///Jacobsen

Foma 925

Har en Foma 925, som har stått ubrukt i noen år.

Dro den frem i helga. koblet til støm og vann, men det blir ikke noe trykk på vannet.

Den starter opp, og hører klart og tydelig at kompressoren går, men det er ikke utslag på trykk indikatoren.

Noen som vet hva det kan være, og eventuellt vet hvem i Haugesunds området som kan reparere?

Takker for svar :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan høres ut som det er luft i systemet? Har samme spyler, bare i grønn innpakning. Husker ikke om det er lufteventiler på den i farten, men det er det første som slår meg.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville sjekka følgende:

Ta av spylelansen og sett på vannet inn til spyler. (Ikke sett på strømmen). Kommer det stødig strøm av vann ut av håndtaket da?

-Lett måte å få lufta systemet.

Ser foresten at IPC/Foma 925 selges på Bauhaus for 3899.- denne uken. Det er billig!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har samme HT vasker og har aldri opplevd dette, men jeg spyler alltid vann igjennom spyleren (uten strømmen tilkoblet) til det kommer jevnt med vann.

Det tar meg 1 min og er en billig forsikring for å unngå at det er luft i systemet.

Har forøvrig hatt et problem med at pistolgrepet kilte seg åpent en gang.

Det løste seg lett ved å skru pistolgrepet fra hverandre og smøre alt godt opp igjen.

Vet ikke hvem som reparerer i Haugesund, men vet at Stavanger Industri Service skrur Foma i Stavanger.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

takker for svar!

skal ut å prøve snart, så får jeg se om jeg finner feilen

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fått testa ut og funnet problemet?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

glemte å oppdatere her:

fått testa, og gjorde som du skrev. spylte ganske lenge uten lancen og kompressoren av, for å få ut eventuell luft i systemet. var ikke så mye, men spyttet litt. skrudde så på kompressoren, men den får fortsatt ikke noe trykk.

Så da er det vel kompressoren som har tatt kveld?

Noen som vet ca pris på å fikse noe slik?

Får kanskje ta en tlf til stavanger industri service i morgen å høre med dem.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Akkurat, noe muffens der ja.

Men, når du førsøkte med å kjører vaskeren med lancen av, så hørte du/så du at pumpa kjørte og vannet spruta litt lengre enn når strømmen var av? (kun vannet på igjennom vaskeren).

Ordentlig trykk lager vaskeren ikke før lancen er på, men dette er jo avhengig av at pumpa virker. ;)

Ring ev Foma Norge og hør med teknikker der. Kanskje dem har noen tips om feil og ev foreslår hvordan få den fixet.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tipper det er noen av de bevegelige delene i høytrykksdelen av spyleren som er grodd/eiret fast i feil posisjon.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Akkurat, noe muffens der ja.

Men, når du førsøkte med å kjører vaskeren med lancen av, så hørte du/så du at pumpa kjørte og vannet spruta litt lengre enn når strømmen var av? (kun vannet på igjennom vaskeren).

Ordentlig trykk lager vaskeren ikke før lancen er på, men dette er jo avhengig av at pumpa virker. ;)

Ring ev Foma Norge og hør med teknikker der. Kanskje dem har noen tips om feil og ev foreslår hvordan få den fixet

hører godt at kompressoren durer når jeg setter strømmen på, men får ikke noe utslag på trykk indikator.

Prøvde både med lancen av og på. Vil ikke si jeg fikk noe mer trykk uansett.

Tipper det er noen av de bevegelige delene i høytrykksdelen av spyleren som er grodd/eiret fast i feil posisjon.

Hvis det hadde vært så enkelt, så hadde det vært helt supert :P

Jeg glemte helt å ringe både Foma eller stavanger industri service idag, så får prøve å huske på det i morgen.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så pumpa går hele tiden når du setter på strømmen? -Den skal jo kun starte når man trykker inn utløser på pistolen.

Skal jo ikke være noe særlig trykk når vaskelansen er av, men mere vannstråle enn når vasker er av og det bare er vanntrykket som presser seg igjennom systemet.

-Må si at jeg aldri har sjekka hva det manometeret står på når vaskeren min kjører.... Er det trykk så kan manometeret vise hva det vil. ;)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive