Klykken

Sliter med at bokstaver blir byttet med tegn

22 innlegg i emnet

Hei!

Relativt fersk på forumet her i forhold til mange andre, men nå i det siste ser det ut til at Æ, Ø og Å blir skiftet ut med tegn. Før jeg trykker "svar" her nå, vil jeg tippe at alle nevnte bokstaver er skiftet ut. For ordens skyld er det, på amerikansk vis, bokstavene AE, OE og AA.

Om mine mistanker ikke stemmer i dette emnet er det et godt eksempel her: http://www.detailersclub.no/forum/topic/510-hva-har-du-gjort-med-bilen-i-dag/page__st__5040#entry285821

Alt er skrevet fra en PC med nyeste utgave av Opera-nettleseren (versjon 12).

Takker ellers for et flott forum, og nettsted forøvrig!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Test

Æ Ø Å

æ ø å

Dennis har sendt inn feilmelding vet jeg, så det sees på og fikses så fort en finner feilen :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Problemet ser ut til å være at spesialtegn (som æøå) er blir konvertert til såkalte HTML-entities. Disse skrives som regel som "æøå", og forumet har en funksjon som konverterer tegn som ikke finnes i det engelske alfabetet til disse HTML-entitetene. Problemet der igjen er at "og-tegnet" (ampersand, som den heter) også er et spesialtegn, som i HTML-entities uttrykkes som "&". Når en konvertert "å" skal konverteres tilbake, blir å plutselig konvertert til å, som ikke gir mening for nettlesere i det hele tatt.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå ser det ut til å virke fra min iPhone i allefall

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når en konvertert "å" skal konverteres tilbake, blir å plutselig konvertert til å, som ikke gir mening for nettlesere i det hele tatt.

Gir det egentlig noen mening i det hele tatt? :rofl1:

Men ja, plagsomt i lengden dette. Får alltid dette når jeg skal skrive fra iPhone f.eks.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Test med android:

Æ Ø Å æ ø å

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel, det fungerer som normalt i visse underforum virker det som. Som sagt relativt fersk, så har ikke vunnet å spammet alle forumdelene enda. :P

Har sett mange som bruker tapatalk via pads og telefoner sliter med dette over hele fjøla.

Litt plagsomt til tider ja! Men de fleste innleggene kan tydes greit, likevel. :)

EDIT:

Det fungerte greit med AE, OE og AA i første post, men ikke i nytt innlegg.. Merkelig!

Endret av KongKlykken
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har sendt feilmelding på det. Så håper på en løsning i løpet av dagen

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå ser det ut til å virke fra min iPhone i allefall

Noe spesielt du gjorde for å få det til å fungere? :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kom oppdatering på tapatalk i går. Lastet ned den, så vips funka det :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har fremdeles samme problem på PC, så helt løst er det vel ikke :)

Endret av Christer
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvilke nettlesere blir brukt? Hjelper det å bytte nettleser? Jeg bruker Chrome, og her ser det ut til å fungere fint.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Samme greien i Chrome, Firefox og Internet Explorer for min del. Problemet er med håndteringen av tegnkodingen på forumet, ikke i nettleseren.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan dere bekrefte at det fungerer slik det skal nå? Har fått en patch som skulle fikse dette problemet.

2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Funker nå i min versjon av chrome på win7.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fra Pc:

Æ Ø Å æ ø å

Android

Æ Ø Å æ ø å

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan dere bekrefte at det fungerer slik det skal nå? Har fått en patch som skulle fikse dette problemet.

Samme PC hvor jeg opprinnelig slet med dette problemet:

Æ Ø Å

æ ø å

Kanskje?

EDIT:

Da ser det ut til at dette var løst. Makan til kjapt dette gikk! :P

Endret av KongKlykken
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

ÆØÅæøå.

Du verden!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ƹ带劊Edit; fungerer p堩Phone n塀

Nei, det gjør det ikke ..

Endret av Jac
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ƹ带劊Edit; fungerer p堩Phone n塀

Nei, det gjør det ikke ..

De greiene der har ingenting å gjøre med feilen som er rapportert her :P Det det er en tapatalk feil. Prøv å oppdater appen på mobilen din :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive