Gå til innhold

Jobbe som klargjører? 100%-stilling.


Simen

Recommended Posts

  • Moderatorer
ØHN

Kunne fortalt mye mer om ting som ble gjort feil på fredag, men for å være helt ærlig så føler jeg meg ikke så komfortabel med å gjøre det på et offentlig forum.

Skjønner det, ingen vits å henge ut noen for metoder som ikke er helt etter boka for polish-nerder. Men uansett artig å få et inntrykk av hva dere gjør, produkter dere bruker osv :thumbup:

Detailers Club Norway Approved Detailer  &  Nanolex Approved Detailer          

Certified Bigfoot System Specialist              

 

Linker til nyere utførte jobber: Sort BMW X5 - Volvo XC90 - Mazda CX5 - Subaru Levorg - Sort Audi A4Sort Toyota LandcruiserSort BMW 3-serie - Mercedes-Benz Cabriolet - Sort Audi SUV - Audi Q5 - Volvo Cross Country - Jaguar XK8 - 2013 Volvo XC70 - Audi S6 - Jaguar XJ8 - Mercedes CLS - Volvo XC60 

  

Link til liste med tidligere referansejobber: Klikk liste
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Simen

Jeg håper ikke det jeg skriver oppfattes som "dritt" om arbeidsgiver etc... :) Og der er jo viktig å presisere forskjell på en "shine" fra en "detailersclub" enn bruktbilklargjøring fra et firma. De skal jo tjene penger på dette, og kundene er stort sett meget godt fornøyd. Så alle er glade. Og det er jo klart at en som kan bruke 30+ timer, kontra 4-5timer for gjort litt mer:)

Nå har jeg gått kurs v scandicshine, og kolleger har fått 15min innføring fra leverandør, så skulle bare mangle.. Ikke et vondt ord om kollegaene mine som kan mye mer enn meg om stort sett alt med bil.

Det som også skiller meg/kolleger og sikkert deg(simen) og kolleger, er at du "brenner" for detailing også på fritiden, og det har mye å si:)

Trives godt med det jeg gjør, men som nevnt er det store minuset, tiden man har å bruke på en bil:)

Det er det som skiller oss ja, og jeg merka at de på jobben gjør det bare fordi de "må" fordi det er jobben deres, ikke noe de brenner for i det hele tatt.

Veldig godt å høre at du trives med jobben, det er betryggende for meg. Var ikke helt tilfreds på fredag der jeg sto og garantert lagde riper på to splitter nye Volvo'er, men som sagt tror jeg det blir andre boller når jeg begynner for fullt og får jobbe med en bil alene. Har fått beskjed om at jeg kan få shine dem opp akkurat som jeg selv vil, så lenge jeg holder tidsfristene og så lenge resultatet blir blankt, også må det selvfølgelig se ålright ut inni bilen.

Skjønner det, ingen vits å henge ut noen for metoder som ikke er helt etter boka for polish-nerder. Men uansett artig å få et inntrykk av hva dere gjør, produkter dere bruker osv :thumbup:

Enig der. Jepp, kan fortelle litt mer om hvordan dagene utarter seg når jeg begynner for fullt neste mandag. Neste uke jobber jeg kun mandag, så da har jeg tid til en siste stor S&S resten av uka. :thumbup:

Forresten, siden du er bruker av Meguiar's proffprodukter, sender jeg deg en PM angående et par ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med ny jobb da! Litt sent ute jeg :) Det bør ikke være noe problem å ta en kjapp jobb på 3 timer hvis man ser bort fra korrigering. Å få bilen blank og fin uten å lage hologrammer er ingen kunst.

Tok en kjapp jobb på en stor bil for et par dager siden. 2.5t inkl avfetting, vask, clay, polish, voks, plastfornyer osv. Bilt-hamber cleanser-polish på DA maskin etterfulgt av hydra wax på DA maskin. 3 minutter på hvert panel og blankt som fy :) Det er vanskelig å forstå hvorfor mange klargjørere insisterer på å herpe lakken med roterende og ull når det finnes bedre metoder :)

Meguiars D151 på DA er jo et godt meguiars alternativ.

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Simen

Takk skal du ha Geir. :)

Ja det er fullt mulig det. Og tror jeg kommer til å merke at det går LITT fortere nå som jeg ikke skal ta tusenvis av bilder underveis i en jobb hvertfall. På de største jobbene her hjemme har jeg jo dokumentert alt, og tatt på det meste cirka 2000 bilder. Men så er jo det jobber på 60-70 timer og ikke 3. :P

Ja ØHN tipsa meg også om D151. Skal sjekke om de har den inne på mandag, de/vi hadde jo en god del produkter. :)

Endret av Simen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

_Makki_

Simen: keep up the good work goin!

Husk at du som arbeidstaker har lov å krever arbeidsgiveren din for riktig arbeidsutstyr og verktøy.

Hva som er riktig for din jobb har du lov å diskutere med arbeidsgiveren din om.

Problemet kan være at du sikkert er ansatt som ufaglært eller hjelpearbeider... Og da kan arbeidsgiveren din mene at de vet bedre. Men som sagt tidligere, det er opp til hva arbeidsleder du får eller avdeligsleder.

Men du gjør det ganske riktig med å ikke kreve alt for mye til å begynne med. Greit at du har peiling og en del erfaring som en super klargjører-detailer men veldig mye av det vi DCN folk gjør blir dessverre sett som en fullstendig galskap i man-i-gata verden..

Lykke til!

Endret av _Makki_

Makki's CarSPA

Koch-Chemie®: Excellence for Experts

Colourlock®: Get the best out of your leather!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man skulle ikke tro noen mf tørkehåndkler og kluter er noe problem å skaffe for bedriften, Det er jo ingen stor utgift. Men på den annen side har jeg selv erfart at det kan være kamp for hvert minste innkjøp eller forandring enkelte steder.

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Simen

_Makki_: Takker for innspill. Hvis jeg har ret til å kreve riktig utstyr så bør jeg jo ikke være redd for å ta det opp etter noen dager nei. Og jeg er ikke ansatt som hjelpearbeider, er ansatt som en av to bilklargjører på Laastad (han ene slutter nå etter 5 års tjeneste, og jeg tar over for han), så jeg har fått en skikkelig stilling. :)

Mighty: Tror nok de har råd til det ja. I verste fall tar jeg med et håndkle selv, og MF. Kanskje jeg må ta med vaskemiddel og eddik også - de hadde nemlig egen vaskemaskin til kluter osv. men de vaska bare på 60 grader uten vaskemiddel. Klutene deres var i overkant stive syntes jeg, og de har sikkert god vannskrekk. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Forhandlere
Bernhard

Det spørs jo også litt på hva arbeidsgiveren mener er rett utstyr og hva du mener er rett utstyr.

Men uansett, gratulerer med ny jobb :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Simen

Takk Bernhard. :)

Arbeidsgiver hadde ikke så mye peiling på hva som var best sa han, men var åpen for produkter som er rimelige og gir mye pr. krone

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke iron-x da altså, hehe. Jeg regner kanskje med at de ikke betaler like mye inn for meguiars produktene som vanlige forbrukere i norge. D151 er jo veldig billig i forhold til de andre polishene deres og er laget nettop for denne type arbeid. Skal ikke etterlate flekker på plast, ikke sprute, ikke støve osv. Jeg vil tro en gallon, som forresten koster rundt 400kr i england holder til et stort antall biler. Beskyttelsen er av typen et par uker da men.

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Simen

Tror ikke IronX blir aktuelt nei haha, men de hadde faktisk 3M sin clay, og "asfaltfjerner". De visste ikke hva det egentlig var, men det lukta whitesprit-aktig, så vil tro det funker vel så bra som Prickbort. D151 er nok et godt forslag da ja, skal ta det opp med sjefen etter jeg har jobba noen dager. Eller om de kanskje allerede har produktet inne, skal se etter det først. Er jo bra at det er beskyttelse i den selvom det ikke varer så lenge, da blir hvertfall lakken glatt og får en viss motstandsdyktighet når bilene stilles ut.

Forresten så var det to Makita'er og en Meguiar's DA der. :thumbup:

Endret av Simen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Moderatorer
Christer

Tror kanskje jeg ville ventet mer enn noen dager med å spørre om å få kjøpt inn andre produkter enn de bruker der, men om det er stemning for å få kjøpt inn skikkelige kluter og håndklær kan du lobbye litt for den biten, så slipper dere hvertfall å lage merarbeid for dere selv. Nyansatte som krever "sære" greier og spesielt utstyr er ikke pop i noen bedrifter, og særlig ikke hvis de kommer og krever første uken de er ansatte... I verste fall får du ta med eget utstyr og vise resultatforskjellen til sjefen din slik at han ser at det finnes bedre produkter tilgjengelig. Hvis du i tillegg klarer å finne priser å sammenligne med og kan vise til at de faktisk vil spare penger ved å kjøpe produkt Y kontra produkt X, så skal du se du får det som du vil. :)

Husk også på at det som regel er brukeren som er problemet hvis man har et gitt produkt og resultatet blir rævva, så gi det de har en sjans og se om du finner en god teknikk med utstyret tilgjengelig for å oppnå ønsket resultat. Hvis det likevel viser seg at produktet er boss kan du ymte frempå om alternative produkter som er lette(re) å jobbe med og gir bedre resultat på samme eller kortere tid.

Lykke til! :)

It's not the end of the world, but you can see it from here.

Samlede Werx | Bilpleielogg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

_Makki_

Hehe, så ut som dere koser dere. Men det derre filteret til sugeren så IKKE bra ut! :eek::rofl1:

Godt det ble "renset" :thumbup:

Skal love deg at MANGE av klargjørere til STORE konsern ikke har peiling på hva detailing er for noe. Hvis noen spør og jeg blir lei av å forklare så viser jeg til wikipedia og avslutter samtalen. Ofte er det rett og slett ikke vits å diskutere en gang.

Klargjøring hos de store skal gjøres enkelt, fort og billig. Sånn er det i dag, dessverre.

