Jump to content
Sign in to follow this  
Vegard S.

Innkjøp!

Recommended Posts

Vegard S.

Da var det min tur å bli bitt av gnikkebasillen(?). Har sittet på timer i påska for å gjøre litt research av hva slags utstyr jeg skal/bør ha for mine planer. Har en del utstyr fra før for så jeg får gjort sikkelig vask. (Bla. Iron X, Prickbort, Surfex HD, CG Citrus wash, foam gun osv...)

Har satt opp denne lista foreløpig:

 • Scholl RIM7
 • Scholl S3 Gold
 • Scholl S17+
 • Scholl S30+
 • Scholl ICE Glass Cleaning Gel
 • CG JetSeal 109
 • CG EZ Creme Glaze
 • SV Shield set (m/blå clay og quick finish)
 • SV Pneu svart matt
 • SV Autobahn
 • Flex DA
 • Samt diverse koster og børster

Tenkte også å gå til innkjøp av en slik "Scholl Sanding block" for våtsliping av steinsprang. 2000,2500 og 3000 grit. Har lest en del om at det er vanskelig få bort sliperiper med DA, men tror jeg prøver likevell. :P

Litt usikker på hvilke pads jeg skal velge. Hadde i utgangspunktet scholl gul og oransj i tankene.

Noen som har innvendinger på denne listen? Noe annet jeg trenger eller bytte ut noe til fordel for et annet produkt osv... Tro om jeg kan gå rett fra S3 Gold til S30+ etter våtslip på steinsprang?

Blir noen lapper å svi av nå også da. :eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites
trogha

Personlig hadde jeg nok droppet både jetseal og EZ-cream, da dette blir en del ekstra jobb som ikke gir bedre holdbarhet eller "utseendet". Du burde ha en del MF kluter, også er det jo kjekt med ruteforsegling, noe til å behandle utvendig og innvendig plast/ vinyl etc., ta en titt på en del S&S for å se hva folk bruker, evt. sjekk ut nybegynner delen av forumet.

Om du kan gå rett fra S03 til S30 etter våtsliping av steinsprang kommer bla. an på lakken, slipinga, teknikk med maskin osv. men med DA kommer det sannsynligvis til å ta litt tid. Men så lenge du har S17 tilgjengelig er det jo bare å bruke den hvis hoppet blir for stort mellom ovennevnte polisher.

 • DCN Point 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vegard S.

Har Nanolex sin forrige ruteforsegling liggende. Tenkte å skaffe polytrol til utvendig plast. Tror jeg prøver CG Green Clean og Scholl Purple 9000 på interiøret. Har også noe treverk på midtkonsollen osv. Denne har vel klarlakk? Hvordan behandler jeg den med tanke på bling? :P

Bilen er tysk (mercedes, 2001-mod).

Edited by Vegard S.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ØHN
Har også noe treverk på midtkonsollen osv. Denne har vel klarlakk? Hvordan behandler jeg den med tanke på bling? :PLakken er tysk (mercedes, 2001-mod).

Midtkonsollen er laminert ekte treverk (ofte nøttetre) på aluminiumsplate, med mange lag klarlakk over. Den kan behandles som lakken utvendig og samme produkter kan brukes som på eksteriørlakk. Ikke noe plast-fake som på de fleste andre biler. Det er laget slik for at det ikke skal splintre ved kollisjon. Av samme grunn har biler flest plast-fake interiør.

Problemet med å fjerne riper på denne er at lakken er hard, vanskelig å polere for hånd, mye bør maskeres og det er vanskelig å få det strøkent rundt knapper etc så lenge det sitter i bilen. Hvis du vil få det som nytt, bør trepanelene demonteres og poleres med maskin. Demontering starter med platen rundt girvelger, så jobber man seg oppover.

Søk gjerne Mercedes-Benz W203 for tips på nettet vedrørende dette.

 • DCN Point 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
 • Create New...