Jump to content
Sign in to follow this  
Roy Inge

1992 BMW 525 E34?

Recommended Posts

Roy Inge

Show and Shine BMW E34 525

før vask å sånn

DSC_1130.jpg

DSC_1131.jpg

DSC_1137.jpg

Opdraget:

Fremme glansen i lakken før salg. Bilen har mye løse lister, en del overflate rust osv. +fjerne solkrem-flekker på bakerste stolpe(D-stolpe?) og på panser.

Vask:

"standard posedyre"

Prickbort

Bilt Hamber Autofoam

Avspyling

Iron-X

Avspyling

Bilt Hamber Surfex HD -for sikker hets skyld

Avspyling

CG CitruswashAvspyling

Det er brukt varmtvanns høyttrykkspyler, innsilt på ca 70 grader.

Felgene og eksos-stussen ble vasket med Auto Glym Wheel(for en gangs skyld).

Den fikk stå å tørke natten over innendørs for å tørke.

Solkrem-flekker

DSC_1139.jpg

DSC_1143.jpg

DSC_1144.jpg

Fjerning av disse

DSC_1147.jpg

Jeg informerte eiger om at jeg ville gå over med Scholl S40 på DA-maskin for å fremme glansen,

uten å fjerne noen riper, for så å legge på en ok voks. -ikke for dyr, ikke for billig, men helt ok :)

Dette ble avtalt en gang i fjor, så det at Scandicshine skulle komme med et tilbud på Scholl S3 Gold og Spider pad, gjorde at jeg heller valgte å prøve ut dette.

Da jeg ikke kjenner produktet fra før valgte jeg å prøve på panseret først med roterende maskin. Dette ble meget bra. Muligens pga det er opplakert i nyere tid, fordi samme påfunnet på framskjermene(som ikke er re-lakkerte) lagde masse spøkelser og hologrammer. Jeg gjorde da ett forsøk på å bruke kun DA-maskinen på fører døra. Dette resulterte jo ikke overraskende at mindre vaskeriper ble fjernet.

Jeg besluttet å bruke roterende maskin på panser, tak og koffertlokk, med en ekstra omgang med DA for å fjerne litt hologram o.l.

mens resten av bilen fikk roterende maskin med en eksra omgang med DA-maskin ved behov.

Før noen form for behandling

DSC_1132.jpg

Roterende med Spiderpad og Scholl S3 gold

DSC_1140.jpg

Forventningene til resultatet var ganske store basert på hva som står bakpå flasken, om at det bare skal være behov for dette produktet, og et at forhandlere reklamerer i alle rettninger for dette produktet. Jeg ble alikevel litt overasktet over at jeg fikk et så bra resultat på en så enkel måte, mest siden jeg bare skulle ha en ett stegs operasjon.

Men det er liksom ikke noe som frister mye å bruke til en skikkelig korrigerings-operasjon, da jeg uansett må bruke to maskiner for å få ett akseptabelt resultat. Men på en slik ett stegs, er den helt genial egentlig :)

Jeg ville gjerne prøve ut en type voks til denne bilen som jeg har hatt liggende en lengre periode, en fra Migliore. Frutta har jeg testa en gang før, da på en svart polo. Erfaringene med denne voksen var at den var meget myk, på nivå med CG Lava. og at den var veldig vanskelig å buffe av, uten å bruke Quick detailer, eller Endurance Spray, som de kaller den for. Den blir liksom litt for tørr å buffe av uten å "vanne" ut restene med litt endurance spray. Jeg har prøvd med Swissvax Quick detailer også, og det fungerer merkelig nok ikke like bra(selvsagt ikke samme produktet).

Men voksen jeg ser frem til å prøve her er Migliore Presidenziale. Dette er en knallhard voks som nesten er like hard å påføre slik som frutta er å buffe av, men nesten på nivå med Swissvax Mystery å buffe av(presi-voksen er det, ja).

Migliore har forsåvidt noen greie produkter, Bella lursta f.eks, endurance spray er alltids kjekt å ha har jeg funnet ut. Men det å skrive bakpå flaskene om hvem hva hvordan, det greier dem ikke. Skal man vite litt om produktet, litt om at endurance spray kan brukes for å hjelpe til med å buffe av voks må man inn på nettsidene deres for å finne ut, men når man først er der så finner man ganske mye gøy informasjon også :P

DSC_1164.jpg

Beading og sheeting på denne voksen var igrunnen ganske bra syns jeg. Jeg bruker ikke voksen fordi den er kjempe god til å prelle vekk vann med -hovedsaklig. jeg ønsker jo også å få frem en litt ekstra glød i glansen i lakken. nå i skrivende stund, så savner jeg litt mer glød i lakken. Men jeg vil sjekke opp i dette fortløpende de kommende dagene, om det er fremgang.

DSC_1167.jpg

Det var meget vanskelig å spyle bilen med litt vann, og holde mobil-kameraet i riktig vinkel på en gang! :) så jeg tror jeg skal spare dere for den merkelige videoen :P

Det var ikke mye interiøret ble rørt, men litt små pirk ble det. Litt støv ble fjerna fra lufteventilene og litt mellom noen brytere. Eiger har allerede gjordt en godt forberedt jobb med støvsuging og generelt vedlikehold på det innvendige.

DSC_1155.jpg

DSC_1154.jpg

  • DCN Point 8

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lyssand

Det er bra at noen tar vare på slike gode travere som denne. Godt jobba.

Share this post


Link to post
Share on other sites
challenger

Pent løft på femmeren! Trivelig at du prøver ut nye remedier og deler med oss :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Christer

Synes det ble anstendig glød i den lakken, jeg da... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Informasjon

© Detailers Club Norway AS 2007-2018

Sosialt

Om oss

Her finner man det meste man lurer på innen bilpleie. Alt fra vask til polering på hvordan du skal få din bil til å bli så blank som mulig

×
×
  • Create New...