Gå til innhold
HTB

Skikkelig deppa dag

Recommended Posts

HTB    3
HTB

Hentet jentungen på skolen i dag og oppdaget på vei tilbake til bilen, som fruen har disponert de siste par dagene, noe som så ut som om folk hadde gått for nær og gnidd dritten fra helgeturen sørover, et lite stykke bortover førerdøra.

Ved nærmere øyesyn viser det seg at det må være mer enn en bukse som har vært borti, så jeg kjører i sunket sinnelag hjem og henter frem vaskeutstyret i håp om å finne ut at det bare er ting (opp)på lakken som Prickbort og Surfex klarer å fjerne.

Men det forbanna mennesket som ikke har integritet nok til å stå for det han/hun har gjort, har klart å lage en minimal bulk — og skadet lakken. {Må spare til et skikkelig bil-kamera} ...

Det føles så enormt frustrerende å bli påført slike ekstrakostnader når jeg ikke en gang har fått solgt den gamle bilen og trenger mer enn alle pengene vi har på sneglefart-bygging av garasje/bilbeskyttelse.

Jeg som er så bevisst på hvor jeg parkerer, og ofte tar bilder av bilene ved siden av — i tilfelle. Og på toppen fant jeg kantskader på felgen også, som en viss dame selvfølgelig heller ikke visste noenting om ...

Jeg er enda usikker på skadens alvorlighet, så jeg har forsøkt å bruke macro for å se detaljer, men blir ikke helt klok på det. Var sykt vanskelig å finne fokus sittende på huk, i så dårlig lys.

Selv om det ser grapse ut zoomet inn, så fikk jeg inntrykk av (eller kanskje det bare var håp) i "real-life" at dette kanskje kan poleres friskt. Hva tror du Simen, kunne du tenkt deg å evaluert stripa?

Har søkt etter "bulkedoktor", som jeg har hørt om før, men fant bare en død side. Oppdaget tilfeldigvis en nyere post her som nevnte "caropractor 1", og lurer på om det er eneste/nærmeste alternativ i omegn til Haugesund. Og selvfølgelig om noen har (gode) erfaringer med dem, ut over Tommys varme anbefaling.

Status uten at jeg har rørt stedet.

post-5477-0-87186300-1381945827_thumb.jp

Etter flere runder med Prickbort, Surfex, håndvask og litt claying.

post-5477-0-64607000-1381945829_thumb.jp

post-5477-0-12294400-1381945832_thumb.jp

Dritt, clay etc. — eller grunningen?! 8o(

post-5477-0-05036000-1381946624_thumb.jp

post-5477-0-63923000-1381946673_thumb.jp

På de to siste bildene har jeg plassert blitzen og dratt i spakene for at detaljene skal være maksimalt synlig på bildene tatt med macro uten fokuseringsmuligheter ut over å flytte kameraet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
TomTom    9
TomTom

Er vanskelig å få et godt inntrykk av skadene fra bildene, men for meg ser det ut som om det er mest lakkskader. Dype riktignok, men definitvt noe jeg tror en spot-repair vil kunne forbedre veldig mye.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tommy    5 766
Tommy

Her er det for mye lakkskader, til at det har noe for seg å bruke Cato på caropractor. Her må du nok krype til korset å få lakkert litt.

  • DCN Poeng 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Odd-M    25
Odd-M

Ingen umulighet mener jeg, men vanskelig å bedømme ut fra bilder. Verdt et forsøk på å fikse selv uansett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
HTB    3
HTB

Har ikke hatt anledning til å ta tak i det enda, men etter å ha kikket på det litt igjen (sammen med Simen) så er jeg litt mindre fortvilet og mer optimistisk på at jeg ikke ender opp med å måtte belaste den for tiden litt tomme pengeposen med en lakkeringsjobb på (hele) døra.

Det er vel heller liten tvil om at makrobildene ser fæle(re) ut med tanke på hvordan det oppfattes med det blotte øye. Og som Simen poengterte, det er en hvit bil, så ting synes ikke så godt i det daglige. Litt oppretting på bulken og noe polering, så tror jeg at jeg kan leve med det selv om jeg vil plages litt hver gang jeg ser døra — vel vitende om at den ikke lenger er "perfekt".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Steinar33    14
Steinar33

FY F... føler med deg. Slikt er HELT for jævlig.

Du må nok bare få det der fiksa, det kommer til å plage deg hver eneste gang du ser skaden. Skjedde samme til meg, jeg takla det ikke lenger og fikk en som dytta ut den synlige bulken og det ble 99% bedre. Synes bulker er verre en lakkskader.

Håper det ikke koster deg skjorta. Kosta meg 2000,- for å rette ut det som ble sett på som en vanskelig bulk, Møller Bil skulle ha kun 10.000 for samme jobb.... :/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2017

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×