Simen

YouTube video opplasting - widescreen bredde?

God kveld.

Har mekka sammen en timelapse i Adobe Premiere Pro CS5.5, og prøvde nå å laste opp filmen på YouTube, men bildet ble pressa inn på sidene. Avi-fila som jeg lastet opp har egentlig bildet i bredden 720 x 576, som skulle passe ganske perfekt i YouTube-ramma. Men når jeg laster den opp blir den sånn som f.eks. denne filmen:


http://www.youtube.com/watch?v=nkuS7vctaH4


Dette har skjedd hver eneste gang jeg skal laste opp noe og er fryktelig irriterende, da bildet på en måte blir "dratt" i høyden. Noen som vet hva jeg må gjøre for å få videoen til å fylle fint ut i sidene, og ikke bare i høyden?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du må vel velge et format som går opp i normal widescreen forhold (16:9) som igjen blir 1.78:1 (bredde/høydeformat) Vanlig (eller blir vel nå gammeldags) tv-format, 4:3, blir 1,33:1. Det du har brukt vil få et bredde/høydeformat på 1,25:1, altså ennå mer kvadratisk enn tv-format igjen. Ved 720 piksel i breddeformat blir vanlig widescreen ca 400 piksel i høyden, mot 576 som du har brukt..

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for bra svar. Da tror jeg at jeg skjønner problemet.. Jeg forstår det som at jeg må bruke en størrelse som passer perfekt til YouTube, så da skal jeg endre det til 720x405 i programmet og prøve igjen.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive