_Makki_

Detailing mat

44 innlegg i emnet

Verdens dyreste dessert - Tiramisu.

"Ifølge Antonio Carluccio er denne fløyelsmyke desserten hjemmehørende i Veneto."

For dere som liker å stå på kjøkkenet og ønsker å overaske dame/kone/mor etc.

Og ikke alltid vask av konebilen hjelper mot diverse ;)

Jeg bruker å lage med og uten alkohol - Rum spørs om unger skal spise eller ikke.

Tar max 1time å lage og suksess med madamen kan jeg garantere dere.

Sukker osv kan man regulere etter ønske.

Ikke alltid like lett å finne mascarpone osten men ICA og COOP bruker å ha.

Man trenger vel ca 150-200kr til dette.

3 egg

500 ml mascarpone ost

kakao

sterk kaffe

rum

fingerkjeks

kan også brukes vaniljesukker men jeg droppa den denne gangen pga ønske fra dama

64141e7fd5694be7.jpg

Sterk kaffe, visp og sett av for avkjøling :

d594566524b865c1.jpg

Egg+sukker+mascarpone osten:

Først blandes egg og sukker samme i en masse så mascarpone ost til slutt og vist forsiktig.

b2b6d52471c9826a.jpg

01e1dd33410adcc9.jpg

Fingerkjeks lek:

75786a6a32ff7c9f.jpg

8cb549f68c198c81.jpg

1589b27e04659c18.jpg

Kjekser samme med kaffe.

Her må man huske å bruke lite kaffe.

Å bruke mye kaffe her blir samme som å bruke mye polish på pad under rubbing - fail.

Blir et helvete å ta ut kaken etterpå.

0800f0ce3983eaa5.jpg

Massen opp på:

5f972a155435ec2a.jpg

Kakao på topp:

76125f1212cce68c.jpg

3256cd7cf754ab17.jpg

Neste lag:

1d6ca204c1073203.jpg

7a7708da87109025.jpg

801f7de47fe8570b.jpg

Etter litt opprydding:

ea3b8d34194e51b8.jpg

7b130c982a4f5721.jpg

0e33ffec6f976a9e.jpg

Refleksjoner:

1d6a7e39bc91c972.jpg

69c138715dd9bad4.jpg

Meg:

3b3cb76af41eeb03.jpg

HERDING! 6-8 timer i kjøleskapet! Veldig viktig!

Enjoy! :fun:

Endret av _Makki_
4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Multitalent! Dette skal prøves... :)

Synes det er litt mange vaskeriper etter siste steg, DA eller roterende for å fjerne swirls i kakaoen?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så ihvertfall ikke godt ut da! :rolleyes:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser meget bra ut, hadde ikke fruen hatt uendelig med matintoleranse hadde nok denne vært en suksess :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du er jo bare sukkersøt og til å spise opp:) Med hjerte og alt.. Dette ble vel snøret i bånn?:)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Cred for at du akkurat gav en sliten russ noko å bruke kvelden til :D Såg nydeleg ut!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Deilig jam, jam...... Det er min andre hobby å lage mat så denne må prøves. Jeg lager en tråd jeg, som vi kaller detailed mat.

Cred for sure :thumbup:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En mat tråd der gode oppskrifter kan deles er en god ide. Makki startet godt og hans desert skal for sikkert prøves. Her er miitt bidrag. Håper tråden kan holdes til oss Detailers favoritter. For eksempel så synes jeg ikke fiskepinner kvalifiserer til en plass her dersom de ikke er hjemmelaget fra bånn :-)

En Himmelrik Munnfull.

Som overskriften sier kalles denne en himmelrik munnfull og når du smaker den skjønner du hvorfor. Denne oppskrifte har jeg fått av min Bestemor etter at hun har laget den til meg i mange år som min favoritt.

3 dl. kremfløte

2 egg

100 gr. sukker

1 dl. sherry

25 gr. nøtter eller mandler

25 gr. cocktailbær

25 gr. kokesjokolade

5 pl. gelatin

Pisk kremfløten og stivpisk eggehviten. Tips: har du problem med å få eggehviten stiv ha i 3-4 dråper sitron, det gjør susen.

La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i ca. 5 min.

Visp eggedosis av eggeplommene og sukker. Tilsett sherry, grovhakkede mandler, cocktailbær i biter og hakket kokesjokolade i eggedosisen.

Løs opp gelatinen i litt kokende vann og rør den i eggedosisen. Vend forsiktig inn krem og stivpisket eggehvite. Hell alt i en bolle skylt i kaldt vann. Sett til avkjøling. Pynt med cocktailbær, nøtter og kokesjokolade rett før servering.

