Gå til innhold
2fast4U

Voks til motorsykkel?

Recommended Posts

2fast4U

Hei!

Ser litt etter en god voks til sykkelen min, en svart honda cbr 125 2011.

Kåpene på den er veldig utsatt, er vel en av få som fortsatt kjører enda, da jeg bruker den til fremkomstmiddel. Er ikke noe flink når det gjelder dette, så vil gjerne ha litt tips. Er ute etter en voks som er mest mulig "smussavvisende" eller hva dem kaller det :) Altså en som avviser skit, og er vannavstøtende, siden her jeg kjører regner det så og si i ett, hehe. I tilegg til at ingenting er som å se på at det perler av lakken :)

Takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
FredrikRinge

Gode gjengangere er Collinite 476/845 og Alt fra Swissvax. Shield er et veldig bra alternativ :)

Endret av FredrikRinge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
hmsilset

Ser ut til at du får mange gode tips her :) Vet ingenting om kittet/voksen Bernhard legger ut link til, men om du går for det så kom gjerne med meninger og fortell f.eks om voksen holder lenge.Har kun detailet en mc til nå, så har ikke kjøpt inn dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AndreasLie

Grunnen til at du skal velge settet som Bernhard linker til er fordi det er laget for motorsykkel. Voksen tåler blandt annet bensin som ofte blir sølt rundt tanken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Klykken

Skal ikke være bastant å påstå noe som helst her, men det som i mine øyne gir mest "bang for the buck" er Collinite 476s, forutsett at 2fast4u har det meste av poleringsmiddel, avfettinger og shampoo fra før.

Ulempen med 476s er at lukter fusel, og om man legger for tykt er det litt vrien å buffe av. Fordelene er holdbarheten, effekten den gir og prisen. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2fast4U

Tusen takk for mange gode tips! Leste litt om collinite 476, ser at den har visst utrolig god holdbarhet og beading, samt den er billig. Kittet fra Swissvax blir litt i dyreste laget akkurat nå. Var kun en god voks jeg var ute etter så med tanke på hvor billig colliniten er tror jeg at jeg går for den. Noen som vet om den selges i Norge? Høres kanskje dumt ut men bør jeg ha en god polish slik at voksen fester seg godt?

Tusen takk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Babelfisken

Nå har jeg ikke testet Swisswax sin MC voks men at den skal være særlig motstandsdyktig mot bensin ville vel være en aldri så liten sensasjon?. Bensin er tross alt et veldig flyktig og krafitg løsemiddel. Hvis dette er tilfelle hvorfor er ikke alle vokser slik. Bensinsøl er jo tross alt et issue på biler også. Dessuten, bruker du sykkel mye ønsker du å polere tanken ganske ofte. Litt avhengig av hvor mye du beskytter tanken med pad's eller trekk sliter du fort bort voksen uansett hvor bestandig den er. Dette er tross en av de viktigste arbeidsflatene på sykkelen. Man flytter seg hele tiden frem og tilbake og tanken er viktigste forankringspunkt. Så her er det stor slitasje. Desto viktigere å vokse men det må gjøres ganske hyppig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
todleif

Er nok greit med ein lakkrens før du har på voks/lakkforsegling.

Bilnerden har collinite. Hugs at du skal legge på tyyynt! Ellers kan det bli litt jobb å ta den av.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Larsen

Jeg slår et slag for Collinite 845, den er utrolig enkel i bruk og tåler mye rart. Mener å huske at den gikk av med seieren i en felgvokstest?

Personlig mener jeg det er viktig å ikke henge seg altfor mye opp i om produktet er til mc eller bil. Det faktum at du allerede er innmeldt (innlagt?) i DCN viser at du tar pleie og beskyttelse på alvor og antagelig kommer til å vaske og vokse kjøretøyene dine langt oftere enn hvermansen.

Litt som diskusjoner om varigheten på motoroljer; De som diskuterer og argumenterer høylydt for dyre oljer med langtidseffekt er de som skifter oftest og ville ivaretatt motoren med langt rimelige saker..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2fast4U

Tusen takk for så mange svar, nye favorittforumet :)

Har skinntrekk over tanken så den er ganske bra beskyttet. Likevel skal Swissvax sin mc voks testes om ikke det blir med en gang.

Kan ikke finne 476 på Bilnerden, men finner 845 så blir vel den da, siden dere anbefaler den.

Ja, er en av de som vil sykkelen min det aller beste og det er jo derfor jeg er innmeldt her som du sier "Larsen". Den blir brukt hver dag, slik det er nå når jeg ikke har noe særlig god voks må jeg vaske den bort imot hver dag faktisk. Tenkte kanskje både når det gjelder renhold og beskyttelse at en bra voks hadde gjort seg. Til nå har jeg brukt Meguiars NXT generation Tech Wax 2.0. Må si jeg ikke er så særlig fornøyd med den. Det må også sies at det er veldig værhardt her jeg bor. Så den blir vokset ganske ofte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Registrer ny konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×