Gå til innhold
Steinar33

hva skjer med piggstøv som blir liggende?

Recommended Posts

Steinar33    14
Steinar33

Ser på mange hvite og sølvfarga biler som spesielt etter en lang vinter har 1000vis av piggstøv som vi her inn vet forsvinner med iron x, men hva skjer med alle de 99% av andre bilene der piggstøvet ligger og ruster? har forsøkt å fjerne en slik rustflekk med en negl, men det er totalt håpløst. Det er som limt på lakken.

Ruster dette piggstøvet bort og etterlater ingen spor? risikerer man at lakken skades?

stusser litt på dette, kjenner kun et par personer som bruker iron x, resten vet ikke hva piggstøv er og dette blir til små rustflekker.

Noen som har forska litt på dette? :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
SMobaek    0
SMobaek

Ikke forsket så mye, men har da fått erfaring på egen bil. Jeg kjøpte "ny" bruktbil forrige sommer (2007 Audi A4 med lysblågrå lakk), og etter en hard vinter med mye gateparkering langs salte osloveier oppdaget jeg etterkhvert en del brune/oransje flekker som jeg var helt sikker på var rust, ettersom det ikke var mulig å få vekk med vanlig håndvask eller pirking med finger (Prøvde dog ikke iron X)

Når jeg så gjorde vårshine prøvde jeg for første gang clay, og den spiste samtlige flekker uten å etterlate antydninger til skade eller spor.

Vet ikke hvor lenge støvet hadde fått satt seg, men tror ikke forrige eier var noen direkte detailer, så at det hadde ligget en stund før jeg fikk den kan godt være.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
GlennN    17
GlennN

Vil tro det er et par faktorer som spiller inn her også. F.eks hvor tykk klarlakk/lakk det er på bilen/panelet. Skal nok ganske mye til for at en piggstøvflekk skal ruste igjennom hele lakken, men selvfølgelig forekommer det enkelte tilfeller. I de fleste andre tilfeller vil nok ironx/korrosol eller clay ta det.

Før min tid på dcn.no var den gamle astraen min full av nupper, og jeg kunne ikke forstå hvor det kom fra. Vel, det gjør jeg nå:P godt jeg ikke eier bilen lengre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×