Gå til innhold
Rogern

Sealer på langrennski

Recommended Posts

Rogern    0
Rogern

Er det noen som har prøvd voks eller sealer som gliprodukt på langrennski, vannavvisning er jo grunn til at det brukes fluor produkter. Kanskje sealer 845 kan være et produkt som kan brukes. Jeg kan jo kjøpe fluorprodukter, men det er krevende å legge på og er noe så inn i hel... dyrt, 1600 kr for 15ml for gallium.

Spørsmålet er vel hvordan sealeren/voksen vil greie å binde seg til plastbelegget (uhmw-pe) og om den er like vannavvisende som fluor, jeg har tenkt å prøve flere alternativer til å støtte den overhypede skismøringsbransjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
hmsilset    3 830
hmsilset

Er bare å prøve :) skulle tro at ett lag 845 holdt noen km om det ikke er bare is i sporet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
FredrikRinge    18
FredrikRinge

Du har delvis rett, men om du er kun marginalt opptatt av god glid tror jeg at jeg ville prøvd mer velutprøvde metoder. Ski er konstruert for å drenere mest mulig vann ved hjelp av struktur i sålen, en tradisjonel bilvoks vil fylle disse microskopiske ujevnhetene og mister derfor mye av dreneringsevnen. Skismøringsbransjen er vel ikke mer opphypet enn alle andre bransjer (inklusive detailerbransjen) Northug/Svindal Larsen og co hadde ikke brukt fluor om det ikke ved vitenskapelige tester, gjenntatte ganger hadde vist seg å være det mest effektive. Hvorvidt det forsvarer prisen, og har noe for seg til hvermansen må bli opp til hver enkelt å avgjøre. Som i alle andre utholdenhetsidretter som mannfolk i 40 årene plutselig blir bitt av, er det stort sett VO2 max som er problemet, ikke at det ikke er nok fluor i smørningen, eller at carbonramma på sykkelen veier for meget ;-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
kimhas    24
kimhas

Under skiene bruker jeg vanlig skismøring og glider, ikke de dyreste fluor greiene men er litt nøye og da har man mer en god nok gli til tur/trening/eventuelle turrenn

Men oppå skiene er det full rulle med polering og voks / forsegler :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
truhaa    1 525
truhaa

Må jo få testa sealer her i år, tenkte på det i fjor også faktisk.

Er jo bare å ta en side by side test i en bakke det og se hvem ski som kommer lengst :) Kanskje vi snakker VM prepp her ;)

Har testa på snøskuffer, og det er jo suverent, samt Nanolex/Nanolotus på rutene gjør jo at isen ikke setter seg noe spess fast når det er kaldt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her tar vi for oss det meste innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×