) den renser, polerer og beskytter, men som med mye annet som er "alt i ett" er det ofte bedre resultat og hente ved å benytte et produkt til hver del (feks Deep crystal 1, 2, 3 serien til Meguiars, Duragloss 101, 105 og 111) istedet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
truhaa    1 525
truhaa

PS. hvor hard lakken er spiller ingen trille mht en polish med fyller da den som sagt fyller ikke "trenger" å fjerner riper, mange som mener det er juks og fanteri med det, men det kan ikke nektes for at det funker greit det også. Ulempa er at om du feks avfetter bilen skikkelig etter en uke eller to er du tilbake til start og må legge på SRP x antallet du gjorde sist for å fjerne swirls igjen. derfor er det å anbefale å fjerne de i stedet for å skjule de :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×