Så lenge en detailer ikke blir en avdelingsleder og kan delvis styre økonomien og innkjøp så går det ofte feil vei, altså i våre hoder.

Detailing og lite planlagt tid er og blir en vanlig vask og polering. Uansett hvor flink-effektiv man er, alene. Ting henger jo sammen her, uansett om man bruker SV, Scholl, Zymol, CG eller Sonax, Biltema, TW.

Ifm §'er og AML så har du, som arbeidstaker, Simen krav på korrekt utstyr og verktøy. Men hva som er riktig verktøy og utstyr er det veldig vanskelig i din situasjon å avgjøre.

Er du heldig med arbeidsgiver og arbeidsleder så kan du komme langt med gode råd, mtp produkter, sparing, miljø og sikkerhet.

Må liksom vise arbeidsgiveren at dette er en langsiktig plan, noe de selv må se på som investering.

Men ofte de som sitter over deg, tror og mener de har peiling på bilvask.

Da nytter det ikke å komme med detailing tips. Da har du tapt kampen :ph34r:

Men du får lykke til og et tips fra meg, skal du bruke den genseren du hadde på deg sist på jobb, så skal de jaggu men betale for en ny en til deg :) Send regning :P

Endret av _Makki_
  • DCN Poeng 1

Makki's CarSPA

Koch-Chemie®: Excellence for Experts

Colourlock®: Get the best out of your leather!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Simen

fosse240: Veldig fornøyd faktisk. Buksa er veldig behaglig, og t-skjorta er jo som en hvilken som helst annen. :thumbup: Spurte ikke om hva slags "såpe" det var nei, men spurte om asfaltfjerneren var Prickbort - det var det ingen som kunne svare på haha.. Hadde ikke vært feil med Scholl f.eks. nei, de betaler nok mye for Meguiar's. Skal sjekke det litt etterhvert, og se om jeg kan få gjort noe med saken.

Christer: Skal vente litt med det ja, tar heller med noe småtteri fra egen samling i starten, for å ikke fremstå som masete. Diamond Cutt og Speed Glaze var jo forståvidt greie å jobbe med, men de brukte en bakplate som var mye større enn det jeg er vant til - men samme størrelse på pads, så det var litt uvant kan du si.

_Makki_: Hyggelig du stakk innom, og takk for S17+ og Scholl-padsa! :thumbup: Ja det filteret ble jeg litt satt ut av, og det så du kanskje. Jo han banka det godt i veggen, så ble jo så bra atte. "Detailing" og ord som f.eks. "buffe" virka som ukjent uttrykk for dem ja hehe. "Hæ? Bøffe?" :rofl1:

Takk for tips og info. Og neida, jeg skal ikke bruke Swissvax-genseren min noe særlig mer på jobb, bare en gang i blant. Og tar den av meg om jeg skal gjøre noe som kan tilskitte veldig. :thumbs:

tjelle: Fra grønt til grått ja hehe. :P Har begynt ja, men nå har jeg fri resten av uka før jeg begynner for fullt på mandag.

Forresten så jeg at de hadde Meguiar's #21 sealer der. :fun: Men Mighty; de hadde ikke D151, men D150 - så ut til å være noe i samme gate?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

D150: http://www.superiorc...-press-wax.html

"the polymers contained in the advanced formula instantly bond with the paint surface to create a beautifully reflective shimmer"

Ingen korrigering her nei

Angående D151 så har jeg brukt ca 6 liter av det på 3 år - går kjapt, er multi-purpose (fra ull til finish faktisk), støver lite. Har "cut" sånn litt under midt på treet på Meguiars sin skala, så på nivå med / mellom #205 og #83

Endret av Essiek
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke brukt så mye D151 selv enda da jeg bare har en sample, men den virker ganske allsidig. Jeg skjønner forresten ikke hvorfor meguiars er så populært blandt bedrifter hvis de må betale norsk prol priser eller i nærheten. De må nesten få en spesiell avtale skulle en tro.

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med "spesiell avtale" så mener jeg noe sånt som 80% rabatt. Først da er man nede på konkurrentenes prisnivå.

Ja, jeg vasker med svamp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Simen

Skjønner. Må nesten spørre etter D151 jeg da, siden den er såpass bra og tilogmed er beregnet til slikt arbeid. Regner med at den skjuler en del også, og det er jo bare bra her. ;) Måtte smile litt når han ene kollegaen min sa at kunden skal få følelsen av å kjøpe en "ny" bil selvom de kjøper bruktbiler. Vi har en halv eller maks en hel dag på å shine dem opp, da sier det seg selv at det er umulig. Men "bra nok" for meg er noe helt annet enn "bra nok" for dem. :) De pleier ikke engang å ta håndvask, men heldigvis kan jeg gjøre det så lenge jeg holder tidsfristene. Sto en NXT-såpe der, får bruke av den. :)

fosse240: Så du vet altså heller ikke hva "asfaltfjerner" er?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan poste nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, Logg inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn innhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din link har automatisk blitt innebygd.   Vis som link i stede for

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Fjern innhold

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...