1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Multitalent! Dette skal prøves... :)

Synes det er litt mange vaskeriper etter siste steg, DA eller roterende for å fjerne swirls i kakaoen?

:)

Samme hva du bruker men IKKE luft på kakaoen - opprydding deluxe.

Så ihvertfall ikke godt ut da! :rolleyes:

Det er himmelsgodt! ;)

Du er jo bare sukkersøt og til å spise opp:) Med hjerte og alt.. Dette ble vel snøret i bånn? :)

Suksess hver gang vettu :thumbup:

Cred for at du akkurat gav en sliten russ noko å bruke kvelden til :D Såg nydeleg ut!

Russ og tiramisu, hmm, tror ikke det er en god ide å kombinere det sammen :fun:

Deilig jam, jam...... Det er min andre hobby å lage mat så denne må prøves. Jeg lager en tråd jeg, som vi kaller detailed mat.

Cred for sure :thumbup:

:thumbup:

Jeg er veldig glad i å lage mat men dessverre mindre og mindre tid til dette.

De som er fra Molde området vet sikkert hva Lahmagun er for noe :)

Det er tingen det!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
:thumbup:
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Btw. verdens dyreste dessert koster 25.000 dollar og inneholder bla. spiselige gullflak i.flg google :P

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Btw. verdens dyreste dessert koster 25.000 dollar og inneholder bla. spiselige gullflak i.flg google :P

Tviler ikke på det nei.

Men hvis du ser på prissnittet i diverse restaurant i verden og dessert menyen så bruker Tiramisu å ligge øverst.

Det er pga prisen til mascarpone osten samt alkohol som rum eller amaretto som skal brukes sammen med kvalitetskaffen :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Denne skal testes ut asap. Dette forumet slutter aldri å overaske:) men en ting jeg lurte på.. Hvor mye sukker?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nice! Bra trend som dukker opp her inne! :) Savner refleksjonsbilder da! Gjerne 50/50 om du har det også! :thumbs:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har flettet trådene, så beholder vi all matpraten i en tråd. :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så veldig bra ut _Makki_, bare litt skuffet over at du ikke bruker Swissvax-forkle eller lignende på kjøkkenet ;)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har bakt brød i dag, 3 stk. Mellomgrovt, tror det må være noe av det bedre jeg har laget av denne type brød!

Om noen blir fristet av bildet og vil ha oppskrift kan jeg poste det!

post-3900-0-91545500-1337021061_thumb.jp

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser ut som det ikke er så lurt å lage kake hjemme og reise på jobb neste dag :rofl1:

Litt fikk jeg jo igjen, damene er fornøyde så det er topp! :thumbup:

d5ccbc3b6a07310d.jpg

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvitvinsdampede blåskjell

Dette er en rett som er kjapp og enkel, som samtidig imponerer de aller fleste.

I sommermånedene er det spesielt deilig...

IMG_4648.jpg

Oppskrift til fire voksne

Du trenger:

2 nett blåskjell

Hvitløk

Chili

Kremfløte

4 dl tørr hvitvin (f.eks Chardonnay eller Chablis)

Sitron

En stor kjele med lokk

Legg blåskjellene i vann (fjerne grums)

IMG_4594.jpg

Start med å finhakke hvitløken

IMG_4596.jpg

Bruk deretter en nøytral olje i bunnen av kjelen

IMG_4599.jpg

til å frese opp hvitløken og chilien (jeg har brukt chili som har ligget i olje en stund, så den synes ikke på bildet) (bedre med for lite chili enn for mye)

IMG_4602.jpg

Etter at hvitløken har frest opp og frigitt smak til oljen legges blåskjellene opp kjelen (pass på å helle av vannet fra blåskjellene først...)

IMG_4609.jpg

IMG_4616.jpg

IMG_4617.jpg

Legg på lokket og la disse frese i ca 45 sek på høy varme.

IMG_4618.jpg

Sjekk deretter at skjellene har åpnet seg før du tilsetter hvitvin av eget ønske (jeg brukte en flaske Cava som var åpnet kvelden i forveien, men med Chablis blir det betraktelig bedre)

IMG_4623.jpg

La dette putre på høy varme i ca 3-3,5 min.

IMG_4626.jpg

Hell deretter av ca 1/3 av væsken for å slippe at det skiller seg når du tilsetter fløten.

IMG_4632.jpg

Tilsett fløten

IMG_4640.jpg

La dette putre i ytterligere 3 min, før det serveres med sitron og loff.

IMG_4647.jpg

BONUS

Du kan velge å IKKE helle av så mye væske i mellomsteget og tilslutt ende opp med en FANTASTISK blåskjellsuppe også, etter at skjellene er spist opp.

IMG_4650.jpg

Bon appetitt

:)

1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive